Nový TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: Nový TV

Príspevok od používateľa laforez »

Na jednom fore pisal jeden clovek (uz neviem co to bol za model, ale bolo to led lcd) a tam sa jeden typek stazoval, ze ten input lag bol dost citelny, hadzal pismena do klavesnice a citelne bolo vidiet ako oneskorene padali na monitore, taktiez je obtiaznejsie sa rychlejsie mysou trafit na nejaky prvok. Pri hrach je toto dolezity fakt, kedze pri zavodoch zatocis a zatoci ti neskor, alebo pri strielackach sa ti bude horsie mierit na protivnikov. Na nete je vela portalov, ktore robia poriadne recenzie a meraju aj input lag. Vzdy ked sa ti paci nejaky model daj jeho presny nazov do googlu a pripis k tomu "review" a najde ti tie zahranicne recenzie.
kamo_444
Star
Star

Príspevok od používateľa kamo_444 »

ok skúsim
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

hdtelevizija.com, hdtvtest.co.uk, hdtv.com.pl, flatpanelshd.com, avforums.com, televisioninfo.com, digitalversus.com

Ad input lag. Zaleži na konkretnom modeli ako rychly je a na človeku, ako je na lagovanie citlivy.
kamo_444
Star
Star

Čo je optimal ? Ako že.štandard alebo niečo ako ked.máte.na hre napr.30 fps na hre čo je hratelné

//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 20:18)
nechcem do toho kecať ale ten SAMSUNG UE40EH5450 som tam nikde nevidel. Tie stránky nie su veĺmi dobre spravené (asi 1-2 sa dajú)

//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 20:28)
napr. som si len tak pozrel : http://flatpanelshd.com/review.php?suba ... 1305795700 a nikde tam nevidím ten input lag
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem k čomu sa vzťahuje to s tym optimalom, takže odpoveď nečakaj.

Ten Samsung tam (zrejme) nikde nie je, ale ja som ani nepisal nič o tom že ho tam isto najdeš. Tie odkazy som sem nedaval v suvislosti s tym modelom, ale všeobecne, kde najdeš recenzie napr. aj s nameranym lagom. Tie stranky su spravene viac než dobre, len sa treba vedieť orientovať.

Zaujimave, že ja tam info o input lagu vidim. A to som len narychlo prebehol očami. Treba čitať recenziu poriadne. Aj o odozve sa tam piše.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Ty už máš čo hovoriť, čo je dobre a čo zle spravené .... Ovšem nič proti.

Keď nemáš vybudovaný ôsmy zmysel pre čítanie s porozumením a jednoduchý text dokáže prečítať iba priemerný vyučený Doc. RNDr. Janko Mrkvička CSc., ktorý ovšem nezačne kritizovať neúplnosť stránok. Môžno kvôli tomu, že si to najskôr prečíta a nájde Input lag was measured to 30-35 ms, making PZ950 a fine TV for gaming purposes such as console gaming. .
Hm, alebo čo tak využiť moderné technológie ako je počítač, alebo ako sa vola tá divná vec, v kt. sa dá pustiť internetový prehliadač a za pomoci mierneho úsilia klasického CPU stlačiť Ctrl (na klávesnici úplne dole vľavo resp. na JZ) + (POZOR ! toto sa nestláča !) F (Zhruba v strede a 2 klávesy naľavo, obkolesuje ho D, G, R, V, C, T). Čiže CTRL + F a do okienka, ktoré nám vyskočí napísať input lag.

A nie je to už druhý štvrťrok, hádam aj dlhšie, čo sa delí svet na Európu, Ameriku, Áziu, Austráliu, Afriku, alebo sa mi to mýli so Star Wars ? :-|
Takže ja neviem, ale možno by som skúsil na amerických stránkach hľadať TV s označením pre Ameriku a nie pre Európu, ale je to len môj subjektívny názor.
kamo_444
Star
Star

napr. http://www.hdtvtest.co.uk/ je super. a aj nejaké ďalšie . nepísal som že všetky sú zle.

a to :Input lag was measured to 30-35 ms, making PZ950 a fine TV for gaming purposes such as console gaming. . je na akej z tých stránok ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ja z teba nemozem. :D
Najprv tu sam postnes link a potom sa pytas odkial to bolo. :)

Je to z flatpanels, kde si dal link a pisal, ze tam o lagu nic nevidis. O lagu na tom portali pisu v kazdej recenzii, ale nie v tabulke, pisu to v texte. Musis to tam "vycitat".

Neries tolko ten lag. Najprv si ujasni co vlastne chces. Plazma za rovnaky peniaz-lepsi obraz, rychlejsi panel, vacsia ulopriecka, pri intenzivnom hrani riziko vypalenia. LCD - presny opak.
Vyber sa niekam do predajne a pozri si aj lcd aj plazmy, ktore podanie obrazu je tvojmu oku prijemnejsie. Potom mozeme riesit konkretne modely.
kamo_444
Star
Star

Ok

//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 8:26)
Pôjdem sa pozrieť do nay.sk ale ešte neviem kedy keďže teraz aktívne brigadujem :). Asi až niekedy v stredu. Nedajte do vtedy LocK pls
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Pôjdem sa pozrieť do nay.sk
- To by som netvrdil
Nedajte do vtedy LocK pls
- So funny, so serious, nobody will lock it
napr. http://www.hdtvtest.co.uk/ je super. a aj nejaké ďalšie . nepísal som že všetky sú zle.
nechcem do toho kecať ale ten SAMSUNG UE40EH5450 som tam nikde nevidel. Tie stránky nie su veĺmi dobre spravené (asi 1-2 sa dajú)
kamo_444
Star
Star

To 1. Má zaujalo :) prečo neveris za pôjdem do nay ?
jojinkho
Medium Star
Medium Star

:lol:

Opäť treba čítať :!:
Písal som, že toby som netvrdil, že pôjdeš do nay.sk , nie do nay
kamo_444
Star
Star

Jáj :) zas berieš tie moje vety do úplného detailu a využiješ každú hlúposť na výsmech.
Je jasné že nay.sk som asi nemyslel že pôjdem do ich stránky ako hacker ale na pobočku
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

kamo_444 nehnevaj sa, ale na tejto téme (cháp tvojích príspevkoch) sa viacerí riadne zabávajú.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

No, ale tak má aj svojich zástancov karmistov...

V pohode, len sa trocha nauč komunikovať.
kamo_444
Star
Star

Bol som v Nay a vyzerá to v pohode :)

Predavačka mi povedala že rozdiel medzi plazmou a LED je v tom že na Plazmu sa dá v pohode pozerať s viacerých uhlov kde pri LED sa optimálne oproti. Potom že napr ten Samsung má tie herne režimy a to asi vše k obrazu. (tento: Samsung UE40EH5450)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Herne rezimy ma kazdy tv. Ci uz LCD alebo plazma. To vsak ale nevypoveda nic o obraze ci o rychlosti zobrazenia.

To s tymi uhlami je sice pravda, ale zdaleka to nie je jediny rozdiel.

Obraz sa v predajni hodnotit neda, v domacich podmienkach bude obraz vyzerat uplne inak.
kamo_444
Star
Star

aha. Tak potom neviem podľa čoho mám už isť :) Ten samsung má 100hz čo je dosť. za takú cenu plazmu 101 asi nekúpim čo ?

Tvoj názor na ten konkrétny typ ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tych 100 Hz CMR nie je obnovovacia frekvencia panela, ale len marketingovy sučet obnovovacej frekvencie a scanning backlight. Inak je to klasicky 50 Hz televizor. Za podobnu cenu plazmu kupiš.
kamo_444
Star
Star

:) a ak píše že 50Hz TV ? (len odbočka)
a nejaký tvoj názor ?
Napísať odpoveď