Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

teraz musim dopismena a dobodky suhlasit, aj ked sa priznavam, ze moje zaciatky na cestach neboli vobec podla tejto myslienky... dnes to vidim inak a shulasim :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Myslim, ze prispievatel v tom clanku danu problematiku (na tom konkretnom useku, ale aj na inych) dobre opisuje. Ludia su telce a nevedia sa radit do zipsu a tlacia sa do priebezneho, ked je pred nimi x aut, ktore treba pustit zaradit sa.
V tomto sa spravam podobne, ako to opisal v tom clanku. Spocitam si tych par aut pred sebou (auta stoja v kolone subezne v dvoch pruhoch), ktore sa este maju zaradit, ze ako im to vychadza medzi tych predo mnou a pustam toho, co predo mna ma ist (ak predo mnou je nejaky pajko, co nepusti vobec, tak pustim aj dvoch) a tych, co sa este nedostali na rad jednoducho nepustam, lebo tym cely zipsovaci system straca na vyzname a hlavne plynulosti.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Tak nech to pokutujú policajti ... vodiči by sa naučili ! Nie tam kdesi stáť na rovinke za kríkom kde je 50ka a môže byť 90.
Ale tiež som toho názoru, že sme národ "agresívnych" vodičov. Každú chvíľu sledujem speťáky a už keď vidím, že sa niekto rýchlejšie blíži prikloním sa ku krajnici
pustím ho. Niekedy aspoň viem, že môžem ísť aspoň rýchlejšie ... keď čapnú jeho ako prvého :D
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

inak dal som si trasu BA-NR-BB-RK-PP
len konstatujem,ze v BA sa jazdi celkom slusne..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co k tomu napisat? Tip od citatela na Topkach.
Prílohy
207699_10151329084306738_625639051_n.jpg
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Takému by som zobral vodičák. A zase najhoršie je, že v pohode hocikoho zrazí trebárs pri odbočovaní doprava - nevidí, len preto lebo ráno bol lenivý. DPč! Ľudský život za niekoho lenivosť...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stacilo to obycajnou paprcou odhrnut, pripadne bundou, vodicakom, obcianskym, ak uz nemal potrebne pomocky na odhadzovanie ladu.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Sa citil jak v tanku asi. Strasne by sa narobil, keby si aspon okna odhrnul.

Ja som minule jedneho nepochopil. D1 do BA, ako sa uz koncia 3 pruhy a ten najpravejsi odbaca do mesta. Tak si idem v strednom uz som spomaloval nieco nad 100 cesta prazdna a zamnou bolo auto a nie zeby ma predbehol cez prazdny lavy pruh on musel cez pravy.

//edit: najpravejsi odbaca
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

V prvom rade prave ty nemas co zavadzat v strednom pruhu, pokial mas pravy volny. V zahranici su za to mastne pokuty pokuty, mohlo by to prist aj k nam.

//tacosi: viem, ze je to zakazane, ale este som nepocul, ze by niekto taku pokutu dostal. Myslel som to tak, ze by mohli robit akcie zamerane prave na stredojazdcov.

//super clanok, tak predsa nieco s nimi robia :D
Pascalwb napísal: //edit: najpravejsi odbaca
tak potom sa neda povedat, ze ta v tom pravom predbiehal ;p
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

U nas je to za 60 :wink:

//autoeditácia príspevku (16 Jan 2013 20:11)
Pascalwb ,,, pre Teba ako vysite http://www.cas.sk/clanok/184322/novy-ca ... pruhu.html
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Par dni dozadu som isiel z Trnavy do Bratislavy po tejto- http://goo.gl/maps/UAQda ceste. Kusok za Trnavou sa namna nalepil nejaky hajzel so starym Peugeotom(Senecka SPZ, cislo si uz nepamatam) a isiel zamnou stale asi 3 metre a nonstop vykloneny kusok do laveho pruhu, aby mi ma oslepoval v oboch spatnych zrkadlach (v lavom a vo vnutri). Proste isiel naschval tak, aby som bol nonstop oslepeny. Odklonil som sa doprava, isiel stale 90 a urcite mu muselo byt jasne ze mu dovolujem, aby ma predbehol. No on upravil svoju jazdu zasa tak, aby ma oslepoval v oboch spatnych zrkadlach. Po chvili ma to zacalo uz pekne srat, kedze sa ma ani nesnazil predbehnut. Pred Kaplnou je asi 2-3km rovinka, tak som to dal na 160 s myslienkou, ze ak on nechce ist viac ako 90 (inak by ma predbehol), tak ze ho odbehnem ja aby som si v pohodicke mohol ist svojich 90 a tym padom by sme sa nestretli. No ale ako som ja isiel 160, tak aj on zrychlil. Fakt isiel zamnou aj v takej rychlosti nalepeny ako kus k###ta. Ja som si uz radsej otocil spatne zrkadla prec, nech sa nemusim krcit za volantom, aby mi cez zrkadla nesvietil...Takze ako sme prisli do Kaplny a spomalil som na 50, tak som sa za dedinou ani neobtazoval zrychlit na 90. Spomalil som na 40km/h a on tiez (stale isiel tak aby ma oslepoval) tak som to hodil do 2ky, a pustil nohu z plynu ze mam v P a idem do Bratislavy kludne aj 20, ze sa nikam neponahlam. To uz sa unuval a predbehol ma (bola tma, cize som nevidel, kto sedel za volantom), ja som radsej isiel pomalsie, pretoze som si myslel, ze tam sedi nejaky prepaty je#ko a ze to predomnou zabrzdi a ja to donho napalim a zaplatim mu nove plechy. Isiel som asi 60-70. Za Blatnym ma predbehlo dalsie auto a dostalo sa tak medzi nas 2, cize aj on zrychlil na 90. No lenze to auto hned aj odbocilo na dialnicu. Prisli sme nejak slusne do Senca (rozumej - ja som isiel v normalnej vzdialenosti za je#kom) a hned na zaciatku Senca je Slovnaft. Tento je#ko hodil smerovku ze ide na pumpu, a vo chvili kedy som ho obehol, to na poslednu chvilu stocil naspat opat za mna, nalepil sa na mna a zacal ma zasa oslepovat. Ako sme isli cez Senec, tak som pred kruhovym objazdom odbocil do ulice co ide rovnobezne s hlavnou, no ani to nepomohlo. Odbocil za mnou a stale ma oslepoval. Nastastie niekde v tejto ulici odbocil a uz bol pokoj.

Ak by som v kufri nemal pracovny notebook a este nejake veci, asi by som to nasurovo zabrzdil nech domna na#ebe... auto mam stare, 14 rocne ... takze rozbite plechy by mi nevadili. No lenze tazko posudit ci nemal onboard kameru - potom by bolo tazke sa vyhovarat na zver, co mi prebehla pod kolesa.

V mojom pripade zastavit a rozbit mu hubu je nerealne, kedze som velmi chudy a skoro kazdy je odomna tazsi.

Zachoval som chladnu hlavu, nevratil som mu to (aj ked som mohol).

Pytam sa - co by ste v takejto situacii robili vy? Co mi poradite urobit nabuduce?

vdaka
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

kua, ze toto niekoho bavi :/ ja by som podla nalady bud skusil zadne hmlovky alebo by som to niekde zapichol na 5-10min a sral na debila
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dost zvlastny pripad, nerozumiem ako moze byt niekto taky vytrvaly pri takej blbosti. Nezblokoval si ho predtym niekde alebo nedal si mu nejaky iny podnet?
Kazdopadne, zabrzdit by si mohol a vinny by bol tak ci tak on, pretoze ma dodrziavat bezpecnu vzdialenost. Ty by si sa mohol vyhovorit na to, ze si zbadal na ceste nieco co sa javilo ako nebezpecna mlaka, pripadne pri ceste zviera, atd. Ale ja osobne by som to neriskoval, pretoze nikdy nevies co to je za cloveka a za tie starosti s poistovnou a opravami to nestoji.
Postupoval by som asi tak ako ty - spomalit a pokracovat v pomalej jazde az kym by ho to neprestalo bavit a nepredbehol ma. Ak by isiel stale pomaly, tak by som zastal, poprechadzal sa a nechal toho idiota nech si ide svojou cestou.
//ano, zadne hmlovky tiez pouzivam ked sa na mna niekto lepi a oslepuje ma
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jefty: normalne to rob ako ja... raznejsie na brzdy, dokedy Ta nepredbehne, potom sa daj za neho, vyklon dohora stretavacky a zapni dialkove a opakuj to iste, co on, ale drz si odstup kvoli brzdam... bud bude utekat alebo spomalovat, nenechaj sa odbit... ak zastavi na krajnici, zastav aj Ty, ale co najdalej za nim... ak bude mat gule, vystupi z vozidla, Ty uvidis, ako vyzera a kolki su v aute... podla toho sa rozhodnes, ci sa s nim ides porozpravat alebo ci budes zdrhat... vela stastia :)

...zainvestuj do onboard kamery, stoji 30e a naozaj sa to oplati, ak najazdis vela km, si zober, ze to je 20l benzinu, to je nic, a mozes si ju vozit v hociktorom aute aj niekolko rokov... potom mozes kludne volat policajtov... ak ho chytia a budes mat dokaz, pomozes nielen sebe, ale aj nam a ostatnym vodicom :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

uNreal_saTch^: Vsak ale pravy pruh ide na Zlate piesky a stredny a lavy idu dalej po obchvate. Tak preto som isiel v strednom. Uz tam bola 90, cize som ho ani nezdrzoval, ked som isiel okolo 100.

V strednom pruhu nejazdim, ked je pravy volny, tiez neznasam takych co sa vlecu 110 v strede. ked je prazdna dialnica. Minule som tak isiel tma vecer 130 uz povolena, prazdna cesta a jedno auto si ide stredom, potom to je radost predbiehat cez 3 pruhy.

Nechapem ludi co sa maju potrebu lepit na toho pred sebou, co im to da. Vyhlad nemaju lepsi, nic.

Aj tie hmlovky, v pondelok ci kedy to tak snezilo, D1 mokra riadne, ale isieli proste 3 pasy aut na kope a v strede auto s hmlovkami, skoro mi to oci vypalilo.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

GothaR - na 100% som mu nedal ziadny podnet. Nikoho som vtedy prepredbiehal, nemusel som nikde davat prednost, nevyblokoval som ho ani nic, co by ho mohlo hociako urazit/vyprovokovat. Jednoducho som isiel, bol som sam a on sa vyssou rychlostou priblizil a nalepil na mna.

RATZINGER666 - s onboard kamerou mas pravdu, uvazujem nad investovanim do nej. Suhlasim s tym, ze by som teoreticky mohol nabuduce prudsie brzdit a zasa zrychlovat a zneprijemnit mu jeho zabavku. Striedat to z 90 na 50, zrychlit na 70, spomalit na 30, zrychlit na 100 a nahodne opakovat.

Ak je niekto taky k###t ze toto robi, nemam zaujem zastavovat vozidlo a rozpravat sa s nim(aj tak by sme si len nechutne nadavali a nad tym ja ani nebudem stracat cas). No a riesit nieco taketo bitkou, prepleskom alebo fyzickym nasilim v mojom pripade nie je mozne. Jedine ze by som si zadovazil kaser alebo paralyzer. Ale dalsie opletacky s policajtami mi za to asi fakt nestoja. To uz radsej zabrzdit do 0 nech to do mna napali.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

A co tak oldfashioned stiahnut okno a ukazat mu nejake gesto neslusne/dlan/ukazovak/ resp. nieco na styl predbehni ma uz ty dement. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jefty: to nepomaha, ani Teba to bavit nebude... staci, ked Ta obehne a ked sa budes potom drzat za nim so zapnutymi dialkovymi...

SRneC: a co to pomoze? :) on zjavne nechcel obiehat :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Podla mna v tom urcite nebol umysel. NEVERIM, ze by sa toto niekomu chcelo riesit. Mozno slo o stareho paprdu alebo niekoho s mikrospankami kto pred sebou potreboval 2 svetielka.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

SRneC: ved takito ludia su, toto sa deje bezne, aj sam sa s tym stretavam... pre nich to je asi zabava...
Napísať odpoveď