Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak tak. To co teraz predstavili ma od niecoho inovativneho velmi daleko :) Ale tak nech si niekto kupi nieco, len preto, ze je to nove. Snad to Samsung a spol podaju proti nim, ako planuju. Aj ked v clanku od setha by im to neodporucali.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj, kto ma teraz 4S a kupi si toto, tak musi byt riadny ****. Doteraz tu silne hlasali ze 3,5" perfektne sadne do ruky, zrazu 4" su dobre. Jeden riadok ikon na vyse, hmm to je ale inovacia. Najtensi mobil, hmm asi nie. Volakedy konkurenciu dobiehali, teraz ani to. To iOS by tiez mohli prerobit, vsak to vyzera uz strasne.

Teraz jak na tom budu vyzerat aplikacie cierne pasy, az kym tie aplikacie neprerobia.
Tak isto novy konektor, vsak treba zarobit :D

Nema EU nejaku vyhlasku, ze telefony musia mat micro-usb nabijacku?

Ja som zvedavy, na novy nexus, a celkom aj dufam, ze nebude len jeden, samsung dizajn sa mi moc nepaci.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Pascalwb napísal:...
Nema EU nejaku vyhlasku, ze telefony musia mat micro-usb nabijacku?

Ja som zvedavy, na novy nexus, a celkom aj dufam, ze nebude len jeden, samsung dizajn sa mi moc nepaci.
Vďaka Európskej komisii sa však teraz najväčší výrobcovia mobilných telefónov v Európe dohodli na zavedení univerzálnej nabíjačky pre mobilné telefóny umožňujúce prenos údajov predávané v EÚ
takže to asi len výrobcovia v EU, apple je amerika. A tiež je tam písané, že sa dohodli. Asi to nie je nijako predpísané, je to len dohoda najväčších výrobcov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Apple ma na to redukciu
to je skor tvrdohlavost Applu, ze sa neprisposobuje, jeho zakaznici budu trpiet, pretoze oni budu mat problem, ak si user tu redukciu zabudne
Pascalwb
Addict
Addict

Vsak zarabaju aj na redukciach tak naco to menit, po par rochoch zmenia kabel a budu predavat redukcie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pascalwb spomínal nejaký nový konektor. Čo to? Aký konektor? Staré nabíjačky z iphonov už nebudú fungovať? Dokovacie stanice, prípojky na veže a všetky tie gadgety už nebudú fungovať?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Budu fungovat cez redukciu (29 dolarovy adapter). iPhone 5 ma novy Lightning konektor.: http://online.wsj.com/article/SB1000087 ... 37890.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nový pohľad na možný spor http://www.phonesreview.co.uk/2012/09/1 ... uing-game/ okrem toho by som rád dal do pozornosti slová zakladateľa Apple Stevea Wozniaka, ktorý povedal ohľadom rozhodnutia US súdu toto: “I hate it,” Wozniak said when asked about the patent fights between Apple and Samsung. “I don’t think the decision of California will hold. And I don’t agree with it -- very small things I don’t really call that innovative. Okrem toho on sám používa Galaxy S3 http://www.businessweek.com/news/2012-0 ... g-galaxy-s

Ešte jeden komentár ohľadom hype: It takes panoramic images. So do other phones. Why is that A M A Z I N G ? Its not. Its called hype. (Panorama mode je na Androide dostupný už pekne dlho, nehovoriac o tom, že ICS ho má v sebe ako štandard).
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Panorama mode je na androidoch dlho, ale uprimne, fungoval ti niekedy? Poskusal som najroznejsie appky a bud mi padol fotak, alebo tie fotky pozliepalo velmi nekvalitne. (HTC Desire S)
Pascalwb
Addict
Addict

Co je zaujimave, ze vzdy iPhone userom padaju na androide appky, to som si vsimol na viacerych forach.

Moja starsie, neni moc dobra ale tak co uz :D

https://www.box.com/s/12614f4ae288c27c522c
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie som iPhone user, iPhone som mal len raz este niekedy v 2008, tazke si dost mimo ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Úprimne - skúšal som to raz, fungovalo, nenadchlo ma to a to je všetko. Odvtedy som to nikdy nepoužil. Iba som narážal na to, že Apple úspech svojich výrobkov v poslednom čase zakladá na úplne zbytočných "gimmickoch", naposledy to bol FAIL so Siri, teraz sú na tom dokonca tak zle, že Panorama je najviac oslavovanou "novinkou" v iPhone. Namiesto toho, aby do neho strčili NFC, microUSB, dajú mu nový konektor a totálne debilnú nie microSIM, ale nanoSIM. O Hardware radšej pomlčím, pretože by ma tu niektorí sprdli, že načo je iPhone lepší HW, keď má "tak vyladený systém".
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Co je debilne na nano SIM? Operatori uz maju tieto SIMky prichystane, uz len potrebovali aby ich k tomu niekto postrcil. Miesto velkej SIM karty sa ti tam zmesti nano a este tam vie vyrobca narvat kludne dalsi HW, co je do buducna pre spotrebitela len a len vyhoda.

NFC nema pol centimetra ani centimeter, na to aby si ho mohol narvat do telefonu potrebujes vela miesta a idealne plastove kryty, aby sa nerusil signal. Ono nie je problem zvacsit telefon z kazdej strany a narvat tam NFC, ale Apple nie je android vyrobca, ktory narve do telefonu eno nuno HW len aby si na tom niekto urobil dobre a aj tak to nemal kde vyuzit.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

seth82- čo je zle na nanoSIM ?? Do roka to bude mať každý Samsung rovnako ako to bolo aj s microSIM....Už mi to pride ako "topiaci sa aj slamky chytá"....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja osobne som proti obom, či ich používa Apple alebo Samsung - jeden dôvod, ak to chceš preložiť inde do telefónu, ktorý nie je s micro alebo nano kompatibilný, si v čudu alebo potrebuješ adaptér. Opäť ďalšia zbytočná investícia a ďalšia zbytočná blbosť v šuflíku. A preto nepovažujem ďalšiu zmenu štandardu za "skvelú".

Je mi úplne jedno, či NFC nemá pol centimetra alebo centimeter. Nový iPhone je väčší, vtipné je, že Nokia to do svojej Lumie dala. Aj Samsung do Galaxy. Opäť typická stratégia Apple fanúšikov - o všetkom, čo iPhone nemá, alebo čo má na papieri horšie, iba skonštatovať, že "to netreba". Nuž. Ja si pamätám taký istý prístup pred rokom, keď "nebolo treba 4" display, že 3,5" je ideál, Samsung je veľká tehla, 16:9 nie je "in", LTE je zbytočné, keďže sa ešte len sieť rozvíja". A BUM - zrazu to má aj iPhone.

Kto je tým topiacim sa? Samsung? Nokia? Určite nie. Apple. Pretože keď v roku 2007 udali nové tempo a nový smer trhu so smartphonmi, boli revoluční a viedli. Teraz už každým rokom iba dobiehajú konkurenciu, s ktorou nevedia držať krok, 4S bol prvým dôkazom a 5 je krásnym druhým. Výsledok? Pekné anglické porekadlo - "if you can't innovate, litigate'. A presne to Apple robí, ako máme možnosť vidieť.

Na záver - prezrite si reakcií ľudí (rozumej reálnych diskutérov) v médiách, koľkí z nich tvrdia to isté, čo ja. A koľkí z nich čakali na iPhone 5 a po včerajšku už uvažujú nad konkurenciou. Apple si kadí do úst o inovovaní, nad nedávnym súdom sa môže človek iba pousmiať, keď sa pozrie na iPod Nano vs. Nokia Lumia.

malý postreh, ktorý potrebuje vysvetlenie:

New Nike shoe with almost same design after two years = Customer Feedback
"Expensive and stupid"
New VW/Toyota/Ford car with almost same design after two years = Customer
Feedback "Expensive and stupid"
New Iphone 5 with almost same design after two years = Customer Feedback
"This is nice, worth to buy"
Pascalwb
Addict
Addict

seth82: K tomu zaveru len toto video :D, neviem co je na tom pravdy, ci je to nahrate alebo nie, ale je to dost uveritelne.

TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

iPod nano vs. Nokia Lumia? No ked som vcera videl novy iPod tiez pozeram ze aha, sak Apple to opajcol. Ale ked sa pozries na prvy iPod nano, ktory vysiel davno pred Lumiou, tak zistis, ze oproti dnesnemu sa dizajn velmi nezmenil, len sa natiahol a pridal sa home button. Takze je otazne, kto od koho kopiroval. Kazdopadne novy iPod nano vyzera zle, tam sa asi vsetci zhodneme.

Btw Apple dohana konkurenciu len kvoli tomu, ze spotrebitel je hlupak a je mu jedno ze ma vrzgajuci plastovy telefon, hlavne ze ma 4 jadra, mrte RAM a NFC, ktore aj tak nema kde vyuzit :) celkom nerozumiem tomu trendu zvysovania vykonu HW, ked software na tom vo vacsine pripadov bezi stale rovnako rychlo/pomaly (teraz sa nebavime o android JB, ktory bezi naozaj mrte rychlo, ale pokial viem zatial je to stale len developerska verzia, takze sa toho moze este vela zmenit). A este k tomu NFC, som zvedavy ci ho android vyrobcovia dokazu spopularizovat na tolko, aby bolo uplne bezne platit telefonom. Aby to nebolo zas tak, ze to musi Apple vyhajpovat do nebies, aby to realne aj niekto zacal pouzivat.
Pascalwb
Addict
Addict

Tak radsej plasty ako sklo, pri pade na zem to neco aj vydrzi, samsung som nemal mam LG O2X (sw na prd hw dobre) a nevrzga nic.

To hnanie za HW nechapem ani ja, tak ako volakedy Mpx na fotakoch. Proste marketing, podla mna vpohode staci kupit telefon raz za 2-3 roky ked chce robit clovek vsetko nove na tom.

NFC no na Slovensko kym to pride tak aj 10 rokov prejde :D

Inac to este aj niekto pouziva iPod alebo prehravace? Osobne vtom nevidim zmysel. Je to velke jak mobil a proste ak je tam nejake os robi to to iste, len to netelefonuje, cize nevidim tam ten zmysel, kedze naco tahat 2 veci ked mam mobil.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pascalwb napísal:..
Inac to este aj niekto pouziva iPod alebo prehravace? Osobne vtom nevidim zmysel. Je to velke jak mobil a proste ak je tam nejake os robi to to iste, len to netelefonuje, cize nevidim tam ten zmysel, kedze naco tahat 2 veci ked mam mobil.
veď práve to je výhoda. Keď počúvam hudbu, nechcem aby mi ju zrušil prichádzajúci telefonát (keď som napríklad niekde vonku na biku a podobne, mobil mi netreba, chcem hudbu). Taktiež playtime. Načo budem počúvať z mobilu, kde mi doba hrania hudby nepresiahne jeden deň lebo baterku žere chytanie signálu, keď môžem počúvať z prehrávača ktorý nabíjam raz za mesiac. A podobne. Ja osobne si hudbu radšej púšťam z prehrávača (mám creative, nie iNeviemČo) ako z telefonu

a inak sethov príspevok to tu všetko krásne popísal. Zaraďujem ho k povinnému čítaniu v tejto téme. Myslím že všetky ďalšie otázky čo tu padnú sú tam už dávno zodpovedané
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Na margo noveho "ajfonu". :D
Prílohy
iPhone_20.jpg
iPhone_20.jpg (29.87 KiB) 685 zobrazení
Napísať odpoveď