Akne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lumir
King
King

Re: Akne

Príspevok od používateľa lumir »

holit len v smere rastu.... elektricke strojceky su podla mna fajn, no oholenie nie je tak dokonale ako pri ziletke (najma zahyby na krku). a kvalitne stoja pomerne vela €
.
skus zastrihavac fuzov - neoholis sa uplne na hladko (vzdy si nechas 1-2 mm), pokozka nabude tak podrazdena a budes vyzerat ako drsnak :D ..navyse su celkom lacne (zozenies do 60€)
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

ked hovoril ze zarasta ako pubertak tak zastrihavac zneho asi skor spravi ... no nebudme vulgarni :D
takze pravidelne men ziletku (porezes sa starou, nie novou ostrou), hol sa v smere ale takisto to neprehanaj s tou vodou po holeni alkohol drazdi a vysusuje na co pokozka reaguje premastovanim a masti sa este viac, takze primerane.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Je jedno, ci si das primerane, alebo vela vody po holeni, tym alkoholom ju podrazdis tak ci tak, keby das malo, tak to nema ziadny dezinfekcny ucinok. Dokedy ta stipe, dovtedy mas davat, ked prestane, tak vsetky mikroranky su uz zacelene. A potom kludne natri kremom.
Zas tu niekto prehana s ludovymi mudrostami, ty mas problemy s akne, pre teba je najdolezitejsie zamedzit infekcii a aby si ju nzaniesol do inych miest na tvari.
ColdRain
Addict
Addict

ako suvisi mnozstvo vody so zacelenim?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Tej po holeni? Jednoducho, ze ked das malo, tak to je ako keby nedas nic. :D S kvapkou, alebo kolko neviem ci ti vobec vyda rozotriet to po celej ploche.
ColdRain
Addict
Addict

tak nemyslel som kvapku samozrejme, normalne primerane aby tym pokryl celu tvar :D ja som to pisal aby teraz chalan nedal nejake tri-styri kola tej vody po holeni co by mu urcite nepomohlo
marek carey
Medium Star
Medium Star

:D To by mu nic viac veru nepomohlo, ale snad zas taky odbornik nebude. :D
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

mam taky problem,

dakedy mozem tyzden - fakt ze kazdy den pit alkohol, na ranajky vypit liter mlieka, na obed jest vyprazany syr a zjejst tri klobasy na vecer a nemam problem, cely tyzden.. inokedy papam jablcka, mrkvicky, ceralie a a jebakov mam plno...

z toho by som povedal ze jedlom to nieje... z coho to este moze byt ked v podstate mozem zjest vsetko a neni mi nic a inokedy zjem 10g cokolady a hned mam akne ?? hlavne v okoli ust, brady, pod nosom...
marek carey
Medium Star
Medium Star

To, ze je akne z jedla je prezitok... Zivotny styl moze vo velkej miere ovplyvnit len to, co co prebieha, ci uz geneticky, alebo infekcia. Ak si myslis, ze to je vazne, treba ist za koznou lekarkou a liecit medikamentozne. :)
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

prípadne keď si umyješ ksicht, tak si ho neutri uterákom, ale nechaj uschnúť :)
Forsaken
King
King

aj typek hore pisal ze to ma z mlieka tak preto som na to jedlo reagoval....

s tym uterakok, ked to ma pomoct tak preco nie... skuisim
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

možno nepomôže, ale keďže na uteráky sa zvykne používať aviváž a vlastne celé sú prané v pracom prášku, tak niekomu to môže vadiť... ja napríklad som ich na tvár prestal používať a odvtedy mám svätý pokoj :)
marek carey
Medium Star
Medium Star

Tak to potom asi nebolo akne, ale nejake ine, pravdepodobne alergicke ochorenie, s podobnym prejavom.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

U mna holenie posobi zase asi opacne, cim dlhsiu si nechavam bradu tym je to horsie. Ked sa holim kazdy druhy den aj do protismeru (to jest uplne nahladko) a potom si dam vodu po holeni tak sa mi plet trochu vycisti. Mozno zalezi aj od vody po holeni aku pouzivas...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Kto zhana mydlo sulfact soap skuste lekaren slnecnica, v KE ho maju

inac pre tych co sa holite elektrickym strojcekom co pouzivate po holeni na problematicku plet ? na cene nezalezi
marek carey
Medium Star
Medium Star

Ved to sirove mydlo sa da zohnat v kazdej lekarni, mozno nie pod touto istou znackou, ale bezne dostupne.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Skusal niekto ako terapiu ocistu hrubeho creva?
Forsaken
King
King

tak uz ma ide rozdrapit :nono: posledna otazka ako sa toho zbavit predtym ako si kupim kuklu...

mam citlivu plet - ked som zacal skusat pouzivat to sirove mydlo - tak ano pomahalo, ale za 2-3 hodiny sa pokozka uplne vysusila a automaticky ako bola sucha telo zacalo tvorit este viac kozneho mazu... to iste ked pouzijem pripravky s alkoholom a podobne...

ked pouzijem pripravky na citlivu plet, tak sa sice tak nemasti, ale uplne screvena ako by som vypil liter vodky a nakoniec sa zasa aj tak kus zmastni, cize som cerveny + mastny...

teraz pouzivam nivea for men umyvaci gel, a napodobne, funguje na akne, ale som cerveny a vysuseny sice iba kusok, ale telo to kompenzuje opat tvorbou mazu...

ked pouzijem zasa hydratacne kremy, tak zasa sa napravi scervenanie ale som mastny ako keby som sa umyval v raciole...

ked pouzijem hocico - tak to ma vzdy nejaky vedlajsi efekt z coho vyplyva ze furt vyzeram ako komparz do walking dead, viete mi poradit ako z tohto kruhu von?
(myslim ze tie antiobiotika ako tu dakto pisal - ze vysusuju, by ma opat vysusily - co by malo za vysledok opat viac tvorby mazu a dookola...)
marek carey
Medium Star
Medium Star

Lieky na akne nie su primarne antibioticke, ale na regulaciu mazu.
Druha vec, VZDY, ked si plet umyjes, ju musis niecim natriet, cize umyt, natriet a hladat nieco, co je na aknoznu plet so zmatnujucim ucinkom. Na zaciatku sa ale zmier s tym, ze niekolko tyzdnov sa bude plet spamatavat, cize ti matny face vydrzi mozno dve hodiny, ale treba vytrvat.
Ak naozaj budes z toho zufaly, chod hned k lekarovi, mozes mat aj nieco ine.
ColdRain
Addict
Addict

bud si kup v lejarni excipial hydrolotio, je to hydratacny krem na baze vody, takze sa tychlo vstrebava a nemasti moc...ale podla toho co hovoris si skvely kandidat na medikamentoznu liecbu...takze rychlo sup sup na kozne k doktorke a nasleduj jej pojyny, plati to poistovna takze by to nemal byt problem ani po financnej stranke, celkovo neviem preco si este nebol na koznom ked ta to tak serie, ak som to zle pochopil a uz si bol, ale pripravky nezabrali, tak sa popytaj na roaccutane, ten jediny asi sto pro funguje, z pociatku sa to sice zhorsi ale potom to pojde uplne prec, akurat ide zima, nesvieti tak slnko takze je nato akurat cas.
Napísať odpoveď