hughito napísal:Spočiatku som bol akosi sklamaný po prvú hodinu, prišlo mi to až moc rozprávkové, navyše, efekty sa mi zdali horšie ako v Pánovi prsteňovi (a to som sa smial kamošovi, keď mi to hovoril). Potom som sa do toho akosi dostal a proste pohoda, aj keď na pôvodnú trilógiu to určite mať nebude, je to čosi iné, teším sa na ďalšie diely.

Efekty technicky lepšie nemohli byť, ale ak to berieš po stránke "sympatickejšie"- ako tak že viac ťa zaujal obor v Spoločenstve prsteňa" než troly v "Neočakávanej ceste", tak hej. Ale už tam boli na špičkovej úrovni, myslím že teraz sa u veľa filmov z roku 2013 nevyrovnajú efekty z 2003, čo sa týka trilógie
Pán prsteňov mal určite niečo viac do seba, bola tam tá
sila lásky s Arwen a Aragornom, ten úžasný návrat Gandalfa bieleho, to podliactvo Golluma, tá dojímavá pravda, že "Žiadna spiatočná cesta nás nečaká pán Frodo..." , posledný boj pred čiernou bránou s vyvrcholením priateľstva Legoasa a Gilmliho, a Aragornové slová : "Za Froda!" To sú nezopakovatelné scény celej filmografie, ale aj tak mi to nezabráni považovať (pre mňa) HOBBITA za jeden z najlepších filmov
a už ste mali možnosť počuť český dabing?? ja som ho počul iba kúsok, také ukážky, a preklady mien PAVÉZA a ŠMAK, to asi nestrávim