Vodicak
Re: Vodicak
No práveže pri farbosleposti ide o neroznanie najmä žltej a zelenej.
"Vrodené poruchy farbocitu sú najčastejšie spojené s červenou a zelenou farbou. Spolu predstavujú približne 99% z celkového počtu postihnutých."
http://www.videnie.sk/choroby-oka/farboslepost
Podľa mňa ale podľa umiestnenia svetla sa vie orientovať každý, t.j. vždy je to séria červená-oranžová-zelená.
"Vrodené poruchy farbocitu sú najčastejšie spojené s červenou a zelenou farbou. Spolu predstavujú približne 99% z celkového počtu postihnutých."
http://www.videnie.sk/choroby-oka/farboslepost
Podľa mňa ale podľa umiestnenia svetla sa vie orientovať každý, t.j. vždy je to séria červená-oranžová-zelená.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
vždy nie, máš aj semafory kde máš iba červenú a zelenú, najmä ak ide o uzáveru jedného smeru na ceste v dlhom úseku a riadia to prenosné semafory. Dokonca sa mi vidí, že sú aj také s iba jedným svetlom ktoré svieti buď na červeno alebo na zeleno, a tam už nemáš ako určiť podľa pozície svetla, prípadne ti ukazuje nejaký ujko placačkou kde má na jednej strane červenú a na druhej zelenú
taktiež doplnkové signály na svetelných križovatkách.. niekedy tam môže svietiť zelená šípka, že síce je červená, ale Ty môžeš ísť doprava... a niekedy tam svieti oranžový panáčik.. že máš zelenú a môžeš odbočiť doprava, ale musíš dať prednosť chodcom.
No ale to sa da rozoznat. kedze ta sipka svieti len ked mozes ist a panacik, ked mas davat pozor an chodcov.
Ale asi to bude pre tie jednosvetelne. Ale zas ta cervena a zelena su tak rozdielne, ze ta zelena je niekedy ako biela.
Ale asi to bude pre tie jednosvetelne. Ale zas ta cervena a zelena su tak rozdielne, ze ta zelena je niekedy ako biela.
-
audiotrack
VIP
a niekedy nie 
tak som bol u ocneho a nakoniec mi potvrdil ze mozem byt profesionalny vodic aj napriek znizenemu farbocitu, ale zakladne farby poznam takze ocna prehliadka uspena 
-
johny541
King
Tiež mám znížený farbocit a prešiel som bez problémov...Pri šoférovaní sa mi to zatiaľ vôbec neprejavilo.
-
Grim
Darca
...ja tiež a nemám problém...skúška farbocitu na vodičák spočívala v postavení troch pečiatok vedľa seba na stôl...červená, žltá a zelená v tomto poradí...a mal som identifikovať farby...to som bez problémov prešiel...a dokonca som s poruchou farbocitu spravil aj skúšky na železnicu, to neviem ako sa mi podarilo...
S tou zeleznicou je to zaujimave... Teda pokial sa jednalo o poziciu rusnovodica kde musi byt zmyslova skupina 1... Sice viem ze sa v poslednom case robili nejake zmeny v zakone a uz je mozne byt v zmyslovej skupine 1 aj s nejakymi dioptriami do dialky...Grim napísal:...ja tiež a nemám problém...skúška farbocitu na vodičák spočívala v postavení troch pečiatok vedľa seba na stôl...červená, žltá a zelená v tomto poradí...a mal som identifikovať farby...to som bez problémov prešiel...a dokonca som s poruchou farbocitu spravil aj skúšky na železnicu, to neviem ako sa mi podarilo...
-
Grim
Darca
...bol som v kategórii výhybkárov a takéhoto personálu, už si nepamätám aká to bola skupina...
V skupine 1 a 2 farbocit poruseny nesmie byt, skupina 1 ma povolenu korekciu +,-3 Dsph a +,–1 Dcyl, co som ale cital tak prehliadky sa vraj robia podla starej vyhlasky a korekcia este nie je povolena, tak teda neviem.
Ono to je tak.. Nechcu pustat ludi s korekciou, pretoze sa doslova tvaria ze to nieje mozne.. Avsak nedavno bol kamarat na post rusnovodica, jasne im vysvetlil ze korekciu moze mat na zmyslovku 1 a tak mu dali peciatku..Syfon napísal:V skupine 1 a 2 farbocit poruseny nesmie byt, skupina 1 ma povolenu korekciu +,-3 Dsph a +,–1 Dcyl, co som ale cital tak prehliadky sa vraj robia podla starej vyhlasky a korekcia este nie je povolena, tak teda neviem.
Čo ja viem, vodičáky schválili aj epileptikom pred nejakou dobou, podľa mňa polavia aj pri farboslepých.
Ono je to dosť aj na hlavu..cukrovkár môže a epileptik nemôže, pritom záchvaty vedia kontrolovať u oboch skupín.
Farboslepý nie ale čiastočne hluchý áno. A to nehovorím o postihnutých ľuďoch, ktorý môžu oprávnene.
Oj, bolo to rečí aj tu na fóre o tom, prečo epileptici nemôžu mať a koľko nehôd sa stane, keď niekoho sepáli epileptik v záchvate..niekoľko rokov po a o ničom podobnom som nepočul....
Ono je to dosť aj na hlavu..cukrovkár môže a epileptik nemôže, pritom záchvaty vedia kontrolovať u oboch skupín.
Farboslepý nie ale čiastočne hluchý áno. A to nehovorím o postihnutých ľuďoch, ktorý môžu oprávnene.
Oj, bolo to rečí aj tu na fóre o tom, prečo epileptici nemôžu mať a koľko nehôd sa stane, keď niekoho sepáli epileptik v záchvate..niekoľko rokov po a o ničom podobnom som nepočul....
To su celkom dobre spravyJCM01 napísal:Ono to je tak.. Nechcu pustat ludi s korekciou, pretoze sa doslova tvaria ze to nieje mozne.. Avsak nedavno bol kamarat na post rusnovodica, jasne im vysvetlil ze korekciu moze mat na zmyslovku 1 a tak mu dali peciatku..
Len sa nesmies dat odbit ze nemozes.. Tam sa konkretne jednalo o poziciu rusnovodic, a chlapec uz je na rusni v zacviku 
-
martinez13
Light Professional
musím sa pochváliť dnes som mal 1. jazdu v meste na autoškole, zdochlo mi to 2x, a to preto lebo som zbadal mojich rodičov čo som spanikaril 
teším sa na ďalšie jazdy, snáď to pôjde takto aj najďalej
teším sa na ďalšie jazdy, snáď to pôjde takto aj najďalej
aj dalej chces takto skapinat s autom? 
-
audiotrack
VIP
a v čom spočívalo to spanikárenie, že ti to zdochlo?
@audiotrack
neprovokuj
kazdy sa niekedy ucil
neprovokuj
-
audiotrack
VIP
nebolo to mienene ako provokacia, skor nech si uvedomi preco zmatkoval. Nabuduce zbada kamaratku, potom policajtov, dopravnu nehodu, ...