Automotive education

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Automotive education

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

- nezdochne, pri volnobehu zdochne az pri 200-300rpm... zdochne kvoli tomu, lebo sa toci velmi pomaly a vybuch v jednom valci ho nestaci vcas pootocit do urovne, kedy by mal nasledovat vybuch dalsi... pri zaradenom kvalte zdochne pri otackach trochu vyssich, a to preto, lebo nema dost krutiaceho momentu na pohnutie s automobilom... po zopnuti spojky je motor fyzicky zastaveny nehybnostou vozidla...

- lebo maju nizsiu trvanlivost,
lebo velke motory, ktore by boli schopne auto utiahnut, nie su technologicky natolko zvladnute,
maju nizky krutiaci moment,
v aute by nevydzali hnat tu masu hmoty, je rozdiel hybat so parkilovou motorkou a s jedenapoltonovym autom
mam dialkovo ovladany model auta, ktory ma objem motora ako polovica poldecaku, toci okolo 30 000 ot., ma 3 kone, co je ako babeta, ale motorku by si s nim pohanat tiez nemohol... proste by Ta neutiahla... a keby teoreticky aj ano, ten motor by vydrzal mozno par minut... v modeli ale s tymi troma kilami nema vobec ziadny problem a cvici s nim ukazkovo...

- straca sa v hnacom ustrojenstve, diferakoch, krizoch, apod... motor musi otacat viac hmoty...
auto s nahonom 4x4 byvaju o cosi tazsie, tam sa tiez cosi strati...

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2012, 12:16)

nieco na pobavenie :)
Podmienky na driftovanie (hocijake osobne auto s pohonom prednych kolies 4x2)
-znizit podvozok o 5cm
-na prednej naprave mala vzorka pneumatik rovnakych lebo pohanuaju auto
-na zadnej naprave este mensia vzorka pneumatik rovnakych aby ste auto dostali lepsie do smyku (driftu)
-rucna brzda bez poistky (zubky) aby sa paka ked ju potiahnete vraciala nazad
-a dasa driftovat aj s kubaturov auta 1.2

Ako nato?
-predovsetkym musite poznat svoje auto "lepsie ako ste vy sam"
-to znamena musite vediet ako vase auto zareaguje na vode,suchu,blate,snehu,asfalte,kamienkoch, a podobne

-tak tiez treba poznat brzdny ucinok vasho auta a vlastnosti ABS...a podobne
-najlepsie je si to vyskusat na sirokej ceste kde mate priestoru vela a dobrom asfalte
-pred zakrutu urobit tak zvany KYVADLOVY EFEKT ked je zakruta parvotociva tak vytocit do lava a tak do prava a tak na trojke ist okolo 80 az 100km/h
-potiahnut paku (rucnu) aby ste zadnu napravu dostali do smyku a hned paku pustili zalezi od auta a jak mate nastavenu
na aky brzdny ucinok a ked je dobre nastavena tak priblizne do polovici potiahnut paku
-dalej ked potiahnete paku treba hned podradit do dvojky aby motor mal okolo 5000 otacok aby to malo tah a drzat nohu na plyne dalej
-tak ked budete mat auto v smyku a nohu naplyne tak treba vediet aj "krutit" s volantom spravne aby vam auto pekne plynule preslo smykom aby ste sa neprevartili....
-ked bude auto v smyku napriklad do lavej strany tak treba vytocit volant do lava a drzat plyn a tak vytocit do prava a a to sa vola DRIFT
-a ked ste tu zakrutu uz presli a sa chchete dostat zo smyku "driftu" tak vytocite do tej strany kde ste dali auto do smyku ci lava albo prava a zaradit vyssi rychlostny stupen3
aby auto prestalo tak silno akcelerovat a samozrejme nohu s plynu dole a HLAVNEEEE nikdyy NEBRZDIT KED STE V SMYKU!!!!!!!!!!!!!!
-ale vecsinov driftovanie je otom ze prejdete zakrutu smykom a auto sa vam same vyrovna len treba vecsiu PRAX nic viacej a auto hocijake ;))
http://tuninganddrift.weblahko.sk/typy-a-triky.html <- tYpy :P
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

:) už som len čakal, kedy sa tam dočítam... "zakrič na Feriho, nech vyzuje pneumatiky, podriftujem na ráfkoch"
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

http://auto.pravda.sk/novinky/clanok/75 ... 08-tdi-cr/
Potvrdené, VW vyvíja naftový dvojvalec 0.8 TDI
Kde sa zastaví downsizing? Ratzove reči o poldecákovom motore možno o 5 rokov nebudú platiť.. Objem bude deci, 3 turbá a bude sa montovať do kombíčok v strednej triede :sarcasm:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

katastrofa..to co sa dnes vyraba, montuje a dokonca kupuje...cim mensi objem...ze to nema vykon? báác dve turbá :) ... :facepalm:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Aby som sa bál, že o pár rokov bude slušná atmosféra 1.4-1.6 nedostatkový tovar.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://style.hnonline.sk/vikend/c1-5836 ... -slovensku

toto vyzera zaujimavo, dufajme, ze to nezapadne prachom...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Čital som o tom na viacerých diskusiách a zdá sa to byť len nejaká novinárska kačica.
Ako sa môže priblížiť k takým číslam? Veď to je neskutočný pokrok...neprišli na to stovky vývojárov po svete v automobilkách, ale vynašiel to ujo v garáži?
Buggatti Veyron z paliva kde je 3000 konských síl podľa konštruktéra vyfúkne výfukom 1000 hp a 1000 hp musí uchladiť, zvyšok je samotný výkon auta. A to je technologická špička numero uno.

Reálne by sme tu mali potom autá ako Fabia s objemom 200 ccm, výkonom 60 koní a spotrebou menšou ako liter?
Realita? Podľa mňa čistá utópia.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

podla mna to nie je utopia, vyzera to podla mna dobre, kazdy sa zameriava na vykon, oni sa zamerali na zbytocny odvod tepla z motora, ak by tomu naozaj zabranili, fakt by to mohlo dosiahnut vyssi vykon
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

podla mna az take nerealne to nemusi byt , nepozname presny princip motora mozme len spekulovat
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

neviem posudit, ci je to realne alebo nie, pretoze sa tam blizsie o tom nic nepise, taktiez nepisu, v com sa ten motor odlisuje od ostatnych...

tiez som v podstate vo vsetkom skeptik, ale toto ma zaujalo... pisu, ze maju patenty, tak uvidime, co za tym v skutocnosti je...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

K tým patentom, má zaregestriované 3 slabé americké patenty, ktoré sú slabšie ako európske.
Navyše jeden z nich alebo štvrtý, teraz už neviem..je niečo, čo už dosť dávno vynašla Mazda, tak mu to nezapatentovali.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

neviem, co znamena "slaby patent"...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie je na ňom taká ochrana ako na európskom..je to v diskusii ten príspevok. Ja iba referujem, ale chlapík si ho dobre preklepol.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tomu tiez nerozumiem - ochrana proti comu? v diskusii je pisane, ze rovnake patenty uz vlastnia aj ine spolocnosti, nie ze ten stroj nefunguje... dalej je tam napisane, ze patenty "nestoja na pevnych nohach"... to tiez neviem, co znamena...

skoda, ze takyto clanok prinesu zrovna hospodarske noviny... keby to bolo na topky.sk, tak sa nad tym ani nepozastavim... takze ak to pravda nie je, tak to tym prachom naozaj zapadne, ako spominam v prvom prispevku :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...keby som vám pred tridsiatimi rokmi ukázal tenkú placku s nahryznutým jablkom a povedal by som vám, čo všetko to dokáže, tiež by ste mi neverili...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jedna vec je vyrobit konecny produkt po rokoch vyvoja, inovacii, postupneho zefektivnovania a nieco ine je objavit nieco zo dna na den...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...zo dňa na deň s tým prišli HN...objavovali to určite dlhšie...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

myslel som to tak, ze tablet alebo mobil (neviem, co si myslel tou plackou) vynajdes postupnym zdokonalovanim a zmensovanim elektroniky, pocitacov, notebookov (prip. telefonov, ak slo o mobil), ale zosemnasobnit efektivitu motora je predsalen nieco ine... skratka, ze keby ho najskor zdvojnasobili, potom ztrojnasobili atd., bolo by to omnoho doveryhodnejsie, tomu by som skor veril... ponuka sa otazka - preco to este nie je namontovane v nejakom aute?

okrem toho este stale nevieme, o co tam v skutocnosti ide a ci to teda je naozaj mozne...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...priznávam, že som dal trocha blbý príklad...a o čo tam v skutočnosti ide?...ani u Coca Coly nevieme o čo v jej zložení ide a pijeme ju...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, ale ani cocacola nie je 8x chutnejsia ako vsetky ostatne napoje, zatial co ten motor je a pritom vyzera tak isto ako ostatne... to mi nejde momentalne do hlavy... a ten zazracny material uz vobec nie...
Napísať odpoveď