Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
neqeb
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Maturita

Príspevok od používateľa neqeb »

Prostriedok bol alegória. Podľa tých výsledkov predbežných mám 62,5 takže pohoda.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ing.Gandalf
Ktoré výsledky na matura.stuzkova.eu myslíš? Tie krížikové, alebo dopisovacie? Dopisovacie sú oficiálne, správne, a krížikové tam nevidím. Na FB niekto postol výsledky, údajne počítané učiteľmi, a celkovo mi SJL vyšla na cca 73%, ak by to tak bolo, nesťažujem si.

/neqeb: Viem, ale prečo by nemohla byť "freska" ? :smt104
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Hensym: Dopisovacie som kontroloval na NUCEM-e. Mal som namysli tie neoficialne na FB.
Hensym
VIP
VIP

K tomu "racionálny" a počtu slabík, koľko ste dali? Ja som bez váhania dal 5, inak mi to ani nejde do huby, proste ra-cio-o-nál-ny, ale potom som zaváhal nad tou dvojhláskou IO, a či "o" môže byť samostatná slabika. Na iné slovo som nevedel prísť, iba "O-TEC", ale tam je to O na začiatku, a marí sa mi že nám toto niekto vravel, že to môže byť len na začiatku. Každopádne, dal som 4, a neviem nájsť na nete, čo je správne. Asi to bude 5, že? Lebo "ra-cio-nál-ny" mi nejde do huby.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Ma to byt 5, mne sa zda, ze v cudzich slovach sa dvojhlaska rata ako dve slabiky, ak nie, opravte ma.

//jasne, uz viem
Hensym
VIP
VIP

Ja som teraz rozmýšľal, a mozog by mi nedovolil rozdeliť slovo v riadku takto:

------ ------ --- --- - ---------------- raci-
onálny - - - ---- -----

// počkať, veď IO nie je dvojhláska, či? :sneaky:
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Dal som 5 ;) Som zvedavý či mi uznajú keď som napísal "Júliusová manželka" :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

slovo "racionalny" ma 5 slabik...

"io" nie je dvojhlaska... v cudzich slovach ani "ia", "ie" a "iu" nie su dvojhlasky, stoja teda oddelene... napr. gym-na-zi-a-mi...

"otec" je jednoslabicne slovo... samohlaska nesmie stat osamote na zaciatku alebo konci slova...
Hensym
VIP
VIP

o-tec má foneticky jasne 2 slabiky, aj keď viem, viem, je jednoslabičné, lebo samohlásky sa nepočítajú, že? Tieto odveci pravidlá a výnimky milujem.
Škoda, "racionálny" som teda netrafil, keby mi sakra dopne, že io nie je dvojhláska.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hore pises, ze o-tec je spravne, lebo je tam "o" na zaciatku, iba som Ta chcel poopravit :) samohlasky sa samozrejme pocitaju tiez...

slovo "racionalny" by sa tak delilo, aj keby "io" bola dvojhlaska... ide o cudzie slovo, v takych pripadoch dvojhlasky neexistuju...
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Test 2586, otazka 5. Preco protirecenie? Vacsina triedy dala zvelicenie.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Sú to predbežné výsledky , niektorí tvrdia že protirečenie je v tom "schudobnenej poľskej šlachty" ale to žiadne protirečenie nie je. Bude to zveličenie , uvidíte :D
Hensym
VIP
VIP

Ja som dal zveličenie, aj keby to núcem myslel tak, ako napísal Momo, "šľachta" nemusí znamenať bohatstvo... Navyše, nie som si istý, ale tuším otázka bola smerovaná na celýčlánok/odsek, nie len jedno slovné spojenie.

PtM: 2011 ti moc nepomôže. :D
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

18.03.2011, 06:58 BRATISLAVA
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Hensym napísal:Maturita vždy bola o opisovaní, a s tým majú počítať všetci študenti a zariadiť sa podľa toho, a rovnako profesor by mal aspoň trochu ustúpiť. Fakt záleží, na koho natrafíš.

Space: Ako hovorí, keby nedám na rady iných, mám zo 3 veci správne, ktoré som opravil na zle (aj keď niečo možno opačne, kto vie).

Anyway, je to o každého šikovnosti, dá sa poradiť a opísať, aj keď máš nejaký absolútne železný dozor. Ja mám zajtra iný dozor, tak uvidím ako dopadnem, ale ANJ pôjdem asi čisto podľa seba, radšej.
si dufam robis srandu... predvcerom som na zmaturujem.sk robil zo srandy maturu z neviem ani ktoreho roku a za polhodinu nesustredeny som to spravil na 80%... maturoval som pred 5 rokmi, neviem fakt, co na tom chcete opisovat... asi tolko ako moja polodementna byv. spoluziacka, ktora opisala na angline krizikove odpovede od kamaratky z lavice pred nou. to ze to bola ina skupina jej nevadilo, mala 37% :lol: my sme si radili iba na matike, aj to v nijak extra miere
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

tak su lepsie a horsie testy :D
Hensym
VIP
VIP

Nechápem tejto logike, prečo si neradiť, keď máš možnosť? Koľko krát som sa niekoho spýtal, napríklad "Čo máš 37?", skoro vždy to isté čo ja, a keď aj iné, porovnali sme to, a došli sme k stopercentnej odpovedi. Zaujímavé, fakt som doteraz počul iba, že maturita je o radení, z každej generácie, tu na fóre mi všetci tvrdia, že nie.

PS: neber to tak, že ti neverím, ale maturita sa za 30 minút určite spraviť nedá,... Keď tie texty a otázky vidíš prvý krát, trvá to podstatne dlhšie. Mne to doma bežne trvalo 60 minút, dával som tiež tých 70%.

Maturita zo SJL, a koniec koncov aj z jazyka je formulovaná ako čítanie s porozumením, teda, vo väčšine, teda podobne ako TSP na výšku, SCIO testy a podobne. Je formulovaná tak, aby otázky často zneli veľmi podobne, je tam často dosť chytákov,... Koniec koncov, nejeden učiteľ povedal, že NÚCEM-u nejde o zistenie vzdelania žiaka, ako skôr o nachytanie čo najviac študentov. Nevidím dôvod, prečo by na maturite malo byť zlé poradiť sa, ak na to máš možnosť. Základy gramatiky a písanie mi nerobí problém, väčšinou, keď sa pomýlim, tak je to z preklepu, na maturite máš často veci z literatúry, a to je pre mňa španielska dedina, absolútne ma to nezaujíma, a za 4 roky som sa to prakticky vôbec neučil, tam sa napríklad poradím rád. :)
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

tak podľa tých oficiálno-neoficiálnych výsledkov by som mal mať 70% tak uvidíme čo z toho nakoniec bude
Hensym
VIP
VIP

Takže som zistil, že "celé moje myslenie je zvrátené". Môžeš mi, Shamway, prosím povedať, že prečo? Či proste závidíš, že u Vás sa odpisovať nedalo? Naozaj nevidím na svojom myslení nič zvrátené - naopak, v tomto smere mám absolútne rovnaké myslenie ako drvivá väčšina maturantov, naozaj neviem, na čo si chcel naraziť...
Napísať odpoveď