Aka vysoka skola ?
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Aka vysoka skola ?
podla wikipedie je ekonomia tiez humanitna veda (hm?)... takze hlasujem za nu.
-
snakehead28
Amateur
Ahojte chalani.
Tento rok maturujem na SPŠ elektrotechnickej v BA (Zochova) a chystám sa na vysokú.
Rád by som išiel na FEI STUBA, konkrétne na odbor automobilová elektronika.
Avšak z matiky nie som zrovna najlepší... Myslíte si, že by sa ta škola dala spravit, aj ked som možno "horší priemer" z matiky? Ja osobne som ochotný spraviť v podsate všetko aby som to spravil...Čo vy na to? A máte nejaké postrehy ohladom školy, tý čo ste tam študovali?
Napíšte všetko...
Ja si ešte chcem pre istotu podat prihlášku aj na inú vysokú školu. Rozmýšlal som nad EU v BA - Fakulta hospodárskej informatiky, odbor: hospodárska informatika
Myslíte si že s takým vzdelaním sa dá nájsť uplatnenie?.
V podsate na EU si dávam prihlášku len pre istotu, keby si to nakoniec rozmyslel a kvôli matike by som nešiel na FEI-ko.
Dajte vediet teda chalani čo si o tom všetkom myslíte. diky moc.
Dajte vediet všetko
Tento rok maturujem na SPŠ elektrotechnickej v BA (Zochova) a chystám sa na vysokú.
Rád by som išiel na FEI STUBA, konkrétne na odbor automobilová elektronika.
Avšak z matiky nie som zrovna najlepší... Myslíte si, že by sa ta škola dala spravit, aj ked som možno "horší priemer" z matiky? Ja osobne som ochotný spraviť v podsate všetko aby som to spravil...Čo vy na to? A máte nejaké postrehy ohladom školy, tý čo ste tam študovali?
Napíšte všetko...
Ja si ešte chcem pre istotu podat prihlášku aj na inú vysokú školu. Rozmýšlal som nad EU v BA - Fakulta hospodárskej informatiky, odbor: hospodárska informatika
V podsate na EU si dávam prihlášku len pre istotu, keby si to nakoniec rozmyslel a kvôli matike by som nešiel na FEI-ko.
Dajte vediet teda chalani čo si o tom všetkom myslíte. diky moc.
Dajte vediet všetko
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Na HI FHI chodim aj ja, je to v pohode zvladnutelne az na matiku, pri ktorej sa potrapis. No treba sa to proste ucit a neodflaknut. Ostatne predmety su v pohode, ale velmi zalezi na tom akeho ucitela dostanes, co asi na kazdej skole.. Prvy rok mas take viacmenej povinne predmety ako Ekonomicka teoria a druhy rok uz iba tie odbornejsie predmety.snakehead28 napísal: Ja si ešte chcem pre istotu podat prihlášku aj na inú vysokú školu. Rozmýšlal som nad EU v BA - Fakulta hospodárskej informatiky, odbor: hospodárska informatika
A k tomu uplatneniu.. Myslim, ze s ekonomikou a informatiou najdes uplatnenie. (ale nebudu sa po tebe hadzat ako ked vystudujes FIIT
-
snakehead28
Amateur
tak s tou matikou je to relativne. nie som v nej nejako extra dobry, ako som už napisal. ale na druhej strane, ta matika ne ekonomii je vo všeobecnosti 10 raz lahšia ako matika na technike... predsa len na technike je zaklad diferencialny počet a pod. a pochybujem že to sa berie na EU...tam je zrejme zaklad štatistika a pod...
Tak dufam že to uplatnenie je dobre pri FHI...Viem, že technicky absolventi si najdu robotu dnes v pohode. Možno FIIT-kári sú na tom o trochu lešpie, ako ostatný technici, ale podla mňa si robotu najdu všetci čo študujú techniku bez problémov, je jedno či je to FEI, FIIT, strojarina alebo čo. aj platy su pri nich nadpriemerné...
Tak dufam že to uplatnenie je dobre pri FHI...Viem, že technicky absolventi si najdu robotu dnes v pohode. Možno FIIT-kári sú na tom o trochu lešpie, ako ostatný technici, ale podla mňa si robotu najdu všetci čo študujú techniku bez problémov, je jedno či je to FEI, FIIT, strojarina alebo čo. aj platy su pri nich nadpriemerné...
no derivacie a integraly sa na FHI beru tak isto ako na FIIT...
Napr. veľa politológ pracuje v médiach.Anem napísal: No to sú ale tí čo robia, a koľko je ostaných vyučených v obore ktorí nepracujú? Polovica?
Čo má politológia s obchodnými zástupcami? To majú dve výšky a tú druhú nejakú ekonomickú?
Čo je to ten obor? Ak to je práca/výučba na univerzita, prípadne v nejakej inštitúcii a teda robenie tej vedy samotnej, tak to platí pre každý odbor. Koľko ekonómov robí ekonómiu na ekonomickej SAV-ke alebo prednáša na ekonomickej univerzite? No to 1%.1% politologov robi v obore.
Zaujímalo by ma, ako je to so študovaním Informatiky a sociálnym životom. Všade počúvam, že "Ak chceš študovať informatiku, rozlúč sa zo soc. životom a voľným časom, všetko venuješ škole." Zaujímalo by ma teda, ako to vlastne je. Konkrétne FI MUNI, alebo STU FIIT. Naozaj je to také, že sa nedá nič stíhať? Je to o tom, byť non-stop zarytý v knížkach a za PC, alebo je tam aj nejaký priestor na voľný čas? Prípadne, koľko ho je, oproti iným školám, fakultám? Rád by som počul niekoho, kto tieto fakulty študoval/študuje.
-
mirak2
Hardcore addict
to je to, co si predstavujes pod oborom ty, lebo inu moznost pracovat v obore nemas... vystudovany ekonom moze robit v banke (nie za prepazkou) a stale povedat, ze pracuje v obore, ktory vystudoval.hughito napísal:Čo je to ten obor? Ak to je práca/výučba na univerzita, prípadne v nejakej inštitúcii a teda robenie tej vedy samotnej, tak to platí pre každý odbor. Koľko ekonómov robí ekonómiu na ekonomickej SAV-ke alebo prednáša na ekonomickej univerzite? No to 1%.
ak si ale nastartuje vlastny biznis v niecom inom, to uz je na diskusiu.
ak nechces same Acka a nie si genius, tak budes mat aj socialny zivotHensym napísal:Zaujímalo by ma, ako je to so študovaním Informatiky a sociálnym životom. Všade počúvam, že "Ak chceš študovať informatiku, rozlúč sa zo soc. životom a voľným časom, všetko venuješ škole." Zaujímalo by ma teda, ako to vlastne je. Konkrétne FI MUNI, alebo STU FIIT. Naozaj je to také, že sa nedá nič stíhať? Je to o tom, byť non-stop zarytý v knížkach a za PC, alebo je tam aj nejaký priestor na voľný čas? Prípadne, koľko ho je, oproti iným školám, fakultám? Rád by som počul niekoho, kto tieto fakulty študoval/študuje.
Podla mna to neni take hrozne, jednak zalezi od rozvrhu ako ta trafiHensym napísal:Zaujímalo by ma, ako je to so študovaním Informatiky a sociálnym životom. Všade počúvam, že "Ak chceš študovať informatiku, rozlúč sa zo soc. životom a voľným časom, všetko venuješ škole." Zaujímalo by ma teda, ako to vlastne je. Konkrétne FI MUNI, alebo STU FIIT. Naozaj je to také, že sa nedá nič stíhať? Je to o tom, byť non-stop zarytý v knížkach a za PC, alebo je tam aj nejaký priestor na voľný čas? Prípadne, koľko ho je, oproti iným školám, fakultám? Rád by som počul niekoho, kto tieto fakulty študoval/študuje.
V zime mas volno od Vianoc az po skoro koniec februara, tak isto 2-3 tyzdne skusky. Knihy su neni ziadne, skor internet.
S ostatnymi skolami porovnat neviem. Niektori stihaju aj pracovat. Prednasky vacsinou stoja zaprd, cize dalsi volny cas (hlavne pri nejakych prog. jazykoch)
Ako ale bolo povedane Acka to asi nebudu
Proste je to individualne, najdu sa aj predmety, kde prides vecer zo skoly a do noci dorabas zadanie
(FIIT)
FI MUNI - celý semester s výnimkou pár dní pred písomkami/semestrálkami sa flákaš, na väčšinou skúšok stačia (z mojej skúsenosti) 2-3 dni, výnimky ako napr. Automaty a gramatiky, Matematika 1 až 4, prípadne funkcko do týždňa zvládaš. Toto je postup ako prejsť školou (zelené políčka v ISe). Ak chceš Áčka tak musíš asi makať stále. Inak je to do pohody škola, nie až tak o vedomostiach ale skôr o taktike (nájsť konkrétny štýl prípravy na rôzne skúšky).
no zatial su tu prilis ruzove odpovede sa mi zda
ci budes mat socialny zivot zalezi velmi aj od vysky tvojho intelektu, ja osobne poznam z FI MUNI 5 ludi, 4 z toho mu venovali az na par day-off cely svoj cas(dvaja z toho aj tak neuspeli, dalsi dvaja bez problemov prechadzaju, ale Acka teda nemaju) a jeden popritom stiha aj fulltime robotu. takze zalezi hlavne od toho ako sa zariadis.
-
rufus59
Light Professional
Priatelka maturuje tento rok podáva si prihlášku na Psychologiu do Nitry a Prešova, len nikde nevieme nájsť či k prihláške je potrebné doložiť vysvedčenia 1-3 ročník strednej ? Na ich stránke píše, že sa posiela dodatočne 4ty a maturitné.
-
Suffel
Guru
do NR na UKF? ak ano tak staci ak bude mat na prihlaske overene znamky v skole.. teda ci sa zhoduju..
nech sa vykasla na psychologiu a ide na nieco uzitocne, jedine ze by ju to az tak velmi bavilo ze to chce aj v zivote robitrufus59 napísal:Priatelka maturuje tento rok podáva si prihlášku na Psychologiu do Nitry a Prešova, len nikde nevieme nájsť či k prihláške je potrebné doložiť vysvedčenia 1-3 ročník strednej ? Na ich stránke píše, že sa posiela dodatočne 4ty a maturitné.
Dobrý deň. Potol by mi sem prosím vás niekto link o dĺžke rokov povinnej praxe po práve ?
Nic take ako "povinna prax po prave" neexistuje. Na to, aby si mohol vykonavat niektore pravnicke povolania potrebujes splnat urcite kvalifikacne poziadavky. Konkretne na to, aby si mohol pracovat ako advokat a byt zapisany v Slovenskej advokatskej komore, musis okrem ineho absolvovat najmenej 5-rocnu prax ako advokatsky koncipient. Viac si mozes najst v zakone c. 586/2003 Z. z. o advokacii (§ 3).
Prepáč zle som sa vyjadril
ďakujem
...a bohuzial za minimalny plat
Takže vypĺňal som elektronickú prihlášku na UK FM ale horší systém som ešte nevidel než ma UK tak som sa na to vysral a vypísal som si celú prihlášku ručne. Ale teraz neviem nikde nájsť , čo robiť ak im to chcem poslať len poštou, bez vyplňovania zbytočnosti na nete. Viete mi niekto pomôcť?