strata mobilu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

hojko napísal:bb5unlock: Kradez je uz aj ked ukradnes cokoladu v obchode. Ale tu je problem napriklad s podvodmi pri predaji mobilov cez net, ked ti miesto mobilu pride "tehla", tam ide o tr. cin vtedy, ak skoda presiahne minimalnu mzdu, je tak??? Mala hodnota zrejme nie je nikde definovana, takze je to na zvazeni prokuratora.
vsetko je definovane v zakone
ked ti niekto posle "tehlu" v baliku s dobierkou nizsou ako "mala skoda", tak dotycneho policia nepotresta!! ak vsak poslal takyto balik s "tehlou" viacerym ludom, vysledna skoda sa scita a ked prevysi hranicu "malej skody" alebo akejkolvek dalsej, policia bude postupovat presne podla tresneho zakona (pokial najdu pachatela)

a v tvojich linkoch bola skoda vyssia ako je "mala skoda"

TRESNY ZAKON SR
§ 212 (1) Kto si prisvojí cudziu vec tým, že sa jej zmocní a spôsobí tak malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

§ 125 (1) Škodou malousa rozumie škoda prevyšujúca sumu 8 000 Sk (265,551€). Škodou väčšou sa rozumie suma dosahujúca najmenej desaťnásobok takej sumy. Značnou škodou sa rozumie suma dosahujúca najmenej stonásobok takej sumy. Škodou veľkého rozsahu sa rozumie suma dosahujúca najmenej päťstonásobok takej sumy. Tieto hľadiská sa použijú rovnako na určenie výšky prospechu, hodnoty veci a rozsahu činu.

§ 126 (1) Pri určení výšky škody sa vychádza z ceny, za ktorú sa vec, ktorá bola predmetom útoku, v čase a v mieste činu obvykle predáva. Ak výšku škody nemožno takto zistiť, vychádza sa z účelne vynaložených nákladov na obstaranie rovnakej alebo obdobnej veci alebo na uvedenie veci do predošlého stavu.

§ 126 (3) Ak nemožno určiť výšku škody alebo ujmy ani jedným zo spôsobov podľa odsekov 1 a 2 alebo ak sú vážne pochybnosti o správnosti výšky škody alebo takto určenej ujmy, určí sa jej výška na podklade odborného vyjadrenia alebo potvrdenia právnickej osoby, ktorej pôsobnosť alebo predmet činnosti poskytuje záruku objektívnosti určenia škody alebo ujmy; inak sa výška škody určí na podklade znaleckého posudku.
miho2910
Light Expert
Light Expert

Re: strata mobilu

Príspevok od používateľa miho2910 »

caute dneska rano sa mi stratil mobil proste spal som u kamarata mobil mam vedla seba idem zapalit pridem naspat a mobil nikde prehladal som vsetko mozne boli sme tam iba ludia co sa pozname a ked som skusal volat nan tak uz bol vypnuty na policii by sa to riesilo ako strata alebo kradez ??...je to Nokia N97 takze pomerne drahy mobil dik za odpovede. :smt017
nikto123
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nikto123 »

zdravim vas..

tiez sa mi dnes poradilo stratit telefon,aj s dokladmi :( ... bol to SE Vivaz Pro,neviete mi niekto poradit...ze čo skor? :cry:
slipknot1506
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

nikto123 napísal:zdravim vas..

tiez sa mi dnes poradilo stratit telefon,aj s dokladmi :( ... bol to SE Vivaz Pro,neviete mi niekto poradit...ze čo skor? :cry:
Doklady nahlas na policii.Mobil blokuj len ak si mal paušál, ak nie tak par dni počkaj ... mozno tvoje vecy našiel nejaký čestný človek a odovzda ich na tvoju adresu alebo na policii ale pochybujem že sa taký ešte nájdu. :?
nikto123
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nikto123 »

hej hej bol som to nahlasit.. ale mobil som este neblokoval,pise mi ze, cislo sa nepouziva,ked sa tam snazim dovolat...to niekto musel tu simku znicit.pojdem v stredu tam na policiu,po sviatku,s imei kodom,dufam,ze mi ho budu vediet najst podla toho.. co myslis?nemate s tym nik skusenosti ?..
iXko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa iXko »

Čaute .. dnes sa mi podarilo na Vlakovej zastávke stratiť Mobil (sony Xperia Tipo 21i) .. bohužial pre mňa som si to uvedomil až vo vlaku keď už šiel.. myslíte že ak prídem na políciu s IMEI kódom tak mi ho budu ochotný nájsť?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Silne pochybujem. Skus najprv straty a nalezy, mozno ho nejaky dobrak nasiel a odovzdal.
Napísať odpoveď