Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
Re: Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
ak mám byť úprimný, dosť ľutujem že ostávam na slovensku a chcel by som ísť skúsiť žiť niekam inam. Ale mám dobrú prácu čo ma neskutočne baví a nechcem ju nechať tak, keďže druhý krát by som ju dostať nemusel
keby že mám na to dostatok financií, tak sa odsťahujem zo Slovenska nadobro
aka suma je dostatok?
keby mi niekto dal istu robotu za 4x vacsi plat tak by som aj tak nesiel do zahranicia
nie, zenska v tom nieje, skor rodina, priatelia, zvyk na domovinu
nie, zenska v tom nieje, skor rodina, priatelia, zvyk na domovinu
-
Kok
Light Professional
niektori ludia proste tu pracu najst nemozu, preto odchadzaju
jasne, to je ina kapitola
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
seth82
Darca
Ten článok je dosť ovplyvnený zovšeobecňovaním. A myslím si, že na Slovensku až tak neplatí, pretože ak by tam existoval nejaký strach, určite preváži fakt, že sa tam žije ťažšie ako hocikde inde. Poznám X ľudí, ktorí zo Slovenska odišli bez strachu a poznám Y ďalších, ktorí sa na tento krok chystajú...
-
axxis
Addict
kks, tak to je riadny slovny prujem....neoliberlna feministka v akcii. give me a break.
popravde ani nechapem na co sa tam akoze snazila poukazat.
P.S. A nie z jedneho prestizneho zamestnania. Ale rovno z troch!
Tak vieš, tri prestížne práce, to je ešte nič.
axxis napísal:kks, tak to je riadny slovny prujem....neoliberlna feministka v akcii. give me a break.
popravde ani nechapem na co sa tam akoze snazila poukazat.
P.S. A nie z jedneho prestizneho zamestnania. Ale rovno z troch!
-
Silmer
Darca
mhm...beardie napísal:aka suma je dostatok?
taka suma aby som si vedel v zahranici prenajat maly byt (garsonka - 1izb ) , mat financie na elektriku, plyn, net atd a mat peniaze na zitie, bez toho aby som sa velmi strachoval o to ci vyzijem do dalsiej vyplaty. Cize hodne penez
Garzonka sa da na zaciatku vymenit za lepsiu ubytovnu/intrak, cim hned usetris. Ked potrebujes len prezit tak ti musi stacit okolo 600 eur mesacne kdekolvek v zapadnej europe, povedzme 2k eur pre zaciatok, kedze najdenie prace nieco trva. 2 litre nie je zase az taky problem zarobit...
-
Silmer
Darca
jasne usetris, ale najst si niekde ubytovnu/intrak moze byt este vacsi problem nez najst garzonku, hlavne v mestach kde je vela studentov.
ked planujes niekam odist, tak sa to nerobi narazovo (1), ale planovanim (2), aspon par mesiacov dopredu
prva varianta velmi casto konci neuspechom, druha presne naopak
prva varianta velmi casto konci neuspechom, druha presne naopak
Ja to plánujem už niekoľko rokov, resp. od vtedy čo som si vybral školu na ktorej som .. zatial je to ešte ďaleko ale myslím že začiatok mám dobrý a do zahraničia chcem ísť minimálne študovať ..
-
Hotwire
Addict
Momentalne som "pracovne" na rok (s prestavkami) na Sri Lanke a pobyt tu ma len utvrdzuje v tom ze Slovensko mam proste najradsej a chcem tam proste ostat zit (co uz som patriot...), najlepsie v Kosiciach (...a zaroven aj lokalpatriot
). Som presvedceny ze aj na slovensku sa da zit slusne a na urovni, pravdaze neni to lahke a treba mat niekedy aj dost stastie ale ide to.
-
pryja
Darca
mala som moznost byvat jeden mesiac v Mnichove na ubytovni, fakt najlacnejsie, co sa dalo najst a za mini izbu bez kuchyne, kupelne a WC som platila 300e. A to bolo este bez dph, lebo som sa dohodla s majitelom, ze nepotrebujem blocik. Inak beru ubytovne za kompletne zariadene miniapartmany od 400e hore. K tomu 60e mesacnik, telefon, internet atd. A skus si vybehnut so 600e niekam do Svajciarska, sranda to urcite nebude.beardie napísal:Garzonka sa da na zaciatku vymenit za lepsiu ubytovnu/intrak, cim hned usetris. Ked potrebujes len prezit tak ti musi stacit okolo 600 eur mesacne kdekolvek v zapadnej europe, povedzme 2k eur pre zaciatok, kedze najdenie prace nieco trva. 2 litre nie je zase az taky problem zarobit...
Viem si to predstavit jedine vpripade, ze tam niekoho poznas a mozes u neho na zaciatku za par euro byvat alebo studentsky internat.
zaujimave, ze ked som bol vo Finsku, tak samostatna izba v internatoubytovni s vlastnou minisprchohajzlom a spolocnou kuchynkou stala 280 eur mesacne a myslim si, ze ze vo Finsku trochu vyssie ceny ako v DE
http://kiska.blog.sme.sk/c/313793/Sme-h ... u-zit.html
Tento blog ma uprimne vytocil. Moj nazor je, ze ak niekto odide do zahranicia kvoli sebarealizacii (nehovorim o peniazoch), je to pochopitelne. Takisto je pochopitelne, ked niekto nema hlbsie socialne väzby doma a chce spoznat svet. A prirodzene je, ze ak si niekto nenajde pracu vo svojom regione, tak je uz jedno, ci za nou cestuje 500 km na koniec republiky alebo do zahranicia.
Ja som chcela ist vzdy prec, co najdalej. Nehanbim sa za svoju krajinu, ale si ani so zalozenymi rukami doma na gauci nenamyslam, ze SVK je super. Nezabudla som na rodinu ani na starych kamaratov, len sa dalej rozvijam. Bud to tak clovek citi alebo nie.
Tento blog ma uprimne vytocil. Moj nazor je, ze ak niekto odide do zahranicia kvoli sebarealizacii (nehovorim o peniazoch), je to pochopitelne. Takisto je pochopitelne, ked niekto nema hlbsie socialne väzby doma a chce spoznat svet. A prirodzene je, ze ak si niekto nenajde pracu vo svojom regione, tak je uz jedno, ci za nou cestuje 500 km na koniec republiky alebo do zahranicia.
Ja som chcela ist vzdy prec, co najdalej. Nehanbim sa za svoju krajinu, ale si ani so zalozenymi rukami doma na gauci nenamyslam, ze SVK je super. Nezabudla som na rodinu ani na starych kamaratov, len sa dalej rozvijam. Bud to tak clovek citi alebo nie.