koberec a vsetko chlpate nie je pre grass system problem, na rychlu demonstraciu som na plane dal grass + nejake modifikacie. Samozrejme efekt moze byt vierohodnejsi (grass + SingleSideSSS ako material), len sa s tym treba pohrat
Pri opatovnom otvarani nejakej sceny nemusim znova nahadzovat vsetky materialy, MXS subor si vsetko uklada (kamery, materialy, objekty,... MXS - teda Maxwell Scene ).
SL - Sampling level - cim vyssie cislo, tym mensia zrnitost bude vo vyslednom rendery.
Nejaku velku zbireku displacement map som nenasiel, vacsinou sa da pouzit aj bump mapa + interpolation, ak nemas k dispozicii o original displacement texturu. Ja mam len Arroway, nejake DOSCH textury + nejake mini zbierky.
K tej knihe, vsetko dobre Ti pomoze najst ujo Google
Thea je na trhu kratsie ako Maxwell a nepostrehol som, ze by bol IMHO v niecom lepsi.
Tie textury, nemusia mat rovnaky repeat, nakolko tam normal mapa simuluje len povrch toho prutia, a nie je viazana na ine prvky.
Na tej opacity mape je bielou presne vymedzena geometria toho tenkeho prutia, ak si ich totizto otvoris v PS a poriadne priblizis, tak zistis, ze presne pod tym bielym stvorcekom zacina plynuly prechod.
V pohode, mimochodom vcera vydal NextLimit novy update Maxwellu 2.7.20, medicinka bola vytvorena