lebo by to skoncilo ako ked moji spoluziaci boli zo skoly na iq testoch a aj tam si radili. demencia nekonecna, uznaj. externa maturita je urcitym sposobom standardizovany test, podla ktoreho sa ma odlisit, ci si dement alebo nie, a nie, ci si mal dobry dozor alebo nieHensym napísal:Nechápem tejto logike, prečo si neradiť, keď máš možnosť? Koľko krát som sa niekoho spýtal, napríklad "Čo máš 37?", skoro vždy to isté čo ja, a keď aj iné, porovnali sme to, a došli sme k stopercentnej odpovedi. Zaujímavé, fakt som doteraz počul iba, že maturita je o radení, z každej generácie, tu na fóre mi všetci tvrdia, že nie.
maturita sa za 30 minut spravit da, ak mas dostatocne v peachi a necitas tie texty az tak pozorne. ja som najprv cital otazky a potom texty, by si neveril, ale dost to urychli procesHensym napísal:PS: neber to tak, že ti neverím, ale maturita sa za 30 minút určite spraviť nedá,... Keď tie texty a otázky vidíš prvý krát, trvá to podstatne dlhšie. Mne to doma bežne trvalo 60 minút, dával som tiež tých 70%.
keby neboli diktaty a slohy zo sloviny, tak mam z nej permamentne stvorky, takze sa nepovazujem za genia v tomto smere.Hensym napísal:Maturita zo SJL, a koniec koncov aj z jazyka je formulovaná ako čítanie s porozumením, teda, vo väčšine, teda podobne ako TSP na výšku, SCIO testy a podobne. Je formulovaná tak, aby otázky často zneli veľmi podobne, je tam často dosť chytákov,... Koniec koncov, nejeden učiteľ povedal, že NÚCEM-u nejde o zistenie vzdelania žiaka, ako skôr o nachytanie čo najviac študentov. Nevidím dôvod, prečo by na maturite malo byť zlé poradiť sa, ak na to máš možnosť. Základy gramatiky a písanie mi nerobí problém, väčšinou, keď sa pomýlim, tak je to z preklepu, na maturite máš často veci z literatúry, a to je pre mňa španielska dedina, absolútne ma to nezaujíma, a za 4 roky som sa to prakticky vôbec neučil, tam sa napríklad poradím rád.