1. Napísať status na FB a skotrolovať hojko, či je niekto online na žive a vytvoriť o tom topic
Takže.
1. Zabiť zombie rodinných príslušníkov.
2. Máme dom na kraji dediny obohnaný betónovým plotom a železnou bránou, takže v tomto by som videl veľké plus, pretože zombíci sa ku mne nedostanú a môže teda svoj dom použiť dočasne ako základňu. Opevnenie tým pádom nemusím riešiť. Možno tak zabedniť okná do ulice.
3. Na ulici máme tak 15 domov, takže by som zabil všetkých susedov, zobral im lieky(hlavne antiobitká,analgetiká,antihistaminiká), trváce potraviny,batérie, propán butánové fľaše k plynovému variču. Čistič vody.
4. Zohnať čo najviac pohonných hmôt, prečerpať do bandasiek, od suseda si vypožičať terénne auto,od ďalšieho suseda strelnú zbraň.
5. Výlet v obci do lekárne a potravín a poľovníckeho obchodu a rýchlo domov.
6. Nasťahovať si na dvor zopár áut, každé vybaviť, aby som mohol v prípade núdze použiť hociktoré.
7. Preriediť obecnú populáciu, aby som mohol ísť von a nie len sedieť dnu.
8. Za predpokladu, že na Slovensku prežije tak 6 tisíc ľudí, zobrať auto a prejsť okolie sprejom po budovách pre prípadných preživších udať svoju pozíciu. Predsa len vo väčšej skupinke je to ľahšie.
9. V meste sa dostať na policajnú stanicu, zohnať munícu, strelné zbrane, prípadne oblečenie ťažkoodencov aby ma zombíci nemohli pohrýzť.
11. Neďaleko je vojenský areál, pozrieť niečo tam. Najlepšie zohnať kvalitnejší arzenál, dopravný prostriedok najlepšie obrnený pre viac ľudí s veľkým úložným priestorom.
12. V nemocnici zohnať medicínske vybavenie, pre prípadné zdravotné problémy či zranenia.
13. Zohnať psa, aby človek nezblbol.
14. Začať rozmýšľať čo ďalej. V prípade väčšej skupiny sa dostať na ostrov a začať pomaly budovať komunitu a pomaly prerieďovať zombie populáciu.
15. Najlepšie nájsť 90/60/90 hot girl, ktorá vie super variť. Vtedy bude apokalypsa skvelá