jj pravda, vidno aka inteligentna mladez ked sa strielaju v skole.......To o postkomunistickych krajinach povedat nemozno.......t0m4s3 napísal: to si dufam robis srandu, lebo ak nie tak na toto sa da povedat jedine LOOOOL! Vidim co stvara ta priblbla 16rocna mladez. By som im nedal auto do 20tich minimalne - retardovana vymyta americka mladez...
A/T alebo M/T ?
-
ROKI49
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
quasimoto
Star
v niektorych castiach nemecka robia experiment, ze mlady budu moct jazdit uz od 17 ale s tym, ze do 18 musia jazdit v doprovode sparsej osoby. Ciel je znizenie nehodovosti mladych ludi, za ten rok maju ziskat prax a pritom nerobit blbosti, kedze je pri nich niekto iny.rsc napísal:Dik za info Les.
Inak mam tiez ten pocit, ze v 16-tich, ci je to v USA alebo v Cine, je na vodicak skoro. Bol by som za, ak by mali novi 16-rocny vodici nejake obmedzenia - povedzme, ze by museli min rok jazdit na aute s malou kubaturou (cca do 1 litra) a potom im povolit vyssie obsahy.
Samozrejme, ze maju obmedzenia. Napr. musia jazdit max. rychlostou 30 mil/hod. t.j. 56km/h. Hovorim o 15 a 16 rocnych, starsi uz neviem ako to maju. V kazdom state je to inak.rsc napísal:Dik za info Les.
Inak mam tiez ten pocit, ze v 16-tich, ci je to v USA alebo v Cine, je na vodicak skoro. Bol by som za, ak by mali novi 16-rocny vodici nejake obmedzenia - povedzme, ze by museli min rok jazdit na aute s malou kubaturou (cca do 1 litra) a potom im povolit vyssie obsahy.
Po pm 8.00 nemozu jazdit vobec atd...
no tak ja mam vsice len 15 ale aj tak si tiez myslim ze soferoavnie od 18 je v pohode...ja by som si za volant trufol....soferovat viem, ale ked sa kuknem na niektorych 20 rocnych ako jazdia tak som rad ze musim este 3 roky cakat. naco mi je vodicak od 16 ked ma potom nejaky iny 16-rocny nabura a zabije nie?? (to teraz nehovorim o amerkike to je moj nazor na slovensko, v USA su podla mna lepsi soferi ved tam sa bez auta asi nikto nezaobide)
Aj ked som nejazdil este v aute, isto by som tam nechcel mat automaticku prevodovku. Podla mna to je hrozne onicom.
Dnes som videl jednoho Baworaka 7 bol tam taky light tuning ale bolo krasne, auto stalo na prechode pre chodcou a vodič očividne poriadne šlapol na plyn auto sa ledva rozhybalo hned to radilo do dvojky, proste je to jazda oničom.
A ten kto nevie radiť manuálne podla mna nieje dobrý vodič
Dnes som videl jednoho Baworaka 7 bol tam taky light tuning ale bolo krasne, auto stalo na prechode pre chodcou a vodič očividne poriadne šlapol na plyn auto sa ledva rozhybalo hned to radilo do dvojky, proste je to jazda oničom.
Tam sa nemaju co ucit ma tam len tri gombiky, zapne automatiku a iba kruti volantom.Les napísal:Vidim, ze autobusy nakupuje SAD s automatickou prevodovkou. Aj ked jazdit na nich este drviva vacsina normalne nevie, ale naucia sa (dufam). Aky mate na to nazor?
A to že sad kupuje autobusy s automatikou je myslim dobre. Ved ten vodič cely den len drží v rukách radiacu páku
-
mspeedo
Light Professional
No mne sa zda ze na nich jazdia v pohode. Te s automatikou su lespie, rychlejsie, najme ked tu v Nitre ide ten dlhy bus hore Hviezdoslavkou tak to taha bez problemou nie ako stare crepy vrrr a kym preradil sme zaspaliLes napísal:Vidim, ze autobusy nakupuje SAD s automatickou prevodovkou. Aj ked jazdit na nich este drviva vacsina normalne nevie, ale naucia sa (dufam). Aky mate na to nazor?
Nuz, 16 rokov na taku zodpovednost soferovat auto je naozaj malo, aj ked pre niektorych je malo aj 30 rokov. Pozri, pri pripadnej havarke konciacej smrtou spolujazdca s tym clovek potom musi zit cely zivot... V 16-tke vrcholi puberta a mnohi mladi fagani su nezvladnutelni...
Les, preco chces aby boli vodicaky aj na automatiku? Ved ked vies na manuale, vies aj na automatike... Akurat tam nemusis nic preradzovat. Skor by som dal len instruktaz na pracu s automatikou, ale jazdit s tym v autoskole je zbytocne. Ja som sice automat neskusal, nemal som kde, ale rad by som si asi skusil... Aj ked mne sa manual celkom paci. Jazdis ako uznas ty za vhodne a nie ako uzna auto za vhodne a pri manuale citim, ze mam (asi) vacsiu kontrolu nad autom. Proste si preradim, podradim, roztiahnem, pretiahnem
kedy chcem... A naozaj nevidim dovod robit vodicaky na automat...
Les, preco chces aby boli vodicaky aj na automatiku? Ved ked vies na manuale, vies aj na automatike... Akurat tam nemusis nic preradzovat. Skor by som dal len instruktaz na pracu s automatikou, ale jazdit s tym v autoskole je zbytocne. Ja som sice automat neskusal, nemal som kde, ale rad by som si asi skusil... Aj ked mne sa manual celkom paci. Jazdis ako uznas ty za vhodne a nie ako uzna auto za vhodne a pri manuale citim, ze mam (asi) vacsiu kontrolu nad autom. Proste si preradim, podradim, roztiahnem, pretiahnem
Nie ja som to myslel tak, ze clovek, ktory sa nechce naucit na manualnej prev. nech sa uci hned na automatickej. Lenze na Slovensku je to tak, ze aj ten, kto sa chce ucit na automate, tak musi prejst najprv na mech. co je zaklad a to je velka hlupost. Vela zien by bolo rado, keby sa naucili na automatickej. Ved napis mi, preco sa napr. niekto musi ucit na Slovensku na mechanickej prev., ked vie, ze jeho auto bude mat len automaticku? Napr. ja som sa naucil na aute, ktore ma automaticku, v USA je to jedno, ake auto si prineses, na takom robis skusky. Ked som prisiel na Slovensko, tak chudaci na PZ ani nevedeli, ked som im ukazal uz expirovany vodicak (americky), ze je neplatnyRetsko napísal:Nuz, 16 rokov na taku zodpovednost soferovat auto je naozaj malo, aj ked pre niektorych je malo aj 30 rokov. Pozri, pri pripadnej havarke konciacej smrtou spolujazdca s tym clovek potom musi zit cely zivot... V 16-tke vrcholi puberta a mnohi mladi fagani su nezvladnutelni...
Les, preco chces aby boli vodicaky aj na automatiku? Ved ked vies na manuale, vies aj na automatike... Akurat tam nemusis nic preradzovat. Skor by som dal len instruktaz na pracu s automatikou, ale jazdit s tym v autoskole je zbytocne. Ja som sice automat neskusal, nemal som kde, ale rad by som si asi skusil... Aj ked mne sa manual celkom paci. Jazdis ako uznas ty za vhodne a nie ako uzna auto za vhodne a pri manuale citim, ze mam (asi) vacsiu kontrolu nad autom. Proste si preradim, podradim, roztiahnem, pretiahnemkedy chcem... A naozaj nevidim dovod robit vodicaky na automat...
Ako myslis manualne? Ja si mozem zvolit sekvencny rezim, viem kedy preradit ale spojku tam nemas. Manualne prevodovky neznasam, takze pochopitelne si kupim auto s automatom a v drvivej vacsine novych aut mas aj moznost sekv. radenia. Ale tu moznost nevyuzivam skoro vobec, automaticke preradovanie mi maximalne vyhovuje.Syfon napísal:Aj ked som nejazdil este v aute, isto by som tam nechcel mat automaticku prevodovku. Podla mna to je hrozne onicom.
Myslel som manualnu prevodovku, sekvenčné radenie môže byť celkom srandaLes napísal:Ako myslis manualne? Ja si mozem zvolit sekvencny rezim, viem kedy preradit ale spojku tam nemas. Manualne prevodovky neznasam, takze pochopitelne si kupim auto s automatom a v drvivej vacsine novych aut mas aj moznost sekv. radenia. Ale tu moznost nevyuzivam skoro vobec, automaticke preradovanie mi maximalne vyhovuje.
Ale každému vyhovuje dačo iné
-
t0m4s3
Admin
sekvencne stale nie je ono. Jednoducho musis sa doslova mazlit so spojkou a to auto sa sprava uplne inakLes napísal:Ako myslis manualne? Ja si mozem zvolit sekvencny rezim, viem kedy preradit ale spojku tam nemas. Manualne prevodovky neznasam, takze pochopitelne si kupim auto s automatom a v drvivej vacsine novych aut mas aj moznost sekv. radenia. Ale tu moznost nevyuzivam skoro vobec, automaticke preradovanie mi maximalne vyhovuje.
-
Kibo
Hardcore addict
ja jazdim na manualke, jazdil som aj na automate a aj sekvencne, aj poloautomat (citroen). manual je manual a nic sa mu nevyrovna, ovsem treba sa vediet pomazlit so spojkou. teraz mam na aute novu spojku komplet, nove poloosi a to je proste amerika...
inac na zamyslenie je, ze v usa mozu jazdit od 16, ale pod zakonom su do 21... maju v tom trosku neporiadok.
Les, preco nemas rad manual? nie je to tym, ze si na nom jazdil len minimalne a cely zivot sedlas automaty? tym padom na nom nevies dobre jazdit a preto sa radsej vratis k svojmu automatu? a sekvencna prevodovka je stale nieco ine ako manual, aj ked podobne. V USA su manualy akurat dovezene sportiaky typu eclips, 200sx,...
Hovorite tu o snehovych kalamitach. vsetko je vecou jazdeckych zrucnosti. je jasne, ze fagan, ktory dostane od otca na 18 golfa IV s plnou vybavou sa jazdit poriadne nenauci nikdy. je jasne, ze moze byt dobry vodic, ale jeho skutocne jazdecke skusenosti by sa ukazali na starom bmw e30, skodovke, zigulaku a podobnych autach, kde nie su trojpismenkovi kamarati typu ABS, ESP, ASR,... ja som sa ucil jazdit na skode 120L, poviem vam, zamiloval som sa. parada. kamarat dostal opel corsa, a hned nakladacka,palenie gum, wooow isiel som 170... a podobne sprostosti. teraz mu stoji pri dome, ze ho uz ma 4 krat naburane a utrhol napravu o obrubnik... ja som jazdil na uplnej poladovici na 120 a favorite so zodratymi letnymi gumami a stale zijem a auta tiez. tak kto je lepsi vodic z nas dvoch? kamarat na poladovici nejazdil.
automat je dobry na dlhe cesty, alebo pre manazerov a samozrejme pre bratislavske pipenky na terenakoch... keby som mal mat dake poriadne auto, je mi jedno co tam mam, aj ked osobne preferujem manual. napriklad automat v octavii 1,8T nie je vobec lenivy akoby sa zdalo. ono treba vediet jazdit aj s automatom, nestaci si povedat, ze otocim klucik a tocim volantom... aj automat sa da vytocit, dokaze podratit, len treba vediet ako nanho. ovsem stare americke trojstupnove automaty su nieco ine a Les, ten pontiac je nadherny, ale viac sa mi paci GTO.
inac na zamyslenie je, ze v usa mozu jazdit od 16, ale pod zakonom su do 21... maju v tom trosku neporiadok.
Les, preco nemas rad manual? nie je to tym, ze si na nom jazdil len minimalne a cely zivot sedlas automaty? tym padom na nom nevies dobre jazdit a preto sa radsej vratis k svojmu automatu? a sekvencna prevodovka je stale nieco ine ako manual, aj ked podobne. V USA su manualy akurat dovezene sportiaky typu eclips, 200sx,...
Hovorite tu o snehovych kalamitach. vsetko je vecou jazdeckych zrucnosti. je jasne, ze fagan, ktory dostane od otca na 18 golfa IV s plnou vybavou sa jazdit poriadne nenauci nikdy. je jasne, ze moze byt dobry vodic, ale jeho skutocne jazdecke skusenosti by sa ukazali na starom bmw e30, skodovke, zigulaku a podobnych autach, kde nie su trojpismenkovi kamarati typu ABS, ESP, ASR,... ja som sa ucil jazdit na skode 120L, poviem vam, zamiloval som sa. parada. kamarat dostal opel corsa, a hned nakladacka,palenie gum, wooow isiel som 170... a podobne sprostosti. teraz mu stoji pri dome, ze ho uz ma 4 krat naburane a utrhol napravu o obrubnik... ja som jazdil na uplnej poladovici na 120 a favorite so zodratymi letnymi gumami a stale zijem a auta tiez. tak kto je lepsi vodic z nas dvoch? kamarat na poladovici nejazdil.
automat je dobry na dlhe cesty, alebo pre manazerov a samozrejme pre bratislavske pipenky na terenakoch... keby som mal mat dake poriadne auto, je mi jedno co tam mam, aj ked osobne preferujem manual. napriklad automat v octavii 1,8T nie je vobec lenivy akoby sa zdalo. ono treba vediet jazdit aj s automatom, nestaci si povedat, ze otocim klucik a tocim volantom... aj automat sa da vytocit, dokaze podratit, len treba vediet ako nanho. ovsem stare americke trojstupnove automaty su nieco ine a Les, ten pontiac je nadherny, ale viac sa mi paci GTO.
Na manuale som jazdil len raz, ale az v 30-tke, takze mi to uz moc nevonalo. Som zvyknuty na automaty, kazde moje auto bolo take. Co sa tyka toho, co si spominal, ze clovek sa najlepsie nauci na starych 120tkach no neviem. Zalezi aky je to vodic, ci ma k tomu vztah. Totiz magora stretnes aj v skodovke, aj v BMW, nezalezi na type auta. Tak isto je to aj s prvymi skusenostami, ak tvoj kamarat by sa neucil na Corse ale na tej skodovke, jazdil by ok? Podla mna vobec. Neviem k comu je vytocenie motora, ja ked uz predbieham, tak predbieham plynulo, ziadne stlacenie plynu az na podlahu a stale ma to auto dost sily. S Avensisom tu v SR som isiel najviac 150km/h viac mi pripada zbytocne. GTO si kupil kamarat este v 80 rokoch za 300 dolarov, nastartoval a spadol mu vyfuk a uz nenastartoval... Dal ho odtiahnut za 20 dolarov na srotovisko. Krasny koniec krasneho auta...Kibo napísal:ja jazdim na manualke, jazdil som aj na automate a aj sekvencne, aj poloautomat (citroen). manual je manual a nic sa mu nevyrovna, ovsem treba sa vediet pomazlit so spojkou. teraz mam na aute novu spojku komplet, nove poloosi a to je proste amerika...![]()
Heh tak ja mam Skodofku 125L a najma v zime je to parada... Kedze to ma zadny nahon, lietas na tej ceste ako pingpongova lopticka, ale ked ten smyk dokazes kontrolovat a nasledne vyuzit, je to pekny adrenalinovy sport...
Btv. Les, asi myslel to, ze na S 120 sa naucis podradovat v zatacke aj pri brzdeni (lebo tie brzdy... mno...), koordinovat smyk, kedze to nejde velmi rychlo, nemas s cim machrovat, naucis sa davat pozor a aj byt ohladuplny, kedze vzhladom k odpichu a zrychleniu si nemozes dovolit sebecky sa niekam strcit ako vidly do hnoja... atd...
Btv. Les, asi myslel to, ze na S 120 sa naucis podradovat v zatacke aj pri brzdeni (lebo tie brzdy... mno...), koordinovat smyk, kedze to nejde velmi rychlo, nemas s cim machrovat, naucis sa davat pozor a aj byt ohladuplny, kedze vzhladom k odpichu a zrychleniu si nemozes dovolit sebecky sa niekam strcit ako vidly do hnoja... atd...