Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Príspevok od používateľa seth82 »

TommyHot: Opäť uvažuješ iba v rovine, že pred Apple nič neexistovalo. Pozri si, prosím, priložený obrázok a skús si konečne zvyknúť na fakt, že Apple nie je taký, ako sám seba prezentuje, inovatívny, plne morálny, ale že kradol a kradne rovnako, ako všetky ostatné firmy. Tie ale nemali doteraz takú drzosť a neoháňali sa krížom krážom žalobami, Apple aj napriek tomu, že Jobs samotný priznal, že "good artists copy, great artists steal". Vodu kázal a víno pil.

Spotrebiteľ nie je hlupák. Práve naopak. Spotrebiteľ sa nedá oblbnúť marketingovými drístami o tom, ako Apple výrobky nevrzgajú a všetky ostatné áno. Mal som Galaxy S a mám Galaxy S2, nevrzgal ani jeden. Kolega má SGS3, nevrzgá ani ten. A vôbec mi nevadí, že nemám zadný kryt zo "skla, ktoré vyvíjala NASA", pretože ak mi Samsung ľapne na zem, odletí kryt a je to. iPhone 4s mi padol na zem a hádaj ako to dopadlo - 40 libier za výmenu zadného skla. Lebo "premium materials". Sorry. Je mi ukradnuté, či je telefón zo skla alebo z marcipánu - mne ide o funkčnosť a v prípade Apple a jeho iPhone ti môžem vymenovať X dôvodov, prečo ho za funkčný nepovažujem. Ono vieš ako. Taký Galaxy S3 má 4 jadrá, pretože niečo aj dokáže. Napríklad DLNA a počas toho aj multitasking. Zisti si, čo to je, mne sa to nechce vysvetľovať. A využi prosím vedomosť, že so streamovaním FullHD videa a multitaskingom majú problémy ešte aj netbooky s Intel Atom. Ďalej to ani nejdem rozoberať, lebo je to zbytočné.

Android ICS beži mrte rýchlo. Kdesi na Internetoch bol prieskum, že ako iOS maskuje svoje dlhšie prechody medzi aplikáciami alebo medzi plochou a aplikáciou animáciami. Vtipom je, že Apple fanboiz sa budú oháňať tým, ako je podľa nich iOS o tri stotiny sekundy rýchlejší v danej operácii, ale na druhej strane mávnu rukou nad číslami technických parametrov, ak je náhodou konkurencia lepšia. To isté platí o Retine - ked mal iphone neviem koľko dpi rozlíšenie, bol to ten najdôležitejší údaj v histórii techniky. Teraz, keď existujú minimálne 2 telefóny, ktoré majú vyššie dpi ako terajší iPhone 5, ten údaj už dôležitý zázračne nie je, už je opäť uvádzaná ako výhoda "plynulosť systému, nízka fragmentácia, prémiové materiály" a podobné sračky.

S NFC na Androide sa už platiť dá. Dalo sa ním platiť na LOH, dá sa používať ako Oyster karta v Londýne na dopravu. A to je iba zlomok toho, čo sa dá s NFC robiť. Okrem toho, NFC funguje aj na file sharing - to je niečo, čo iPhone nedokáže po rokoch ani len s BT. Ale ja viem, že to čoskoro označíš za zbytočnosť iba preto, lebo to iPhone nemá :)
Prílohy
N8
N8
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

40 eur za zadny kryt? omg sak ja som si kupil za 3eura :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

25 libier stojí výmena zadného skla v Apple service, keď máš telefón mimo kontraktu (teda paušálu), stálo to 40 libier. Podstúpil som to, takže viem...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No ak mas obe ruky lave tak mozno hej :) Ale ked si objednas sklo za 3eura + 2eura srubovak tak nemas problem, su tam le dve srubky, vymena trva asi 1 minutu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale to sklo za 3€ nie je origoš, pravda?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie je, ale z vlastnej skusenosti viem ze rozdiel nerozoznas.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Takouto filozofiou si môžeš kúpiť čínsky fake iphone o 300€ lacnejšie, tiež rozdiel nespoznáš. Appláci si kupujú drahé apple výrobky, lebo je to apple
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale prestan pritahujes to zbytocne za vlasy...
Je rozdiel si kupit nejaku napodobeniny s androidom a je rozdiel si kupit zadny kryt na ebayi ktory fakt nerozoznas nikdy v zivote ze je vymeneny.

Ja tu nikomu nic netlacim ani nenutim sak nech si kupi/pouziva kazdy co chce to chce, ja som len reagoval na jeho nariekanie ze musel zaplatit 40 libier ked je aj ina moznost.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

seth82 napísal: Kdesi na Internetoch bol prieskum, že ako iOS maskuje svoje dlhšie prechody medzi aplikáciami alebo medzi plochou a aplikáciou animáciami.
nemate niekto ten clanok? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

[url=[/url] napísal:No ak mas obe ruky lave tak mozno hej :) Ale ked si objednas sklo za 3eura + 2eura srubovak tak nemas problem, su tam le dve srubky, vymena trva asi 1 minutu.
Meh, to je zasa argumentácia. Aj keby som mal desať rúk a všetky pravé, čo to zmení na fakte, že to stojí toľko, koľko to stojí? Asi nič, či áno? Ak mi zgegne zadný kryt na Galaxy (je jedno ktorej), kúpim, založím za pol sekundy a idem ďalej. V prípade iPhone potrebujem - čas, trpezlivosť, ten správny vercajg, dávať pozor, aby sa to nepoškriabalo, dúfať, že zadný kryt i.e. nejaký čínsky paklon bude dobre a presne sedieť, že nebude doškriabaný ešte kým ho tam neprimontujem...

Sorry. Nemám obe ruky ľavé, ale taktiež sa nehrabem do vecí, o ktorých viem, že nemusia vypáliť ideálne aj napriek opatrnosti. A teda som použil servis. Nejde o to, či to bolo drahé pre mňa osobne, ide o to, že je to sto krát drahšie ako konkurencia, lebo "prémiové materiály". A ešte jedna vec na záver, pre teba možno nepodstatná, pre mňa áno - otvorenie iPhone na kolene doma ruší záruku. Je mi jedno, či mi tu budeš namietať, že možno to nezbadajú, možno ju nikdy potrebovať nebudem - ja to nemienim riskovať.

CheZteR: Neviem to nájsť, bol to detailnejší článok o tom, ako animácie maskujú spúšťanie procesu, ale v podstate je to opísané aj tu http://watchingapple.com/2009/11/a-clos ... nimations/
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Pascalwb napísal: Inac to este aj niekto pouziva iPod alebo prehravace? Osobne vtom nevidim zmysel. Je to velke jak mobil a proste ak je tam nejake os robi to to iste, len to netelefonuje, cize nevidim tam ten zmysel, kedze naco tahat 2 veci ked mam mobil.
Ano a ako terajsi ludia, nad ktorymi sa mi pozastavuje hlava je, ked si pusta hudbu z telefonu a za kazdym vlozi spat do puzdra. Teda nepaci sa pesnicka, vytiahne z puzdra, prepne pesnicku a vlozi opat. A toto dookola :) Nevravim este o nutnosti "unlocku" obrazovky. Pouzivam mp3 prehravac (Sansa Clip +) a ked mi najdes tak maly telefon s takymi funkciami a jednoduchostou, tak potom sa mozme bavit o zbytocnosti mp3-ek. EQ a spol nieje proste u telefonu stavane kvalitou ako ma mp3ka. Aspon u vacsiny.

Heh --> http://dsl.sk/article.php?article=13075
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Apple je už nuda, hovorí rešpektovaný analytik

Apple je už nudný, tvrdí rešpektovaný odborník na smartfóny a editor magazínu Newsweek.

Tvorca satiristického blogu „Tajný život Stevea Jobsa“ bol BBC požiadaný o stanovisko k predstaveniu nového iPhone 5. Lyons v úvode svojho článku píše o tom, že Steve Jobs by z toho príliš šťastný nebol. Prečo? „Steve totiž rád prekvapoval ľudí.“

Avizované vylepšenia v iPhone 5 však podľa editora ešte neznamenajú prevratný smartfón na trhu. Ako príčinu uvádza fakt, že Apple nechce investovať peniaze do výskumu a vývoja. Uvádza tiež, že len 2% z tržieb investuje do spomínaného vývoja a ako príklad iných vzorných čísel uvádza Google a Microsoft, ktoré sú ochotné obetovať 14% svojich tržieb do nových vylepšení.

„Nie je teda žiadnym prekvapením, že platforma Android predstavuje 68% zisku z trhu so smartfónmi. Pred rokom to bolo 47% a Apple sa posunul na 17% za rovnaké obdobie. Podiel na trhu Androidu je štyrikrát vyšší ako Apple,“ píše.

Apple na tom nie je dobre ani v súvislosti s marketingom, nazdáva sa Lyons. „Posledné reklamy boli taký trápny odpad, že ich museli stiahnuť z YouTube. Nový človek, ktorý mal na starosti maloobchod, predstavil myšlienku prepúšťania ľudí so zvyšovaním ziskov. Aj toto bola blbosť,“ podotkol.

„Zdá sa, že Apple sa začína stávať firmou, ktorá ide cestou kopírovania svojej konkurencie. Pred šiestimi rokmi bola kúpa iPhone-u niečo ako Porsche. Dnes je to Toyota – bezpečné, spoľahlivé, ale nuda. Apple sa stal nudou a ja niekde počujem Steveov hlas, ako reve o dušu,“ dodáva v závere Lyons.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Soviet: Vsak ano svoje vyhody to ma, ale pre mna osobne nie. mobil nosim vo vacku, prehravac by mi zavadzal, pesnicky sa aju prehadzovat na locksreene alebo podrzanim volume buttonu. Aj tak vacsinou pocuvam nejake hodinovy mix alebo rovno cely album. Proste vadilo by mi tahat dalsiu velku vec po vackoch.

Ta citacia vyzsie celkom pravdiva, volakedy to bolo nieco viac, teraz je to priemer.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ved aj na mp3 prehravaci ked sa ti nepaci pesnicka tak si ju musis prehodit predsa...na telefone si to posuniem aj bez nutnosti ho vytahovat z vrecka. Tiez nechapem ze sa to uzivi, aby som mal napr. moje HTCcko + nejaky mp3 prehravac. Zbytocnost pre mna.
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

Ja osobne mam iPod Touch 4G a k tomu mam obycajny tlacitkovy mobil a usetril som 400Eur, nez keby som si kupil iPhone a mam IOS, s ktorym som nadmieru spokojny. A s tim, ze to zavadza vo vrecku je hlupost, ved to ma 7mm, co si ani nevsimnes, ked to das do vrecka.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Cize apple je len kozmeticky doplnok na ukazovanie, taky mam pocit ztoho clanku.

//Myslim, ze nie, autor namna neposobil 2x prijemne. To ze nebyt apple tak su neni tablety a stale mame stylus a samsung robi televizie je proste bullshit. Prosli by mozno neskor, ale prisli. A autor je velky applefan.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Máš asi potom problém s chápaním textu čo je v dnešnej dobe dosť veľký problém.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

audiotrack napísal:Appláci si kupujú drahé apple výrobky, lebo je to apple
preco je pre android userov tak dolezite vyhovarat apple userom aku chybu robia, aki su blbci, ze si to vobec kupuju, ze si iphone kupuju len koli dizajnu, ze iphone je drahsi o 100 eur a pritom je horsi, atd.
pride mi to naozaj blbe viest taku vojnu co je lepsie pre koho, ved nech si kazdy kupi to co mu vyhovuje. niekto mozno preferuje dizajn, niekto pocet procesorov,....
ja som mal len jednu vec od apple, je to ipod touch 3g, bol som s nim velmi spokojny, a to ma presvedcilo aby som si kupil 5g v najblizsej buducnosti. od androidu (samsungu) mam tiez len jednu vec a to samsung galaxy tab, a tiez som s nim spokojny.
// a este dodam, S3 pokladam za lepsi mobil, ale nebudem nikomu vnucovat co je lepsie pre koho.
// jasne, sak nazory treba vyjadrovat. nech tu je kritika na mobili (ich OS/funkcie atd), ale pride mi blbe ked sa kritizuju ako celok vsetci uzivatelia iphonu a hadzu sa sterotypy na apple userov typu, ze si ho kupuju len koli dizajnu.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

master: svojim spôsobom s tebou súhlasím, aj keď, ak by tu každý rešpektoval iné názory, a neprezentoval ten svoj. Tak by diskusné fóra vymreli. :)
Napísať odpoveď