Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
jackb - ked odhliadnem od faktu, ze to bolo fotene telefonom a teda technicke parametre fotografie neovplyvnis, ostava mi hodnotit len kompoziciu a scenu.
Kompozicne to mas nevyvazene - vsetky objekty mas na lavej strane a na pravej to nema co vyvazit - tych par zavadzajucich konarov zo stromu to tiez nezachranuje.
K scene - mas v zabere "vela nicoho". Chyba mi tam dominantny objekt, ktory by mi povedal - toto bolo fotene. Ta najvzdialenejsia budova (zrejme spominany kostolik) vyzera ako vhodny kandidat na takyto objekt, no tym ze je tak v uzadi a zabera minimalnu plochu snimku, nevynikne. Useknuty bordel "osady" na spodku zaberu tiez len odputava pozornost.
Kompozicne to mas nevyvazene - vsetky objekty mas na lavej strane a na pravej to nema co vyvazit - tych par zavadzajucich konarov zo stromu to tiez nezachranuje.
K scene - mas v zabere "vela nicoho". Chyba mi tam dominantny objekt, ktory by mi povedal - toto bolo fotene. Ta najvzdialenejsia budova (zrejme spominany kostolik) vyzera ako vhodny kandidat na takyto objekt, no tym ze je tak v uzadi a zabera minimalnu plochu snimku, nevynikne. Useknuty bordel "osady" na spodku zaberu tiez len odputava pozornost.
koci, dakujem za konstruktivny komentar 
slo prave o to zachytit, aku "kamuflaz" ten kostolik ma, ale to naozaj nebude spravna cesta ako fotit
nabuduce s ozajstnym fotakom a nechat vyniknut to co je fotene 
slo prave o to zachytit, aku "kamuflaz" ten kostolik ma, ale to naozaj nebude spravna cesta ako fotit
pozeram ze niektori tu maju naozaj pekne fotky, neuvazovali ste nad platenymi fotobankami? ze vraj sa s tym da celkom slusne privyrobit. dreamstime.com, fotolia atd
-
vladenko007
VIP
Dnes som skúšal prví krát fotiť fontánku.
Inak je to nová fontána v Trnave.
Inak je to nová fontána v Trnave.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ten postprocess vyzera tak akoby tam ta voda bola umelo pridana...
-
vladenko007
VIP
Trosku som ju len zosvetlil lebo bola tmavá. 10 sek. uzavierka možno preto ?
-
chlapec10
Addict
mozno... ukaz fotku ako to vyzeralo povodne
-
vladenko007
VIP
-
chlapec10
Addict
samotna voda sa mi paci na tejto viac
-
vladenko007
VIP
Tak ja som skúšal 10 sek. a dole až na 1/30 se. pretože som vôbec nevedel ako to nastaviť aby to vyzeralo najkrajšie. Až teraz v PC vidím čo by som kde zmenil a keď pôjdem nabudúce už si dám pozor. 
a na tej prvej mas aj zly orez co kazi fotku, nemozes predsa ufiknut z primarneho objektu fotenia 
Lampart nevyzerá dobre ani v Paríži...
Mne by sa to viac páčilo takto... 
A tá rieka... akosi nič na nej nie je zaujímavé, možno keby si do fotky viac zakomponoval tie domčeky vľavo...
A tá rieka... akosi nič na nej nie je zaujímavé, možno keby si do fotky viac zakomponoval tie domčeky vľavo...
Fakt pekne fotky tu niektori maju, dovolim si sem pridat par aj ja.
Môj prvý pokus o fotenie nočnej oblohy, + niečo z dneška poobede...
Ach farebna jesen.. a ja nemam este ani jednu onu