Kde investovat tisic eur?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Kde investovat tisic eur?

Príspevok od používateľa Gangy »

begbeee napísal:Kalašnikovom? Stačí niečo, čo má železnú dosku o hrúbke 0,5 cm a skončil si..
Sice OT ale najprv si over co pises lebo toto je riadny zader.
Luxferi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Luxferi »

Tak a ty doma mas Kalach ? Alebo nieco cim by si to prekakal ? Alebo snad nejaky tvoji znamy ovplyvaju nadmernym mnozstvom zbrani ? A vies ono vzdy bude niekto silnejsi ako ty. A to co som povedal bol viacmenej len hyperbola. A tiez som nepovedal ze ti ta zbran ma zarabat ... ja som to skor bral ako zivotne poistenie s vyhodami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tak som nad tym trochu rozmyslal a prisiel som na to ako co najlepsie investovat 1000€:

kupit sadu spickovych vojenskych nozov.

Vyhody:

1/pri spravnom skladovani zivotnost presahujuca ludsky zivot, v pripade uhlikovej ocele este daleko viac
2/kvalitny noz, dyka, si stabilne drzia svoju cenu, nie je problem ich kedykolvek predat
3/potesenie zo zbierky- pokial k tomu ma niekto vztah
4/v pripade apokalypsy ktoru tak niektori velmi ocakavaju, celoplanetarnej zivelnej katastrofy a pod.
ti pomoze lovit zver a obranit pred utocnikmi, pripade ak bude tych nozov viac tak mozes si vyzbrojit cely gang a mozno sa stanes vladcom celej mestskej stvrte- teda toho zboreniska co zostalo :wink:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ty lovic zveri, skusal si niekedy chytat obycajnu sliepku? :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

No podľa mňa sú zbrane veľmi dobrá investícia, veď som to tu dával už na prvej strane. Či už nože, ale aj strelné, ale skorej by som odporučil strelné a pokiaľ možno kompaktné. V hraničných situáciach nie je nutné hneď strieľať ale dať najavo agresorovi že si tiež vyzbrojený, najdôležitejší je moment prekvapenia a faktor strachu.
Proti vrtulníku sa ubrániť nedá, ale to už by si musel byť pre útočníka atraktívnou korisťou, ale keď príde do tvojho obydlia nejaký feťák a zbadá že máš pri sebe bárz aj Kosu, tak si rozmyslí či sa do teba pustí.

//samozrejme je to myslené na hypotetickú cestu rozvratu spoločnosti a nefunkčnosti služieb, rabovačky a anarchia
gogo956
Redeemer
Redeemer

noze su o nieco lepsia investicia ako strelne zbrane, tych dovodov je mnoho, vyberam len par:

1/v pripade nozov vecsi trh /pistol nemozes predat hocikomu ani hocikto s nou nevie narabat/
2/ zivotnost a stupen opotrebenia noza dokaze odhadnut aj laik v pripade strelnej zbrane iba odbornik s patricnym vybavenim.tj moze byt problem dokazat ze predavas novu a nepouzitu, resp iba velmi malo pouzivanu zbran a nie zbran na konci svojej zivotnosti. :) /nehovoriac o pripade apokalapsy kedy sa strelna zbran moze velmi lahko poskodit a stat sa uplne nefunkcnou nakolk sa sklada s celkom dost dielikov/
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

begbee,
ono ovládať strelnú zbraň je o čosi jednoduchšie ako ovládať vrtuľník či tank.... O nutných nákladoch na prevádzku a servis ani nehovorím. V prípade katastrofického vývoja by som sa skôr ako reálnejšieho nepriateľa videl tlupu hladných ľudí (viac menej dnešní mestskí ľudia vykonávajúci rôzne podivné zamestnania ako IT, bankári, asistenti, právnici, analytici - proste rôzni zmrdi neschopní sa v prípade kolapsu uživiť) ozbrojenú sem tam strelnou zbraňou s minimom munície a chladnými zbraňami ako vysoko sofistikovanú jednotku používajúcu vrtuľníky, tanky a neviem ešte aké pičiny.... To vyplýva zo samotnej povahy nejakého spoločenského kolapsu. A spomínaná tlupa je koncentrovanou palebnou silou a aspoň základnou znalosťou taktiky a boja ľahko poraziteľná....

k investícii ako takej,
za nejakých 1000,- EUr sa dá nakúpiť dosť munície, čož jezaujímavá možnosť aj pokiaľ ide len o samotný strelecký šport, nakoľko cena nábojov stúpa rovnako cena iných vecí a teda nejaké predzásobenie sa dnes, môže znamenať lacné strieľanie zajtra..... A nemusí byť ani žiadny kolaps ;)....

Gogo,
nože majú svoje výhody (a v prípade nejakého kolapsu budú životne potrebné, však ono konec-koncov nôž je jediný nástroj, ktorí majú všetci ľudia a kultúry na svete spoločný), ale oproti zbrani strelnej majú nevýhodu jednu a to dosť podstatnú - nemožnosť pôsobiť na diaľku mimo kontaktnú vzdialenosť....
1. otázka je či zbrane kupujem na kšeft, alebo na používanie, či do NZ zásoby - v takom prípade je otázka trhu úplne irelevantná....
2. ono sa netreba báť, moderné zbrane toho väčšinou prežijú celkom dosť - viz príklad negri behajúci po Afrike s AK-47, ktorých vzťah k technike je veľmi spotrebný (eufemizmus) - a napriek tomu im vždy poslúžia spoľahlivo, keď potrebujú.... Z hľadiska pištolí napr. Glock to isté.... Ono ale to sú ovšem extrémy, lebo životnosť zbraní je pomerne vysoká (zatiaľ tu ešte nedorazili úspory kvality, efektivizácia výroby a podobné ko*ot ako do iných výrobných odvetví), že bežný užívateľ sa nejakého absolútneho opotrebenia a konca života zbrane ani nedočká....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ozbrojene polo-vojenske skupiny pouzivaju AK47 preto, ze je to lacna, jednoducha a lahko dostupna zbran.Nie je narocne sa o nu starat a v pripade potreby sa najde za nu rychlo nahrada. Kazdy material ma svoju zivotnost, aj strelna zbran. Preto sa napr. rucne strelne zbrane ktore sa aktivne pouzivaju,po urcitej dobe posielaju na kontrolu hlavni, ci je vsetko ok. V pripade hypotetickeho uplneho kolapsu civilizacie, by prestala vyroba prakticky vsetkeho, nefungovala by vlada,ani infrastruktura, stat tak ako ho pozname by prestal existovat. To znamena ze drzitel zbrane by musel vydrzat s tymi zasobami streliva ktore ma, pretoze ziadne dalsie by sa uz nevyrabali a sklady by boli zarucene uz davno vyrabovane- vratane tych vojenskych. Zatial co noz z kvalitnej ocele vydrzi aj veky a nevyzaduje si ziaden servis a ked je treba tak aj chlieb si s nim clovek nakraja. Naviac treba mysliet na to, ze tie typy strelnych zbrani ktore legalne mozes vlastnit a ktore by ti vlastne zostali "po TOM" su v podstate nepouzitelne. Mesta by ovladli skupiny ozbrojene vojenskymi plnoautomatickymi puskami proti ktorym
nema zbran typu Glock ziadnu sancu. A nikto z beznych ludi nema moznost sa dostat ku plne funkcnym zbraniam typu AK47, resp. by to bolo porusenie zakona. Samozrejme nikto nevie ako by to prebiehalo naozaj a dufam ze sa toho nedozijem. :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Správne, všetko má svoju životnosť..... aj tá strelná zbraň.... ako ktorá - dajme tomu životnosť u lacnejších kúskov začína niekde na hodnote 15 000 výstrelov.... U zbraní strednej cenovej hladiny je to niekde medzi 30 000 až 50 000 rán. To je celkom dosť. A ono väčšina strelcov, aspoň teda takých aktívnejších má doma kvantum náhradných dielov + vedia si sami zbrane aspoň základne opraviť. Čo sa týka zásob streliva, ako človek s 20-ročnou praxou v týchto veciach Ti poviem jedno. Do zbraní, ktoré mám disponujem tisíckami kusov nábojov, prebíjacím zariadením s potrebnými komponentami. Napriek tomu všetkému som oproti niektorým z nášho strelecko-survivalového klubu iba chudobným príbuzným.... Takže toto nie je problém No.1....
K tým skupinám.... Predstav si jeden taký cca 25 členný klub. Kluby vznikajú na základe nejakej spoločnej myšlienky či idey. V tomto konkrétnom prípade sú členovia okrem záľub v strelectve, offroade a survivale spriaznení aj biznisom, rodinnými vzťahmi, postojom k životu, spoločnou minulosťou etc. Každý z týchto členov pozná ďalších podobných ľudí - ako bežne v civile medzi ľuďmi ktorých stretávaš na ulici, ďalej medzi príslušníkmi ozbrojených zložiek od základného mančaftu až po rôzne šarže a rovnako aj medzi jedincami z takej tej "nočnej scény", jak to ja prozaicky nazývam. Všetko sú to ľudia, ktorých životný postoj aj hodnoty sú veľmi podobné a v prípade nejakého rozvratu či chaosu by sa najprv na inštinktívnej báze, neskôr organizovane spájali a kooperovali spolu. Už len z dôvodu zvýšenia vlastnej šance na prežitie. Inak povedané, dneska mám k dispozícii fungujúci klan, a zajtra v prípade potreby sa rýchlo vytvorí úplne prirodzene početná, dobre ozbrojená a hlavne postojom zjednotená milícia.... A to hovorím, len o našom malom meste, kde nám kedysi Marcus Valerius Maximianus, legát II. pomocnej légie dal vyhotoviť taký pekný nápis na skale.... Inde v mestách by to fungovalo takto podobne.... Takže, kto by mal na to gule a znalosti, ten by sa pridal....a tí ostatní.... nejaká aktivita by sa im už vymyslela :) :) :)....

A k čomu sa bežný občan dostane a nedostane.....
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbr ... ez-bodaku/ - aj keď ja mám skôr rád vz. 58 a AR15-ky - ale rozhodne je to dobrá investícia.... Teda toto, dostatok streliva, náhradných dielov, nejaký ten tuning, ak je libo - na to by 1000,-eurokorún bohate vystačilo ;)....
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

KolArms má plný sklad panenských vz58. Tá cena je úplne smiešna.
Nepoškriabaný lak, neomlátené ústrojenstvo, aj sklopky vraj chodia ešte ztuha. :D

http://www.waffen.sk/palne-zbrane/vz-58-v
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pinhead

ok, beriem , ohladom zbrani som len laik. :)
Na zaklade prebiehajucej diskusie som sa rozhodol si zaobstarat tento kusok od Mikovu Commandos,
vyzera to byt velmi slusna kvalita.

http://www.google.sk/imgres?q=mikov+com ... 4,s:0,i:80
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

ruleta
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Chod do čiech, za tých tisic eur nakup trávu (marihuanu) a tu na slovensku predaj...riziko je vyššie než ostatné veci, ale zisk je istý a v dnešnej dobe jeden z najistejších zarobkov
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

za 1000eur toho moc neotoci ked pocitas aj cestu a tak :D
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Cesta ťa stojí na max. 20€ ta a späť, stopom zdarma ;)
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

A do coho investovat ked ma clovek 3000€?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

To iste ako pri 1000 eckach - nemas vela moznosti, max nejaky mensi pozemok, pripadne ako sa tu uz spominalo nakup nejakeho lacneho cinskeho tovaru a nasledny predaj.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ja by som napriklad noz ako zbran nekupoval, ak cepel, siel by som do tohto: http://www.municak.sk/noze-dyky/cold-steel-katana-88k , myslim ze na sebaobranu aj na utok aj na zombie apocalypse je to idealnejsie nez noz, ak clovek s tym trocha potrenuje... a mrkvu sebe nakrajam aj sliepku vykucham obycajnym kuchynskym nozom omg :D
a este by mi ostalo aj na tu 56tku co postol pinhead... alebo skor by som zvazoval nejaky kladkovy luk, na sebaobranu to asi neje take efektivne ako poloautomat ale zase na lov ovela vhodnejsie.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

CHoBoT napísal:za 1000eur toho moc neotoci ked pocitas aj cestu a tak :D
:D moc neotoci? keby si z CZ doniesil weed, odratajme cestu tam a spat plus nejaky pobyt tam = 100e, teda ak by si tu doniesol za dajme tomu tych 900 eur, tak si minimalne dalsi liter v E vytoci :) ale na slovensku by som to velmi neriskoval :D tu ides sediet aj za to ze si prdnes a okolo zadku ti este smrdi trava..
rushhh
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rushhh »

.:M4jco:. napísal:Chod do čiech, za tých tisic eur nakup trávu (marihuanu) a tu na slovensku predaj...riziko je vyššie než ostatné veci, ale zisk je istý a v dnešnej dobe jeden z najistejších zarobkov
a nezabudni sa pri tom nechaj zapalit od dodavatela :D

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2012, 16:02)
Chod okolo sveta s pastekami v batohu a nozom z kuchine :D... peniaze maj radsej na ucte keby ta stretli pirati :D

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2012, 16:02)
Chod okolo sveta s pastekami v batohu a nozom z kuchine :D... peniaze maj radsej na ucte keby ta stretli pirati :D
Napísať odpoveď