Maturita
Re: Maturita
Anyway, dúfam, že mi uznajú také veci ako:
miesto "v 17." - "17." (V koľkom storočí....?)
miesto "z dvoch" - "dvoch" (Z koľkých jazykov...?)
Inak, tá otázka, z koľkých jazykov, (od Nemcov, Angličanov, a Američanov), kde bolo správne 2, lebo aj v USA aj v UK sa hovorí po Anglicky, je dosť na hlavu, rovnako ako tie ich bludy pred rokom. Je to síce angličtina, ale je to rozdielna angličtina, čiže by mali spraviť kompromis, a uznať aj 2 aj 3. Ja som presne vedel, ako zákerný NÚCEM rozmýšľa, a tak som tam dal 2.
Ešte sa spýtam, tam tá otázka, že vypíšte "dvojicu opozít", uznajú mi to, keď tam boli dve možnosti opozít, a ja som tam napísal obe, a oddelil ich čiarkov? Čiže miesto jednej možnosti som im tam drbol rovno obe? Hádam by mali,...
miesto "v 17." - "17." (V koľkom storočí....?)
miesto "z dvoch" - "dvoch" (Z koľkých jazykov...?)
Inak, tá otázka, z koľkých jazykov, (od Nemcov, Angličanov, a Američanov), kde bolo správne 2, lebo aj v USA aj v UK sa hovorí po Anglicky, je dosť na hlavu, rovnako ako tie ich bludy pred rokom. Je to síce angličtina, ale je to rozdielna angličtina, čiže by mali spraviť kompromis, a uznať aj 2 aj 3. Ja som presne vedel, ako zákerný NÚCEM rozmýšľa, a tak som tam dal 2.
Ešte sa spýtam, tam tá otázka, že vypíšte "dvojicu opozít", uznajú mi to, keď tam boli dve možnosti opozít, a ja som tam napísal obe, a oddelil ich čiarkov? Čiže miesto jednej možnosti som im tam drbol rovno obe? Hádam by mali,...
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tam dal tiež 2 jazyky. Mne bolo hneď jasné, že tá otázka je na tom postavená.
S tými opozitami ti to asi neuznajú. Ale z tej otázky mi tam aj tak sedelo len kľukatá/priama
Tie predložky by mali uznať, lebo ak som dobre pochopil tak tieto vypisovacie sa opravujú ručne a potom zoskenujú len tie políčka, čo boli za tým(S,N,X)
S tými opozitami ti to asi neuznajú. Ale z tej otázky mi tam aj tak sedelo len kľukatá/priama
Tie predložky by mali uznať, lebo ak som dobre pochopil tak tieto vypisovacie sa opravujú ručne a potom zoskenujú len tie políčka, čo boli za tým(S,N,X)
Tak to je svinstvo, prakticky som tam napísal obe opozitá, ktoré boli v kľúči, čiže by mi mali dať o bod naviac ešte, damn. 
Áno, vypisovacie sa opravujú ručne na škole.
Áno, vypisovacie sa opravujú ručne na škole.
Kedy bude zverejnený dnešný maturitný test zo SJ ? alebo nemá ho niekto ?
-
Space5800
Medium Professional
Zdá sa mi blbé že niekde sa opisovalo jedna radosť, inšpirovalo na internete ^ a niekde (ako napríklad u nás) sme sa museli spoľahnúť na vlastné schopnosti... Z testu som mal dobrý pocit, z dopisovacej časti mám 18/24. Témy na sloh lepšie byť nemohli ostáva dúfať že na angline budeme mať rovnaké šťastie.
Tak prva cast je (dufam uspesne za nami). Test bol, myslim si, celkom obstojny, az na niektore, podla mna, dost nejedoznacne otazky. Napriklad ma hned zarazila prva otazka- kedy sa podla ukazky narodil Jozef Mak?? Co sa tyka slohu, dlho som vahal medzi 1., 2. a 4.temou. Nakoniec som sa rozhodol pre 4.temu (to bude podla gusta mojho nemcinara
). Vyuzil som aj nejake poznatky z dejepisu, tak snad.
Vdaka mne sme vedeli temy uz o 10 minut skor, uz o 12:00 som si na mobile naladil Slovensky rozhlas.
U nas si ale ludia radili a nasa profesorka sa tvarila ze nic nevidi. Spravne by ich mala vykazat a dovi az o rok, ale co uz... V tej casti s ulohami s kratkou odpovedou mam cca 5.veci zle, krizikovu cast zatial nemam ako skontrolovat, mam nafotene oba odpovedove harky.
http://matura.stuzkova.eu/maturitne-testy/2013Martin_10 napísal:Kedy bude zverejnený dnešný maturitný test zo SJ ? alebo nemá ho niekto ?
Maturita vždy bola o opisovaní, a s tým majú počítať všetci študenti a zariadiť sa podľa toho, a rovnako profesor by mal aspoň trochu ustúpiť. Fakt záleží, na koho natrafíš.
Space: Ako hovorí, keby nedám na rady iných, mám zo 3 veci správne, ktoré som opravil na zle (aj keď niečo možno opačne, kto vie).
Anyway, je to o každého šikovnosti, dá sa poradiť a opísať, aj keď máš nejaký absolútne železný dozor. Ja mám zajtra iný dozor, tak uvidím ako dopadnem, ale ANJ pôjdem asi čisto podľa seba, radšej.
Space: Ako hovorí, keby nedám na rady iných, mám zo 3 veci správne, ktoré som opravil na zle (aj keď niečo možno opačne, kto vie).
Anyway, je to o každého šikovnosti, dá sa poradiť a opísať, aj keď máš nejaký absolútne železný dozor. Ja mám zajtra iný dozor, tak uvidím ako dopadnem, ale ANJ pôjdem asi čisto podľa seba, radšej.
kto si nejak poznačil odpovede alebo si stihol sfotiť odpoveďový hárok, napíšte mi, koľko úloh máme rovnako.
Bacha na kód testu!
http://imgupload.sk/images/5/i/5i7nt5edhgmtlpyns15y.jpg
Bacha na kód testu!
http://imgupload.sk/images/5/i/5i7nt5edhgmtlpyns15y.jpg
-
Anem
Star
Neviem ako u vás ale u nás maturita teda nikdy nebola o odpisovaní. Skôr bola o tom, že pri odpovediach s piktogramom pero ti mohli opravujúce učiteľky dosť ublížiť. Koľkokrát nám učiteľky hovorili ako oni uznávali aj iné odpovede na druhých školách ale učiteľky z ich škôl to u nás neuznali... Dali nám dosť prísnu učiteľku ale vzhľadom na to ,že sme boli vzadu tak som si jednu otázku nechal poradiť.
Napriek všetkému mám 18 dobre, asi mi pomohli tie modlitby v rodine
lebo tipovať aj v doplňovačke ani neviem , že sa dá ale stalo sa 
Napriek všetkému mám 18 dobre, asi mi pomohli tie modlitby v rodine
Každý správny učiteľ by mal v istých veciach pri maturite ustúpiť. Predsa len, my, študenti sme ich vizitka. 
Čo som od malička počúval príbehy od väčších, starších, dospelých aj starých, tak mi vždy hovorili, aký to je veget, a ako odpisovali a radili si. Nikdy som nepočul story o tom, ako niekde sedel, písal, a nemohol sa ani otočiť. Je to fakt o tom, koho vychytáš, a je to v istých veciach fakt nefér.
S tipovaním na doplňovačke súhlasím. Teraz keď pozerám, koľko PRIMITÍVNYCH chýb som nemusel spraviť, kebyže idem leháro-tempom.
Čo som od malička počúval príbehy od väčších, starších, dospelých aj starých, tak mi vždy hovorili, aký to je veget, a ako odpisovali a radili si. Nikdy som nepočul story o tom, ako niekde sedel, písal, a nemohol sa ani otočiť. Je to fakt o tom, koho vychytáš, a je to v istých veciach fakt nefér.
S tipovaním na doplňovačke súhlasím. Teraz keď pozerám, koľko PRIMITÍVNYCH chýb som nemusel spraviť, kebyže idem leháro-tempom.
-
RATZINGER666
Darca
...radsej keby ste zadania odfotili 
// Hensym: diky moc
// Hensym: diky moc
http://matura.stuzkova.eu/maturitne-testy/2013
Nech sa páči.
Môj skromný názor, s ktorým sa stotožnila väčšina spolužiakov, ktorí robili testy z min. rokov. (2010-2013):
od najľahšieho po naťažší (slohy nehodnotím)
2011 - Najľahší
2012 - -------
2013 - -------
2010 - Najťažší
Nech sa páči.
Môj skromný názor, s ktorým sa stotožnila väčšina spolužiakov, ktorí robili testy z min. rokov. (2010-2013):
od najľahšieho po naťažší (slohy nehodnotím)
2011 - Najľahší
2012 - -------
2013 - -------
2010 - Najťažší
-
Anem
Star
Podľa tých predbežných výsledkov čo dali matura.stuzkova.eu mám okolo 75% takže fajn , ale ten Sloh no neviem dal som si uvahu ale skôr mi to celé pripadalo ako novinový článok o pozitívach a negatívach Facebooku
rozmyšlal som aj nad rozpravanim lebo o meškaní mam milion story ale bal som sa toho že nedodržím EKOKRPKA-u
Ja si myslím že test bol docela ľahučký, ale to s tou pointou? wtf? 
//hej aj ja som dal rozuzlenie, nič iné mi nenapadlo a nechcem som to nechať prázdne
//hej aj ja som dal rozuzlenie, nič iné mi nenapadlo a nechcem som to nechať prázdne
a ten kľúč z krížikovaných odpovedí bude dnes niekde uverejnený ?
Nebol ťažký, ale aj tak.
Ja som tiež rozmýšľal nad pointou, ale dal som "rozuzlenie". Ani jedno nie je vtipné, ale neriešim.
Inak, k tomu "odbornému názvu umeleckého výrazového prostriedku", dal som "freska" - neviem, či je ten názov odborný, ale myslím, že je. Je to odborné pomenovanie pre nástennú maľbu, čiže umelecký výrazový prostriedok, nie? Mali by to uznať.
Martin: Výsledky z Tipos Bingo testu nebudú myslím nikdy, resp., až niekedy v Apríli, Máji, jediný spôsob, ako ísť viac menej na istotu je dať to vyplniť niekomu, komu fakt veríš, že to vie (učiteľ SJL), a podľa toho si to odkontrolovať.
Ja som tiež rozmýšľal nad pointou, ale dal som "rozuzlenie". Ani jedno nie je vtipné, ale neriešim.
Inak, k tomu "odbornému názvu umeleckého výrazového prostriedku", dal som "freska" - neviem, či je ten názov odborný, ale myslím, že je. Je to odborné pomenovanie pre nástennú maľbu, čiže umelecký výrazový prostriedok, nie? Mali by to uznať.
Martin: Výsledky z Tipos Bingo testu nebudú myslím nikdy, resp., až niekedy v Apríli, Máji, jediný spôsob, ako ísť viac menej na istotu je dať to vyplniť niekomu, komu fakt veríš, že to vie (učiteľ SJL), a podľa toho si to odkontrolovať.
Ja si myslim ze test som pokazil, vacsina sa stazovala na toho Jozefa Maka, a zo zaciatku idem pomaly ze mam cas, a hned prva ukazka ma zdrzala. No a potom uz len sportka, bolo to dost blbe. Temy myslim v pohode, snad aspon ten sloh bude dobry. Myslel som si ze to bude skor naopak.
Inak co sa tyka angliny, ak by bol letter, treba pisat hore aj adresu atd.?
Inak co sa tyka angliny, ak by bol letter, treba pisat hore aj adresu atd.?
Mne podla tých predbežných vychádza 76 % ale počkám si na oficiálne , hneď v 5. otázke som presvedčený že to má byť zveličenie
Okolo 75 % + / - to bude určite tak či tak , teším sa na anglinu 
-
Ing. Gandalf
Expert
Sloh usiel, ale ten test mi prisiel miestami fakt dvojzmyselny. Otazky oznacene perom mam aspon 19 ok, 3 isto zle a 2 neiste (uznaju mi 15: "spoločenská" a 24: "múdrej matky"?). Ak su vysledky z matura.stuzkova.eu spravne (prosim nech su!), tak mi vychadza cca 84,4%. Na to, ze som neopisoval, je to fajn...
Uz iba anglina a matika.