Arogantni vodici na cestach
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
pozri sa dopravaci riesia dopravu, ini policajti riesia zas svoju oblast...
keby na slovensku denne nenacapali x ludi opitych, keby vsetci jazdili tak ako maju, keby sa nestavali denne nehody, potom poviem ze ano, ze su ti dopravaci zbytocni a radsej nech idu riesit mafianov, ciganov, politikov a neviem koho si to vymenoval...
uznavam ze sa moze stat ze clovek dostane pokutu len preto ze si to policajt zmysli, uznavam ze maju trochu "despoticku" pravopomoc, ale niekto tu poriadok udrziavat musi...
keby na slovensku denne nenacapali x ludi opitych, keby vsetci jazdili tak ako maju, keby sa nestavali denne nehody, potom poviem ze ano, ze su ti dopravaci zbytocni a radsej nech idu riesit mafianov, ciganov, politikov a neviem koho si to vymenoval...
uznavam ze sa moze stat ze clovek dostane pokutu len preto ze si to policajt zmysli, uznavam ze maju trochu "despoticku" pravopomoc, ale niekto tu poriadok udrziavat musi...
Traktorista: a myslíš, že inde nemajú kriminalitu, cigáňov alebo mafiánov ? presne toľko čo tu...ale napriek tomu stále nemajú na každých 30 km jeden radar a 2 policajné autá
rád počúvam tie príbehy ľudí, ako sa vracajú niekde z dovolenky, pracovnej cesty, idú cez celú EU, stretnú minimum policajtov a radarov a 100km od domu ich naši namerajú a 2x zastavia
//1000 príspevok
rád počúvam tie príbehy ľudí, ako sa vracajú niekde z dovolenky, pracovnej cesty, idú cez celú EU, stretnú minimum policajtov a radarov a 100km od domu ich naši namerajú a 2x zastavia
//1000 príspevok
Okej to su dopravaci, sice prilieha jeden dopravak na 5 aut na dialnici ale budiz... Akurat ze vseci dobre vieme ze kazdy jeden fizel radsej hreje prdel v aute a ciha ci niekto nezabudol zapnut svetla a potom v plnej moci a s dobrym pocitom vybera 60€ za nieco, nad cim by sa dalo mavnut (kedze AT,DE,HU etc nesvietia cez den) predpokladam ze nejde o zavazny priestupok, napriek tomu vseci policajti budu 90% riesit dopravne priestupky lebo musia vykazovat "vysledky" a ak sa ma vysledok policajta merat vo vybranych eurach tak na tom asi nieco smrdi...
Ja som ale sprva narazal na tu aroganciu, to som este nevidel aby niekto zastavil dopravu preto, aby mohol skontrolovat znamky a podobne nezmysly co tam dnes za Piestanmi stvarali ved to bolo na plac. Samozrejme zelene monterky a nalepka na ramene mu to umoznuje, hovoris o udrziavani poriadku, toto je podla mna iniciacia "bordelu" a nie udrziavanie poriadku na cestach...
Ja som ale sprva narazal na tu aroganciu, to som este nevidel aby niekto zastavil dopravu preto, aby mohol skontrolovat znamky a podobne nezmysly co tam dnes za Piestanmi stvarali ved to bolo na plac. Samozrejme zelene monterky a nalepka na ramene mu to umoznuje, hovoris o udrziavani poriadku, toto je podla mna iniciacia "bordelu" a nie udrziavanie poriadku na cestach...
chcu uz dokoncit D1 BA-KE a niekto musi zaplatit tu 10 nasobne vyssiu cenu na km oproti vyspelejsim krajinam EU
-
hojko
Site Admin
wladas: Tvoj desatnasobok mas aj podlozeny alebo si chcel len trepnut hlupost v tejto teme??? Tu je dokaz: http://www.abc-byvanie.sk/stavebnictvo/ ... _dialnice/
velmi dobre vies co som tym myslel
To, že po ceste z dovolenky kopu ľudí stretlo minimum policajtov alebo radarov ešte neznamená, že také minimum ich na cestách aj bolo. Ja som po ceste do Chorvátska nestretol jediného policajta. Keď som to spomínal domácemu u ktorého som mal prenajatý apartmán, tak mi povedal, že sa mám lepšie pozerať hlavne za bilbordy. Po ceste domov som si jedného takého dobráka všimol. Bolo to na diaľnici smerom Zadar- Zagreb, vychádzal som z tunela, v ktorom bola rýchlosť obmedzená na 100km/h. Hneď za tunelom bol aj bilbord, za ktorým bol policajt na motorke s radarom. V Chorvátsku sa radi schovávajú. Takže sa nespoliehaj veľmi na to, že ak ich nevidíš, tak tam automaticky ani nie sú.Header napísal:Traktorista: a myslíš, že inde nemajú kriminalitu, cigáňov alebo mafiánov ? presne toľko čo tu...ale napriek tomu stále nemajú na každých 30 km jeden radar a 2 policajné autá
//1000 príspevok
A čo sa týka tých kontrol na Slovensku. Ja osobne ich schvaľujem. Keby tie kontroly neboli, tak by to tu o chvíľu vyzeralo ako v Rusku.
Okej tak nech sa konaju prehnane a frekventovane kontrooy tam kde je treba a ked bude relevantne tlacit do toho peniaze. Takto sa mi to vidi nie ako kontrola ale ako kasicka na vyber nedobrovolnych prispevkov!!!
Prečo by to mal byť výber nedobrovoľných príspevkov? Chytajú šoférov, ktorý na tom úseku nemajú čo robiť, ak si nezakúpili diaľničnú známku. Ak máš diaľničnú známku kúpenú, tak ti môžu byť tieto kontroly úplne ukradnuté. Tie peniaze by mali byť určené na opravy a ďalšiu výstavbu diaľníc, no to je diskutabilné, či tie peniaze vybraté za diaľničné známky budú na opravy a výstavbu aj použité. Vadí ti, že je v tom úseku kontroly znížená rýchlosť? To ťa až tak vytáča, že na tej diaľnici stráviš o cca 1-10 minút viac, kvôli zníženiu rýchlosti na danom úseku?
-
Traktorista
Guru
2hegy: skus sa naucit rozmyslat komplexne a objektivne, nie podla toho co sa ti v danej situacii hodi
Tak ako pise kolega nadomnou, proste ked ides na cestu mas ratat s kontrolou a musis kontrolu strpiet, to by si mal dobre vediet pokial si drzitelom VP, takze neviem co sa tu vypisujes dokolecka o tom istom.
Tak ako pise kolega nadomnou, proste ked ides na cestu mas ratat s kontrolou a musis kontrolu strpiet, to by si mal dobre vediet pokial si drzitelom VP, takze neviem co sa tu vypisujes dokolecka o tom istom.
Ved som ju aj strpel len ma sere ze kolko usilia sa vie vynalozit na vyberanie penazi avsak to ze pomaly pod kolesami inde nemame cestu, tak stavim sa ze banda dopravakov tazko stepuje pred dverami spravcov ciest(uradov, ministerstiev, proste zodpovednych) a upozornuje ich o tom ze tym ze zanedbavaju svoje povinnosti konaju protipravne, to asi nie vsak?? Zrejme je relevantnejsie pre bezpecnost ked si niekde v strede dialnice usadia znizenu rychlost na 40kmh a este sa tam postavia s radarom a kto ide 60 za tabulov sup ho tam kilecko doma, toto ma byt ako k comu dobre, kontrola coho? Ano mam VP aj DZ a jazdim predpisovo avsak ked vidim kolko ludi, aut a penazi moze byt uplne zbytocne uvolnenych tak potom preco nemoze byt uvolnenych aj inde kde to naozaj treba???!
Asi preto ze tato kasirovacia bezchrbtova cinnost co predvadzaju na dialniciach je velmi ziskova, co sa uz ale podla mna vymika principu "pomahat a chranit".
"2hegy: skus sa naucit rozmyslat komplexne a objektivne" ja mam velmi komplexny a velmi objektivny nazor, keby sa malo za kazdu cenu kontrolovat vsetko tak potom by sa v klude mohlo stat ze odstavia v meste hlavnu cestu lebo potrebuju skontrolovat STK EK a poistky, to je presne to iste.
Vidim to komplexne ze takato kontrola je uplne zbytocna lebo na to staci jeden clovek s dalekohladom na rovine, a podozrive auto by si odstavil. Toto je vyslovene pasca, kde tvoja chyba = pokuta, pricom chyba moze byt uplne bezvyznamneho charakteru pre chod premavky.
Komplexna myslienka teda je, ze tato vybercia cinnost statu nema s trestanim piratov a nezodpovednych vodicov uz nic spolocne. Hanba
//Edit: uvediem este jeden pripad, bol som v AT, kamarat sofer je skor ten typ co nerespektuje nejake pravidla a tak jazda vyzerala tak ze predbiehacky zlava-zprava, bez smeroviek, rychlost sa pohybovala medzi 160 a 180 a samozrejme pred Viednou nas obehla seda audi, na kraj, policajt slusne pozdravil, opytal sa ci nemecky alebo anglicky, vysvetlil ze co sme spravili zle a ze to bola nebezpecna jazda a bol by nerad keby nastala dopravna nehoda koli nam tak nas musi poprosit o zmenu stylu jazdy ale ze pokutu bohuzial zaplatit musime lebo nas nasnimal, vypytal si 70€ ktore sme zaplatili kartou a sli sme dalej...
Asi preto ze tato kasirovacia bezchrbtova cinnost co predvadzaju na dialniciach je velmi ziskova, co sa uz ale podla mna vymika principu "pomahat a chranit".
"2hegy: skus sa naucit rozmyslat komplexne a objektivne" ja mam velmi komplexny a velmi objektivny nazor, keby sa malo za kazdu cenu kontrolovat vsetko tak potom by sa v klude mohlo stat ze odstavia v meste hlavnu cestu lebo potrebuju skontrolovat STK EK a poistky, to je presne to iste.
Vidim to komplexne ze takato kontrola je uplne zbytocna lebo na to staci jeden clovek s dalekohladom na rovine, a podozrive auto by si odstavil. Toto je vyslovene pasca, kde tvoja chyba = pokuta, pricom chyba moze byt uplne bezvyznamneho charakteru pre chod premavky.
Komplexna myslienka teda je, ze tato vybercia cinnost statu nema s trestanim piratov a nezodpovednych vodicov uz nic spolocne. Hanba
//Edit: uvediem este jeden pripad, bol som v AT, kamarat sofer je skor ten typ co nerespektuje nejake pravidla a tak jazda vyzerala tak ze predbiehacky zlava-zprava, bez smeroviek, rychlost sa pohybovala medzi 160 a 180 a samozrejme pred Viednou nas obehla seda audi, na kraj, policajt slusne pozdravil, opytal sa ci nemecky alebo anglicky, vysvetlil ze co sme spravili zle a ze to bola nebezpecna jazda a bol by nerad keby nastala dopravna nehoda koli nam tak nas musi poprosit o zmenu stylu jazdy ale ze pokutu bohuzial zaplatit musime lebo nas nasnimal, vypytal si 70€ ktore sme zaplatili kartou a sli sme dalej...
hegy: ako inac sa daju kontrolovat znamky ako zbizenim poctu pruhov.
V odstavnom pruhu stoji hliadka a s dalekohladom na kilometer vidi ci ta znamka na skle je alebo nie. To je taka technologicka revolucia ten dalekohlad?
V CR to tak robia, ze hore na mimourovnovu krizovatku sa postavi s dalekohladom a ciha.
Ved nechapem preco by sa to tak nemalo robit prijde mi to uplne normalne, rozumne, nizkonakladove a efektivne riesenie najmä na plynulost premavky. Miesto toho treba 5 hliadok aby sa sparali v nose, buzerovali ludi n'shit...
SLO VA KIA
SLO VA KIA
-
audiotrack
VIP
na margo tých dialničných, včera v rádiu hovorili ako to funguje v iných štátoch. V maďarsku (tuším to bolo maďarsko) vraj žiadne známky nemajú, a kontrolujú ŠPZ s nejakou databázou tých či zaplatili. A do 20 rokov by tu vraj chceli zaviesť elektronické dialničné, že to bude nejaký čip v aute, ktorý si cez internet "dobiješ" a na vstupoch na dialnicu budú snímače ktoré okontrolujú či máš alebo nemáš zaplatené. Takto pokryjú 100% vodičov. Ak nemáš zaplatené, buď tam bude čakať hliadka alebo ťa automaticky odfotí kamera. Myslím že takýto systém by bol najlepší. Lepiť každý rok nejaké dialničné, uchovávať si doklady lebo možno boli kradnuté a jedno s druhým.. privítal by som takéto riešenie.
Co si sa zblaznil??? to by boli vsetky udaje zaznamenane a existoval by dokaz o tom, ze boli nejake peniaze vybrane, tudiz, darmozraci by ich museli nejak vykazovat a nedalo by sa im tolko rozkradat (minimalne nie tak lahko), mal sa zaviest system platieb pokut cez terminal, vseci to vsade maju, my nie, no preco asi? Lebo ked to zahlnes cez terminal uz je zaznam o platbe na 10 miestach a take prachy uz sa tazko topia do stratena. Vsetko jak opice, terror, cash. Malo cash? Ideme vyzbierat...
Vcera stary Opel Astra s radarom namerala jedneho arogantneho vodica (mna). Na fotke svietilo 121km a hned hajzli pytali 130 evri ani okom nemrkli (mimo mesto, kusok za komarnom). Ked som im vysvetlil ze to je len o 2km zo 60€ taxe a ich pristroj ma 4% odchylku tak HNED pytali "len" 60.
este ze citam tuto temu
a ano, zasluzil som si to
este ze citam tuto temu
a ano, zasluzil som si to
jako mna uz cvakli aj na 50tke 110 a chceli po mne vodicak a vysvetloval mi ze to ma uz nemoze ani na mieste riesit ale ze ma musi predvolat na DI... Ale to bola moja chyba a moja sprostost lebo ostry start z ČS je skvely napad ako ohurit 
Ine je ked ides na dialnici kde pomaly nikto nieje a tu nasekaju docasne znizenu rychlost a este ju meraju to uz je podla mna sikana...
Ine je ked ides na dialnici kde pomaly nikto nieje a tu nasekaju docasne znizenu rychlost a este ju meraju to uz je podla mna sikana...
No samotna kontrola na tej dialnici je v ramci normy. Ale s tou sikanou na merianie tej 40tky...to uz je silna kava.