Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa brm »

uNreal_saTch^.. až taká krátka rovinka to zase nebola, podľa google maps to vyzerá na cca 200-300m, je tam prerušovaná čiara, dá sa obiehať a dotyčný šiel asi 40km/h. Tam by som s týmto autom dokázal obehnúť aj dva také autá.. aj keby mierne zrýchlili. Ale dotyčný musel riadne dupnúť.. a pár metrov sme len tak prešli vedľa seba... moje predné koleso bolo na úrovni jeho zadného kolesa.... keďže som nemal chuť s ním závodiť, reku nech si uteká.... lenže ako som sa zaradil naspäť do pruhu, ešte mi poslal pár kamienkových odkazov a až dolu do mesta sa opäť vliekol 60km/h rýchlosťou..

//bolo to cez deň.. ;)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@brm
na takeho idiota by som slahol dialkove a lepil sa nanho
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Preto by som nedokazal mat menej vykonne auto koli takymto audikomplexnikom co si myslia ze ich tdi allroad je intergalakticka limuzina a nikto nema pravo byt rychlejsi. V kazdom pripade, taky bixenon nepotesi ani za svetla, ja by som mu doprial :-D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

wladas napísal:@brm
V zime to je zle riesenie, staci ze trochu vyboci z kolaji a zasype ti auto ostrymi kamienkami, ktore ti v lepsom pripade poskodia iba lak a nie celne sklo.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

wladas napísal:@brm
tak je táto téma aj o tebe, čo presne vyrieši lepenie sa na niekoho? diaľkové samozrejme schvaľujem keďže sa choval ako debil, možno by som mu aj zatrúbil ak by si náhodou blikanie nevšimol (keďže to bolo cez deň)
wladas
Redeemer
Redeemer

tak samozrejme ked je posypovy strk tak sa lepit nebudem :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

brm -> na takéto situácie by sa zišlo takéto niečo http://auto.idnes.cz/svetovy-rekord-ve- ... tomoto_fdv
:D :D :D
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

alebo toto :smt059
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

wladas napísal:tak samozrejme ked je posypovy strk tak sa lepit nebudem :)
a od apríla do decembra áno? tu vôbec nejde o nejaký štrk ale o to že lepenie sa na auto pred tebou ako určitý druh pomsty mi pripadá ako jedno z najprimitívnejších chovaní sa za volantom hodné holohlavých búchačov v BMW X6 (nechcem konkrétne nikoho uraziť ale viete ktorý druh vodičov myslím) a nerozumiem čo sa tým dá dosiahnuť alebo dokázať okrem toho že jedného pekného dňa ten pred tebou na brzdu dupne lebo bude musieť (zbadá policajtov, niečo vbehne do cesty...) - on nie je povinný sledovať ako ďaleko za ním ideš a či si to môže dovoliť, alebo proste pribrzdí naschvál (a neodhadne to, alebo si to nevšimneš ty) a hádaj kto si bude kupovať nové nárazníky (budete to obaja, ale chyba to bude len tvoja)

// príspevok 888 :twisted:
wladas
Redeemer
Redeemer

@Steju
to neni vramci pomsty ale aby zrychlil alebo aby ma pustil
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

A čo toto, včerajší úlovok, obchvat BA, toto nieje arogancia? A potom keď sa na neho niekto vlepí (čo sa aj vlepil) a ajtak neuhol, to už arogantné je? Dajte si dokopy 1+1 nie vždy je arogantný "ten čo sa lepí".
(jeho rýchlosť bola mierne pod 90 - musel som spomaliť aby som ho neobiehal z prava, pravý pruh šiel cca 90, pred ním asi 300 metrov nič...)
Ok a teraz si položme otázku, ak chcem ďalej dodržiavať svoje tempomatové kilečko, mám porušovať ja predpisy (obiehanie z prava)? Alebo sa za ním vlepím a zasvietim ďialkovými aby som mu dal najavo že ide v zlom pruhu? Čo by ste robili vy?
Prílohy
DSC_0838.jpg
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Myslím že toto by sa dalo označiť ako súbežná jazda, pokiaľ ideš konštantnou rýchlosťou vo svojom pruhu (v meste) tak by som to neriešil. Obiehanie sprava by to bolo až vtedy, keby ideš za ním v ľavom pruhu, prejdeš do pravého, predbehneš ho a zaradíš sa pred neho. Či sa mýlim?
wladas
Redeemer
Redeemer

Minuly tyzden ked snezilo jedna radost, tak na D1 TN-BA bol lavy pruh zle odhrnuty. Lave kolesa proste isli po snehu cize little dangerous.
Asi styroch takychto blbcov (prispevok vyssie) som dobehol co si ako milostpani pekne prdkali v stredovom pruhu (pravy bol pekne odhrnuty).
Za normalnych okolnosti by som to ignoroval a predbiehal z lavej strany, ale kvoli tomu snehu som nechcel riskovat. Tak som pekne seckych vyblikoval nech palia prec.
Nastastie to pochopil kazdy jeden.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Obehnem ho po pravej strane a nestaram sa o neho, nepotrebujem mu svietit dialkovymi ani sa lepit na neho.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

melonSVK napísal:Myslím že toto by sa dalo označiť ako súbežná jazda, pokiaľ ideš konštantnou rýchlosťou vo svojom pruhu (v meste) tak by som to neriešil. Obiehanie sprava by to bolo až vtedy, keby ideš za ním v ľavom pruhu, prejdeš do pravého, predbehneš ho a zaradíš sa pred neho. Či sa mýlim?
Na toto som sa pytal, su na to rozporuplne nazory aj v radach policajtov, v kazdom pripade ako obhajoba dotycneho asi nie velmi dobry argument, ja sa pytam, preco ked niekto porusuje predpisy nieje klasifikovany ako arogantny vodic a niekto kto svojsky a hlavne pravom dozaduje spriechodnenie laveho pruhu ci uz dialkovym svetlom alebo akokolvek je zrazu arogantny, toto moja hlava nedokaze spracovat :smt098
wladas
Redeemer
Redeemer

heker napísal:Obehnem ho po pravej strane a nestaram sa o neho, nepotrebujem mu svietit dialkovymi ani sa lepit na neho.
aha, takze mam porusovat vyhlasku hej?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak v BA na obchvate sa vacsinou ani neoplati vracat do praveho, kedze 80% su tu suvisle pasy aut + sa kazdu chvilu pripaja dalsi pruh. Ten obrazok bol niekedy v noci? Lebo to tam vyzera naozaj prazdne.
Ale osobne sledujem spetne stale, a ked uz je niekto zamnou co ide rychlejsie tak sa niekde pichnem do medzery v pravom, inac az ked sa uvolni pravy pruh.

Minule ma turancar autobus vyblikal. Den BA obchvat smerom do pretrzalky, niekde na zaciatku BA. Som isiel nieco nad 90 alebo pod 100 neviem uz. Predbehol som ho a zaradil sa pred neho, medzera medzi nami asi na 5 aut, predomnou nejaka Avia ci co to bolo, a uz sa to postupne spomalovalo. A autobus blikol supol to do laveho a isiel dalej aj cez 100.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

wladas napísal:aha, takze mam porusovat vyhlasku hej?
§ 10, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(3) V obci na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič vozidla použiť na jazdu ktorýkoľvek jazdný pruh; to neplatí pre vodiča uvedeného v odseku 2, na ktorého sa vzťahujú pri jazde v obci odseky 1 a 2.

Predchadzanie:
vozidlo vybočuje zo smeru jazdy a dáva o tom znamenie (§ 15, ods. 2)
vozidlo sa po predídení zaraďuje pred iné, ktoré predišlo (§ 15, ods. 3)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

wladas napísal:aha, takze mam porusovat vyhlasku hej?
To je uz na tebe. Nikto ta nenuti ho obehnut vpravo a zaradit sa pred neho vlavo. Mozes pokracovat v pravom pruhu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Bobr napísal:
§ 10, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(3) V obci na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič vozidla použiť na jazdu ktorýkoľvek jazdný pruh; to neplatí pre vodiča uvedeného v odseku 2, na ktorého sa vzťahujú pri jazde v obci odseky 1 a 2.

Predchadzanie:
vozidlo vybočuje zo smeru jazdy a dáva o tom znamenie (§ 15, ods. 2)
vozidlo sa po predídení zaraďuje pred iné, ktoré predišlo (§ 15, ods. 3)
Bavíme sa o úseku dialnice vedúcom cez mesto, tzv. dialničný obchvat... Samozrejme v meste by som to vobec neriesil, fuk ho z prava a je pokoj.
Mám aj video, ako zrazu doslo auto za nim a on bez akejkolvek reakcie pokracoval svojim tempickom v lavo...
Stale mate pocit ze blikajuci je arogantny?
Napísať odpoveď