Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

ja nie ale kamarat pol roka...
Aziati, Europania? :shock:
medzi Aziatmi je tiez velky rozdiel, rovnako ako medzi Europanmi, tak sa vyjadruj konkretne...
uz len Moravak a Prazak su iny a to ziju v jednej krajine...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

AcidXpress napísal: more ved aziati su najpohostinnejsi ludia a spravaju sa k cudzincom zdvorilejsie ako europania k svojim znamim
Jasne, preto v Japonsku su podniky ktore zakazuju vstup cudzincom :roll:
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AcidXpress »

ArkanoviTigrovi napísal:ja nie ale kamarat pol roka...
j som prezil v norsku vyse pol zivota .. a tiez som pocuval od ludi co tam pracovali rok-dva take kraviny ze to az pekne nebolo :-)

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2013, 9:38)
kali - zakazuju vstup cudzincom len do niektorych do gay clubov, sauien a tak, zalezi od majitela :-) je to preto lebo vela cudzincov nevedelo ako sa spravat, zacinali bitky, robili bordel, hluk .. a za vsetko to mal problem majitel .. ty keby mas klub na slovensku a chodi ti tam banda aziatov robit bordel tak tiez si myslim ze by si ich tam nevpustil
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ja som to nepocuval od ludi, ale od kamarata, nie takeho "kamarata" co by sa hodil do tvojej temy
"A ty si hovoríš kamarát?", ale od cloveka na ktoreho sa mozem spolahnut a poznam ho odmalicka...

riesis sprostosti, proste Japonsko je take ake je a ty to nezmenis...
rovnako ako napr vela Nemcov ma este dnes pocit, ze su nieco viac...
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

ArkanoviTigrovi napísal:vela Nemcov ma este dnes pocit, ze su nieco viac...
s tym musim suhlasit, najhorsie na tomto je este aj to, ze oni sa beru za nieco viac aj v cudzich krajinach. este doma ked som bol tak nedaleko v jednej automobilovej predajni robil jeden nemec Daniel .. bol to fakt skvely chlapik a on sam nadaval na nemcov ako takych a odmietal sa vratit do nemecka. ale to je nasledok este hitlerovho rezimu ze nemci su povysenecky :x
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

to bude asi aj tym, ze pocas 2. svetovej boli Japonci v Azii to iste co Nemci v Europe...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

AcidXpress napísal: ale v jednom mal tipek hore pravdu ze obcianstvo tam dostane imigrant len velmi zriedkavo .. no dostat sa tam nieje az take tazke :-)
V podstate mas len 5 moznosti ako sa tam dostat na urcite obdobie, z toho na prvu mozes rovno zabudnut:

1) si native english speaker a ides tam ucit anglictinu :)
2) ides tam studovat s tym, ze od nejakej rodiny dostanes pozvanku (predpokladam ze aj kamaratka je tam takto)
3) mame s nimi bezvizovy styk na 3 mesiace, samozrejme nemozes tam ani pracovat, ani studovat, si len visitor
4) ides tam na turisticke viza, myslim, ze max na rok
5) pracujes na vyssej pozicii pre nejaku korejsku nadnarodnu korporaciu, ktora ta tam posle na staz a zabezpeci vsetky potrebne dokumenty

Ja si myslim, ze su to dost obmedzene moznosti. Hlavne ak tam chces ist seriozne zit na nejaky ten cas. Dostat pracovne viza, ak nemas najdenu pracu je prakticky nemozne, a najst si pracu bez toho aby si mal v ruke viza detto. Korea je moj sen, ale ked som si zistoval ake su moznosti, tak podstatne jednoduchsie je ist do inej krajiny, najst si korejcanku, ozenit sa s nou a po par rokoch spolocneho zitia prejst byrokratickou torturou a dostat pas.
kali520
Darca
Darca

AcidXpress napísal:kali - zakazuju vstup cudzincom len do niektorych do gay clubov, sauien a tak, zalezi od majitela je to preto lebo vela cudzincov nevedelo ako sa spravat, zacinali bitky, robili bordel, hluk .. a za vsetko to mal problem majitel .. ty keby mas klub na slovensku a chodi ti tam banda aziatov robit bordel tak tiez si myslim ze by si ich tam nevpustil
Tvoje dohady okolo toho ze, preco, ma nezaujimaju. Faktom je ze tam su podniky ktore vyslovene zakazuju vstup cudzincom, vacsinou aj pisomnym oznamom alebo upozornenim pred podnikom. A faktom tiez je ze, urobit to iste u nas znamena celit obvineniu z podnecovania hnuti smerujucich potlacaniu ludskych prav, slobod, presvedcenia a rasy.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

najsmutnejsie na tom je, ze ti co obhajuju napr toto v Japonsku, by boli prvi
co by to na Slovensku odsudzovali...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Praveze keby mi to zakon umoznuje, tak by som ciganov, bezdakov a ine socky k sebe do podniku nepustil. Napriklad ma vie poriadne vytocit, ked idem MHDckou a nastupi tam nejaky smradlavy stokar. Byt autobusarom, tak ho rovno kopnem do riti, len samozrejme on ma zviazane uroky...
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

kali520 napísal:Tvoje dohady okolo toho ze, preco, ma nezaujimaju. Faktom je ze tam su podniky ktore vyslovene zakazuju vstup cudzincom, vacsinou aj pisomnym oznamom alebo upozornenim pred podnikom. A faktom tiez je ze, urobit to iste u nas znamena celit obvineniu z podnecovania hnuti smerujucich potlacaniu ludskych prav, slobod, presvedcenia a rasy.
lenze aj do takych klubov kde maju cudzinci zakaz sa da dostat v sprievode domaceho :-) to ze PRECO ich tam nechcu pustat ta nezaujima, vidis len to zle na japoncoch ale to ze vacsinou americania sa tam ozeru, kricia nadavky a biju sa tam je fajn .. problem je len to ze japonci sa tomu snazia vyhnut :-) tralala ty ako majitel klubu si mozes vybrat kto moze a kto nemoze vstupit do tvojho klubu a ziadne PODNECOVANIE smerujuce k potlacaniu ludskych prav to nieje

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2013, 13:13)
ArkanoviTigrovi napísal:najsmutnejsie na tom je, ze ti co obhajuju napr toto v Japonsku, by boli prvi
co by to na Slovensku odsudzovali...
ja by som v ziadnom pripade neodsudzoval ze nechcu pustat skupiny ludi niekam kde s tou skupinou ludi mali zbytocne problemy v minulosti :-)
a myslim ze ked vidia ze sa spravas ako kulturny clovek, prejavujes uctu k japonskej kulture tak ta z nikal nevyhodia :-) a to ze cudzincov nepustaju do napriklad gay klubov alebo kadejakych klubov a miest kde by mohlo dojst k sexu tak to ich plne chapem .. japonsko ma najmensi pocet ludi infikovanych virusom HIV :-) a to si chcu aj udrzat
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Acid - mam taky dojem, ze nikto tu za to Japoncov neodsudzuje, skor ako napisal ArkanoviTigrovi - vacsina ludi, ktori toto budu obhajovat v Japonsku by to na SR alebo inde v zapadnom svete oznacila za rasizmus a podobne kraviny. Ja som za, nech sa kultury nemiesaju az prilis. Ine je mat par pristahovalcov a male komunity, dalsia vec je ked ti zacnu tieto minoritne skupiny skakat po hlave a dozadovat sa prav, ktore su v rozpore s nasimi...
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

KaptMichal napísal:dalsia vec je ked ti zacnu tieto minoritne skupiny skakat po hlave a dozadovat sa prav, ktore su v rozpore s nasimi...
som spominal uz tusim aj vyssie ze toto skusali muslimovia v norsku par rokov dozadu a aj teraz v roku 2011 :-) asi tyzden tam boli demostracie a chodili nonstop do koliecka, po Johan gate, cez vippetangen okolo hlavnej stanice a stale dookola, obhajovali to tym ze ked maju Samovia (Laponci?) iste vyhody preco by nemohli aj oni :-) a nato ake je norsko otvorene a priatelske k pristahovalcom tak ich kruto zrusili :-)
kali520
Darca
Darca

AcidXpress napísal:lenze aj do takych klubov kde maju cudzinci zakaz sa da dostat v sprievode domaceho
Je tam mnoho podnikov kde je na tom podniku alebo pred nim jasne napisane cudzincom vstup zakazany, alebo len pre Japonocov atd atd...
AcidXpress napísal: to ze PRECO ich tam nechcu pustat ta nezaujima, vidis len to zle na japoncoch ale to ze vacsinou americania sa tam ozeru, kricia nadavky a biju sa tam je fajn ..
To co si tu ty napisal, ze preco ich tam nechcu pustat je len tvoj dohad zalozeny na nicom, preto ho nebrem do uvahy. Okrem ineho, nevidim to ako zle na Japonoch ale naopak skor ako dobre a pozitivne v com by sme si my Europania mali brat priklad.
AcidXpress napísal: ty ako majitel klubu si mozes vybrat kto moze a kto nemoze vstupit do tvojho klubu a ziadne PODNECOVANIE smerujuce k potlacaniu ludskych prav to nieje
Ja, ako majitel klubu si teda rozhodne nemozem vypisat pred podnik zakaz vstupu ciganom alebo len pre slovakov.

//autoeditácia príspevku (26 Feb 2013, 9:30)

Znova nieco o tom aku dolezitu rolu hra dedicnost oproti prostrediu.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som pre rokmi do tejto temy parkrat prispela a v multi-kulti som ziaden problem nevidela, dokonca naopak. Po 4 rokoch zivota v Mnichove sa moj nazor pomaly ale isto meni a uz chapem ten odpor a nevrazivost voci niektorym etnickym skupinam. Pretoze aj ja uz to dnes vidim inak.
Mala som moznost odrobit par sluzieb v jednej mnichovskej multi-kulti nemocnici, ktorej vedenie aj zamestnanci sa cca z 90% sklada z Turkov, Arabov a Juhosov. Hned po prvej sluzbe som zistila, ze mi zmizol z tasky mobil. Ked som to oznamila veducemu oddelenia, tak mi na to odvrkol, ze mi ho urcite ukradli este v autobuse, cestou do roboty, lebo tu sa nekradne. Vraj si za 20 rokov na tomto oddeleni nespomina na jediny pripad. Ked som sa ale rozpravala s niektorymi kolegami, tak som sa dopocula nieco ine. Vraj som si mala tasku zamknut k niekomu do skrinky, lebo uz zmizlo viac veci.
Zhodou okolnosti sme moj mobil objavili na pulte v jednom arabskom mobil shope, predavali ho bez nabijacky a balenia. Najprv som to chcela riesit s policiou, lebo som mala blok a skatulu s imei cislom, ale vsetci ma od toho odhovarali, lebo je to vo stvrti, kde je vysoka kriminalita a dochadza tu casto k vrazdam/naposledy tam zapichli nejaku holku pred par dnami/. Uz len ked sa tade clovek prejde, tak sa citi ako v Bronxe. Ak by majitelovi nasli viac kradnuteho tovaru a zavreli obchod, mozno by niekto dostal chut sa mi "pomstit". Vzhladom k tomu, ze ten dotycny, co mi mobil ukradol, ho do toho shopu pravdepodobne aj doniesol, by nebolo tazke sa cez plan sluzieb po mne dopatrat. S tazkym srdcom, ale nachala som to plavat. A v tej nemocnici som odmietla dalsie sluzby.
Keby sa mi to stalo niekde na Slovensku, tak vobec nerozmyslam a idem na policiu.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Pryja, len tak pre zaujimavost... Juhosi, ktory konkretne?
vies neda sa porovnat napr Macedonec so Slovincom...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

:smt104 ja neviem... bol som polroka v Slovinsku. geograficky blizsiu multi-kulti krajinu si neviem predstavit (3,5 hodiny z BA az k moru). pocas vojny tam usiel zvysok Juhoslavie, takze je to tam zmes nabozenstiev a roznych zvykov. v pristavnom meste kde su robotnici z celej Juhoslavie a robia tam ako rovnaki "gasťáci" ako v Rakusku je kriminalita nulova. clovek sa moze po ulici prechadzat uprostred noci sam a nic mu nehrozi.
ale aj v krajine celkovo je to bezpecne. ved inak by asi organizovane stopovanie cez internet "prevoz", nefungovalo ako najlepsi sposob medzimestskej dopravy ak by hrozilo, ze budu pasieri okradnuti alebo zabiti...
to mas skor "okradli" Belgicania, ked mi trikrat po sebe vyzrali jedlo z chladnicky, ale prachy potom vzdy nechali :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

ArkanoviTigrovi napísal:Pryja, len tak pre zaujimavost... Juhosi, ktory konkretne?
ArkanoviTigrovi napísal:Pryja, len tak pre zaujimavost... Juhosi, ktory konkretne?
Co ja viem, tak presne som to nezistovala, bolo mi povedane, ze sa pred mnohymi rokmi dostala k vedeniu nemocnice Juhoslavia a nemecky personal sa pomaly ale isto vytratil a pribudli novi zamestnanci, prevazne z Balkanu, Turecka a najpodradnejsie prace, ako kuchyna, upratovanie, sklady-tam je to sami Arab. Vsimla som si to hned v prvy den, lebo doteraz som sa s takym extremom nikde nestretla. Personal je sice v nemocniciach premiesany, vsetky mozne narodnosti, ale tak prevahu tvoria stale domaci Nemci, hlavne na vyssich postoch.
A najviac ma vytaca, ked sa bavia stale medzi sebou vo svojej reci a je im jedno, ze ostatni pritomni nic nerozumeju. Ja ked mam sluzbu so slovenskou kolegynou, bavime sa po slovensky, len ked nas nikto nepocuje. Ak niekto vojde do miestnosti, tak automaticky prepneme na nemcinu. My to berieme ako samozrejmost A niektori zamestnavatelia si to davaju dokonca aj do zmluv, ze na pracovisku sa ma rozpravat vylucne v nemcine.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ale to je problem nemecka, nie multi kulti ako takeho. Chceli sa volnou imigracnou politikou vsemozne ospravedlnit za nacizmus a vymklo sa im to z ruk. V takom svajci maju tiez multi kulti, ale ked tam niekto vyskakuje nad svoje pravomoci, tak mu velmi rychlo ukazu, kde je jeho miesto.
Napísať odpoveď