Zákon o cestnej premávke
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
tak aj to sťatý ako delo vynechávam, ale zvyšok už fakt ostáva
Možno by si to zakryl na pohľad, ale zariadenie mu ukáže 0.9 tak nemá dôvod opakovať meranie, lebo to na 0.2 neklesne za pol hodinu ani keby si sa veľmi intenzívne modlil.
Tak to máš pravdu. Napríklad moja frajerka vie veľmi dobre na čo sa má zamerať. Keď za ňou prídem, tak presne vie ešte aj čo som pil. No nebavme sa o tom. Na niekom to môže byť vidno viac, na niekom menej. Len som chcel podotknúť, že s tým opakovaným fúkaním to nemusí byť také jednoznačné.Header napísal:pinco: myslíš ? po troch veľkých dvanástkach máš už mierne obmedzené motorické funkcie, nehovoriac o tom, že to z teba páchne ako zo suda a podobne...rozhodne sa nechováš ako triezvy človek a ten kto vie na čo sa má zamerať, by to vedel odhadnúť či máš v sebe alebo nie..netvrdím však že by to bolo nejak očividné
-
audiotrack
VIP
je to jasné, to len ty si sa chytil toho môjho zveličovania "sťatý ako delo". AK nafúkaš 0.9 tak to asi nebude zo žuvačky. To je celá logika o čom sa bavíme. A v takom prípade teda nemusí dovoliť opakovanie, lebo o 15-20 minút či koľko je tam interval to určite neklesne pod 0.2 (aj tak ale verím, že keby mu dáš hodnoverný príbeh, napríklad že si pred chvílkou pil kvapky od kašla a podobne tak by ti druhú možnosť dal). Ale ak nafúkaš 0.3 tak jasné že ti opakovanie dovolí. To že si pil on nemusí vidieť na tebe, vidí to na displaji merača.
Tak ale teraz sa bavíme o normálnom policajtovi, ktorý nie je len buzerujúci ignorant, ako veľká väčšina policajtov, ale dokáže mať aj ľudský prístup a pochopenie. Kľudne ale môžeš natrafiť na policajta debila, ktorému nijak nevysvetlíš, že si si dal kvapky od kašľa a nafúkal si len 0,2. Ak to teda v zákone je tak, že nemusí povoliť opakovanú skúšku, tak sa môžeš ísť sťažovať na lampáreň. Viď napríklad preslávený policajt na bielej Astre, ktorý rád a veľmi často stopuje v okolí LM. S ním by si to určite nevyhádal.
-
audiotrack
VIP
tak si môžeš dať spraviť tie krvné testy (a to ti už umožniť musí) a v nich sa ukáže, že si v krvi alkohol nemal, ale boli to iba stopové prvky v dychu po kvapkách. A potom sa na neho s týmto výsledkom kľudne môžeš ísť sťažovať
@audiotrack
ano, po odbere krvy si v suchu ale to bude stale aj ten policajt...on nic neporusil
ano, po odbere krvy si v suchu ale to bude stale aj ten policajt...on nic neporusil
-
audiotrack
VIP
neporušil, ale sťažovať sa môžeš aj tak. Ak sa na niekoho bude sťažovať 200 ľudí do mesiaca, tak ho šéf môže prepustiť aj bez toho aby niečo porušil, nemyslíš?
-
t0m4s3
Admin
aby som nafukal jedno promile tak toho musim vypit dost a som, presne jak hovori audio, staty ja delopinco napísal:Ale audio, veď 1 promile sú nejaké 3 veľké dvanástky. To mi chceš povedať, že po troch pivách si sťatí ako delo? Veľmi ťažko by si zistil, či má vypité, alebo nie.
Jedno veľké pivo sa rovná 2 dcl vína alebo 1 poldecák tvrdého a to je zhruba 0,3 promile alebo 0,15 mg/l. Neviem teda, možno 60 kilového chlapca to zlomí, ale 3 pivá pijem v lete bežne a bez problémov idem na bicykli domov. Neviem, čo si predstavuješ pod pojmom sťatý ako delo.
-
t0m4s3
Admin
Netvrdim, ze po 3 pivach si staty ako delo, tvrdim, ze 3 piva sa nerovnaju 1 promile. Na 1 promile toho musis vypit podstatne viac - mam to niekolkokrat odskusane alkoholtestrom. Po prepitom veceri (cca 8 piv) horko-tazko nafukam to 1 promile
Ok, ak sú tvoje "výskumy" iné, chápem. Vychádzam ale z tabuliek, ktoré sú bežne na internete a tie hovoria úplne niečo iné. Po osmich pivách by som už veru šiel domov krížom-krážom a neverím, že by som nedal 1 promile. Isto ti to meria správne?
Každý to ma inak. Všetci vieme, že to záleží od viacerých vecí. Tak u mňa osobne napr po desiatich dvanástkach už je to fakt dosť. Koľko je to na promile som nemal možnosť na sebe vyskúšať.
pinco: tie tabuľky alebo convertory na nete sú často nepresné
pinco: tie tabuľky alebo convertory na nete sú často nepresné
Nepresné znamená čo? Nejaké stotiny? Všetky tabuľky, kalkulačky, články sa takmer zhodujú. Neverím, že by vo všetkých boli hlúposti.
Na stránke alkoholmetr.cz mi vyšlo, že 8 pív by bolo skoro 2,5 promile a to už je opitosť slušná.
Na tejto stránke http://www.prevodnik.sk/typy-jednotiek.php a v podstate každá podobná stránka píše niečo podobné, sú stupne opilosti, pričom 1 promile hovorí len o lepšej nálade, výrečnosti a pod.
Na stránke alkoholmetr.cz mi vyšlo, že 8 pív by bolo skoro 2,5 promile a to už je opitosť slušná.
Na tejto stránke http://www.prevodnik.sk/typy-jednotiek.php a v podstate každá podobná stránka píše niečo podobné, sú stupne opilosti, pričom 1 promile hovorí len o lepšej nálade, výrečnosti a pod.
-
t0m4s3
Admin
Spocitaj si svoju tepovu frekvenciu na spalovanie tukov podla tabuliek a potom chod na vysetrenie a uvidis o kolko sa to lisi. Co sa tyka testera, tak samozrejme netusim ako presne meria, viem len jeho cenu ~ 80E
pinco.. 8 pív by bolo 2,5 promile... možno áno, keby si tých 8 pív vypil hneď na ex v priebehu 2-3 minút. Ale v skutočnosti tých 8 pív vypiješ za možno 4 hodiny? Taktiež každý má iný metabolizmus, váha, návyky.. všetko vplýva na hladinu alkoholu v krvi.
Ono to tam práve zohľadňuje aj dobu pitia na hodiny. Vraj 8 pív za hodinu (menej sa nedá dať) sú 3 promile. Za 4 hodiny to je 2,7 promile. Iná kalkulačka udáva 2,57 promile, ďalšia zase 2,43, keď som dal, že v priebehu 4 hodín, som vypil každú hodinu 2 pivá. Je mi jasné, že to nie je určite presné. Byť však "sťatý ako delo", čo si ja prekladám ako "vysoká opitosť", pri 1 promile, tak to určite nie je pravda.
Jedno promile uz moze byt aj dost. Nedavno bol predlozeny navrch do parlamentu ohladom akloholu u cyklistov, tam to Ustav sudneho lekarstva stanovil na 0,5 promile, Slovenska komora psychologov to povazovala za vela a znizila cislo na 0,3. Ani 0,5 a ani 0,3 nepreslo parlamentom. Pritom sudni lekari povazuju 0,21 promile za bezvyznamne. V niektorych statoch je dokonca u cyklistov povolena hranica 0,9 promile, to teda hranici s tym 1,0 promile o ktorom sa tu bavite v pripade vodicov.
http://www.cas.sk/clanok/224830/poslanc ... -pivo.html
http://www.topky.sk/cl/100535/1329060/A ... -nepustili
http://www.cas.sk/clanok/224830/poslanc ... -pivo.html
http://www.topky.sk/cl/100535/1329060/A ... -nepustili
Zdravim, mam otazku ohladom vodicaku ziskaneho v 17ke.
A co sa tyka toho "poverenho spolujazdca", ake su nanho podmienky? Pokial viem, musi pri sebe mat VP, nesmie byt pod vplyvom a musi mat VP aspon 5 rokov?
3 mesiace v tomto pripade: 3 x 30 = 90 dni?
Dakujem za odpoved.
Takze od kedy vlastne plynie ta lehota 3 mesiacov? Od dna spravenia skusok v autoskole? Od dna podania ziadosti na DI (policii)? Od dna vydania VP?Ak absolvent autoškoly získa vodičský preukaz krátko pred dovŕšením 18 rokov, či už to budú 2 dni alebo 2 týždne, bude musieť povinne tri mesiace jazdiť s povereným spolujazdcom. Táto lehota pritom nezávisí od termínu, kedy vodič dostane preukaz fyzicky do rúk. Záujemcom, ktorým by hrozil tento prípad, preto odporúčame, aby nastúpili do autoškoly neskôr a ukončili výcvik až po osemnástych narodeninách.
A co sa tyka toho "poverenho spolujazdca", ake su nanho podmienky? Pokial viem, musi pri sebe mat VP, nesmie byt pod vplyvom a musi mat VP aspon 5 rokov?
3 mesiace v tomto pripade: 3 x 30 = 90 dni?
Dakujem za odpoved.
-
audiotrack
VIP
mali by to byť 3 mesiace od vydania preukazu (lebo ten jediný dátum z trojice spravené skúšky, podanie žiadosti, vydanie preukazu sa píše na preukaze) a keď sa píše 3 mesiace a nie 90 dní, tak je to 3 mesiace. Ak ti bol preukaz vydaný 12. januára, tak do 12. apríla. Bez ohľadu na to že február má iba 28 dní
Ako je to so znackov STOP? Ked na pripajanie caka viac aut tak musi kazde jedno poctivo zastavit?