Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
Re: Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
Myslim ze na tom "na hotove" moze byt nieco pravdy. Urcite je to lahsie ked uz system ako tak funguje a uz sa v nom staci iba presadit. Nehovorim ze to presadenie sa je lahsie, ale aspon mozno nezahrna veci ako 'musim 15 rokov cakat na povysenie lebo ma mozu povysit len na miesto mojho aktualneho sefa a on tam bude do smrti'.
K teme: S priatelkou bez mrku v oku, uz by som tu nebol, nejlepsie cesko ,holandsko, svaj.
Ale studuje. takze este nieco cez 2 roky. Potom baj baj
Ale studuje. takze este nieco cez 2 roky. Potom baj baj
-
HiddenUser
Medium Star
viem ze trochu OT ale novu temu som nechcel zakladat:
krajiny, kde netreba viza (napr. novy zeland) znamena, ze tam ked pojdem tak tam mozem ostat a nemusim riesit ziadne viza teda ako by som bol na svk? a naopak, tam kde viza treba
znamena, ze poskytuju nejaky cas ktory tam mozem byt bez viz a potom ma stade vyhostia, ak si nespravim tie viza?
dakujem
krajiny, kde netreba viza (napr. novy zeland) znamena, ze tam ked pojdem tak tam mozem ostat a nemusim riesit ziadne viza teda ako by som bol na svk? a naopak, tam kde viza treba
Spoiler
Afganistan, Alžírsko, Angola, Antigua a Barbuda, Arménsko, Austrália, Azerbajdžan, Bahamy, Bahrajn, Bangladéš, Barbados, Benin, Bhután, Bielorusko, Botswana, Burkina, Burundi, Čad, Čína, Dominika, Dominikánska republika, Džibutsko, Egypt, Eritrea, Etiópia, Fidži, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, India, Indonézia, Irak, Irán, Jamajka, Jemen, Jordánsko, Kambodža, Kamerun, Kapverdy, Katar, Kazachstan, Keňa, Kirgizsko, Kiribati, Komory, Kongo, Konžská demokratická republika, KĽDR, Kuba, Kuvajt, Laos, Lesotho, Libanon, Libéria, Líbya, Madagaskar, Malawi, Mali, Marshallove ostrovy, Mauritánia, Mjanmarsko, Mongolsko, Mozambik, Namíbia, Nepál, Niger, Nigéria, Omán, Pakistan, Palau, Palestína, Papua-Nová Guinea, Pobrežie Slonoviny, Rovníková Guinea, Rusko, Rwanda, Samoa, Saudská Arábia, Senegal, Sierra Leone, Somálsko, Spojené arabské emiráty, Srí Lanka, Stredoafrická republika, Sudán, Surinam, Svazijsko, Svätá Lucia, Svätý Krištof a Nevis, Svätý Tomáš a Princov ostrov, Svätý Vincent a Grenadíny, Sýria, Šalamúnove ostrovy, Tadžikistan, Tanzánia, Thajsko, Togo, Tonga, Trinidad a Tobago, Turecko, Turkménsko, Tuvalu, Uganda, USA, Uzbekistan, Vanuatu, Vietnam, Východný Timor, Zambia, Zimbabwe
dakujem
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
NZ vobec nie je krajina, kde nepotrebujes viza. Resp ako slovak tam mozes ist na 3 mesiace ako visitor, ale potom uz potrebujes turisticke viza, resp pracovne, alebo ine.
-
HiddenUser
Medium Star
Ved tu je pisane ze N. Zeland nepotrebuje viza http://dromedar.topky.sk/cl/11163/25612 ... 119-krajin
-
TommyHot
Addict
Je to bullshit, lebo na NZ po troch mesiacoch potrebujes viza (rovnako tak zelandania ktori idu na Slovensko). Za pol roka idem na Zeland tak viem
na stranke ministerstva zahranicnych veci je prehladny zoznam krajin kde potrebujes viza ci uz hned, alebo po nejakej dobe
-
rastikbart
Medium Star
TommyHot ides na vylet alebo sa stahujes? ak sa stahujes mozes dat nejake info alebo postup ako si vybavil viza?
-
HiddenUser
Medium Star
btw, nemozes hodit link? 
pocul som, ze australia rokuje so Slovenskom o moznosti work & holiday viz pre slovakov na dobu 12 mesiacov.
Drzim palce nech to je cim skor.
Drzim palce nech to je cim skor.
nieco blizsie o tom asi nevies/nie je na nete este co?
mozno by som dalsi rok nad niecim takym uvazoval.
mozno by som dalsi rok nad niecim takym uvazoval.
http://www.minister.immi.gov.au/media/c ... 191761.htm
Moze to trvat este rok a viac, kym to prejde
Moze to trvat este rok a viac, kym to prejde
Už sa to rozoberá tu
Už som to tu asi písal, ale mňa to do cudziny neláka. Ja mám svoje plány a aktivity rozbehnuté tu a ak to vyjde (plány), tak budem ako-tak spokojný a zaobstaraný v rozumnej miere, aby som sa mohol venovať aktivitám. A proste mám vzťah k týmto miestam, kde som narodil a vyrastal a to píšem bez pátosu - proste to tak je. Ale tak človek nikdy nevie čo sa prihodí, ale nepokladám to za nejak reálne.
Myslim, ze v dnesnej dobe ja hriech zomriet 100km od miesta narodenia. V uvodzovkach samozrejme. Treba sa ist kuknut do sveta aj z inej perspektivy ako z barovej stolicky v resorte 
-
Kok
Light Professional
ihneď, uz sa mi to aj krati a na prelome jari/leta to tu balim.. v aktualnej praci ma nedrzi nic, kontakty s kamaratmi sice budu obmedzene ale nepokakam sa ak ich nestretnem aspon raz za tyzden, rodina ta bude spoko si myslim .. jedine co mi bude chybat je prostredie kde som vyrastal
Potrebujem si dokoncit nejake vybavovacky, pockat na kamaratov aby som nesiel sam a idem tak isto prec, nic ma tu neviaze, kazdym dnom sa mi tento stat viac a viac hnusi, takze je rozhodnute. Najskor pojdem nieco zarobit do Ceska alebo Holandska, potom pojdem pozriet UK a nakoniec sa rozhodnem ci budem dalej pokracovat alebo pojdem na nejaku zahranicnu VS.
// Tak som optimista
// Tak som optimista
Zivot gombicka 
-
TommyHot
Addict
Cesko je sice lacne (aspon mne sa zdalo, ked som bol na tyzden v Prahe), ale nemyslim si, ze si tam nejako extra zarobis. Hlavne s prihliadnutim na to, ze si tam mozno najdes len podradne prace. Na tvojom mieste by som Cesko uplne vynechal...
Tak Cesko som bral z viacerych dovodov, jednak tam boli docela dobre ponuky, mam tam rodinu, lahsie by sa zacinalo, no urcite sa neplanujem v Cesku zdrzovat a ani usadzovat to je jasne, skor som za to Holandsko a potom uvidim.