Fotografia - vaše fotky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - vaše fotky

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jedna fotka zo školenia v našej firme.
Naši školitelia prvej pomoci. (veľmi milé dievča) :-)
a jedna z turnaja v Trnave
Prílohy
Skolenie.jpg
Turnaj.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

heker napísal:To fotka by bola mozno zaujimava, keby nebola rozmazana, zasumena, nemala by ta nevyrazna postava odrezanu nohy a bolo by to primerane zaostrene. Takto je to len jedna z hlupych fotiek v mobilnom telefone, ktore aj tak po case ostanu na zmazanie. Pre teba mozno pekna spomienka, pre inych skoda pozerat.
och dakujem. Ked si nabuduce pojdem fotit protesty svojom kompaktom zoberiem si k tomu stativ a revolucionarov si usporiadam do zaberi tak aby boli aj vyrazni a nic som im neodrezal. Nekonecna vdaka za rady...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

jackb napísal: och dakujem. Ked si nabuduce pojdem fotit protesty svojom kompaktom zoberiem si k tomu stativ a revolucionarov si usporiadam do zaberi tak aby boli aj vyrazni a nic som im neodrezal. Nekonecna vdaka za rady...
neurazaj sa ked ti niekto povie pravdu.... co si ocakaval za reakciu? tato tema neni o nominaciach na world press photo a teda nie su tu len TOP fotky, ale je to o ukazani svojho vytvoru a naslednom zhodnoteni ci uz kritickom alebo pozitivnom...
PS: nabuduce staci ked si das manualny rezim resp zvolis inu scenu ktoru budes fotit, neda sa namyslat ze s malym mydlom nafotis top fotky v tme len tak
Tu mas moje protesty (moje fotky su so skratkou MAH): http://www.cas.sk/galeria/310736/sloven ... vy/?foto=0
a poviem ti ze moj fotak isiel na doraz moznosti aby som mal vobec ako take fotky...

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2013, 10:37)
vladenko007 napísal:Jedna fotka zo školenia v našej firme.
Naši školitelia prvej pomoci. (veľmi milé dievča) :-)
a jedna z turnaja v Trnave
ta prva pomoc by bola OVELA lepsia, keby si im neodrezal tie nohy a nechal cely backboard v zabere...
vladenko007
VIP
VIP

Mas pravdu ale odrezal som to pri fotení (nechtiac v tej rychlosti). :( Inak ta fotka nebola v pláne fotil som hasičov. A bolo to fotené asi z 35m. Náhodou ma zbadali zapózovali cvakol som a nasledne už nebolo možne fotiť lebo mi tam lietali hasiči. :)

A ten bočný orez len kvoli tomu peknému čiernému pozadiu a tej škaredej bráne. :) Inak celá fotka vyzerá takto. Dá sa to orezať aj lepšie? Nechám si poradiť.
Prílohy
Skolenie2.jpg
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

len takto mi napadlo zmysluplne...
Prílohy
Skolenie2_a.jpg
Skolenie2_b.jpg
vladenko007
VIP
VIP

Vďaka za radu. :) :smt023
jackb
Redeemer
Redeemer

chlapec, mne to prislo ako kritika bez stipky zdraveho rozumu. je jasne, ze je to momentka, ze deda som si do ohna nesteloval polhodinu a aj tak som ten zaber zbabral. povedal by som, ze v noci aj s profi fotakom nie je problem rozmazat fotku ked sa foti bez blesku a pohybujuci sa objekt.
ja som rad, ze tento zaber najmenej rozmazany a ze je aspon jasne co na nom je, preto som ho sem dal....
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

prijat kritiku a poucit sa z nej resp zobrat si z nej to podstatne je najvacsie vitazstvo...

v podstate neviem co si od nej cakal, ved je to hroza a ked ja spravim taktuto fotku okamzite ju mazem...

a nejde o to cim bola fotena, tieto vyhovorky u mna neobstoja ale to uz som tu spominal milionkrat, preto pre mna informacia ze - fotene iphonom alebo s3kou alebo inym imidzakom je absolutne irelevantna a zbytocna...

aj zatial nadrahsie vydrazena fotka je vo svojej podstate rozmazana a kam to dotiahla.. ale ide aj o to co a ako je tam nafotene
jackb
Redeemer
Redeemer

ja sa rad poucim, ale z konstruktivnej kritiky. to co mi k tomu napisal, je podla mna tak od veci, ako koment na ephoto, ku fotke kacatka na skale na brehu Strbskeho plesa: "kuriatko ste mali radsej preniest ku cistejsej vode a na zaujimavejsie pozadie".
a to ma bavilo fotit veci take ake su, lebo strojene zabery z atelieru tyzden chystane a mesiac postprocesovane ma nikdy nevzrusovali. ale ked chcem dostat kladnu reakciu asi musim zacat robit to co mi je hnusne.
dakujem
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

95% obecenstva nie su fotografi ani amatersky ani profesionalny... su to len ludia co fotia na fotaky pravdepodobne tak ako ty...
tak taku cakaj aj kritiku, niekedy je ovela lepsia a zrozumitelnejsia ako od profika, nakolko on sa moze zamerat na niecu uplne ine, nehovoriac o tom ze keby mal zhodnotit danu fotku, neviem ci by ta nezadupal pod zem 1000 nasobne viac...

a aj rozmazana fotka sa da odfotit ci upravit na pozeratelny kusok, nehovoriac o tom ze pri mojom foteni rekonstrukcii nemam sancu si stylovat objekt a cakat na vhodne svetlo, vestko je fotene behom okamihu a bez moznosti upravy svetla ci pouzitia blesku...

zopar mojich vycvakov z poslednej akcie v lete
Prílohy
29.jpg
48.jpg
53.jpg
65.jpg
66.jpg
103.jpg
107.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

jackb napísal:ja sa rad poucim, ale z konstruktivnej kritiky. to co mi k tomu napisal, je podla mna tak od veci, ako koment na ephoto, ku fotke kacatka na skale na brehu Strbskeho plesa: "kuriatko ste mali radsej preniest ku cistejsej vode a na zaujimavejsie pozadie".
a to ma bavilo fotit veci take ake su, lebo strojene zabery z atelieru tyzden chystane a mesiac postprocesovane ma nikdy nevzrusovali. ale ked chcem dostat kladnu reakciu asi musim zacat robit to co mi je hnusne.
dakujem
Ani nahodou nemusis, vela fotiek v tejto teme ma reportazny charakter. Ide len o to, aby si nemal nutkanie sem davat fotku z kazdeho fotenia. Ja sa tiez dost rozhodujem ci sem nieco dam a vacsinou to konci tak, ze nedam nic lebo objektivne zhodnotim, ze to nie je uplne ono a fotka sa hodi skor do domaceho albumu ako na forum. Ine by to bolo keby som chcel poradit, ale momentalne uz skoro vzdy viem urcit co som urobil zle.
Ako priklad pouzijem tuto fotku od Pola-x: http://www.hojko.com/post1861811.html#p1861811
Ziadny atelier, pravdepodobne ani ziadny trening ale len vystihnutie momentu.
Ta tvoja fotka je trochu zaujimava po odmysleni si zlej technickej stranky. S kompaktom sa v noci neda fotit nic na urovni, vzdy to bude zasumene alebo rozmazane. Zrkadlovky to zvladaju omnoho lepsie.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak po tej cajke sa moze zdat, ze sem davam vsetko co odfotim, ale to nie je pravda. daval som sem HDR, lebo laikom sa paci, ale ne foto strankach, ako aj tu, som si k tomu neprecital vela chvali.
v noci som fotil dost na vyletoch, ale je pravda ze vzdy zo stativu a len architekturu, ludi, okrem skupinovej fotky s partiou vobec. uvedomujem si, ze ujovi v ohni, by tiez pomohlo keby bol foteny zo stativu a vhodnym rezimom, ale vzhladom na situaciu to neslo.
ludi celkovo fotim nerad. ked vidia akykolvek device na fotenie, tak sa zacnu tvarit umelo a tym sa to pre mna konci. preto som protestu daval sancu. vzhladom na techniku by bolo lepsie to skusat za svetla.

je sanca, ako z tej fotky urobit nieco pozeratelnejsie pomocou PS? zosvetlit, alebo podobne?
vladenko007
VIP
VIP

No ja som si tu fotku stiahol a otvoril v PS. Až po zosvetlení som vlastne videl o čo tam ide. Že sú demonštranti okolo toho ohňa. Dovtedy som videl iba pána pri ohni takže na tvoju odpoveť áno pomôže zosvetlenie. Ale zas na druhej strane mi to pomohlo vlastne iba vidieť pointu a nie upraviť kvalitu. :-)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Tak po dnesnej ture vo Vysokych Tatrach, fotka asi v cca 1900 m n. m. pod Teryho Chatou.
Prílohy
DSC_1758.JPG
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

xH4wK napísal:Tak po dnesnej ture vo Vysokych Tatrach, fotka asi v cca 1900 m n. m. pod Teryho Chatou.
:aasmile29:
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Nieco z minuleho tyzdna ...
Prílohy
shisha2.JPG
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

možno by to bolo krajšie bez toho spodného odrazu, ale je to super, mne ako laikovi sa to veľmi páči
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

čo vravíte na toto ?
Prílohy
385361_394000384025651_2146281843_n.jpg
Rion
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rion »

Ono to je len taký výcvak z môjho výletu, ale mne sa páči.
Prílohy
_MG_4356.jpg
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

RomanB - tiez si myslim, ze bez toho (dorabaneho?) spodneho odrazu by to bolo lepsejsie + este keby sa tak neleskla. Ale inak neokukane.
ZappBrannigan - ako recesia to obstoji, ako portret nie. Poza, prepalena biela, vyvazenie bielej (taha ti to do chladnych farieb, co pokial nefotis mrtvolu, je na skodu veci), rusive elementy v pozadi. Ceresnickou na torte su potom neostre oci.
Rion - za mna ano - podla mna, jedna z tych lepsich v tejto teme, hoci technicka kvalita zaostava (no to najskor nebude nedostatkom fotografa, ale pouzitej techniky)
Napísať odpoveď