Ste proti konzumacii mäsa?
Ludsky traviaci trakt sa podoba najviac na trakt bylinozravcov ale nie prezuvavcov(krava, kon).soviet666 napísal:2cert >> ludia su vsezravci tak co tu kecas (alebo mi povedz na co je prisposobene ludske telo na travu?????)
aj ked je pre mna velmi divny ale je to tvoj nazor koniec koncov kazdy ma pravo na svoj nazor a tz mi napis cim sa zivis korienkami?senom alebo cim?
Zivim sa zeleninou, ovocim, obcas mliecne veci. Ano zivim sa aj korienkami presnejsie mrkvou, petrzlenom.
-
OnlinePetulo
Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
Kosh
King
jasne ze som proti mesu - ved kazdu chvilu niekde davaju, ze ake hniloby a krysy to jedavame, no hnus. a ked si uvedomim, v akych podmienkach ziju tie zvierata, ktore zabijaju pre nase jedlo, a tiez neviem z coho to meso je - z kravy, prasata, kona, cloveka - rozdiel nespoznam.
tak preto som az donedavna jedol vylucne slaninu, ziadne ine meso, az raz som vytiahol slaninu z chladnicky, v nej kopa malych bielych cervikov, tak uz nejedevam ani tu.
tak preto som az donedavna jedol vylucne slaninu, ziadne ine meso, az raz som vytiahol slaninu z chladnicky, v nej kopa malych bielych cervikov, tak uz nejedevam ani tu.
-
woundgiver
Light Star
Bez urazky ale toto je totalna kravina. Ludsky traviaci trakt, je 100% vsezravy. Zalezi to od dlzky criev, zozenia zaludka a funkcie slepeho creva. Jeden zo zakladnych atributov bylinozraveho traviaceho traktu je, ze ma funkcne slepe crevo, ktore je plne bakterii, ktore travia celulozu. A to my nedokazeme. Co sa tyka dlzky, tak cim kratsi je, tym horsie travi rastlinnu potravu a teda je urceny na travenie masa. Najkratsi vo svete cicavcov ma ku pomeru k telu macka a mackovite. Clovek je takmer uplne v strede skaly. Niektore mastne kyseliny, ktore su zastupene len v mase su jednou z najdolezitejsich stavebnych latok na budovanie mozgovych sinapsii na prenos nervovych vzruchov a teda na cinnost pamate a vyssiu mozgovu cinnost. Dalej bez masa (dlhodobo) telo nedokaze vytvarat dostatok karnitinu a moznu nastat vazne komplikacie pohyboveho ustrojenstva a travenia. Jednoznacne treba jest vsetko. Priroda to tak zariadila, aby bol clovek vsezravec, cize daka falosna etika tu nema z pohladu zdravej vyzivy co hladat. Je absolutne prirodzene, ze jedno zviera zerie ine zviera. My nie sme ziadna vynimkacert napísal: Ludsky traviaci trakt sa podoba najviac na trakt bylinozravcov ale nie prezuvavcov(krava, kon).
Zivim sa zeleninou, ovocim, obcas mliecne veci. Ano zivim sa aj korienkami presnejsie mrkvou, petrzlenom.
-
Kosh
King
no nevieeem, ked sa pocita chladnicka a 6 stupnov celzia ako teplo, tak ano, nechali sme to v tepleRetsko napísal:Artabanes, asi preto boli v tom mase cerviky, ze ste ho nechali v teple a posadali nanho muchy, nakladli a uz to islo ako po masle... Nemal si jest dane maso s cervikmi a nie vsetky masa...
-
freestyler
Expert
Ale ano, clovek je bylinozravec, staci si vsimnut, akym smerom sa ubera doporucena strava - v 20 storoci sa uprednostnovalo maso + mliecne produkty, teraz sa odporuca coraz viac zeleniny ovocia a ukor masa a lekari pripustaju ze vegetarianstvo neskodi, ale je prospesne.woundgiver napísal:
Bez urazky ale toto je totalna kravina. Ludsky traviaci trakt, je 100% vsezravy....Jednoznacne treba jest vsetko. Priroda to tak zariadila, aby bol clovek vsezravec, cize daka falosna etika tu nema z pohladu zdravej vyzivy co hladat. Je absolutne prirodzene, ze jedno zviera zerie ine zviera. My nie sme ziadna vynimka
"Jednoznacne treba jest vsetko": Znama pracovala v masokombinate a raz do masa spadol teplomer - nuz co sa dalo robit pomleli ho s masom! Davka ortuti v chutnom masku nemoze uskodit! Tym chcem naznacit, ze ak jes maso jes naozaj vsetko
"Falosna etika": Naozaj mas pocit ze ak zabranis chovu zvierat v otrasnych podmienkach velkovyroby je to falosna moralka?
"jedno zviera zerie ine zviera": snazis sa podsunut, ze ak jes maso len riadis/udrzujes rovnovahu - je to omyl, ty jes len umelo stvoreneho a umelo chovaneho tvora z neprirodzenych podmienok a to nema s prirodzenym potravinovym retazcom nic spolocne.
A na zaver zopar prikladov negativ zivocisneho stravovania: choroby - infarkty, porazky, obezita, rakovina, BSE, vtacia chripka; dopady na ziv. prostredie: narusenie rovnovahy: nadmerne rybarstvo.
Uved realne negativa vegetarianstva.