Spotrebiteľ nie je hlupák. Práve naopak. Spotrebiteľ sa nedá oblbnúť marketingovými drístami o tom, ako Apple výrobky nevrzgajú a všetky ostatné áno. Mal som Galaxy S a mám Galaxy S2, nevrzgal ani jeden. Kolega má SGS3, nevrzgá ani ten. A vôbec mi nevadí, že nemám zadný kryt zo "skla, ktoré vyvíjala NASA", pretože ak mi Samsung ľapne na zem, odletí kryt a je to. iPhone 4s mi padol na zem a hádaj ako to dopadlo - 40 libier za výmenu zadného skla. Lebo "premium materials". Sorry. Je mi ukradnuté, či je telefón zo skla alebo z marcipánu - mne ide o funkčnosť a v prípade Apple a jeho iPhone ti môžem vymenovať X dôvodov, prečo ho za funkčný nepovažujem. Ono vieš ako. Taký Galaxy S3 má 4 jadrá, pretože niečo aj dokáže. Napríklad DLNA a počas toho aj multitasking. Zisti si, čo to je, mne sa to nechce vysvetľovať. A využi prosím vedomosť, že so streamovaním FullHD videa a multitaskingom majú problémy ešte aj netbooky s Intel Atom. Ďalej to ani nejdem rozoberať, lebo je to zbytočné.
Android ICS beži mrte rýchlo. Kdesi na Internetoch bol prieskum, že ako iOS maskuje svoje dlhšie prechody medzi aplikáciami alebo medzi plochou a aplikáciou animáciami. Vtipom je, že Apple fanboiz sa budú oháňať tým, ako je podľa nich iOS o tri stotiny sekundy rýchlejší v danej operácii, ale na druhej strane mávnu rukou nad číslami technických parametrov, ak je náhodou konkurencia lepšia. To isté platí o Retine - ked mal iphone neviem koľko dpi rozlíšenie, bol to ten najdôležitejší údaj v histórii techniky. Teraz, keď existujú minimálne 2 telefóny, ktoré majú vyššie dpi ako terajší iPhone 5, ten údaj už dôležitý zázračne nie je, už je opäť uvádzaná ako výhoda "plynulosť systému, nízka fragmentácia, prémiové materiály" a podobné sračky.
S NFC na Androide sa už platiť dá. Dalo sa ním platiť na LOH, dá sa používať ako Oyster karta v Londýne na dopravu. A to je iba zlomok toho, čo sa dá s NFC robiť. Okrem toho, NFC funguje aj na file sharing - to je niečo, čo iPhone nedokáže po rokoch ani len s BT. Ale ja viem, že to čoskoro označíš za zbytočnosť iba preto, lebo to iPhone nemá