Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa jackb »

Holy Motors neviem ci som zblbol, alebo tento fakt film nie je o nicom. 2/10 aj to len za Kylie a Evu
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Hobit - Na takú pecku proste treba ísť do kina a vychutnať si to.Keby bol film o 10-20 min. kratší tak by u mňa viac zabodoval. 9/10

Hit and Run - Odporúčania tu na hojku ma prinútili si pozrieť tento film.Bol celkom zábavný ale taký bez pointy.Proste chýbal mi tam nejaký zlomový moment. 7/10

Lawless - Poviem pravdu...vôbec sa mi nechcelo sa do toho púšťať.Nakoniec som sa prinútil a zato som rád. 8/10

Public emenies - Do tohto filmu som išiel úplne ale že úplne naslepo. Johny Depp a Christian Bale---môže vás táto dvojica sklamať? ešte keď sa k nej pridá Marion Cotillard. 10/10

Iluzionista - Pre tých ktorý majú radi triky a kúzla. 7/10

Million Dollar Baby - Jeden z najlepších filmov aké som kedy videl,len ten koniec :cry: . 10/10

Kým si po nás príde - 8/10

Shrek 4 - Celkom obstojné ale na jednotku a dvojku sa nechytá.

He's Just Not That Into You - Oddychovka na večer. 7/10
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Killing Them Softly - Tak z tohto filmu som sklamany, keby som v noci nespal 12 hodin a nedospaval silvestrovsku chatu, tak zaspim a uz ma nik nezobudi. Nudny film kde sa sceny vlecu a v podstate sa tam nic nedeje a ja som cakal nadupanu gangsterku podla traileru - 3/10

Hit and Run - Pozrel som na odporucanie z fora, film ma bavil rychlo ubiehal a dokonca som ho ani nemusel prerusovat prestavkami - 6/10
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Killing Them Softly
pozrem som na odporucania z csfd, hra tam pitt, musi to byt dobre nie? ... vypol som to po 35 minutach maximalne znudeny, strasne, strasne nudny zaciatok filmu a taky hlupy, ze som neveril, ked konecne prisla vykradacia scena, film ostal verny zaciatku filmu - nudnejsiu vykradacku absolutne bez akcie, ani len naznaku akcie som este nevidel, a to beriem do uvahy aj animaky...lutujem svoj cas, ze som to zapol a lutujem aj svoj disk, ze sa namahal ked to stahoval, no a keby som na to isiel do kina, asi by som fakt po tej pol hodke odisiel, nehodnotim lebo som to nevidel do konca, nemalo to pre mna zmysel cakat, co bude dalej :(

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2013, 9:34)
bobr presne...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Cesare deve morire - 8/10
Pomerne krátky film (70 min) o insenácii Shakespearovej hry Julius Cézar v talianskej väznici. Je to čiastočne dokument, keďže herci sú ozajstní zločinci (vrahovia, mafiáni), ktorý túto hru naozaj nacvičovali, prelýna sa tu tak viacero rovín reality a fikcie. V sparťansky jednoduchej betónovej väznici, ktorej pustosť ešte zvýrazňuje čiernobiela kamera, sa na povrch dostávajú emócie ľudí, ktorí dlhé roky len tupo zízajú na stropy svojich ciel. Pre mňa osobne zaujímavý počin, ktorý ocenila aj porota Berlinale a film dostal zlatého medveďa za 2012.

Killing them softly - 7/10
Na rozdiel od predchádzajúcich kritických príspevkov musím povedať, že tento film mi celkom sadol. Gangsterka tak trochu na štýl tarantinových filmov, kde akcie nie je až tak veľa a je to skôr postavené na niekedy dosť absurdných dialógoch a príhodách akejsi lokálnej mafie. Dávam tomu síce "iba" 7, keďže si myslím že z námetu sa dalo vytĺcť viacej, ale rozhodne čas, ktorý som tomuto filmu venoval neľutujem. Nenáročná oddychovka na nudný večer.

Cosmopolis - 5/10
Neviem či tu zlyhala moja angličtina, alebo či naozaj väčšina dialógov nedáva ani trochu zmysel. Sledujeme deň mladého bilionára, ktorý stretáva rôzne postavy a vedie s nimi dosť okázalé dialógy. Celková pointa, azda okrem nejakej kritiky kapitalizmu, alebo o čo sa tento film snažil, sa mi akosi stráca. Nápad na film naozaj skvelý a mohli z toho urobiť vyslovene kultový kúsok, otrasný scenár to však pre mňa potopil. Posledná scéna bola dosť zaujímavá, ale pretrpieť kvôli nej celý film sa naozaj neoplatí.

Amour - 9/10
Víťaz zlatej palmy z Cannes za 2012, ktorý dokazuje že Haneke sa dokáže vymaniť zo svojho cynizmu a spraviť aj naozaj citlivý kúsok. Je to azda najsilnejší film uplynulého roku, ktorý rieši univerzálne témy ľudského života - lásku a smrť. Aj z technického hľadiska chuťovka pre fajnšmekrov, ktorá je celá postavená na hereckých výkonoch dvoch hlavných aktérov - starého francúzkeho manželského páru, ktorého vzťah máme odhalený do dôsledkov. Jasná voľba pre náročnejších divákov.

The Dark Knight Rises - 5/10
Nie som zrovna fanúšik amerických blockbusterových akčňákov, ale predošlí diel trilógie ma celkom oslovil a po obrovskom úspechu, ktorý mal tento film som sa rozhodol dať tomu šancu. Chyba. Zo začiatku to vyzeralo celkom zaujímavo, ale ako čas plynul, tak sa to len a len zhoršovalo. Stupídne americké klišé dialógy, pri ktorých mi vrela krv v žilách, dementné dejové zvraty, očividné chyby v príbehu. Pri niektorých scénach som len pozeral, že či toto máme naozaj zbaštiť. Zabité tri hodiny.

De rouille et d'os - 9/10
Do tohoto filmu som šiel absolútne bez akýchkoľvek očakávaní či informácii. Trochu dlhší rozbeh, ale potom sa rozvinula naozaj citlivá dráma o osude a vzťahu dvoch ľudí, ku ktorým je život nie veľmi milosrdný. Na plátne exceluje Marion Cotillard, ktorá filmu veľmi pomohla a keď je na scéne, berie na seba všetku pozornosť. Pre mňa prekvapenie roku 2012.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

http://www.csfd.cz/film/288713-divosi/
Aj napriek kladnému hodnoteniu ma tento film vôbec nebavil , dobrý tam bol Benicio del toro ale inak tomu neviem prísť na chuť , skúsim si to ešte raz pozrieť neskôr , možno som len nemal náladu alebo neviem...
http://www.csfd.cz/film/271458-zeme-bez-zakona/
Tak toto som si fakt užil , sympatické obsadenie (Guy Pierce ako nechuťák , Flegmatický Hardy... ) je to dostatočne napínave a ten klasický rednecks prízvuk , má to aj svižne tempo a ste fakt zvedavý čo sa bude diať
http://www.csfd.cz/film/291482-love/
Až teraz som sa k tomu dostal a aj keď je to jednoduchý film , nehrá sa na niečo chytré , film sa samozrejme hneď inak hodnotí keďže je zo slovenskej produkcie a aj preto sa mi páčil viac ;)
http://www.csfd.cz/film/291617-senna/
Najlepšie nakoniec...O Sennovi som vedel že to bol veľký pretekár ktorý jazdil na hrane a neboli to časy keď išlo o elektroniku ale o fakt o talent...No po prezretí tohto genialneho dokumentu sa mi normálne tisli slzy do očí...Nemusíte byť zďaleka fanúšik F1 , ide tam o silu osobnosti a jeho vnímanie na spravodlivosť a jeho talente (AKA kto má vlastne rád politiku v F1?)
Odporúčam každému , nebudete sa ani chvílku nudiť ;)
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

http://www.csfd.cz/film/290112-killing-them-softly/ - priveľa dialógov, príliš sa to ťahalo, príliš miestami nudné a príliš som sa na to tešil odkedy som uvidel trailer. Veľa príliš, ale príliš to moje očakávania nenaplnilo. Keďže ale filmy z mafiánskych prostredí mám rád a za tento rok som ich moc nevidel, tak z malej malinkej polovice som spokojný. 5/10

http://www.csfd.cz/film/308644-nabor-a-ujed/ - tak to bola crazy jazda aj s humornými situáciami a dialógmi :) taká oddychovka na večer, ktorá splnila svoje poslanie - zabaviť a odreagovať. 7/10

http://www.csfd.cz/film/297538-2-broke-girls/ - obdobie sviatkov, nuda, nuda a ešte raz nuda ma priviedla k tomu, aby som si na CSFD začal hľadať nejaký seriál, ktorý mi vyplní nudné chvíle. Tak som začal pozerať tieto dve baby z Brooklynu a po druhej časti som si povedal, že som urobil dobre. V seriály nechýbajú odj3by a lá two and half man a hlavná herečka Max mi v seriály zapasovala. Pre mňa 9/10
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Killing them softly - Nudne nezazivne, pomale, nudne dialogy, proste cele o nicom. Skoda, tesil som sa nato, trailer vyzeral dobre od polovicky som to len prekliklad, aby som vedel, co sa dialo. No prakticky nic. 4/10

Presne takyto som mal pocit.
filmmakers discovered they had only a 70-minute film and then decided to add the essentially irrelevant dialogue--many scenes of two actors sitting and talking. And there's a drug scene with a slo-mo hallucinogenic effect, similar to numerous films released around 1970. And there is a slo-mo killing. Slow, slow, slow.
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

Hobbit: An Unexpected Journey Jednoznačne pre mňa jeden z najlepších filmov vôbec priznávam že zo začiatku to bolo trochu nudné ale vobec mi to nevadilo pretože postupom času to začalo byť napínavejšie a napínavejšie. Velice sa teším na pokračovanie a určite si prečítam aj knihu. 10/10
jackb
Redeemer
Redeemer

Shame (2011) pre mna odraz modernej doby. kazdy mysli len sam na seba a zabuda, ze ma aj blizkych ludi, ktori od neho mozu chciet pomoc 8/10

//hughito, ako som pisal pred asi rokom a pol, csfd a imdb zamerne nelinkujem preto, lebo sa nestotoznujem s ich hodnoteniami :)
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

http://www.csfd.cz/film/136224-batman-zacina/ : super film, co sa mi najviac lubilo bolo to rozoberanie Waynovej minulosti, jeho psychologia a tak, akcie bolo pomenej a hlavny zaporak skoncil moc skoro ale aj tak super. 8/10
http://www.csfd.cz/film/223734-temny-rytir/ : absolutne famozne dielo, Heath Ledger svoju pracu odviedol uplne famozne a dodava filmu svoju vlastnu originalitu, co sa tyka akcie tiez super od polovice filmu to len naberalo na obratkach a ked uz som si myslel ze bude zaver, tak to hlavne len prislo, najlepsi z trilogie. 10/10
http://www.csfd.cz/film/252669-temny-rytir-povstal/ : musim pochvalit, aj ked sa mozno zdalo ze Gotham nam uz nema co ponuknut navrat Batmana to hned vyvratil. Catwomen tomu dodala stavu, Bayne tiez nebol zly, takisto ked som si myslel ze pride najvacsie vyvrcholenie len to zacalo a koniec to bolo najvacsie plus a vyvolal vela otaznikov, co sa mi v takomto podani lubi. 9/10
http://www.csfd.cz/film/221337-300-bitva-u-thermopyl/: konecne som si dopozeral tento film, pre mna ako milovnika antickej doby povinnost, no co sa tyka samotneho filmu, na super animaciu a efekty vlastne stoji za nic, zapletka uplne jednoducha, grecka politika nudna, hrecke vykony tiez nic moc, samozrejme polovica filmu je o 300 spartanoch ako sa deru cez Perzske vojsko a vsetko kosia, audiovizualne orgie. 7/10
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

The Imposter
CSFD

Kód: Vybrať všetko

Dokumentární snímek mapující téměř neuvěřitelný podvrh provedený v roce 1997 Francouzem Frédéricem Bourdinem, který přesvědčil truchlící texaskou rodinu, že je jejich 16letým synem Nicholasem, jenž beze stop zmizel v roce 1994. Jak se mu něco takového podařilo a jaká tajemství skrývá Frédéricův život i život na první pohled obyčejné americké rodiny?
odporucam. Skvely dokument s celkom necakanym koncom.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Hobbit - nazory na tento film boli vselijake, no podla mna uplna pecka, uz sa tesim na dalsie pokracovanie v decembri, hodn. 10/10 jednoznacne
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

http://www.csfd.cz/film/299884-let/ - z pohľadu traileru bol film celkom zaujímavý, čakal som len na titulky. Denzel "Hlavné mesto Ameriky" zahral bravúrne alkoholika, feťáka aj majstra pilota. Prvá polhodina filmu ma prikovala ku stoličke, potom film upadal a stagnoval a až konečné vyvrcholenie tomu dodalo šťavu. Možno byť režisérom vynechal by som romantickú sračku uprostred filmu, bolo to trochu nezáživné a dala by sa ušetriť aj polhodina z už aj tak dosť dlhého filmu. 7/10

http://www.csfd.cz/film/232938-hobit-neocekavana-cesta/ - aj keď nie som fanúšikom podobných filmových žánrov, pozrel som sa čo to ten Hobbit vlastne ponúka. Hneď prvé som pozrel na minutáž, mmm, 169 minút, no ok, s prestávkami to dám. Na môj údiv prvá hodina ubehla rýchlo vďaka akcií, pár vtipným momentom, samozrejme dialógov tam bolo mnoho, ktoré ma moc nebavili. Film som chcel vidieť aj kvôli efektom, ktoré by som povedal sa dali zvládnuť aj lepšie. Celkom ma vtiahol dej, takže mi to ubehlo rýchlo, aj keď stred bol dosť rozťahaný a som zvedavý na ďalšie pokračovanie. 8/10
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

The Imposter
Pozrel som na odporucanie z fora, nestacil som sa cudovat comu su ludia vsetkemu schopny uverit, urcite stoji tento kvazi dokument za pozretie, aj ked jeho optimalna dlzka by bola tak 60 min.
jackb
Redeemer
Redeemer

Argo Ben ako reziser? Nie dakujem. 5/10

//hulmiho ukolen :hokej2:, v polke strany pisem preco to tak uz rok a pol robim a pre cloveka zavisleho na demetnych hodnoteniach pseudoodbornikov na tom rozhodne nic menit nebudem. with love...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

podľa odporúčania odtiaľto som si pozrel tieto tri filmy Looper, Savages a Hit & Run, zoradil som to od toho čo sa mi najviac páčilo, teda Looper ten mi fakt sadol ale aj tie ostatné 2 boli veľmi dobré, bavili ma, nenudili takže ich určite odporúčam a hodnotenie takých 8-9/10 pre všetky
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Django Unchained - najvystihujúcejšie slovo pre tento film je proste ďalšia "tarantinovka". Film ma zaujal hlavne pre skvelé herecké obsadenie a po skvelými hláškami naplnenom Pulp Fictione a vynikajúcich Bastardoch som bol nažhavený aj na toto. Zo zmienených 3 Tarantinovych filmov, ktoré som videl, by som Djanga hodnotil najnižšie. Hlášky nepadali skoro žiadne, dej ma tiež príliš nezaujal, takže celkový dojem som nemal najlepší. Pre niekoho, kto žerie Tarantinove filmy, to však určite bude pecka a bude nadšený, ale pre ostatných to bude skôr vyznievať ako nudný western s jednou poriadnou prestrelkou. U mňa 6/10.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Bedári - no tak v prvom rade. skoro 2 a tristvrtehodina spievania. aj ked sa vam to aj z traileru zapacilo, tak na toto sa treba pripravit. ja som na tento film isiel, lebo taketo muzikalove filmy celkom mozem( napr taky Moulin Rouge alebo Sweeney Todd sa mi dost pacili) a podla traileru som ocakaval trocha epickejsie sceny co bol omyl, vela vystupeni sa nic nedeje, iba niekto z hlavnych hrdinov spieva a kamera ho snima par centimetrov od ksichtu. obcas film dost nudil, ale ako celok nebol zly. ALE, podla kamaratkinej uslzenej reakcie a rozjajasnenych reakcii ostatnych dievcat, ktore vychadzali z kina tento film mozem rozhodne odporucit ak sa s jemnejsou polovickou chystate v dohladnom case do kina a este neviete na co. 6,5/10
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Platoon (Čata) - Odporucam pozriet kazdemu, kto to este nevidel. Dokonale realisticke vyobrazenie vojnoveho pekla a este nevyfeteny Ch. Sheen. 10/10

The Prestige (Dokonalý trik) - Nolan je Pan reziser, kazdy jeho film je kus kvalitnej filmarciny. K dokonalosti mi tam ale este nieco chybalo, kedze v poslednej tretine filmu som vytusil zaver takmer presne. Co sa tyka rezie a hercov, nie je co vytknut. 8/10

Mechanický pomaranč - K tomu poviem asi tolko, ze je to neskutocna nadcasovka a mal by si to povinne pozriet kazdy clovek. Aj ked to na prvy pohlad vyzera ako strasne psycho. 10/10
Napísať odpoveď