To mini lagovanie a trhanie mi ide ale na nervy.
Euro Truck Simulator 2
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Euro Truck Simulator 2
To mini lagovanie a trhanie mi ide ale na nervy.
Myslim, ze som nasiel fix na tie mini lagy, skus v config.cfg nastavit uset g_ignore_low_fps "1"
Mam pocit, ze hra potom ide o dost plynulejsie, skus to prosim otestovat, nech sa uistim, ze to nie je placebo
Mam pocit, ze hra potom ide o dost plynulejsie, skus to prosim otestovat, nech sa uistim, ze to nie je placebo
Mne tie minilagy trvajú len tesne po spustení hry, potom akoby sa už zahriala grafika a už ide všetko dobre.
Inak čo vlastne znamená v nastaveniach ovládania voľba "Nelineárnosť riadenia"?
Inak čo vlastne znamená v nastaveniach ovládania voľba "Nelineárnosť riadenia"?
Mne to zo zaciatku (po restarte PC ked este nie je nic nacachovane v RAMke) tiez trochu viac posekava, ale potom to je viacmenej v pravidelnych intervaloch. Ten vyssie spominany parameter nepomohol, ale prejav to ma rovnaky ako ked nestiha disk. Mohol by sa vyjadrit niekto kto to ma nainstalovane na SSDcku, kedze zjavne ani RAID 0 nestaci 
PS: GPU aj CPU som vylucil po sledovani vytazenia.
K nelinearnosti: pouziva sa na znizenie citlivosti okolo stredu a v niektorych hrach sa nelinearita meni aj v zavislosti od rychlosti. Pri hrani na volante je vzdy najlepsie mat nelinearnost nulovu. Priklad: mam volant v strede, pri linearnom riadeni sa kolesa vytocia o rovnaky kus pri akejkolvek vychylke volantu do strany. Ak je riadenie nelinearne, tak sa napriklad pri prvej stvrtine otocky otocia kolesa o mensi kus ako v dalsej stvrtine. Mne osobne taketo nastavenie velmi vadi, pouzival som to iba pri riadeni mysou v GTR2 a LFS, tam to malo vyznam.
PS: GPU aj CPU som vylucil po sledovani vytazenia.
K nelinearnosti: pouziva sa na znizenie citlivosti okolo stredu a v niektorych hrach sa nelinearita meni aj v zavislosti od rychlosti. Pri hrani na volante je vzdy najlepsie mat nelinearnost nulovu. Priklad: mam volant v strede, pri linearnom riadeni sa kolesa vytocia o rovnaky kus pri akejkolvek vychylke volantu do strany. Ak je riadenie nelinearne, tak sa napriklad pri prvej stvrtine otocky otocia kolesa o mensi kus ako v dalsej stvrtine. Mne osobne taketo nastavenie velmi vadi, pouzival som to iba pri riadeni mysou v GTR2 a LFS, tam to malo vyznam.
n aakych detailoch hrate ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
full úplne plynulé
Ja to mám na SSDčku a žiadny problém. Hra ide plynulo na full detailoch. Iba keď prídem do nejakého mesta a náhodou prší, tak musím vypnúť Vyhladzovanie hrán (MLAA), lebo mám o dosť nízke fps a zle sa to hrá. Inak na to, akú grafiku má hra, je dosť náročná.
-
p4ra
Redeemer
Odskusam dnes to nastavenie, ze co to spravi a dam vediet potom. Ako poslednu vec skusim hodit na systemovy SSD.
asi blbosť ale da sa to hrať na šipkach a neni to stereotyp? keď idem realny čas 5h kamionom po rovinke?
-
Solo_Kamen
King
Kopce, zápchy, slalomy medzi kamionmi na dialnici, ked musíš do hodiny (herného času) doručit tovar, sem tam kretén, ktorý ti z vedlajšieho pruhu vletí do cesty.....
Za tie nečakané momentky to stojí
Za tie nečakané momentky to stojí
a čo parkovanie? 
-
Solo_Kamen
King
Väčšinou v pohode ale sú miesta, kde môžeš pri pokuse o zaparkovanie spôsobit zápchu v celom meste 
EDIT: treba si trochu vyknút na cúvanie
EDIT: treba si trochu vyknút na cúvanie
Keď už sa spomínajú blbci, ktorý vybehnú z vedľajšej cesty tak pridám aj ja niečo. Toto sa mi stalo dnes. Proste kamión predo mnou na rovnej ceste zrazu zastavil. No a z 90km/h sa nedalo u brzdiť a v plnej rýchlosti som ho "zostrelil" 
-
p4ra
Redeemer
Skusil som to nastavenie v configu, nepomohlo.
ja hrám tak a je to v pohode, človek si zvyknejapaja napísal:asi blbosť ale da sa to hrať na šipkach a neni to stereotyp? keď idem realny čas 5h kamionom po rovinke?
p4ra napísal:Skusil som to nastavenie v configu, nepomohlo.
mimochodom, myslíš tými minilagmi tú situáciu, že ideš po rovinke a na takú sekundu z ničoho nič akoby sa spomalila hra alebo ako to nazvať, že nezačne sekať ale proste taký delay alebo spomalenie proste ?
-
p4ra
Redeemer
Ano, proste to sekne, sekunda, sekunda a pol, a potom to normalne ide dalej. Deje sa to nepravidelne, ale deje.
nestava sa ti to napr ked zapnes a vypnes svetla? neviem ci to je presne ono, ale ja som pozoroval, ze ked vypnem svetla hra sa zrychli
jak keby som dal nitro na 5 metrov.
to sekanie sa deje aj mne a editovanie config.cfg nepomohlo, asi to bude chyba hry
nemate volake pekne skiny na scaniu ? nic pekne neviem najst 
-
p4ra
Redeemer
Nie je to len pri svetlach, robi to proste random. Bude to nejaka chyba v hre. Snad to nejaky dalsi patch da dokopy.Pascalwb napísal:nestava sa ti to napr ked zapnes a vypnes svetla? neviem ci to je presne ono, ale ja som pozoroval, ze ked vypnem svetla hra sa zrychlijak keby som dal nitro na 5 metrov.