Zákon o cestnej premávke
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
A, bez debaty
ja a), aj ked neviem co je L1 a L2 
krásne chlapci, osrali ste sa presne tak isto ako ja
správna odpoveď je C - 1,0 mm
ja si za ten svet nikdy nemôžem zapamätať tie kategórie... podľa správnosti je
kategória M - motorové vozidlá s najmenej štyrmi kolesami na prepravu osôb,
kategória N - motorové vozidlá s najmenej štyrmi kolesami na dopravu nákladov
kategória L - motorové vozidlá s menej ako štyrmi kolesami a štvorkolky - a tam je asi hranica 1,0 mm...
inak som mal stále zafixované v hlave že pri otázke na dezén tam proste pacnem 1,6 mm a hotovo
//
ja si za ten svet nikdy nemôžem zapamätať tie kategórie... podľa správnosti je
kategória M - motorové vozidlá s najmenej štyrmi kolesami na prepravu osôb,
kategória N - motorové vozidlá s najmenej štyrmi kolesami na dopravu nákladov
kategória L - motorové vozidlá s menej ako štyrmi kolesami a štvorkolky - a tam je asi hranica 1,0 mm...
inak som mal stále zafixované v hlave že pri otázke na dezén tam proste pacnem 1,6 mm a hotovo
//
to uz bolo davno ked som ja robil testy 
Povedal by som skor, ze je to otazka z dob davnejsich, pretoze ako je mne zname, tak pri zimnych pneumatikach je to min 1,6mm. Kedze tam nie je specifikovane, aku pneumatiku myslia, tak odpoved nie je jednoznacna a uznane by mali byt obe odpovede. Aj a) aj c).
Na testoch vsak tato otazka bude zrejme inak formulovana.
Na testoch vsak tato otazka bude zrejme inak formulovana.
-
Grim
Darca
...mýliš sa Frikso...na zimných je to minimálne 3mm, na letných je to 1,6mm...
//...jáj, ja som myslel že hovoríš o osobných autách...pardon...
//...jáj, ja som myslel že hovoríš o osobných autách...pardon...
Frikso: nie je síce špecifikované o akú pneumatiku ide, ale keďže je tam spomenutá kategória L - teda motorky alebo trojkolky, bude to zrejme pre dezén letný. Predsa motorky a zima
No a v tom prípade je to 1. Aj keď som si stále myslel že 1,6.
Tak som bol vedľa aj ja a ešte k tomu som prehliadol, že sa tam jedna o L-1 kategoriu.
Každopadne, takto nam o tom pravi vyhlaška 464/2009:
Každopadne, takto nam o tom pravi vyhlaška 464/2009:
Kód: Vybrať všetko
§ 5, vyhláška č. 464/2009 Z.z.:
(5) Pneumatiky nesmú mať na svojom vonkajšom obvode, napríklad v oblasti koruny, boku a pätky, trhliny ani poškodenia, ktoré obnažujú kordovú kostru alebo ju narúšajú. Hĺbka hlavných drážok v stredovej časti povrchu dezénu pneumatiky, ktorý pokrýva približne tri štvrtiny šírky povrchu dezénu jazdnej plochy pneumatiky, nesmie byť menej ako
a) 1 mm na vozidlách kategórie L1e,
b) 1, 6 mm na vozidlách ostatných kategórií a 3 mm v prípadoch, keď osobitný predpis16) pre vozidlá kategórie M a N ustanovuje povinnosť použiť v cestnej premávke vozidlo vybavené zimnými pneumatikami "M+S", "M.S." alebo "M & S".
Nie to je v Trnavskom kraji.mulatt napísal:nieje to ta krizovatka ako sa ide na Liptovsky trnovec, ten smer?
Viem ten čo ide sprava, len ma zaujíma prečo tie vedľajšie cesty nie sú na dodatkovej tabuly spojené ale prerušené, pretože na iných tabuliach to býva spojené.
Technológia výroby možno neumožnila vyrobiť značku so spojenými cestami... každopádne to nemá žiadny vplyv na pravidlá, podľa ktorých sa pri tejto značke máš riadiť...lik0 napísal:len ma zaujíma prečo tie vedľajšie cesty nie sú na dodatkovej tabuly spojené ale prerušené, pretože na iných tabuliach to býva spojené.
K hĺbke dezénu:
Stačí dobre počúvať na teórii
Veď je to nič, raz ti to povedia a pamätáš
Na osobnom aute musí byť minimálna hĺbka dezénu 3mm zimné, 1,6mm letné
Motocykle 1,0 mm
Stačí dobre počúvať na teórii
Na osobnom aute musí byť minimálna hĺbka dezénu 3mm zimné, 1,6mm letné
Motocykle 1,0 mm
1) Po pár rokoch od autoškoly tieto teoretické bludy aj tak pozabúdaš.
2) Kto chodil v autoškole na teoriu?
2) Kto chodil v autoškole na teoriu?
Tak portál otestuj sa ma opäť prekvapuje. Odpoveď zase zatiaľ neprezradím, som zvedavý aké budú odpovede.
Ako posledné prejde cez križovatku ?
Ako posledné prejde cez križovatku ?
-
Grim
Darca
Spoiler
...zelený autobus...poradie by malo byť - 1. ty zároveň s modrým, žltý, autobus...
Ja som dal žlté. Ak dobre vidím, tak má značku daj prednosť v jazde. Chápem to blbo ?
-
Grim
Darca
...pri ňom by som sa riadil pravidlom pravej ruky...
To napadlo aj mňa. Lenže je tam jasne daná značka daj prednosť v jazde, ktorá je nadradená pravidlu pravej ruky. Takže by mal ísť bus a posledné žlté auto. Ale v teste mi to dalo ako zle. 
-
hojko
Site Admin
Ja a modre by sme mali ist spolu, ostatni dvaja sa nemaju ako dostat, kedze davaju prednost nam na hlavnej. Potom by som to videl na zeleny autobus a na zaver zlte auto, ktore tam dava prednost v jazde vdaka znacke.
Inak ked sa lepsie zahladim, tak kusocek vlavo hore od modreho auta je vidiet dve znacky, podla uhla to vyzera, ze ta vyssie je ako keby daj prednost v jazde, ze??? Ale pride mi to nezmysel, kedze to auto je na hlavnej ceste. Na kazdej znacke je dodatkova tabula vyjadrujuca tvar krizovatky ci hlavnej cesty. Co je ale na vrchnej tabuli pri zelenom autobuse??? Myslim, ze by tam mohla byt tabula s oznacenim krizovatky alebo krizovatky s vedlajsou cestou. Ak by vsak modre auto malo skutocne tu vrchnu znacku, ktoru tak nevidiet, daj prednost v jazde, tak v tom pripade by bolo poradie asi take, ze idem ja, potom asi autobus, potom asi zlte a az na zaver by islo modre.
Header, skusaj moznosti a zisti, ze co ti dava ako spravnu odpoved
Grim: Preco by si sa pri autobuse riadil pravidlom pravej ruky, kedze zlty ma znacku daj prednost v jazde a autobus nie, autobus tam bude mat vyjadrenie tvaru krizovatky..., hmm???
Inak ked sa lepsie zahladim, tak kusocek vlavo hore od modreho auta je vidiet dve znacky, podla uhla to vyzera, ze ta vyssie je ako keby daj prednost v jazde, ze??? Ale pride mi to nezmysel, kedze to auto je na hlavnej ceste. Na kazdej znacke je dodatkova tabula vyjadrujuca tvar krizovatky ci hlavnej cesty. Co je ale na vrchnej tabuli pri zelenom autobuse??? Myslim, ze by tam mohla byt tabula s oznacenim krizovatky alebo krizovatky s vedlajsou cestou. Ak by vsak modre auto malo skutocne tu vrchnu znacku, ktoru tak nevidiet, daj prednost v jazde, tak v tom pripade by bolo poradie asi take, ze idem ja, potom asi autobus, potom asi zlte a az na zaver by islo modre.
Header, skusaj moznosti a zisti, ze co ti dava ako spravnu odpoved
Grim: Preco by si sa pri autobuse riadil pravidlom pravej ruky, kedze zlty ma znacku daj prednost v jazde a autobus nie, autobus tam bude mat vyjadrenie tvaru krizovatky..., hmm???
-
Grim
Darca
...značku som si nevšimol, riadil som sa podľa značky, ktorú som mal vo svojom smere...
-
hojko
Site Admin
V autoskole a hlavne v ostrej premavke sa ta nikto nebude pytat, ci si si znacku vsimol alebo nie