Arogantni vodici na cestach
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
s tym pustenim rychlejsieho, mam tiez jednu prihodu, ponahlal som sa do incheby po sestru, lebo tam odpadla na vystave a matka mi histercila do telefonu, tak reku ponahlam sa, tak na obchvate(mohol som ist tak 120tacho), kazdy ma po jednom bliknuti pustil a siel som si svoje, ale potom ma nejaky dobrak chcel vychovavat a dupal predomnou na brzdy a celu cestu sa drzal predomnou a ked som odbocil na nadjazd smerom na einstainku, tak cez 4 pruhy az do praveho rovno predomna aby ma brzdil...vdaka bohu, ze ju tam pritomni zdravotnici osetrili a nic vazne sa nestalo
nehladaj dovody ako to nejde, ale sposob ako to idemarek carey napísal:Ponahlam sa do nemocnice? Zavolam si policiu na eskort, ak nie, vystrazne znamenia existuju, ak nie, hold mam smolu. Policajt v civile na zasah? Ma mat zapnute svetlo.
-
RATZINGER666
Darca
beardie: nic mu, prosim Ta, nepis, lebo sa opat odvola na tu vyhlasku 
ale to od teba nikto neziada, tam proste nema vyznam pustat, coskoro zatocite a on moze predbehnut... aspon ja som narazal na dlhe useky, kde sa pri priblizeni auta odzadu ludia v lavom pruhu stale prdkaju vedla seba a nepustia ani za svet... vpravo auto, vlavo auto... protismer v meste (pri viac prudovkach) mimo debaty... a clovek nereaguje, lebo ved ide svojich 45 alebo 50 a sere na teba....CheZteR napísal:tak ked som v lavom pruhu a viem ze o 50m budem odbocovat, tak nebudem kvoli nemu pridavat rychlost (ved budem odbocovat, a porusim predpisy) a ani sa nebudem preradzovat do praveho pruhu a potom sa trepat naspat do laveho (ved budem predsa odbocovat!!)
v tom pripade sorry, je to krute co napisem ale ano, moze mu aj zena v aute rodit, ja to nemam odkial vediet, a to ze sa na mna niekto tlaci, ze mu cez spatne vidim az do auta, na taketo pripady su sanitky a eskorty, ano eskorty, funguje to, zazil som to, ked nam policajti robili doprovod
marek carey, nezelam ti nic zle a dufam, ze sa nikdy nebudes ponahlat na ziadne miesto, lebo ved ked ti zavolaju z nejakeho dovodu (ako tu spominali, napr. zdravotne dovody), ved ty vies, ze sa nieco take stane a vyrazas uz o 10 minut dopredu, aby si dosiel vcas...
a nie, este som sa nastastie neponahlal pre zdravotne dovody, zvacsa kvoli mojim neskorym prichodom alebo ked mam proste chut
Moze ist vodic v zakrute na klasickej krizovatke tvaru pismena X (vsetky uhly 90 stupnov) rychlostou 50km/h v meste? Nie je to ohrozovanie alebo neprisposobenie rychlosti okolnostiam, ked to dava pomaly na drifte ?
-
RATZINGER666
Darca
srnec: coze?
preco by si nemohol, ak mas prehlad a auto... rychlost neprekracujes...
Ked nadrbem v meste v 25ke tak mi fizel povie ze som neprisposobil rychlost. Preto sa pytam, lebo vcera som za takouto krizovatkou odbocoval z vedlajsej cesty. Pozeram - auto este pred krizovatkou-pred prechodom dokonca ja na hranici vedlajsej cesty, isiel som teda bez cakania na dvojke noha na podlahe, spokojne som si to vypocital, ze mozem ist, kedze tou zakrutou chodim casto, viem ako dlho asi trva prejazd - este z pred spominaneho prechodu a zrazu pneumatiky som zacul. Pozriem spatne zrkadlo a to auto pol metra za mnou do 1,5 sekundy max. a hned ma predbiehal a daval si to dalej. Nechapal som tomu ako je to mozne taka rychlost, ja tou zakrutou chodim tak 30 lebo je to kolmica proste. Zistil som si len tak, kto to je a ze jazdi ako dement takmer vzdy od viacerych zdrojov. Nic Ratzi len som sa opytal 
Nie je auto ako auto, nieco tazsie s tuhym podvozkom, sirsimi nizkoprofilovymi pneu, pohonom na vsetky 4 kolesa a dobrou elektronikou si urcite dovoli v zatacke viac ako niekto na Fabii, Octavii alebo Ceede.
Bolo to presne z triedy aut co si spomenul na konci vety - ba este mensi dvojdveracik.
Co to bolo? Lebo dvojdveracik moze byt Mercedes SL, SLK, Audi TT a kadeco podobne 
vpohode si dovolim ist na kolmici 40kou, kedy poznam auto a viem vyuzivat systemy na starom viac ako 20r aute... test pisal pravdu, treba rozlisovat triedy aut...
neprisposobenie jazdy vozovke, schopnostiam atd neviem, ale ohrozenie by bolo mozne, zalezi od situacie a okolnosti...
neprisposobenie jazdy vozovke, schopnostiam atd neviem, ale ohrozenie by bolo mozne, zalezi od situacie a okolnosti...
Este doplnim, ze dost zalezi aj od pneumatik a asfaltu/betonu, ktory sa na ceste nachadza.
-
RATZINGER666
Darca
srnec: no ano, ked naburas, tak si neprisposobil jazdu, je jedno, ides 30 alebo 90 
Eras napísal:
ale to od teba nikto neziada, tam proste nema vyznam pustat, coskoro zatocite a on moze predbehnut... aspon ja som narazal na dlhe useky, kde sa pri priblizeni auta odzadu ludia v lavom pruhu stale prdkaju vedla seba a nepustia ani za svet... vpravo auto, vlavo auto... protismer v meste (pri viac prudovkach) mimo debaty... a clovek nereaguje, lebo ved ide svojich 45 alebo 50 a sere na teba....
marek carey, nezelam ti nic zle a dufam, ze sa nikdy nebudes ponahlat na ziadne miesto, lebo ved ked ti zavolaju z nejakeho dovodu (ako tu spominali, napr. zdravotne dovody), ved ty vies, ze sa nieco take stane a vyrazas uz o 10 minut dopredu, aby si dosiel vcas...
a nie, este som sa nastastie neponahlal pre zdravotne dovody, zvacsa kvoli mojim neskorym prichodom alebo ked mam proste chut
K
Mna viezol znamy na pohotovost, v tom stave keby nas niekto blokoval, dokazal by som nazbierat posledne sily a spravit aj nieco zle, sialene (esteze bezne pri sebe nemam zbran) kolika je velka svina, nezelam ti nikdy ten stav CheZteR, ked prve co budes chciet vidiet je injekcna striekacka v zadnici na pohotovosti..
btw, ak natrafim na takuto dvojicu, vacsinou idem do stredu cesty a natlacim sa na nich a cakam, ci im dojde ze blokuju cestu.. vacsinou nie.. (este lepsie ich predbehnut cez bus pruh, ist do stredu a znizit rychlost na 30km/h) - ale to je proti zakonom cestnej premavky, nic take nerobte..
Dnes som skoro infarkt dostal. Neviem či niekto z vás tu pozná Bytču, alebo aspoň most zo starej cesty + kde je "zjazd" z diaľnice.
Ja som odbočil z hlavnej cesty smerom do Bytče - a idem po hlavnej do Bytče. Je tam celkom dlhý most. Teraz nedám ruku do ohňa za to či tam je 70ka - 90ka ... rýchlejšie tam nechodím, kvôli jednému hupáčiku, pretože s abojím, že chytím spodok. Hneď za mostom z ľavej strany je odbočka (hlavne pre zjazd a výjazd na diaľnicu) ... stála tam dodávka, ktorá chcela ísť mojím smerom. STÁLA ! tak som šiel normálne svojou rýchlosťou. A zrazu keď som bol 20 metrov pred križovatkou tak mi tam surovo vošla. Plná dodávka dáky transit myslím (nálepka stavebníctva bola vzdau) blne naložená čímsi že zadok mala pekne nízko. Tak som začal z tej 80ky ako som šiel brzdiť až do úplného zastavenia - bolo mi všetko jedno, že dáku spojku stlačiť ..auto skapalo. Do protismeru som nemohol lebo už išli autá 90kou (tam už je koniec obce). Ale zastavail som tak, že som sa vopachal celým čumákom (AR 159 ) medzi jej dodávku a zvodidlá. Z každej strany som mal nie viac ako 5cm voľného miesta - neveril som, že som to auto neškrabol ...a o to radšej som bol, že som jej to nenapikoval do toho plne naloženého zadku!
A tá s prepáčením p*** (nemám nič proti ženám za volantom, ale sedela tam..) ani nezastavila. Dal by som ruku do ohňa za to, že keď sa rozbiehala na moju stranu sa ani nekukla a teda nevedela, že čosi spravila... pretože človek čo také niečo spraví sa aspoň vykukne či je všetko OK a aspoň si vypočuje spŕšku mojich vulgarizmov
No nič, ... idem kúpiť kameru do auta

... lebo dnešný deň. Fakt samí blbci jazdili. Ďaľší majster sveta v závodom Renaulte Kangoo 1.2 obiehal kolónu troch kamiónov. Len kým mňa obehol čo sme šli 90-100 za tými kamiónmi (a fakt nešli pomaly ) mu trvalo hádam pol minúty ...
Ja som odbočil z hlavnej cesty smerom do Bytče - a idem po hlavnej do Bytče. Je tam celkom dlhý most. Teraz nedám ruku do ohňa za to či tam je 70ka - 90ka ... rýchlejšie tam nechodím, kvôli jednému hupáčiku, pretože s abojím, že chytím spodok. Hneď za mostom z ľavej strany je odbočka (hlavne pre zjazd a výjazd na diaľnicu) ... stála tam dodávka, ktorá chcela ísť mojím smerom. STÁLA ! tak som šiel normálne svojou rýchlosťou. A zrazu keď som bol 20 metrov pred križovatkou tak mi tam surovo vošla. Plná dodávka dáky transit myslím (nálepka stavebníctva bola vzdau) blne naložená čímsi že zadok mala pekne nízko. Tak som začal z tej 80ky ako som šiel brzdiť až do úplného zastavenia - bolo mi všetko jedno, že dáku spojku stlačiť ..auto skapalo. Do protismeru som nemohol lebo už išli autá 90kou (tam už je koniec obce). Ale zastavail som tak, že som sa vopachal celým čumákom (AR 159 ) medzi jej dodávku a zvodidlá. Z každej strany som mal nie viac ako 5cm voľného miesta - neveril som, že som to auto neškrabol ...a o to radšej som bol, že som jej to nenapikoval do toho plne naloženého zadku!
A tá s prepáčením p*** (nemám nič proti ženám za volantom, ale sedela tam..) ani nezastavila. Dal by som ruku do ohňa za to, že keď sa rozbiehala na moju stranu sa ani nekukla a teda nevedela, že čosi spravila... pretože človek čo také niečo spraví sa aspoň vykukne či je všetko OK a aspoň si vypočuje spŕšku mojich vulgarizmov
No nič, ... idem kúpiť kameru do auta
... lebo dnešný deň. Fakt samí blbci jazdili. Ďaľší majster sveta v závodom Renaulte Kangoo 1.2 obiehal kolónu troch kamiónov. Len kým mňa obehol čo sme šli 90-100 za tými kamiónmi (a fakt nešli pomaly ) mu trvalo hádam pol minúty ...
zase netreba velmi porovnavat cakanie na zachranarov spojene s ich zasahom a vlastny odvoz do nemocnice..zachranari vedia pomoct uz pri prichode domov, pomahaju aj pri prevoze..kdezto na druhej strane ak vezies raneneho cloveka, mozes mu to riskantnou jazdou sposobit este vacsie komplikacie...moj pohlad na vec
Je tam 90tkaLubenečko napísal:Dnes som skoro infarkt dostal. Neviem či niekto z vás tu pozná Bytču, alebo aspoň most zo starej cesty + kde je "zjazd" z diaľnice.
A tá s prepáčením p*** (nemám nič proti ženám za volantom, ale sedela tam..) ani nezastavila. Dal by som ruku do ohňa za to, že keď sa rozbiehala na moju stranu sa ani nekukla a teda nevedela, že čosi spravila... pretože človek čo také niečo spraví sa aspoň vykukne či je všetko OK a aspoň si vypočuje spŕšku mojich vulgarizmov![]()
No nič, ... idem kúpiť kameru do auta![]()
Na tej križovatke je výhľad dobrý, z vysokej dodávky musí mať rozhľad na celý most. Jazdievam tade dosť často a ešte som nezažil aby auto z obchvatu nedalo prednosť autám z mosta, síce je tam to zábradie trochu vyššie ale v pohode sa dá tých 50-60m odsledovať či nikto nejde. Tá kamera je dobrá vec, máš zaznamenanú celú situáciu, máš ŠPZ, keby sa náhodou niečo stane poznáš vinníka.
Ja tadiaľ viac ako tých 75 nechodievam, po prvé kvôli tej hrane medzi cestou a mostom a po druhé za 100m už začína obec, tak načo
-
krankenwagen
Professional
Nam sa na dovolenke stalo nieco podobne, ideme po rovnej ceste na 90tke nejakych 70, napravo mozno pol km od nas vedlajsia cesta so stopkou, na ktorej stalo auto. Mozno 100 metrov pred nami vybehlo, my sme zacali brzdit az do zastavenia, zrazke s vychadzajucim autom sme sa vyhli, no auto za nami, ktore sa na nas dost lepilo, aby nam nevrazilo v plnej rychlosti do kufra, vyhlo sa nam do protismeru, kde sa celne zrazilo s tym vychadzajucim autom. Jedneho z nich do nas odhodilo, no nase auto malo iba trochu preliaceny blatnik, nothing serious. Druhe dve auta ostali nepojazdne. Musim ale povedat, ze praca chorvatskych policajtov (aj co sa tyka anglictiny) bola na jednotku. Kameru sme mali, no samozrejme vypnutu.Lubenečko napísal:STÁLA ! tak som šiel normálne svojou rýchlosťou. A zrazu keď som bol 20 metrov pred križovatkou tak mi tam surovo vošla.
-
Shark NX
Addict
Mrzi ma jedna vec ... Vsade vo svete ludia funguju so zipsovacim manevrom, len Slovaci a Cesi na to potrebuju povinnost oznacenu dopravnym znacenim ...
V 99% je agresivna akcia len jednoduchou reakciou na predoslu situaciu.
Ak by "obet" v clanku zo SME vodica BMW pustila, mozno by sa dockala aj podakovania varovnymi smerovkami tzv "dvojblinker", ale nie "obet" to nema povinne, tak ho zavrem hajzla, nech tam caka.
Proste dpc zabije ta to ze ho pustis? Nie, ubere ti to z dlzky prirodzenia? Nie, stanes sa kvoli tomu gay? Nie!
Tak kde je preboha problem?
To je tak tazke sa chovat na ceste ako clovek, alebo sa chovat podla pravidla "Nerob ostatnym to co nechces aby robili tebe"?
Marek Carey je bohuzial obrazkovy priklad novodobeho, zvrchovaneho, samostatneho, do hrudi sa bijuceho Slovaka ... Robim len to co musim a co nemam povinne/prikazane, to nech odomna nikto necaka.
Ked sa na mna tlaci nieco v spatnom zrkadle a ja nechcem ist rychlejsie, uhnem mu viac nez polovicou auta do odstavneho a utekaj. Nepotrebujem na to klauzulu v zakone, nepotrebujem na to pisomny prikaz, staci trochu zdraveho rozumu a slusnej vychovy.
Ked sa predomnou zaraduju, pouzivam pravidlo zipsu a pokial nejaky narodniar predomnou niekoho zavrel alebo nepustil tak kludne pustim aj jeho.
Jednoduche, bezbolestne.
Howgh.
V 99% je agresivna akcia len jednoduchou reakciou na predoslu situaciu.
Ak by "obet" v clanku zo SME vodica BMW pustila, mozno by sa dockala aj podakovania varovnymi smerovkami tzv "dvojblinker", ale nie "obet" to nema povinne, tak ho zavrem hajzla, nech tam caka.
Proste dpc zabije ta to ze ho pustis? Nie, ubere ti to z dlzky prirodzenia? Nie, stanes sa kvoli tomu gay? Nie!
Tak kde je preboha problem?
To je tak tazke sa chovat na ceste ako clovek, alebo sa chovat podla pravidla "Nerob ostatnym to co nechces aby robili tebe"?
Marek Carey je bohuzial obrazkovy priklad novodobeho, zvrchovaneho, samostatneho, do hrudi sa bijuceho Slovaka ... Robim len to co musim a co nemam povinne/prikazane, to nech odomna nikto necaka.
Ked sa na mna tlaci nieco v spatnom zrkadle a ja nechcem ist rychlejsie, uhnem mu viac nez polovicou auta do odstavneho a utekaj. Nepotrebujem na to klauzulu v zakone, nepotrebujem na to pisomny prikaz, staci trochu zdraveho rozumu a slusnej vychovy.
Ked sa predomnou zaraduju, pouzivam pravidlo zipsu a pokial nejaky narodniar predomnou niekoho zavrel alebo nepustil tak kludne pustim aj jeho.
Jednoduche, bezbolestne.
Howgh.