Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
Re: Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
BP automat - 100m od intraku, 24/7, vacsinou lepsie ceny nakolko je to bez obsluhy len natankujes pichnes do stojana kartu a ides 
3 mesiace som tankoval na Shellke Fuelsave 95 (asi raz-dvakrát som čvrkol obyčajný Slovnaft), ale teraz som si zvykol chodiť na OMV a začal som tankovať prémiovú 95 MaxxMotion či jak. Veľa sa hovorí o placebo efekte, ale skutočne mám už skoro po jednej nádrži z toho paliva oveľa lepší pocit. Motor sa mi zdá tichší a živší v dolnom spektre otáčok. 3 mesačná perióda skúšok opäť začína 
begbee no ono niekde to testovali (topgear?fifthgear?), vykon moc neuzenies pokial nejde uz o od serie vykonny stroj ale potlacanie neziaducich stavov tam urcite nastava hlavne vdaka tym aditivam (na com je vlastne ten Maxxxmotion a ine zalozeny) nieje to placebo je to aj potvrdene. Placebo je to vykonovo moze tam byt drobna pocitova zmena ale nie zvysenim vykonu ale ako pises lepsie spalovanie v nizsich otackach.
Napr. 100-oktánové benzíny aj stiahli z ponuky na väčšine čerpacích staníc, lebo z bežných áut to žiadne nevie využiť a skoro nikto to nekupoval... Čo sa týka obyčajnej 95 vs. "prémiová" 95, tak osobne som rozdiel na mojej Type-R nikdy necítil a to som tankoval na Shell, OVM, Slovnaft, Agip... Keď to spojím s menšími testami, ako robil napr. Fifth Gear, tak mi z toho vychádza, že je to čistý marketing a je to úplne jedno, pokiaľ benzín nie je znečistený. Ak by ste niekto našli na nete nejaký dobrý článok o palivách (kľudne aj v angličtine), dajte vedieť...
Nj to je pre auta co su na to prisposobene inac to tak akurat moze viac skodit ako pomoct...
Mam az jedneho kamosa co to tankuje ale on ma na to auto stavane a ladene, inac nikto siroko daleko... No a este do zavodaku sme davali vpower racing ale nakoniec sa preslo ajtak na elfa....
A teraz ten znamy co tankuje 100 vpower racing nema kde tankovat lebo v Karlovke to zrusili, na Tomasikovej to zrusili uz iba na Shellke na dolnych honoch a tam to zrusia tiez podla mna
Mam az jedneho kamosa co to tankuje ale on ma na to auto stavane a ladene, inac nikto siroko daleko... No a este do zavodaku sme davali vpower racing ale nakoniec sa preslo ajtak na elfa....
A teraz ten znamy co tankuje 100 vpower racing nema kde tankovat lebo v Karlovke to zrusili, na Tomasikovej to zrusili uz iba na Shellke na dolnych honoch a tam to zrusia tiez podla mna
Som si istý, že aj toho známeho auto znesie obyčajnú 95 / 98
Chlapci sa radi tvária, že ich "špeciál" potrebuje niečo extra, pritom majú kompresný pomer rovnaký, ako 90% áut okolo nich
Inak, toto hovorí asi za všetko: "The U.S. Federal Trade Commission wants drivers to stop spending hundreds of millions of dollars on premium gasoline their cars do not need."
http://www.cartalk.com/content/premium-vs-regular-0
Inak, toto hovorí asi za všetko: "The U.S. Federal Trade Commission wants drivers to stop spending hundreds of millions of dollars on premium gasoline their cars do not need."
http://www.cartalk.com/content/premium-vs-regular-0
Keď hodím očkom do tabuľky, tak s Shell Fuel Save mám o 15 km vyšší dojazd na nádrž ako s OMV MaxxMotion 95. Pocitovo je OMV lepší, ale to bude 100% placebo efekt.
360koni na 98 a 376na 100 vracing, klasicke 95 sa neskusala, koniec koncov, 98-100 odporuca aj vyrobca a upravene to bolo na stofku tak nieco na tom snad bude...whisper napísal:Som si istý, že aj toho známeho auto znesie obyčajnú 95 / 98Chlapci sa radi tvária, že ich "špeciál" potrebuje niečo extra, pritom majú kompresný pomer rovnaký, ako 90% áut okolo nich
![]()
V zavodaku to merane nebolo ale tam bol problem pri nizkooktanovom palive, auto sa chovalo jak s chudobnou zmesou pricom davkovanie bolo v poriadku.
A ten jeho "special" je dost special, ved kto sa moze pochvalit 300zrebcami pri objeme 1.1 litra
Ehm, aké auto do bežnej prevádzky má objem 1.1 litra a výkon 400k na liter, hoci aj po kompletnej úprave? Trochu mi to tu smrdí fantáziou 
Neviem sa z teba vysomarit ja hovorim o osobaku a o zavodaku, ty si napisal ze "special" preto som reagoval "specialom" nieje do beznej premavky, je to zavodny special, motor zakazkovy od firmy ABT. Bol stavany na konkurovanie skupine S2000 a teda vozom specifikacie WTCC.
Sumar:
Jedno auto je Leon Supercopa ABT (zavodne) a druhe je BMW e46 (seria) pri BMW boli testovane paliva...
Sumar:
Jedno auto je Leon Supercopa ABT (zavodne) a druhe je BMW e46 (seria) pri BMW boli testovane paliva...
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Hegy pise dobre, pri zavodaku je jasne, ze nemoze ani tankovat nic ine, ale vseobecne zalezi najviac od map, v podstate kazde auto sa da takto upravit... az mi je divne, ze do specialu tankuje iba stooktan... ale ak chce usetrit, nic ine mu nezostava... otazne este je, o aku sutaz ide a ake su stanovy... o rally by som zase vedel ja porozpravat...
aj ja mam kamarata i par znamych, ktorym nezostava nic ine, iba tankovat 98cky a stovky, a to este nemusi byt special...
whisper asi skor myslel tych, ktori maju napr. bezne premotorovane hothatche a tvaria sa, aky je to special a ze do toho musia tankovat neviemco za neviemkolko penazi... a tych teda je
aj ja mam kamarata i par znamych, ktorym nezostava nic ine, iba tankovat 98cky a stovky, a to este nemusi byt special...
whisper asi skor myslel tych, ktori maju napr. bezne premotorovane hothatche a tvaria sa, aky je to special a ze do toho musia tankovat neviemco za neviemkolko penazi... a tych teda je
Ja som reagoval na toto: "A teraz ten znamy co tankuje 100 vpower racing nema kde tankovat lebo v Karlovke to zrusili, na Tomasikovej to zrusili uz iba na Shellke na dolnych honoch a tam to zrusia tiez podla mna". Keďže tankuje bežne po meste, tak to závodný špeciál asi nebude
A do obyčajného auta mu je 100-vka úplne zbytočná, 98 viac-menej tiež, pokiaľ neznížil hlavu alebo čo...
A BMW ani Seat nemajú 1.1 litrové motory, BMW začína tuším na 1.8 a Supercopa má iba dva typy, 2.0 TSI alebo 2.0 TDI... ABT pokiaľ viem nerobia celé motory, ale len úpravy série (ak sa mýlim, opravte ma).
A BMW ani Seat nemajú 1.1 litrové motory, BMW začína tuším na 1.8 a Supercopa má iba dva typy, 2.0 TSI alebo 2.0 TDI... ABT pokiaľ viem nerobia celé motory, ale len úpravy série (ak sa mýlim, opravte ma).
1. neznizil hlavu, a ma dost vysoky kompresny pomer, BMW odporuca tankovat 98+ a pri uprave RJ sa dohodli ze to upravia na 100oktan ale ak bude tankovat 95 moze to ist na prd, preto sa to meralo a zistilo sa ze pri 98okt sa zmeralo 360koni a pri 100vke (bol to racing) sa zmeralo 376koni takze rozdiel tam zrejme bude.
A opravim ta, no nemylis sa uplne. Supercopa serial sa jazdili dvojlitre turbo ale na slovensku ak mas 2.0 TSI tak tam mas koeficient x1.7 za to turbo cize realne si v kategorii D4+2000 tzn že by si sa s Leonom "nahanal" s DTM, GT1 GT3, Porsche RSR a spol... cize bol prerobeny motor na objem 1,1 litra firmou ABT (1,1 x 1,7koef = 1,87 cize moze jazdit skupinu D4-2000), karoseria je zo Supercopy original SeatSport a teda je to taka supercopa do dvoch litrov pre central european preteky.
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2013, 14:23)
Nechcel usetrit ale doslo palivo
a jedine pri Hungaroringu je pumpa Mol a tam maju iba nejaky EVO NEO benzin 
A bolo este palivo do DTMka, elf, ale to sme sa zase bali ze FSIcko neprekusne
A opravim ta, no nemylis sa uplne. Supercopa serial sa jazdili dvojlitre turbo ale na slovensku ak mas 2.0 TSI tak tam mas koeficient x1.7 za to turbo cize realne si v kategorii D4+2000 tzn že by si sa s Leonom "nahanal" s DTM, GT1 GT3, Porsche RSR a spol... cize bol prerobeny motor na objem 1,1 litra firmou ABT (1,1 x 1,7koef = 1,87 cize moze jazdit skupinu D4-2000), karoseria je zo Supercopy original SeatSport a teda je to taka supercopa do dvoch litrov pre central european preteky.
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2013, 14:23)
To suhlasiwhisper asi skor myslel tych, ktori maju napr. bezne premotorovane hothatche a tvaria sa, aky je to special a ze do toho musia tankovat neviemco za neviemkolko penazi... a tych teda je
Nechcel usetrit ale doslo palivo
A bolo este palivo do DTMka, elf, ale to sme sa zase bali ze FSIcko neprekusne
Tomuto už rozumiem o niečo viac... Ty si totiž pomiešal jeho BMW s tým Seatom, písal si 376 koní a že ich má na 1.1 litrovom motore... Preto mi to nedávalo žiaden zmysel. A s tým turbom je to pravda, ja mám 1.6 a tiež už spadám do S4+, čo je trochu na hovno, lebo s dva a pol a trojlitrami sa nemôžem porovnávať 
tak sorac nejaka chyba v komunikacii n shit 
No hej, co sa okruhov tyka tak zrusili uz vsetko...
Uz je len do dva a nad dva, cize zmysel ma mat iba dvojlitra alebo potom nejaky supertop special svetovy na ktory vseci maju peniaze...
Alebo potom vymyslet nejaku takuto ftakovinu som fakt zvedavy ako to bude jazdit 16.3 na SKringu testujeme

No hej, co sa okruhov tyka tak zrusili uz vsetko...
Uz je len do dva a nad dva, cize zmysel ma mat iba dvojlitra alebo potom nejaky supertop special svetovy na ktory vseci maju peniaze...
Alebo potom vymyslet nejaku takuto ftakovinu som fakt zvedavy ako to bude jazdit 16.3 na SKringu testujeme
nemate niekedy pocit ze palivo zacne tiect do nadrze o hodne neskor ako stlacite pistol? vcera sa mi to stalo, stlacil som a tecuci benzin som zacul az pri nejakych 3 eurach ..
Nie, pretože tie hadice by mali mať na konci spätný ventil. Ja napríklad nepočujem tečenie benzínu vôbec, akurát hučanie čerpadla... Tak neviem, že čo počuješ ty 
no ja normalne pocujem tecuci benzin, fakt normalne šplechot z nadrze
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 16:12)
su dnes pumpy otvorene?
// su
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 16:12)
su dnes pumpy otvorene?
// su
Ja som sa naucil chodit v NZ na taku benzinku vo dvore
Real HM sa tusim vola. Maju o 0,05€/L lacnejsi benzin ako hocikde inde v NZ. Zo zaciatku som sa bal, ale evidentne to autu nerobi ziaden problem. 
Mám 100% potvrdené o jednej čerpacej stanici v Želiezovciach, že na nej predávajú zo strategických zásob. Čiže 20-ročnú naftu.