Brať či nebrať antibiotiká
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
Re: Brať či nebrať antibiotiká
ja som u doktora nebol mozno aj 10 rokov. ked na mna daco pride, riesim to paralenom, 3x5 celaskonov za den, jox do hrdla a pripadne infralampa ak ma bolia dutiny. ATB, ak neratam jeden sprej do hrdla, som nemal cca 6 rokov, predtym tiez len parkrat. je to svinstvo. ak uz hrdlo velmi boli, odporucam kloktat Laphroaig, vyborne "homeopatikum" 
To co vsetko skonzumujes. Ja to riesim len jednym brufenom a zazvorovym cajom. Ak sa mi zle dycha tak olynth. To je vsetko.
tiez som sa roky vyhybal antibiotikam a lekarom. potom prisel vyvrtany zub, zapal, opuch (ten nastastie do 3 dni zmizol) ... a bral som v podstate skoro 3 tyzdne antibiotika. na tu bolest uz nic normalne nezaberalo (ibalgin/paralen/babske recepty).
.
inac pravidelne pijem zazvorovy caj (struhany zazvor, voda, med -ten pridat, az ked je caj vlazny), salviovy caj + jem cesnak (alebo vytazk z neho dalacin)
.
inac pravidelne pijem zazvorovy caj (struhany zazvor, voda, med -ten pridat, az ked je caj vlazny), salviovy caj + jem cesnak (alebo vytazk z neho dalacin)
-
uplink
VIP
hehe, ďakujem za radu. No to robím, problém je že som chcel držať krok s triatlonistom, čo robí triatlon každý týždeň, toughguya, má za sebou ironmana a iné srandičky. Človiečik v zime nekúri vôbec, etc. etc. etc. Ten mountain biking sme robili niekoľko hodín [~4-6], a ja som bol do nitky mokrý + som nevládal, fúkalo mi na hlavu a celé telo celý čas. Takže sebalepšie otužovanie verím že by nepomohlo, aj keď 100% zmiernilo priebeh choroby. Verím že vďaka tomu čo mám za sebou som neskončil so zápalom pľúc a vďaka tej bunde, lebo to bol fakt náklad.hughito napísal:Ja ti poradím - začni sa otužovať a do budúcna nebudeš musieť riešiť tieto sračky.
K tym digitalnym teplomerom som sa dopocul, ze sa maju pouzivat rovnako ako ortutove a teda nechat teplomer 10min. pod pazuchou/v ustach a az potom odmerat teplotu. Ja sa venujem horskej cyklistike a drvivu vacsinu vsetkych vyjazdov som odjazdil len v kratkom termo tricku, neraz som aj zmokol a nikdy som z toho neochorel, no ale na otazky typu "a tebe nie je zima?" som zvyknuty
otuzovanie ma zmysel, na druhej strane ak takto narazovo pretazis telo, asi ti nepomoze nic len pravidelny trening 
-
uplink
VIP
Syfon - nedá sa. Sú len dva typy. 10 sekundový a minútový. Potom hučí že má buď vysokú teplotu na meranie [H], alebo moc nízku ak je mimo [L]. Takže nemáš ako 
Inak čo sa týka tých antibiotík - ja nie som v tomto zmysle skeptik a anti všetko čo súvisí so západnou medicínou, ale antibiotiká nežeriem a pokiaľ mi fakt niečo vážne nebude, tak ani brať nebudem. Ono totiž dnešní lekári, aj moja doktorka, namrdá antibiotiká na všetko, stačí zakašlať a zasopliť a máš ich. To je choré. Proti týmto bežným chorobám a problémom stačia aj tieto "babské" rady, samoliečba a hlavne samo prevencia. 
-
qwerty-xyz
Vsetkych ludi ktori odmietaju antibiotika a serioznu liecbu by som proste nechal v nemocnici umriet,
chcipli by totiz vdaka vlastnej hluposti, proces ich skapinania by som natocil vo full HD a zavesil na internet, nech vidia vsetci ostatni ako na realne choroby zabera homeopatikum, a ako skodi ludska debilita. . . .
--- UPLINKOVI len tolko, kebyze raz lezis na ARE s realnym ohrozenim zdravia ver mi ze ziadne bilinkarstvo ta v zivote nezachrani.
Viem o pripade jednej holky u nas, mala tazky zapal, tiez cajicky a nie antibiotika, pustila sa jej krv z nosa, usi, a zacala ju aj vykasliavat, mala priam nadhernu smrt pre vlastnu blbost, lebo v spitale jej uz pomoct nevedeli, hold debilizmus dnesnych ludi nema obdoby. Podobne ako ceske zeny ktore vyhlasuju ze chcu rodit doma ako sa rodilo niekedy, nech sa paci, ale pripravte sa na umrtnost 1 z 10 ci matka ci dieta ....
--- UPLINKOVI len tolko, kebyze raz lezis na ARE s realnym ohrozenim zdravia ver mi ze ziadne bilinkarstvo ta v zivote nezachrani.
Viem o pripade jednej holky u nas, mala tazky zapal, tiez cajicky a nie antibiotika, pustila sa jej krv z nosa, usi, a zacala ju aj vykasliavat, mala priam nadhernu smrt pre vlastnu blbost, lebo v spitale jej uz pomoct nevedeli, hold debilizmus dnesnych ludi nema obdoby. Podobne ako ceske zeny ktore vyhlasuju ze chcu rodit doma ako sa rodilo niekedy, nech sa paci, ale pripravte sa na umrtnost 1 z 10 ci matka ci dieta ....
-
TommyHot
Addict
Zase raz trepes ako vzdy. Napriklad taka starocinska medicina bola na vysokej urovni, ked europa este ani drevene parodie na motyky nevedela drzat v rukach.
Btw jeden typek z mojej rodiny je na dost vysokom poste v GSK v Londyne a rozpraval mi take veci, ze by si prdel do treniek pri kazdej tabletke, co strcis do huby.
Btw jeden typek z mojej rodiny je na dost vysokom poste v GSK v Londyne a rozpraval mi take veci, ze by si prdel do treniek pri kazdej tabletke, co strcis do huby.
-
qwerty-xyz
hej hej, take reci poznam, .... vies co ? zober si navleky, zeleny plast, a chod si sadnut na ARO, ... ty cinska medicina, a budes cely cinsky ked uvidis co je realna medicina, alebo na chirugiu, alebo neurochirurgiu ..... KKT.
citanie s porozumenim qwerty
.
NIE je OK podavat antibiotika v trivialnych pripadoch. a to len kvoli tomu, ze je to pre lekara pohodlnejsie + splni kvotu predpisanu farmaceutickou spolocnostou, aby si zasluzil "kongres" alebo "odmenu za vyskum". bakterie sa totiz stavaju postupne rezistentnymi. zrazu ti nemusia antibiotika pomoct v case, ked ich budes najviac potrebovat
.
JE OK uzivat antibiotika v pripadoch, kedy je to nevyhnutne (napr. zapaly, ktore sa neliecenim mozu presunut do celeho tela). Uvediem priklad na angine:
- angina sposobena virusom = neuzivat atb (aj tak nepomozu)
- angina sposobena bakteriou (streptokok sposobujuci hnisavu anginu) = uzivat ATB, lebo v buducnosti mozes mat velke problemy s klbmi (ked sa zapal rozsiri)
..od toho je tu lekar, aby rozhodol... nie, aby nasadil ATB automaticky
.
atd atd
Mal by si viac rozmylsat nielen nad tym, co pises.. ale aj co citas. Pomozes tym najviac sebe.
.
NIE je OK podavat antibiotika v trivialnych pripadoch. a to len kvoli tomu, ze je to pre lekara pohodlnejsie + splni kvotu predpisanu farmaceutickou spolocnostou, aby si zasluzil "kongres" alebo "odmenu za vyskum". bakterie sa totiz stavaju postupne rezistentnymi. zrazu ti nemusia antibiotika pomoct v case, ked ich budes najviac potrebovat
.
JE OK uzivat antibiotika v pripadoch, kedy je to nevyhnutne (napr. zapaly, ktore sa neliecenim mozu presunut do celeho tela). Uvediem priklad na angine:
- angina sposobena virusom = neuzivat atb (aj tak nepomozu)
- angina sposobena bakteriou (streptokok sposobujuci hnisavu anginu) = uzivat ATB, lebo v buducnosti mozes mat velke problemy s klbmi (ked sa zapal rozsiri)
..od toho je tu lekar, aby rozhodol... nie, aby nasadil ATB automaticky
.
atd atd
Mal by si viac rozmylsat nielen nad tym, co pises.. ale aj co citas. Pomozes tym najviac sebe.
-
qwerty-xyz
Ako si napisal, je to na posudeni lekara, a ked lekar uplinkovi dal antibiotika, tak by som mu otvoril gagor a napchal mu tam ich, antibiotika sa niekedy davaju aj ako prevencia. to ze on ma len virozu neznamena ze to do niecoho ineho nemoze prerast, antibiotika zabrania tomu aby to prerastlo.... a virus vylezi.
-
TommyHot
Addict
Skoda len, ze antibiotika na virusy nemaju absolutne ziadne ucinky. Prestan uz trepat, si na smiech.
qwerty klasicky trepe bez toho, aby si prečítal diskusiu a to, čo tu ľudia písali. Inak v tom jednom momente máme spoločný názor, ktorý som tu jasne aj definoval a zopakujem ho - tým, ktorí tak veľmi pohŕdajú západnou medicínou a jej poznatkami, keď budete umierať vy alebo vaša rodina, nevolajte 112, ale choďte k najbližším šarlatánom. Uvidíme, ako to dopadne. 
-
qwerty-xyz
ty si debil cisty? virusove ochorenie moze prejst do bakterialneho a zapaloveho, .... aby nepreslo nasadi sa antibiotikum ktore pripadne bakterie znici (prevencia).... no more ty si kokooooos, debil pripeceny paradne ....TommyHot napísal:Skoda len, ze antibiotika na virusy nemaju absolutne ziadne ucinky. Prestan uz trepat, si na smiech.
Ach bože, to vážne len vy ľudia z mesta môžete riešiť takéto banálne prkotiny, proste lahnem do postele, pijem čaj a hotovo .. ak neprechádza, zájdem k doktorke, toť vše, hybajte do pi*e s tými vašimi homeopatikami či ktorými gebuzinami ..
qwerty-xyz napísal: ty si debil cisty? virusove ochorenie moze prejst do bakterialneho a zapaloveho, .... aby nepreslo nasadi sa antibiotikum ktore pripadne bakterie znici (prevencia).... no more ty si kokooooos, debil pripeceny paradne ....
Co plati pre Lumira plati aj pre qwertyho?qwerty-xyz napísal:LUMIR si doktor, a uplinkov doktor ze vies co je pre neho najlepsie ? .... NIE? nie si ? tak sa do toho nemas absolutne co starat. Co povie doktor podla toho sa ma riadit. Preto ja citam a chapem aj co citam aj co pisem.
Pokial sa v obore nevyznam s profesionalom sa nehadam vsak? ... a zvlast pri zdravi.
-
TommyHot
Addict
A ako prejde virusove ochorenie do bakterialneho? No povedz nam. Btw ked uz si taky MUDr, tak urcite vies, ze antibiotika zabijaju probioticke kultury a vdaka tomu skor ochories ako keby ziadne antibiotika do seba nepchas, cize ich nasadzovat ako prevenciu je absolutny nezmysel. Trepes, trepes a este raz trepes.
-
pryja
Darca
si nastuduj nieco o MRSA a hlavne preco sa to svinstvo tak rozmnozilo v Europe v poslednych desatrociach. Potom sa mozme bavit o tom, ci je dobre brat ATB na kazdy prd.qwerty-xyz napísal:hej hej, take reci poznam, .... vies co ? zober si navleky, zeleny plast, a chod si sadnut na ARO, ... ty cinska medicina, a budes cely cinsky ked uvidis co je realna medicina, alebo na chirugiu, alebo neurochirurgiu ..... KKT.
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2012, 23:08)
A ma uplink svojho doktora? Ma. Nutil ho niekto zakladat tuto temu? Nie.qwerty-xyz napísal:LUMIR si doktor, a uplinkov doktor ze vies co je pre neho najlepsie ? .... NIE? nie si ? tak sa do toho nemas absolutne co starat. Co povie doktor podla toho sa ma riadit. Preto ja citam a chapem aj co citam aj co pisem.
-
uplink
VIP
qwerty-xyz - ku bylinkárstvu len toľko. Mojej tety pacientka, s posledným štádiom rakoviny pľúc [medicínsky už ireversibilným], s odhadom životnosti tak na 2-3 týždne to u doktorov vzdala a šla za mojou tetou. Tá jej predpísala bylinky + plazmovú terapiu a voila, bežká si tu po svete už ďalší rok a pol+
Racio európy je tak neskonale prehnité a obmedzené, že úplne zabúda na svoju minulosť. Žije vo svojej arogancii, namyslenosti a egocentrizme, pričom úplne zabúda na tradíciu, ľudské skúsenosti a múdrosť, ktorá je omnoho silnejšia ako priblblé európske a americké liečiky, ktorých jediný efekt je ten, aby odstŕanili symptóm, ale nikdy nevyliečili. Lebo veď zdravý človek je zlý človek. Chorý človek je dobrý človek.
Zo zdravého nikdy nevytlčieš peniažky za medicínku, len z chorého...
Racio európy je tak neskonale prehnité a obmedzené, že úplne zabúda na svoju minulosť. Žije vo svojej arogancii, namyslenosti a egocentrizme, pričom úplne zabúda na tradíciu, ľudské skúsenosti a múdrosť, ktorá je omnoho silnejšia ako priblblé európske a americké liečiky, ktorých jediný efekt je ten, aby odstŕanili symptóm, ale nikdy nevyliečili. Lebo veď zdravý človek je zlý človek. Chorý človek je dobrý človek.
Zo zdravého nikdy nevytlčieš peniažky za medicínku, len z chorého...