Chladiaca kvapalina a rozvody+ spojka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladiaca kvapalina a rozvody+ spojka

Príspevok od používateľa dekarbon »

prsen chcem mať novy diel na starom rozbitom aute

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2012, 8:10)
takže mám nové info..bol som s tym autom v servise hodili to na pc a zistilo sa ze to ze mi auto zdochlo bolo vypadkom prudu,prestali fungovať vstrekovače benzínu a auto zdochlo a dovod? zaoxidované kontakty baterie,tak mi to vycistili,zastriekali kontoxom,zakonzervovali,vyvážili mi kolesá a vymenili silentbloky prednej nápravy..chlapci spokojnosť:) to auto ide jak nove..proste nestabilita pri prudkom berzdwení zmizla a to auto zrazu zacalo normálne brzdiť,nie ako že som v minulosti stlačil brzdový pedál a auto nič..ono to brzdí,buchanie od napravy prestalo a je to tichsie,stabilita v zákrutách sa zlepsila neporovnatelne,to autro drzi zrazu nadherne stopu a prestalo sa naklanat v zakrutach,a ani s tlmicmi nixc nieje tomu auto bolo treba len silentbloky prednej nápravy vymeniť..kks ale nevedel som žwe to má vplyv ak to je vybité na stabilitu brzdenia,stabilitu v zákrutách a podobne..

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2012, 8:13)
ešte na geometriu pojdem cez vikend a bude to ok,aqle prečo počujem hluk od kolies take tlmene vrr vrr vrr nepravidelné pri 80-90 km rýchlosti fakt netuším..ani v servise nevedeli zistiť že prečo mi to robí..vraj to možu byť pneumatiky ale to pochybujem..sice... ak vezmeme do uvahy ako som na tom jazdil a kolko s vybitými silentblokmi tak ktovie ako sa zjazdili tie dvojročné gumy..

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2012, 8:13)
a podvozok je celkovo tvrdší odkedy to vymenili...

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2012, 23:33)
no zjavne uz nikoho nezaujimam :D

//autoeditácia príspevku (27 Máj 2012, 2:23)
chcel by somsa spýtať ohľadom spojky..Ibiza od roku 2002-2007 typ 6L používala spojku haldex?
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Najprv si naštuduj čo to haldex je a potom sa spýtaj niečo rozumné.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

kde môžem nájsť nejake fakt vierohodné informácie o tom že chladiaca kvapalina naozja stráca tie antikorozne učinky a prečo stráca mrazuvzdornosť časom..a nepíšte mi že google..tam som hladal..ale nič vierohodne som nenašiel čomu by sa dalo veriť
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak tomu never a nemen to, nechaj si tam aj pat rokov jednu kvapalinu a je pokoj.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mna by skor zaujimalo, na co potrebujes k takejto hluposti nejake extra doveryhodne informacie... vymen, ako odporuca vyrobca, pripadne servisak, stoji to par korun...
Majstro
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Majstro »

Rozvody určite vymeň , mám zlú skusenosť kedy sme šli na ryby dlchčia vyprava a 2 kilometre pred cielom (po mnoho km)
praskol remeň .. nešlo naštartovať samozrejme pretáčalo naprázdno samotné kladky nemalo čo potočiť :)

oprava bola drahá jak šlak :/
šálky ... všetko K.O. všetky podložky všetko na polovicu ... od vtedy má hlava dvojzubkove tesnenie a furt nie je v poriadku .. pretláča silu do chladiacej vody ktorá buble .. možno prasknutá hlava no žial potom nebola hlava odvzdušnená kde by sa to zistilo ..
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

rozvody som vymenil ešte keď malo to auto 83000 km hned ako som ho kupil.ale neviem lebo menili mi aj vodnu pumpu a keď sa mení vodná pumpa tá je priamo súčasťou chaldiaceho systému takže keď ju davali preč tak asi museli aj chladiacu kvapalinu meniť to by vytieklo keby tam nebola ta pumpa či? rozvody maju teraz nabehane niečo cez 35000 km výmenu mám pri 90 000 km

//autoeditácia príspevku (24 Aug 2012, 12:08)
len už brzdové doštičky su dosť opotrebované...kupil som ich v servise keď mi ich montovali a boli už jazdené..a nikto mi nevedel povedať kolko mali km za sebvou vraj boli ako nové ale už jazdené prehadzované na moje auto z nejakeho vw. momentálne maju tak asi pol centimetra bez tej kovovej srandy s tou kovovou srandou asi nieco cez centimeter ale každopádne sa blížim už k výmene nakolko yb sa to malo meniť keď obloženei bude mať hrubku 7 mm
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mozno laicka otazka.... ale ked sa vymienaju kompletne rozvody... tak treba vymenit aj olej alebo ten ostava neporusuny a netreba(ak bola napr nedavno vymena)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

olej sa pri rozvodoch nemeni
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

netreba, ale nic tym nepokazis... hlavne ak byvaly majitel jazdil na longlife :)

// sundevil ma predbehol :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

diky
olej samozrejme menit budem... otazka bola myslena skor tak, aby som pri vymene rozvodov napr nemusel vypustit napr 2 mesacny olej... nakolko rozvody som planoval menit neskor ako menit olej...
a olej dam budem davat ten co dava vyrobca... nejak v dnesnej dobe internetu nechapem ako moze niekto setrit na tesco oleji ked original stoji o 10,20 eur viac ako ten z tesca...
sundevil
VIP
VIP

aj kvoli tomu, ze v autorizaku je ta cena az prehnane vysoka a iny servis nenavstevuje z obavy o stratu zaruky (resp dlhodobych zaruk ako prehrdzavenie karoserie a pod.)
olej sa nevypusta, rozdovy su "len" kladky, napinaky, remen a k tomu vodna pumpa (sorry ak som nieco zabudol, ale toto som kupoval naposledy). ani chladiacu kvapalinu som nemusel menit pri ich vymene, co je ale dost mala polozka, kedze par eur na novu napln sa vzdy najde
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a ked mam retaz? :?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal: iny servis nenavstevuje z obavy o stratu zaruky (resp dlhodobych zaruk ako prehrdzavenie karoserie a pod.)
Brusel tusim taketo podmienky zaruk zatrhol... teda by nemal problem ist aj do inych ako origo servisov
Umožňuje to Nariadenie Európskej Komisie (ES) č. 1400/2002 (bloková výnimka).

Podľa nej môže nezávislý servis vykonávať záručnú prehliadku a opravu ak:

a) budú použité náhradné diely vyhovujúcej akosti, ktoré sa kvalitou zhodujú
s komponentmi, ktoré sú, alebo boli použité na montáž príslušného motorového vozidla.

b) práce sú vykonané v súlade so servisným postupom určeným výrobcom.
sundevil
VIP
VIP

Ano zatrhol, ale mnozstvo ludi aj tak radsej ide do autorizaku. Ked na to maju... Kolko ludi ani netusi, ze si olej po dohode mozu doniest vlastny aj do autorizaku - kedze tam idu len po peciatku do servisky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chlapec10: ...a tu nastava druhy problem, ze niektore znacky nemaju zverejnene mimo svojich servisov tie servisne postupy, takze nejaky servis na konci Dolnej hornej nema ani paru o tom, ze co je treba spravit v pripade vymeny prevodovky luxusnej limuziny, vychadzaju len z poznatkov, ktore menili. Dajme tomu, ze by prevodovku vymenili, cez diagnostiku to sparovali, otazne je, ze ci by bola uznana pripadna zaruka. Nedavno som cital o pripade v Cesku, ked bol predpisany servisny interval tusim 20 tisic km, chlapik bol niekde na sluzobke alebo dovolenke, takze ten interval natiahol asi na 23 tisic km a zrazu doslo k poruche auta. Vtedy servis neuznal reklamaciu, pretoze vraj boli porusene podmienky a servis nebol vykonany v predpisanom intervale s minimalnou toleranciou, alebo bol presvihnuty o viac ako 3 tisic km. Teraz ma napada, ze kto a podla coho hodnoti, ci su nahradne diely vyhovujuce akosti a ci zodpovedaju kvalitou tym originalnym dielom, hmm??? Drviva vacsina ludi, ktora by bola pri reklamacii a zaruke poskodena z dovodu, ze auto nebolo servisovane v origo servise, ze auto nebolo servisovane u nich..., tak by to nechala tak, hoci by to bolo z pravneho hladiska v poriadku a bola by tam sanca uspiet.

Dam sem este priklad, ktory som tu uz vari spominal. Jeden znamy ma Audi Q7, servisovane asi len v servise Audi. Pred rokom ci dvomi prisiel do servisu, ze dolial vodu a zmizla. Auto bolo v servise par dni, neskor mu ho vratili, ze je vsetko OK. Voda doliata, auto jazdilo. Tak jazdil dalej, ziadne poznatky vady, nic. Par dni na to mu pukla hlava ci blok motora, v Audi mu reklamaciu zamietli, pretoze ich servis vsetko opravil, ze ziadna voda neunikala a stacilo ju len doliat, takze si zaplatil nieco malo cez 3 tisic eur za opravu auta a to len kvoli lajdackosti ludi v Audi.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Chlapci potrebujem radu..odchádza mi spojka? lebo som minule isiel autom 80 chcel som pridať na 90 bol som na 5tom prevodovom stupni a začala mi smrdieť spojka ako keď sa páli pri konštantnej jazde..a potom to prestalo..nechápem prečo to robí..a nestalo sa mi to prvýkrát už
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dekarbon napísal:ako keď sa páli pri konštantnej jazde
pri konstantnej jazde sa pali spojka?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

rposte isiel som 80 asi 4-5 km chcem to hodit na 90 trocha pridam plyn nie velmi a zrazu to zacalo smrdieť

//autoeditácia príspevku (18 Sep 2012, 14:01)
bol som furt na 5tom rpevodovom stupni nekonalo s ana tom useku ziadne podradovanie alebo radenie nahor vobec nič furt na 5tke
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a otáčky?...
Napísať odpoveď