PS: nepodporuje HDR... WTF?????
Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
z tych troch... D5100, preco? lebo to je najvyssia rada... bodka 
saj,
1) 600D - ze to nepodporuje HDR? No zaplat panboh! To by malo byt vnimane ako velke PLUS
2) D3200 - velmi komplikovane menu? Mozem sa mylit, D3200 som v rukach nemal, ale nemaju vsetky Nikony jednaku strukturu menu? A ak je komplikovane tym, ze ma mnozstvo nastaveni - tak opat to nie je mozne vnimat ako minus. Ak ti mnozstvo nastaveni robi problem, fot na automatike. Mnoho ludi na zrkadlovky prechadza prave z dovodu, ze maju viac moznosti a nie su limitovani ponukou kompaktu.
3) D5100 - nekvalitne telo - v com nekvalitne? Je to fotoaparat nizsej triedy, tak neocakavaj, ze bude telo utesnene voci vode a prachu o inych nedostatkoch neviem. Ergonomia a rozmiestnenie tlacidiel - beriem, nie kazdemu moze ovladanie vyhovovat, ale pokial sa jedna o uplne noveho pouzivatela DSLR, tak rovnake riziko horsej ergonomie mu hrozi takmer u kazdej Low-End zrkadlovky. Od toho je predsa moznost ohmatat si pristroj v obchode, ako sadne do ruky. Praca s tlacidlami pride neskor, ale ked sa raz s nimi naucis, tak ti to nepride nijako zvlastne.
Urci si cenovy strop, a bez si ich ohmatat do predajne. Ktory ti najlepsie bude sediet v ruke, kup a fot - s kazdym menovanym dosiahnes vyborne vysledky. Neries malichernosti, pokial nemas konkretne naroky na fotoaparat.
1) 600D - ze to nepodporuje HDR? No zaplat panboh! To by malo byt vnimane ako velke PLUS
2) D3200 - velmi komplikovane menu? Mozem sa mylit, D3200 som v rukach nemal, ale nemaju vsetky Nikony jednaku strukturu menu? A ak je komplikovane tym, ze ma mnozstvo nastaveni - tak opat to nie je mozne vnimat ako minus. Ak ti mnozstvo nastaveni robi problem, fot na automatike. Mnoho ludi na zrkadlovky prechadza prave z dovodu, ze maju viac moznosti a nie su limitovani ponukou kompaktu.
3) D5100 - nekvalitne telo - v com nekvalitne? Je to fotoaparat nizsej triedy, tak neocakavaj, ze bude telo utesnene voci vode a prachu o inych nedostatkoch neviem. Ergonomia a rozmiestnenie tlacidiel - beriem, nie kazdemu moze ovladanie vyhovovat, ale pokial sa jedna o uplne noveho pouzivatela DSLR, tak rovnake riziko horsej ergonomie mu hrozi takmer u kazdej Low-End zrkadlovky. Od toho je predsa moznost ohmatat si pristroj v obchode, ako sadne do ruky. Praca s tlacidlami pride neskor, ale ked sa raz s nimi naucis, tak ti to nepride nijako zvlastne.
Urci si cenovy strop, a bez si ich ohmatat do predajne. Ktory ti najlepsie bude sediet v ruke, kup a fot - s kazdym menovanym dosiahnes vyborne vysledky. Neries malichernosti, pokial nemas konkretne naroky na fotoaparat.
-
chlapec10
Addict
toto ale plati pri vsetkych spomenutychnekvalitne telo - v com nekvalitne? Je to fotoaparat nizsej triedy, tak neocakavaj, ze bude telo utesnene voci vode a prachu o inych nedostatkoch neviem.
jedine co je ine, ze ma vyklopny display, ktory bol u prechodcu trocha rizikovy.... rozumej ked ti nieco vytrca alebo je vyklopeene tak to moze byt riziko.... aj tak si ale myslim ze to je najlepsi z tych troch
PS: co mne chyba pri tychto lowend telach je vrchny display na nastavenia.. ale to som ja
-
ultimate222
Light Star
Caute,
mam zrkadlovku, Canon EOS 450D so setovym objektivom. Nepaci sa mi ale, ze to ma slaby zoom, ten objektiv je proste nic moc ... preto rozmyslam ci nepredat tuto zrkadlovku a kupit si nejaky ultrazoom. Fotim len rekreacne, pre seba. Je tam velky rozdiel v kvalite fotiek medzi zrkadlovkou so setovym objektivom a nejakym ultrazoomom do 250€ ? Nevyznam sa do toho, preto sa pytam, ale nemam peniaze nato aby som kupoval drahe objektivy k tej zrkadlovke.
mam zrkadlovku, Canon EOS 450D so setovym objektivom. Nepaci sa mi ale, ze to ma slaby zoom, ten objektiv je proste nic moc ... preto rozmyslam ci nepredat tuto zrkadlovku a kupit si nejaky ultrazoom. Fotim len rekreacne, pre seba. Je tam velky rozdiel v kvalite fotiek medzi zrkadlovkou so setovym objektivom a nejakym ultrazoomom do 250€ ? Nevyznam sa do toho, preto sa pytam, ale nemam peniaze nato aby som kupoval drahe objektivy k tej zrkadlovke.
: D
jasne, chod do toho.
alebo, co takto pozerat bazar a kupit nejaku ojazdenu 55-200 za, co ja viem, 150 eur?
jasne, chod do toho.
alebo, co takto pozerat bazar a kupit nejaku ojazdenu 55-200 za, co ja viem, 150 eur?
-
ultimate222
Light Star
to je vela pre mna, nechcem do toho investovat tolko penazi
Nie investovat, vyhodit.
Vacsina z nas tu fotime len pre seba a do zrkadlovky sme isli najma kvoli tomu, ze kvalita vystupu z bezneho kompaktu nam nevyhovovala. Pokial je vsak u teba zoom a cena na prvych miestach a kvalita fotografie az na poslednom, potom je vymena zrkadla za ultrazoom vhodna volba, ale vacsina normalnych ludi by taku sprostost neurobila
Vacsina z nas tu fotime len pre seba a do zrkadlovky sme isli najma kvoli tomu, ze kvalita vystupu z bezneho kompaktu nam nevyhovovala. Pokial je vsak u teba zoom a cena na prvych miestach a kvalita fotografie az na poslednom, potom je vymena zrkadla za ultrazoom vhodna volba, ale vacsina normalnych ludi by taku sprostost neurobila
Zdravim, priatelka si chce kupit nejaky kompakt - nieco z nizsej rady. Ma vyhliadnuty Olympus VR-340. Viete mi poradit, ci nie je nieco vhodnejsie v danej cenovej relacii? Pripadne nejake klady a zapory k danemu modelu, nakolko sa do toho moc nevyznam? Vdaka za odpovede. 
-
Thommas
Addict
Zdravíčko.
Viete poradiť dačo, čo sa oplatí a je v rámci cena/výkon?
http://foto.bazos.sk/digitalne/?hledat= ... 00&order=2
K
Viete poradiť dačo, čo sa oplatí a je v rámci cena/výkon?
http://foto.bazos.sk/digitalne/?hledat= ... 00&order=2
K
Des a hruza, radsej ostan fotit mobilom.
-
D4V1D57
Light Expert
Caute, chystam sa kupit nejaku zrkadlovku a dost ma zaujala tato: http://www.alza.sk/canon-eos-650d-body- ... 338030.htm co si o tom myslite ?
mal som ho na týždeň na recenziu - môžeš si prečítať - http://www.ephoto.sk/fototechnika/recen ... y-rychlik/
-
D4V1D57
Light Expert
tak tvoja recenzia ma presvedcila takze ho asi beriem
ale este by som sa chcel spytat, mohol by si mi poradit este nejake podobne tomuto ?
podobné? čím? cenou, vlastnosťami, tvarom?
čo chceš fotiť hlavne?
čo chceš fotiť hlavne?
-
D4V1D57
Light Expert
Fotit by som chcel hlavne prirodu
a chcel som poradit fotoaparaty podobne vlastnostami v tej cenovej kategorii.
-
vladko3007
Medium Expert
Caute poradte mi pri kupe fotaka rozhodujem sa medzi NIKON D3100 RED + 18-55 AF-S DX VR vs CANON EOS 1100D 18-55 + 75-300
Dakujem
Dakujem
-
chlapec10
Addict
http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon_D3100
to ze je RED ale vplyv na vyber nema
a stotoznujem sa s tym ze d3100 je lepsi
to ze je RED ale vplyv na vyber nema
-
vladko3007
Medium Expert
Diky za poradenie no uvidím ja sa stých parametrov nevyznám
Ahojte tiez vyberam medzi fotakmi canon 600D, nikon D3200 a nikon D5100. Ten canon som uz podla toho co som tu cital pomaly zatrhol. Ste tu spominali, ze zobrat D5100, lebo je to "vyssi" model. Viete mi povedat aj nejake fakty a argumenty, preco by to mal byt lepsi vyber? Ja sa predsa do toho nevyznam, ale ta nova rada je predsa len novsia a ma viac pixel, i ked viem ze pixely neznamenaju vsetko. Najlepsie by bolo zobrat D5200 
Este sa aj spytam, co znamena, ze ten canon ma ten autofocus motor a nikon nie, to znamena, ze ten fotak nema autofokus? Inak bude to uplne prva dig. zrkadlovka...
Este sa aj spytam, co znamena, ze ten canon ma ten autofocus motor a nikon nie, to znamena, ze ten fotak nema autofokus? Inak bude to uplne prva dig. zrkadlovka...
AF motor v tele ma vyhodu v pripade, ze chces fotoaparat pouzit so starsimi objektivmi, ktore nemaju AF motor. Takmer vsetky aktualne predavane objektivy vsak ostriaci motor maju. V pripade nikonu sa objektivy bez motora zvyknu oznacovat ako AF-D (alebo AF Nikkor XXXXX f/#.#D - och ako prehladne som to napisalm idem si strelit facku
)
Mne osobne D5100 kvoli zvlastnej ergonomii nereze, vyklopny displej povazujem pre moje vlastne pouzitie tak trochu za blbost, kedze ostrenie cez liveview je porod.
Na pixely srat, cim menej, tym lepsie. D3200 by som bral radsej nez D5100.
Ale nech uz si vyberies cokolvek, fotky to bude robit vo velmi podobnej kvalite, tak sa skor zameraj na ine prvky ako je prave ergonomia ci funkcne detaily ktore povazujes za zbytocnost a ktore naopak by si uvital.
Mne osobne D5100 kvoli zvlastnej ergonomii nereze, vyklopny displej povazujem pre moje vlastne pouzitie tak trochu za blbost, kedze ostrenie cez liveview je porod.
Na pixely srat, cim menej, tym lepsie. D3200 by som bral radsej nez D5100.
Ale nech uz si vyberies cokolvek, fotky to bude robit vo velmi podobnej kvalite, tak sa skor zameraj na ine prvky ako je prave ergonomia ci funkcne detaily ktore povazujes za zbytocnost a ktore naopak by si uvital.