Nový TV
Re: Nový TV
Na jednom fore pisal jeden clovek (uz neviem co to bol za model, ale bolo to led lcd) a tam sa jeden typek stazoval, ze ten input lag bol dost citelny, hadzal pismena do klavesnice a citelne bolo vidiet ako oneskorene padali na monitore, taktiez je obtiaznejsie sa rychlejsie mysou trafit na nejaky prvok. Pri hrach je toto dolezity fakt, kedze pri zavodoch zatocis a zatoci ti neskor, alebo pri strielackach sa ti bude horsie mierit na protivnikov. Na nete je vela portalov, ktore robia poriadne recenzie a meraju aj input lag. Vzdy ked sa ti paci nejaky model daj jeho presny nazov do googlu a pripis k tomu "review" a najde ti tie zahranicne recenzie.
-
Ryan Giggs
VIP
hdtelevizija.com, hdtvtest.co.uk, hdtv.com.pl, flatpanelshd.com, avforums.com, televisioninfo.com, digitalversus.com
Ad input lag. Zaleži na konkretnom modeli ako rychly je a na človeku, ako je na lagovanie citlivy.
Ad input lag. Zaleži na konkretnom modeli ako rychly je a na človeku, ako je na lagovanie citlivy.
Čo je optimal ? Ako že.štandard alebo niečo ako ked.máte.na hre napr.30 fps na hre čo je hratelné
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 20:18)
nechcem do toho kecať ale ten SAMSUNG UE40EH5450 som tam nikde nevidel. Tie stránky nie su veĺmi dobre spravené (asi 1-2 sa dajú)
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 20:28)
napr. som si len tak pozrel : http://flatpanelshd.com/review.php?suba ... 1305795700 a nikde tam nevidím ten input lag
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 20:18)
nechcem do toho kecať ale ten SAMSUNG UE40EH5450 som tam nikde nevidel. Tie stránky nie su veĺmi dobre spravené (asi 1-2 sa dajú)
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 20:28)
napr. som si len tak pozrel : http://flatpanelshd.com/review.php?suba ... 1305795700 a nikde tam nevidím ten input lag
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem k čomu sa vzťahuje to s tym optimalom, takže odpoveď nečakaj.
Ten Samsung tam (zrejme) nikde nie je, ale ja som ani nepisal nič o tom že ho tam isto najdeš. Tie odkazy som sem nedaval v suvislosti s tym modelom, ale všeobecne, kde najdeš recenzie napr. aj s nameranym lagom. Tie stranky su spravene viac než dobre, len sa treba vedieť orientovať.
Zaujimave, že ja tam info o input lagu vidim. A to som len narychlo prebehol očami. Treba čitať recenziu poriadne. Aj o odozve sa tam piše.
Ten Samsung tam (zrejme) nikde nie je, ale ja som ani nepisal nič o tom že ho tam isto najdeš. Tie odkazy som sem nedaval v suvislosti s tym modelom, ale všeobecne, kde najdeš recenzie napr. aj s nameranym lagom. Tie stranky su spravene viac než dobre, len sa treba vedieť orientovať.
Zaujimave, že ja tam info o input lagu vidim. A to som len narychlo prebehol očami. Treba čitať recenziu poriadne. Aj o odozve sa tam piše.
Ty už máš čo hovoriť, čo je dobre a čo zle spravené .... Ovšem nič proti.
Keď nemáš vybudovaný ôsmy zmysel pre čítanie s porozumením a jednoduchý text dokáže prečítať iba priemerný vyučený Doc. RNDr. Janko Mrkvička CSc., ktorý ovšem nezačne kritizovať neúplnosť stránok. Môžno kvôli tomu, že si to najskôr prečíta a nájde Input lag was measured to 30-35 ms, making PZ950 a fine TV for gaming purposes such as console gaming. .
Hm, alebo čo tak využiť moderné technológie ako je počítač, alebo ako sa vola tá divná vec, v kt. sa dá pustiť internetový prehliadač a za pomoci mierneho úsilia klasického CPU stlačiť Ctrl (na klávesnici úplne dole vľavo resp. na JZ) + (POZOR ! toto sa nestláča !) F (Zhruba v strede a 2 klávesy naľavo, obkolesuje ho D, G, R, V, C, T). Čiže CTRL + F a do okienka, ktoré nám vyskočí napísať input lag.
A nie je to už druhý štvrťrok, hádam aj dlhšie, čo sa delí svet na Európu, Ameriku, Áziu, Austráliu, Afriku, alebo sa mi to mýli so Star Wars ?
Takže ja neviem, ale možno by som skúsil na amerických stránkach hľadať TV s označením pre Ameriku a nie pre Európu, ale je to len môj subjektívny názor.
Keď nemáš vybudovaný ôsmy zmysel pre čítanie s porozumením a jednoduchý text dokáže prečítať iba priemerný vyučený Doc. RNDr. Janko Mrkvička CSc., ktorý ovšem nezačne kritizovať neúplnosť stránok. Môžno kvôli tomu, že si to najskôr prečíta a nájde Input lag was measured to 30-35 ms, making PZ950 a fine TV for gaming purposes such as console gaming. .
Hm, alebo čo tak využiť moderné technológie ako je počítač, alebo ako sa vola tá divná vec, v kt. sa dá pustiť internetový prehliadač a za pomoci mierneho úsilia klasického CPU stlačiť Ctrl (na klávesnici úplne dole vľavo resp. na JZ) + (POZOR ! toto sa nestláča !) F (Zhruba v strede a 2 klávesy naľavo, obkolesuje ho D, G, R, V, C, T). Čiže CTRL + F a do okienka, ktoré nám vyskočí napísať input lag.
A nie je to už druhý štvrťrok, hádam aj dlhšie, čo sa delí svet na Európu, Ameriku, Áziu, Austráliu, Afriku, alebo sa mi to mýli so Star Wars ?
Takže ja neviem, ale možno by som skúsil na amerických stránkach hľadať TV s označením pre Ameriku a nie pre Európu, ale je to len môj subjektívny názor.
napr. http://www.hdtvtest.co.uk/ je super. a aj nejaké ďalšie . nepísal som že všetky sú zle.
a to :Input lag was measured to 30-35 ms, making PZ950 a fine TV for gaming purposes such as console gaming. . je na akej z tých stránok ?
a to :Input lag was measured to 30-35 ms, making PZ950 a fine TV for gaming purposes such as console gaming. . je na akej z tých stránok ?
-
Ryan Giggs
VIP
Ja z teba nemozem. 
Najprv tu sam postnes link a potom sa pytas odkial to bolo.
Je to z flatpanels, kde si dal link a pisal, ze tam o lagu nic nevidis. O lagu na tom portali pisu v kazdej recenzii, ale nie v tabulke, pisu to v texte. Musis to tam "vycitat".
Neries tolko ten lag. Najprv si ujasni co vlastne chces. Plazma za rovnaky peniaz-lepsi obraz, rychlejsi panel, vacsia ulopriecka, pri intenzivnom hrani riziko vypalenia. LCD - presny opak.
Vyber sa niekam do predajne a pozri si aj lcd aj plazmy, ktore podanie obrazu je tvojmu oku prijemnejsie. Potom mozeme riesit konkretne modely.
Najprv tu sam postnes link a potom sa pytas odkial to bolo.
Je to z flatpanels, kde si dal link a pisal, ze tam o lagu nic nevidis. O lagu na tom portali pisu v kazdej recenzii, ale nie v tabulke, pisu to v texte. Musis to tam "vycitat".
Neries tolko ten lag. Najprv si ujasni co vlastne chces. Plazma za rovnaky peniaz-lepsi obraz, rychlejsi panel, vacsia ulopriecka, pri intenzivnom hrani riziko vypalenia. LCD - presny opak.
Vyber sa niekam do predajne a pozri si aj lcd aj plazmy, ktore podanie obrazu je tvojmu oku prijemnejsie. Potom mozeme riesit konkretne modely.
Ok
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 8:26)
Pôjdem sa pozrieť do nay.sk ale ešte neviem kedy keďže teraz aktívne brigadujem
. Asi až niekedy v stredu. Nedajte do vtedy LocK pls
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 8:26)
Pôjdem sa pozrieť do nay.sk ale ešte neviem kedy keďže teraz aktívne brigadujem
- To by som netvrdilPôjdem sa pozrieť do nay.sk
- So funny, so serious, nobody will lock itNedajte do vtedy LocK pls
napr. http://www.hdtvtest.co.uk/ je super. a aj nejaké ďalšie . nepísal som že všetky sú zle.
To 1. Má zaujalo
prečo neveris za pôjdem do nay ?
Opäť treba čítať
Písal som, že toby som netvrdil, že pôjdeš do nay.sk , nie do nay
Jáj
zas berieš tie moje vety do úplného detailu a využiješ každú hlúposť na výsmech.
Je jasné že nay.sk som asi nemyslel že pôjdem do ich stránky ako hacker ale na pobočku
Je jasné že nay.sk som asi nemyslel že pôjdem do ich stránky ako hacker ale na pobočku
-
Michaelo105
Light Professional
kamo_444 nehnevaj sa, ale na tejto téme (cháp tvojích príspevkoch) sa viacerí riadne zabávajú.
No, ale tak má aj svojich zástancov karmistov...
V pohode, len sa trocha nauč komunikovať.
V pohode, len sa trocha nauč komunikovať.
Bol som v Nay a vyzerá to v pohode 
Predavačka mi povedala že rozdiel medzi plazmou a LED je v tom že na Plazmu sa dá v pohode pozerať s viacerých uhlov kde pri LED sa optimálne oproti. Potom že napr ten Samsung má tie herne režimy a to asi vše k obrazu. (tento: Samsung UE40EH5450)
Predavačka mi povedala že rozdiel medzi plazmou a LED je v tom že na Plazmu sa dá v pohode pozerať s viacerých uhlov kde pri LED sa optimálne oproti. Potom že napr ten Samsung má tie herne režimy a to asi vše k obrazu. (tento: Samsung UE40EH5450)
-
Ryan Giggs
VIP
Herne rezimy ma kazdy tv. Ci uz LCD alebo plazma. To vsak ale nevypoveda nic o obraze ci o rychlosti zobrazenia.
To s tymi uhlami je sice pravda, ale zdaleka to nie je jediny rozdiel.
Obraz sa v predajni hodnotit neda, v domacich podmienkach bude obraz vyzerat uplne inak.
To s tymi uhlami je sice pravda, ale zdaleka to nie je jediny rozdiel.
Obraz sa v predajni hodnotit neda, v domacich podmienkach bude obraz vyzerat uplne inak.
aha. Tak potom neviem podľa čoho mám už isť
Ten samsung má 100hz čo je dosť. za takú cenu plazmu 101 asi nekúpim čo ?
Tvoj názor na ten konkrétny typ ?
Tvoj názor na ten konkrétny typ ?
-
Ryan Giggs
VIP
Tych 100 Hz CMR nie je obnovovacia frekvencia panela, ale len marketingovy sučet obnovovacej frekvencie a scanning backlight. Inak je to klasicky 50 Hz televizor. Za podobnu cenu plazmu kupiš.
a nejaký tvoj názor ?