Zábavná pyrotechnika
Re: Zábavná pyrotechnika
kocky su naj vec... 4 naraz a ides :]]
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Tento rok som mal iba tie gule , čo sa dajú do tej trubice .. Mal som asi 8 takých trubíc z minulých rokov , tak som to pustil všetko naraz , celkom kvalitný ohňostroj , tuším lepší než sme mali na námestí 
Obnovme to tu 
Zachvílku tu máme Silvester... Akú pyrotechniku používate? Prikladám foto mojej pyrotechniky
Zachvílku tu máme Silvester... Akú pyrotechniku používate? Prikladám foto mojej pyrotechniky
Prosím vás, neviete o nejakom zákone/nariadení/atď, ktorý by upravoval používanie zábavnej pyrotechniky mimo Silvestrovskej noci? Čo som hľadal na googli, tak mi to našlo len nariadenia miest a pár obcí, ale ja by som rád vedel, či neexistuje niečo všeobecné lebo v našej obci takéto nariadenie neexistuje, tým pádom sa nemáme o čo oprieť, keď dementi strieľajú celé dni...
\\2012-01-11, 19:50
Odhliadnuc od toho typicky slovenského prístupu, že "aj tak s tým nebudú nič robiť", tak ide aj o to, že keď tých "sopliakov" dostanem do rúk, tak sa im môžem niečím reálnym vyhrážať, prípadne žiadať náhradu škody, ktorá mi ich počínaním vznikla...si myslis ze ti to bude niekto riesit ? ..aj ked to je zakazane ?..co budu policajti chytat cele dni spoliakov ?
Ja si petardy vyrábam sám, je to levnejšie (a silnejšie) muhahaha 
žiadať náhradu škody môžeš kedykoľvek, ak ide o poškodenie tvojho majetku a je jedno, či je to na silvestra alebo 1. apríla. Ak máš na mysli škodu, že ťa zobudili práve keď si šiel zasunúť do Pamely Anderson, tak s tým môžeš naozaj ísť len na Lampáreň. Pokiaľ viem, tak takéto veci sú ustanovené vo všeobecných záväzných nariadeniach jednotlivých obcí.konyk87 napísal:Prosím vás, neviete o nejakom zákone/nariadení/atď, ktorý by upravoval používanie zábavnej pyrotechniky mimo Silvestrovskej noci? Čo som hľadal na googli, tak mi to našlo len nariadenia miest a pár obcí, ale ja by som rád vedel, či neexistuje niečo všeobecné lebo v našej obci takéto nariadenie neexistuje, tým pádom sa nemáme o čo oprieť, keď dementi strieľajú celé dni...
Odhliadnuc od toho typicky slovenského prístupu, že "aj tak s tým nebudú nič robiť", tak ide aj o to, že keď tých "sopliakov" dostanem do rúk, tak sa im môžem niečím reálnym vyhrážať, prípadne žiadať náhradu škody, ktorá mi ich počínaním vznikla...
No..Ono to nie je také jednoduché - problém je ten, že keď niečo buchne, tak sa pes bojí, škriabe na dvere a každý rok sa musia kvôli tomu opravovať...Dávame ho síce dovnútra, ale kým dobehneme, tak ich stihne pekne dokaličiť...Viem, že je to úsmevné, ale už nás to nebaví a kvôli dementom, čo nemajú slušné vychovanie ho nebudeme držať na reťazi alebo vo voliére...
-
viper1993
Medium Professional
Mal by som par otazok. Nevie niekto co vsetko by som potreboval zariadit keby som chcel ohnostroj na oslave narodenin? Povolenie od mesta alebo? Pokial sa dane miesto nenachadza priamo v obci? Alebo to risknut "na cierno"? Ake su pripadne sankcie?
My keď sme odpalovali pumy a kompakty tak nič sa nahlasovať nemuselo.. v mesťe.. aky silny ohnostroj bude? čo kupuješ?
Potrebuješ na to povolenie od mesta. V žiadosti musíš uviesť rozsah pyrotechnických prác, náčrt miesta odpaliska, kto bude odpaľovať ohňostroj a kto zabezpečí protipožiarnu ochranu. Ďalej sa to ohlasuje u hasičov a na polícií. Aby si mohol odpaľovať takýto ohňostroj musíš mať preukaz odpaľovača ohňostrojov. Tu však vzniká spor v tom, čo je považované za ohňostroj. Neviem, ako je to teraz a či bolo vo vyhláške niečo upravené, ale za ohňostroj sa považoval "v krátkom časovom slede za sebou nasledujúce svetelné, zvukové alebo iné efekty". Malo by to znamenať asi toľko, že pokiaľ už odpaľuješ kompakt, čiže na jednu zápalnicu vyletí viac efektov, tak sa už jedná o ohňostroj. Pokiaľ budeš odpaľovať guľovky (guľové pumy), tak by sa nemalo jednať o ohňostroj. No ale vysvetľuj to policajtom, ktorí veľmi radi chodia sa pozrieť a niekedy aj robiť problémy, keď niečo také uvidia, počujú.
My sme odpalovali 2 kompakty a niekolko pum a nikto neprišiel.. treba vedieť aj či to niekomu nebude vadit z bytovky a nenahlasi to hneď..
Len sa chcem poopraviť, že povinnosť vlastniť preukaz odpaľovača ohňostrojov je len vtedy, ak sa použije zábavná pyrotechnika III. triedy alebo po novom kategória 4.
Samozrejme, že niekedy nemusí prísť nikto aj keď robíš 5-minútový ohňostroj, ale riskuješ možné zbytočné problémy. A ak sa to chystáš odpaľovať kdesi na sídlisku medzi bytovkami, tak je viac ako pravdepodobné, že to niekomu bude vadiť. Pokiaľ sú to len nejaké dva, tri kompakty, tak by som to aj ja riskol. Aké sú za to sankcie netuším.
Samozrejme, že niekedy nemusí prísť nikto aj keď robíš 5-minútový ohňostroj, ale riskuješ možné zbytočné problémy. A ak sa to chystáš odpaľovať kdesi na sídlisku medzi bytovkami, tak je viac ako pravdepodobné, že to niekomu bude vadiť. Pokiaľ sú to len nejaké dva, tri kompakty, tak by som to aj ja riskol. Aké sú za to sankcie netuším.
-
viper1993
Medium Professional
Tak mal som v plane nieco taketo http://www.vasohnostroj.sk/products-pag ... ostroj-001 . Ale ked pisete kolko je s tym vybavovaciek tak asi kaslem na to. Porozmyslam. Odpalovalo by sa to v takej kvazi chatovej oblasti nad mestom. Okolo chaty kde sme my je les a mozno par inych chatiek v okoli, no mesto je odtial dost blizko.
Ja by som to normálne odpálil. Keby niečo, tak si to nebol ty. Píšeš k tomu, že to nie je priamo v meste, tak v tom nevidím taký problém. Navyše sú to kompakty II. a III. kategórie, čiže nič extra veľké. Toto celé ti bude strieľať tak 2 minúty maximálne. Tie papierovačky sa skôr robia, pokiaľ ohňostroj robí priamo napr. nejaká firma a keďže si nechce robiť zlé meno, tak všetko sa robí oficiálnou cestou.
btw. poznám chlapa, čo má tento shop a môžem len odporúčať. Chalanisko sa naozaj vyzná. Určite by si neľutoval.
btw. poznám chlapa, čo má tento shop a môžem len odporúčať. Chalanisko sa naozaj vyzná. Určite by si neľutoval.
Zdravim, nemate niekto skusenosti s pyrotechnikou z tejto stranky? http://www.pyroweb.sk/. Je to tu o 50% lacnejšie ako u nás v meste a preto by som si chcel nejaku pyrotechniku odtial objednat. Moze sa stat ze ak si objednam nieco odtial, tak mi poslu petardy ktore nevybuchnu, alebo budu vlhke? Ak niekto mate skusenosti alebo nejake rady, tak prosim poradte
.
Neviem,neobjednaval som odtial,ale ak su doveryhodni tak by som uzaj kupoval La Bombu
Megatresk je oproti La Bobme mravcek.
dik za odporucenie, ale prave to potrebujem zistit, ci su doverihodni... 
Ten e-shop ponúka pyrotechniku od Kláseka, čo je česká firma. Ak sa ti e-shop nepozdáva, môžeš pohľadať iný, ktorý predáva tovar tohto predajcu. Osobne nemám skúsenosti s tým shopom, ale pyrotechnika od Kláseka je kvalitná a pomerne lacná. Pyrotechnika, ktorú vidíš vo forme stánkov napr. v Tescu, je predražená. Stačí zájsť napr. do Dubnice nad Váhom do firmy Privatex a tam nakúpiš tu istú pyrotechniku oveľa lacnejšie. Pre tých, ktorí radi sledujú a ešte radšej si sami odpália svoj ohňostroj, absolútne neodporúčam pyrotechniku napr. z Tesca, Kauflandu, Lidlu (tie, čo sú priamo na predajnej ploche, nie stánky) a podobných reťazcov. Detská pyrotechnika, rímske sviece, fontány môžu byť v pohode, ale kompakty by som určite odtiaľ nekúpil. To, čo som mal česť vidieť a videl som toho pomerne dosť, tak sa za pyrotechniku považovať ani nedá. Aspoň teda z môjho pohľadu.
Susedia si kúpili v Lidli rakety a ako sme ich púšťali zo stojanov tak asi v 5 metrovej výške zmenili smer o 90 stupňov a leteli do domov a brán...Inak neverím,žeby ten e-shop bol nejaký podvod.Však skús objednat v hodnote 10€ a uvidíš.
len za 10€? Postovne je 8,50€, takze to sa neoplati. Co mam navyberane, tak faktura je na vyse 20€ a prave sa bojim ci mi to pride. Dim za info, nepoznate nejaky eshop kde predavaju pyrotechniku znacky Kláseka?