Spoluziacka ako frajerka?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Rion
Expert
Expert

Re: Spoluziacka ako frajerka?

Príspevok od používateľa Rion »

Ja viem, čítal som. Myslel som to tak trochu obrazne, iba obmedz svoj kontakt s ňou v triede na minimum.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Hneď na prvej strane som písal, že vzťahy so spolužiačkami sa nevyplácajú.. Obohacujem svoje štatistiky neúspechu. Zase ste nechodili nejak dlho, teraz sú 2 mesiace prázdnin, prídeś do školy a nebude tam badateľný źiaden problém, nič sa neboj :)
Naty_93
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Naty_93 »

//autoeditácia príspevku (01 Okt 2012, 22:38)
Hehe, že z kamarátstva v triede nemôže byť partnerstvo? :lol: ale chodťe, zase raz jedna výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo...
S chalanom sme boli 4 roky spolužiaci, ja som mala pred ním dvojročný vzťah na diaľku (80km).. a ako to skončilo? je nám spolu dobre už pol roka a to podotýkam, že on bol ten ukončovací článok v mojom predchádzajúcom vzťahu..
a ako sa mu to podarilo?...neviem, kto to tu písal,: že by nemal chalan behať za babou, ked vyroní slzičku..OMYL! chalani, ak tú holku ľúbite prejdete aj 10km autom v noci, len aby ste ju utešili a toto si my, baby, pamätáme :wink:
a ešte: z priateľstva je len na skok ku vzťahu - ovšem ak ťa tvoj kamarát priťahuje :smt059
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Naty_93 napísal: chalani, ak tú holku ľúbite prejdete aj 10km autom v noci, len aby ste ju utešili
NO-FUCKING-WAY :shock:
celych 10km? az sa mi nechce verit....vsak to musi niekomu zabrat, no mozno aj dobrych 15 minut....a to uz je, damy a pani, laska ked sa takto obetujete

P.S. inac ludia Vy tu mate IMO tazko posunuty pojem vztah na dialku. 80kilo nie je vztah na dialku. (alebo cokolkovek co je na dojazd jedneho dna, co jedneho dna, vsak to su dve hodiny cesty jak sa nedari) 14000km je vztah na dialku.
Naty_93
Amateur
Amateur

vieš, nejde o to ako daleko musel ísť a že je to len posratých 10km..ide o princíp a to je ten, že ISIEL....
vzťah na dialku...nie je jedno, že je 100 alebo 1000 km daleko, ked aj tak spolu nemôžete byť?hm..

//autoeditácia príspevku (01 Okt 2012, 23:44)
vieš, nejde o to ako daleko musel ísť a že je to len posratých 10km..ide o princíp a to je ten, že ISIEL....
vzťah na dialku...nie je jedno, že je 100 alebo 1000 km daleko, ked aj tak spolu nemôžete byť?hm..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@axxis
pre studenta je 80km 14000 :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

10km autom nie je hadam ani cez pol Bratislavy, to je tak od Avionu niekde po Tesco v Petrzalke, ba dokonca aj menej :)
Naty_93
Amateur
Amateur

hojko napísal:10km autom nie je hadam ani cez pol Bratislavy, to je tak od Avionu niekde po Tesco v Petrzalke, ba dokonca aj menej :)

heh, to je možno pravda..ale tam kde bývam ja, je to z mesta do dediny..a ked to tak teda zrátam ..je to možno až 15 km (od domu k domu) :lol: ....
to je fuuk, ako je to daleko..hlavne, že prišiel :smt049

//autoeditácia príspevku (02 Okt 2012, 8:15)
wladas napísal:@axxis
pre studenta je 80km 14000 :)
tiež si myslím;)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Naty_93 napísal:vieš, nejde o to ako daleko musel ísť a že je to len posratých 10km..ide o princíp a to je ten, že ISIEL....
suhlasim s tym, ze ide o princip a ten je v tomto pripade taky, ze jedna cesta autom neznamena NIC. to nie je ziadna obeta, to je proste nieco co robis normalne.
Naty_93 napísal: vzťah na dialku...nie je jedno, že je 100 alebo 1000 km daleko, ked aj tak spolu nemôžete byť?hm..
100km das za 2 hodinky a par korun. 1000? not so much
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

100km dáš za 2 hodiny a pár korún. Ale ak to máš absolvovať každý deň 2x (tam a späť) tak to už nie je pár korún. Koľko by si bol reálne ochotný takto cestovať do mesiaca? Po prvom mesiaci by ti to začalo vadiť, lebo jednak by ťa to stálo veľa času a energie, a jednak by to zbadala aj tvoja peňaženka. Ak si študent, tak o to viac to peňaženka pocíti. Ak si pracujúci, o to viac času ťa to stojí (lebo 8 hodín v práci, 4 hodiny cestovania, ostane ti na ňu hodinka-dve)

Tak by sa to obmedzilo a to už zase ubližuje vzťahu keď sa vidíte pár hodín do týždňa. Pokiaľ tam nie je perspektíva spoločného bývanie v horizonte možno roka, tak taký vzťah nemá moc zmyseln podľa mňa
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

100km cesta, 200km tam aj spat
priemerna spotreba 6,4L
minies 12,8L * 1,6€ = 20,5€ zaokruhlene za cestu

sice nezarabam minimalnu mzdu ale aj tak sa mi to nezda ako nejaka normalna cena
stiacia 4 cesty za mesiac a dovy
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a to sa musite vidiet kazdy den? teda neviem ako velmi ste Vy zatazeni na svojich partnerov, ale ja osobne by som sa s partnerkou denno denne nestretaval ani keby byvala vedla mna (jedina vynimka, ze by sme skutocne byvali spolu)

a navyse, cesta tam a cesta spat. neda sa cez vikend starvit viac dni spolu kde jeden prespi u druheho?
wladas napísal:100km cesta, 200km tam aj spat
priemerna spotreba 6,4L
minies 12,8L * 1,6€ = 20,5€ zaokruhlene za cestu

sice nezarabam minimalnu mzdu ale aj tak sa mi to nezda ako nejaka normalna cena
stiacia 4 cesty za mesiac a dovy( :D )
ked uz sa tu stale mava tymi studentskymi pomermi rad by som pripomenul, ze studenti maju cestovne za polovicu. kolko moze stat spiatocny na 100km, 5€? to hadam das aj 2x za tyzden a ak si k tomu priratas moj model, ze cez vikend mozete spolu stravit viac casu tak si uplne v pohode. a keby Ti bolo tych 5€ a cestovanie vela, nemusi len jeden dochadzat za druhym. vo vztahu su dvaja ludia, mozete sa v dochadzani striedat.

To tu pisete ako keby ste v zivote nevideli uplne bezny vysokoskolsky vztah, kde jeden studuje v KE a druhy v BA, pripadne jeden studujue v Prahe a druhy robi v Brne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no to je presne už o tom čo som písal. Začneš hľadať riešenia ktoré vedú k obmedzeniam. Netreba sa vidieť, ani sa nevidíme každý deň. Ale keď ju vidieť potrebujem, tak viem že mi stačí zdvihnúť mobil a do pol hodiny sme spolu. V tomto prípade musíš čakať deň, možno aj viac kým sa uvidíte. A ak vznikne nejaký problém, ktorý treba riešiť osobne, riešite ho o pár dní neskôr keď je už premlčaný alebo cez mobil/internet.
A koľko je to teda, ak nie každý deň? Wladas v tom príklade vyčíslil 20€ na cestu, to máš 80€ ak sa vidíte iba v soboty. To je dosť veľa, no vidieť sa 4x do mesiaca je zase dosť málo. Koľko je teda taká hranica, aby sa ten vzťah dal nazvať vzťahom? Tak 3-4 dni v týždni? To máš 12-16 dní do mesiaca, a to máš dobrých 250-300€. Ďakujem pekne.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a kto Ti kaze cestovat autom? moju lacnejsiu alternativu si preco nezhodnotil?

a ako som uz popisal vyssie, poznam minimalne 6 parov, ktore vedu vztah tak, ze su cez tyzden niekde a vikendy travia spolu a su v pohode.
A ak chces moj osobny nazor, tak obavat sa, ze sa Ti vztah polame koli prerusovanym maximalne 7 dni dlhym odluceniam (vo vikendovom modeli je to len 5 dni) tak si nemyslim, ze je to zrovna stabilny vztah.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lacnejšiu alternatívu som nezhodnotil, lebo si ju poslal keď som písal príspevok a teda v tom čase tam ešte nebola spomenutá :) No dobre, tak študentské cestovné. Ale študent často nemá žiaden príjem. Pre neho nie je 5€ ako je to pre teba pracujúceho. Navyše s tým, že ostať celý víkend u druhého na noc to tiež nie je tak jednoduché. Jednak si treba za takú noc často zaplatiť, jednak stratíš "výhodu" návštevy doma - opranie vecí, nabranie zásob jedla... K tomu treba zarátať to, že ak študuje niečo zložitejšie ako ekonomia (informatika, medicína...) tak často na víkend nemá čas zabiť celé dva dni, lebo musí robiť zadania, bifliť sa aj počas semestra a podobne.
Tiež si zabudol na fakt, že ak sú od seba 100km, to neznamená že sú od seba 100km aj počas týždňa. Ja som mal taký vzťah. Zhodou okolností to tiež bolo 100 km (presne 96). Ale v čase kedy sme boli na intráku, to bolo vyše 300 keďže som študoval v brne. Takže to už nie je 100km hore dole, a 5€ na zľavnenom cestovnom. To už je 15€ a precestovaných 6-8 hodín na prestupy v závislosti od spojov (niekedy som napríklad iba čakal hodinu na prípoj). Do toho príde nejaká choroba na víkend, nejaké rodinné povinnosti na ďalší a bum, zrazu sa nevidíme takmer mesiac.
Nám to vydržalo 8 mesiacov. Poznám páry čo tak fungujú dlho, už 2 roky alebo aj viac. Takže nevravím že je to nemožné, ale je to moc obmedzujúce a nie je to ten pravý vzťah, skôr len nejaké veľmi silné priateľstvo (s výhodami (aj nevýhodami))

edit: ešte aby sme sa chápali. Ten vzťah sa nepoláme kvôli tým odlúčeniam. Len tie odlúčenia tomu pomôžu, lebo nemôžeš riešiť problémy osobne a v reálnom čase.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ste spolu dva krát do týždňa a ejhľa príde spoločné bývanie a vy zistíte, že nieste schopní spolu existovať viac ako týždeň v spoločnej domácnosti, pretože si leziete na nervy svojimi zlozvykmi...
Naty_93
Amateur
Amateur

[[/quote]suhlasim s tym, ze ide o princip a ten je v tomto pripade taky, ze jedna cesta autom neznamena NIC. to nie je ziadna obeta, to je proste nieco co robis normalne.

a ja som tvrdila, že sa nejak obetoval tým, že za mnou prišiel? :o nie, povedala som cca. to, že som si vážila, že za mnou prišiel práve ON, ked bol môj frajer 80km preč...a vtedy ku mne nemal žiadne záväzky - iba mi chcel pomôcť ako kamarátke.. a mne sa to zapísalo do srdca :smt007
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Naty_93 napísal:vtedy ku mne nemal žiadne záväzky - iba mi chcel pomôcť ako kamarátke
ano, to je presne preco to urobil...chcel pomoct kamaratke a vobec si od toho nic nesluboval. ono, vies, su kruhy ludi, ktori maju iste pomenovanie pre ludi, ktori takto nezistne kamaratsky chodia za priatelkami inych ludi ked su ti 80km daleko
Naty_93 napísal: mne sa to zapísalo do srdca :smt007
oh, az sa mi slza tlaci do oka. takyto pribeh uprimnej a nezistnej lasky som nevidel od dob Brana a Nory Mojsejovej. Dufam, ze Vam to spolu vydrzi az do smrti.
Naty_93
Amateur
Amateur

hm..o jeho úmysloch bokom..áno, zamiloval sa do mňa a začala som s ním ,,paktovať" a mala som 2 naraz a obidvoch som ľúbila..
a teraz podťe všetci do mňa lebo sa nesprávam podľa noriem a rozhodujem sa srdcom a svojím libidom...
ľudia sú rôzni... a vzťah na diaľku je na chu*a! a je mi úplne u riti (s prepáčením) koľko km je podľa teba vzťah na diaľku..
jááj, ty úprimná láska, vôbec si aj nejakú tú lásku zažil, ked tak mudruješ?

btw, sme úplne mimo od pôvodnej témy...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Naty_93 napísal:hm..o jeho úmysloch bokom..áno, zamiloval sa do mňa a začala som s ním ,,paktovať" a mala som 2 naraz a obidvoch som ľúbila..
no vidis, ze sa daju veci podat aj inak ako "kamarat co voci mne nemal ziadne zavazky" :D nas tu rohlikami neozeries :lol:
Naty_93 napísal:a teraz podťe všetci do mňa lebo sa nesprávam podľa noriem a rozhodujem sa srdcom a svojím libidom...
a preco by sme to robili? za prve vztahy nemaju ziadne normy a za druhe nam moze byt u riti (a to aj bez prepacenia) ako si Ty zijes svoj zivot. mne je uplne jedno co ludia robia, ked sa rozhodujes svojim libidom budiz, akurat sa priprav na to, ze to moze mat niekedy v buducnosti aj nasledky. ak si ochotna ich niest nic sa nedeje, len sa nepremen v uplakanu EMO pussy ak sa ta zvrtne niekam kam by sa to nemalo.
a nemala by si sa tak pajedit za to, ze si Ta tu doberam. ja tu aj tak tu chodim len preto aby som trollil ludi a robil si z nich srandu. internety su len jedno velke I did it for teh lulz.
Naty_93 napísal:ľudia sú rôzni... a vzťah na diaľku je na chu*a! a je mi úplne u riti (s prepáčením) koľko km je podľa teba vzťah na diaľku..
pianko, daj si cukrik alebo ja neviem, kavu. holt nie vsetky vztayh su idealne.
Naty_93 napísal:jááj, ty úprimná láska, vôbec si aj nejakú tú lásku zažil, ked tak mudruješ?
nie, mna zeny nechcu. vsak si sama povedz ci by si ma chcela.
Naty_93 napísal:btw, sme úplne mimo od pôvodnej témy...
who gives a shit? :lol:
Napísať odpoveď