Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Si si isty? Podla uhla privesu a tahaca mi to pripada ako neplanovane prudke vybocenie, ako keby vodic ostal zamysleny, zrazu si vsimol, ze kamion pred nim ide velmi pomaly a chcel zabranit zrazke tym, ze vyboci do protismeru, pretoze by to uz normalne neubrzdil.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Ano,vybocil prudko,to je vidno. Ale zabranit zrazke z prednim iducim kamionom tym,ze vyboci do protismeru a tym sposobit celnu zrazku je trosku mimo chapania. A zas neverim,ze sa k nemu blizil tak rychlo,ze nestihal ubrzdit. Vysiel zo zakruty,,dalej bola rovinka,tak podla mna obehovat chcel. Mozno sa mylim,no nevie to nikto okrem tohto sofera osobne.
áno.. aj ja si myslím, že to vodič kamióna nestihol ubrzdiť (zalieval si kávu, chatoval) a chcel sa vyhnúť zrážke..... nechcel vybehnúť do poľa, skúsil to do protismeru, možno tam nikto nepôjde.
..inak pred vianocami som zažil niečo podobné... kamión v plnej rýchlosti v protismere náhle dostal šmyk... už som tiež videl všetkých svätých...
..inak pred vianocami som zažil niečo podobné... kamión v plnej rýchlosti v protismere náhle dostal šmyk... už som tiež videl všetkých svätých...
-
tacosi
Moderátor
Dalsia vec,ze ak sa priblizoval k prednim iducemu kamionu vyssou rychlostou,nez by stihol ubrzdit,tak by to pri takom prudkom vytoceni volantom urcite nevybral tak pekne
a ako by to inak vybral? Tá kolóna nešla veľkou rýchlosťou... boli v dedine... čiže možno 40kou max... a ten kamión ich dobehol 45-50kou... a kvôli nepozornosti neskoro zareagoval.... čiže nejaké saltá alá ETS2 asi nehrozili..
-
tacosi
Moderátor
Teraz som si to prezrel trosku detailne. Je vidiet,ze kamion siel subezne z tym pred nim. je to v 22-23 sekunde. je to tam vidiet sice velmi kratko,ale predsa
//autoeditácia príspevku (01 Feb 2013 20:24)
//autoeditácia príspevku (01 Feb 2013 20:24)
No prave. Nevybral by to.brm napísal:a ako by to inak vybral?
išiel súbežne... a zrazu tak akceleroval, že už o sekundu neskôr bol na úrovni toho návesu?
-
tacosi
Moderátor
nj,,,tiez pravda. A navyse ani nevidno,ze by mal smerovku,cize priznavam,moze byt,ze to bolo nepozornostou,ale zas tak prudko vytocit v takej rychlosti na takej ceste bez smyku,no neviem neviem.
Ale bol velky risk seknut to do protismeru.
Ale bol velky risk seknut to do protismeru.
neskoro si to vsimol a ked stupil na brzdu naves ho tlacil tak radsej vybocil do proti smeru a nepocital ze ho to potlaci do toho protismeru tak daleko...
-
tacosi
Moderátor
Naves brzdi ako prvy,cize,,,,,,,
Tá rýchlosť nebola až taká veľká... čiže šmyk by nemusel dostať.. navyše šli za sypačom, čiže cesta mohla byť akurát posypaná... a keď si všimneš, na konci videa keď už vodič zastal, protiidúce autá tiež už takmer stoja, čiže to len potvrdzuje nízku rýchlosť kolóny....
Neobhajujem šoféra, bola to jeho chyba, jeho nepozornosť... ale nemyslím si, že to urobil schválne. A či sa uhnúť doľava alebo doprava... no sám neviem, ako by som v tej situácii zareagoval. Ako pozerám, práve v tom úseku sa končili zvodidlá a nasledoval malý kopček.. čiže keby sa uhol doprava, podľa všetkého by skončil vo zvodidlách a následne v nejakej priekope... to je jednak zničené auto a zároveň poškodený tovar v návese. Takto to radšej riskol do protismeru..... spoliehal sa na to, že tam nikto nepôjde....
Dúfam, že ja sa nikdy nebudem musieť takto rozhodovať... klop-klop-klop..
Neobhajujem šoféra, bola to jeho chyba, jeho nepozornosť... ale nemyslím si, že to urobil schválne. A či sa uhnúť doľava alebo doprava... no sám neviem, ako by som v tej situácii zareagoval. Ako pozerám, práve v tom úseku sa končili zvodidlá a nasledoval malý kopček.. čiže keby sa uhol doprava, podľa všetkého by skončil vo zvodidlách a následne v nejakej priekope... to je jednak zničené auto a zároveň poškodený tovar v návese. Takto to radšej riskol do protismeru..... spoliehal sa na to, že tam nikto nepôjde....
Dúfam, že ja sa nikdy nebudem musieť takto rozhodovať... klop-klop-klop..
-
tacosi
Moderátor
Neviem,ako by som zareagoval ja,ale v takychto pripadoch zvyknem najprv slapnut na brzdu a az nasledne tocit volantom,ale len vtedy ked nieje nic oproti. Sice to bolo len 2x,ked predomnou nahle pribrzdil kvoli zveri,co vysla z lesa.
Na to,ze sa spoliehal ze oproti nic nejde,podla mna nieje na spravnom mieste. Keby tak dali celovku,tak dakujem pekne.
To mohol radsej napalit do privesu a max by mal natrieskany predok a ten druhy zadok privesu. No otazne je,co by bolo z posypovacom pred nim,ale nemyslim si,zeby pri tak malemu rozdielu rychlosti dokazal posunut kamion pred nim o par dost metrov.
Proste to bol dost velky riskantny manever.
Na to,ze sa spoliehal ze oproti nic nejde,podla mna nieje na spravnom mieste. Keby tak dali celovku,tak dakujem pekne.
To mohol radsej napalit do privesu a max by mal natrieskany predok a ten druhy zadok privesu. No otazne je,co by bolo z posypovacom pred nim,ale nemyslim si,zeby pri tak malemu rozdielu rychlosti dokazal posunut kamion pred nim o par dost metrov.
Proste to bol dost velky riskantny manever.
áno... Tvoj rozum mu káže urobiť iba taký manéver, ktorý by na 100% viedol k poškodeniu jeho auta, prevážaného nákladu... a prípadne aj návesu s tovarom idúceho pred ním. On si vtedy zvolil riskantnejší manéver... a podľa všetkého mu to našťastie vyšlo... a to bez akejkoľvek škody... a aj ujmy na zdraví. Čiže presne v tom okamihu to bola pre neho predsa len správna voľba (keby sa rozhodoval o pár stotín sekundy dlhšie alebo kratšie, mohlo sa to skončiť inak).
A ešte ma napadá jedna vec, ktorá mu možno pomohla k tomuto rozhodnutiu... boli v obci... čiže čelná zrážka by tam nemusela jednoznačne dopadnúť tragicky... pri 50km/h rýchlosti, on už takmer stál.
Netvrdím, že sa zachoval správne.... akurát je to všetko na zamyslenie, nie je to všetko také jednoznačné. Každopádne sa mal riadne venovať riadeniu a nemusel by riešiť túto dilemu.
A ešte ma napadá jedna vec, ktorá mu možno pomohla k tomuto rozhodnutiu... boli v obci... čiže čelná zrážka by tam nemusela jednoznačne dopadnúť tragicky... pri 50km/h rýchlosti, on už takmer stál.
Netvrdím, že sa zachoval správne.... akurát je to všetko na zamyslenie, nie je to všetko také jednoznačné. Každopádne sa mal riadne venovať riadeniu a nemusel by riešiť túto dilemu.
V danom momente to vyriešil správne. Žiaľ nie je to univerzálne riešenie a jemu miera risku vyšla. Nemusí to tak byť vždy.
-
Scorpion90
King
Urcite ma papier ze je postihnuty na hlavu 
Ono zas napríklad ak prídem večer do Tesca a na parkovisku stojí 7 a pol auta, tak ak nevydá tak s nejakou čiarou sa tiež moc neserem. Na vozíčkaroch, ale nikdy neparkujem.
Naj je, ked niekto zaparkuje svoje auto velmi blizko k ciare alebo na ciaru a ja parkujem vedla neho. Vtedy zaparkujem nadherne do stredu medzi svoje ciary, aby som mohol na tesno vyjst z auta, zapamatam si SPZ keby som nasiel na aute pozdrav a dufam, ze je jeho spolujazdec alebo vodic obezny. Totalne ma to vie nasrat.
Problém je, že nevieš, či náhodou tak neparkuje kvôli inému, kt. tam už teraz nie je.
Trocha tolerancie by na našich cestách rozhodne neuškodilo.
Trocha tolerancie by na našich cestách rozhodne neuškodilo.
Presne tak, posun v ramci miesta blizsie ci dalej od ciary je casto sposobeny inym autom. Akurat ten pripad vyssie mi na to nesedi, na tychto miestach nezvykne byt plno a keby aj, tak tam ludia vacsinou stoja spravne, ved aj miesta su sirsie.