Je vek vo vzťahu až tak dôležitý?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
fix
Novice
Novice

Je vek vo vzťahu až tak dôležitý?

Príspevok od používateľa fix »

Ahojte potreboval by som od vás jednu radu.
Tak k môjmu problému:
Asi tak pred 4 týždňami som spoznal jedno dievča s ktorím ma zoznámila naša spoločná kamarátka (ona ma začala ako prvá kontaktovať) tak sme si zopár krát písali na nete. Neskôr sme začali chodievať von (pizza, kofola, obyčajná prechádzka). Stretávali sme sa asi 4 týždne 2x do týždňa. Od tej spoločnej kamarátky som sa dozvedel že má na mňa veľmi dobrý názor aj čo sa týka po fyzickej stránke aj vnútornej. Ja som ju bral zo začiatku ako kamarátku nič viacej (ako ma brala zo začiatku ona to neviem).
Až na jednej oslave ktorú mala tá kamarátka ktorá nás zoznámila sa to začalo komplikovať. Náhodou sme začali spolu tancovať a zrazu začal hrať sladák a my sme naďalej pokračovali v tanci (skôr sme sa obímali ako tancovali) ako tak pesničky hrali mi sme boli stále v tom objatí až to z objatia prešlo k bozkávaniu. Najskôr som nevedel ako som to mal brať po skončení oslavy som nad tým dlho premýšľal až som si uvedomil že ku nej cítim niečo viac ako ku kamarátke. Ešte pred touto oslavou sme boli dohodnutý že na ďalší deň pôjdeme na výlet. Oslava sa skončila prišiel ďalší deň a šlo sa na výlet, šli sme celá partia takže tú tému o tej oslave (bozkávaniu) som nechcel rozoberať pred ostatnými. Medzi tým sa rozprávala s tou spoločnou kamarátkou a povedala jej (ktorá to potom povedala mne) že sa jej páčim po všetkých stránkach a hodila na mňa aj zo pár pekných komplimentov :) ) a potom aj tá spoločná kamarátka jej povedala niečo o mne základné veci napr. koľko mám rokov (ja som si myslel že už to vedela pred tým). Keď sme šli s toho výletu som ju šiel zaviesť domov a plánoval som že sa s ňou o všetko porozprávam aby som vedel na čom som. Keď sme prišli pred jej barák povedala že je unavená (čo bola pravda, žiadna výhovorka bolo to dosť na nej vidieť) a že sa jej už nikam nechce ísť tak som sa rozhodol že jej dám aspoň pusu na rozlúčku, ale v tom sa odtiahla a povedala že nie keď som sa spýtal prečo povedala mi že som na ňu moc mladý.
Pre obzrejmenie ja mám 18 rokov ona 21 rokov.
Ešte pár detailov aby vaše názory boli objektívnejšie.
Ja študujem práve idem do maturitného ročníka celé leto brigádujem. Mám celkom slušné vreckové takže problém v peniazoch by nebol.
Asi veľa z vás napadne, že je oveľa rozumnejšia atď. ale čo sa týka našich rozhovorov boli rovnocenné (neviem či ja som o 3 roky popredu alebo ona o 3 roky pozadu :lol: ) Takže v intelekte tiež nebol problém.
Ona už pracuje má ukončenú strednú školu a chystá sa na výšku (dokonca na tú istú ako ja, možno aj budeme spolužiaci).
To je asi tak všetko dôležité čo ma napadlo ak máte nejaké otázky kľudne sa pýtajte.
Moja otázka: myslíte si že je v tomto prípade vek až tak dôležitý kedže si rozumieme vo veľa veciach (koníčky, škola, rôzne rozhovori) po fyzickej stránke sa tiež priťahujeme čo mi potom aj sama povedala, alebo mi len nechcela povedať skutoční dôvod prečo nechce byť so mnou?
Myslíte si že by som ju mal ďalej "dobývať" a dúfať že sa v nej ten komplex zlomí alebo sa vykašlať na to?
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Je vek v sťahu až tak dôležitý?

Príspevok od používateľa Muffi »

Oprav si názov prosím, má to byť vo vzťahu a nie v sťahu. Okrem toho ak pohľadáš, určite tu už nájdeš témy, kde sa riešia vekové rozdiely partnerov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Je vek vo vzťahu až tak dôležitý?

Príspevok od používateľa gogo956 »

pozri sa, je to individualne. Su zeny ktore by nikdy nechodili s niekym mladsim a potom su aj take ktore vyslovene vyhladavaju "zajacikov". Chod do toho a uvidis.. :) Mozno z toho nieco bude a mozno Ta len tahala za nos.
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

Ked som si precitala temu, myslela som si, ze to bude nieco v zmysle 30+ vs 20 ...

Poznam 2 ludi, co sa tak dali dokopy, ona mala 22 a on 18 akurat maturoval ... Chodili sme spolocne na kreslenie, cize mali spolocne zaluby. Po necelom roku uz boli spolu a celkom sa im darilo ... :)

Za skusku nic nedas, co ak sa z toho vykluje nieco pekne?

// Darcovi: LOL xDDD
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Mám pocit, že v tomto prípade nemusíme riešiť, čo si myslíš, ale skôr, čo si myslí ona. Zdá sa mi, že ty by si do toho išiel, len jej treba nejako ukázať, že vekový rozdiel medzi vami nie je problém.. Keď som bola na strednej ja, tiež sme mali spolužiaka a ten randil stále s nejakými staršími babami.. A teraz, kamoška chodí s o 5 rokov mladším chalanom od jeho 18tky.. Vo všeobecnosti to nevadí, len na to musí prísť aj tvoja kamarátka :-)
A čo by si mal robiť? Ako jej to dať najavo? Skús sa správať romanticky, ak máš pocit, že by to ocenila..myslím, že na takých chalanov baby vždy robia chválospevy, že aký sú vyspelý :-)
NoGoodAdvice
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NoGoodAdvice »

Ja si skor myslím, že jej prekáža ten vek. Kým nevedela kolko máš rokov, ako si sám písal hovorila kamoške ako sa jej páčiš, že si sympatický atď..nehovorila jej to len tak pre dlhú chvílu ale buď vedela naisto, alebo dúfala že ti to tá kamoška povie. Keď sa dozvedela tvôj vek, jej chovanie k tebe sa zmenilo, čiže podla mňa je to v tom. Pozri, možno si už chce nájst nejaký stabilný vážnejší vzťah a nevie si ho predstaviť s takým mladým chalanom ako si ty. Aj keď si vravel že názory máte podobné, možno sa bojí že ešte niesi "vybúrený" a takýto vzťah by nemal dlhú budúcnosť. To je asi taký hlavný dôvod pre ktorý si myslím že s tebou nechce riešiť. Ale môžem sa mýliť. Možno jej ide aj o finančnú otázku, že si ešte študent a nepracuješ..a teda si toho nebudeš môcť tolko dovoliť. Ja osobne som vždy preferovala aspoň o pár rokov starších chalanov, mladší sa mi zdali vždy nevyzretí, istým spôsobom "infantilní" a proste so staršími som si väčšinou vždy viacej rozumela. Financie som nikdy neriešila.
Takže či ju dobývať? Podla mňa sa o tom s ňou skús porozprávať..otvorene, na rovinu....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

V pomere muž vs. žena by mal byť muž vždy starší, ináč to nerobí dobrotu. A v pomere žena vs. muž, je to dosť jedno. Keď má chlap 35-40 a žena 18-20, tak si dokážu rozumieť, ovšem v 99% prípadoch je to pre peniažky, zabezpečenie, nejakú tú odmenu a tak.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Na baby zvykne fungovať ignorácia, daj jej na javo, že ju k životu nepotrebuješ, to baby často vyhecuje k nejakej iniciatíve. Ak to nebude fungovať, tak si asi stratený.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nečítal som tvoju slohovú prácu, ale čo sa týka veku...na fyzickom nezáleží pokiaľ to majú v hlave obaja zrátané. Hlavne teda pozor na pubertálne dievčatá a nevybúrených chlapcov. Všetko ostatné zvykne fungovať v akýkoľvek kombináciách.

A ako spomínal uplink, niekde možno len pre peniažky, ale aj to súvisí s tým, že to majú obaja v hlave zrátané :)
ultimate222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ultimate222 »

vela ludi to ma uz akosi zaskatulkovane v hlave, ze muz musi byt starsi ako zena a vo vacsine pripadov to tak aj je ... aj ked podla mna na veku az tak nezalezi, hlavne nie ak su to nejake 3 roky ako v tvojom pripade. Ak si rozumiete a ste intelektualne na rovnakej urovni nevidim tam problem. Z toho co pises, vyzera to tak, ze keby si bol starsi nemala by ziadny problem ... takze skuste sa o tom porozpravat a vysvetlit si to, ze to ciselko, ktore oznacuje vek nemusi byt takou prekazkou, ktora znamena hned stop.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako je uz zrejme z toho co pises, odradza ju ten vek a zda sa, ze ho nevedele. A ked sa ho dozvedela a ty si sa chcel mozno aj posunut dalej, odrovnala ta tym, ze si na nu moc mlady. Takze je jasne, ze jej ten vek prekaza.
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Mam kamaratov, co maju 18....ale nedopustila by som , aby sa tahali s tetou :lol:
ale v klude to mozes skusit...popalis sa asi..ale vlastna skusenost, je vlastna skusenost. :)
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

fix: pocas tych 4 tyzdnov ste boli minimalne 8 krat vonku + nejaky ten chat, a ona nevedela kolko mas rokov? Ved ste sa rozpravali o vyske, ze chcete ist na rovnaku skolu, tak musela vediet ze si v maturitnom rocniku teda musela vediet kolko mas rokov. Si myslela ze si 3 krat prepadol rocnik alebo co? Ved ste sa museli aj o skole rozpravat..
Nechapem fakt to nechapem :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

fix
mozno ze odzaciatku vobec nechcela nejaky vaznejsi vztah, ale si iba uzit, mal si pritlacit na pilu,
teraz je uz podla mna neskoro lebo vidi ze si namotany a ze chces chodenie..
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

uplink napísal:Keď má chlap 35-40 a žena 18-20, tak si dokážu rozumieť, ovšem v 99% prípadoch je to pre peniažky, zabezpečenie, nejakú tú odmenu a tak.
Netvrdila by som, ze je to cislo az tak vysoke. Mam kamaratky, ktore maju starsich priatelov, nie su v tom peniaze a ani ina odmena.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mam kolegu ktory ma 24rokov a dlhodobo fungujuci vztah s 31 rocnou, ale to je skor vynimka.Ked je zena starsia tak viac riskuje ze sa ten jej zajacik zacne pozerat po mladsich, v praxi je to samozrejme indivindi. Starsi muzi su vecsinou zrelsi, skusenejsi a uz maju za sebou obdobia ked chlap strati hlavu kvoli sukni len tak- maju uz nieco "odbúchané" :D .
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Janette napísal:
Netvrdila by som, ze je to cislo az tak vysoke. Mam kamaratky, ktore maju starsich priatelov, nie su v tom peniaze a ani ina odmena.
Janette, aj keď si to baba neprizná, alebo o tom "nevie", tak je to vždy pocit istoty, ergo. zabezpečenia, stability, pokoja. Pri vyrovnanom veku je to vždy náročnejšie mať priateľa/priateľku, lebo ste na tom "pocitovo" rovnako. Keď má baba povedzme 16-18 a má chlapa čo má 30-35 [čo je prax zo života, ktorú poznám v desiatkách prípadov, vrátane mojej ex], tak to nemusí byť explicitne pre peniaze, ale preto, že ten muž vie tej mladej hlavičke dať niečo, čo jej "on par" existencia nedokáže dať. Skúsenosti, a hlavne ten sladký pocit že všetko je už hotové a Ty sa len zvezieš. Aj keď si to baby nechcú priznať, je to tak.

No a potom ich obvykle opustia po nejakom roku/dvoch, lebo zistia že chlapci sa nudia len s nimi a skúšajú rôzne koťuhy.

P.S.: Česť výnimkám, ktoré nepoznám, ale verím že nejaké budú...možno.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

ja som poznal chalana co mal 17 a chodil s 27-rocnou co uz mala aj potomka, a ked ho nechala (no one saw that one coming) tak sa zavesil :wink:, to som len tak na okraj...prosim pokracujte
fix
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fix »

Phase aj ja som si myslel že to vie že si to odvodí s toho že idem maturovať. Preto aj mňa prekvapilo keď mi povedala že som na ňu moc mladý.
gogo956 užiť??? hmmm nemyslím si lebo sme sa iba bozkávali ak by si chcela užiť tak by prišla k viacej než len k bozkávaniu.
A či je to kvôli peniazom hmmm no tým, nie som si istý. Preto že som celé leto brigádoval takže niečo mám nasporené a tiež mám veľmi slušné vreckové. Nechcem sa nijako chváliť alebo čo ale mám dosť zazobaných rodičov dokonca mi k 18. kúpili auto :D síce ledva to ide ale hlavné je že ide. Ale zase si nemyslite že sa správam ako rozmaznaní fracek ktorí si myslí že dostane všetko na čo si ukáže. Čo mi potvrdilo aj viacej kamarátov ktorých poznám už celé roky.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Podľa mňa sa nijak nevyhovárala ani nič podobné. Jednoducho kým nevedela, koľko máš rokov, tak to chvíľu neriešila a bolo jej s tebou fajn. Potom zistila, že si o 3 roky mladší a asi ju to odradilo. To je všetko.
Osobne poznám jeden pár, kde baba má 25 rokov a chalan 21, spočiatku to tam bolo celkom fajn, ale zdá sa mi, že teraz posledné mesiace fungujú takým štýlom, že čo víkend to rozchod a potom sa dajú na ďalší deň znova dokopy. Je to síce len jeden príklad, ale ja osobne by som neišiel moc do vzťahu, kde by som mal byť ten mladší (ak sa bavíme o niekoľkých rokoch, pár mesiacov by som ešte prekusol).
Napísať odpoveď