Dodam cely zdroj mojej myslienky lebo neviem ako ti to naliat do hlavy tak aby si to pobral konecne.begbeee napísal:Počkať, takže vlastne ja mám náležitý rozhľaď všade a policajt mi nemá ako dokázať, že nie, lebo z kamery, to nikdy nevidno. Problem solved!
Stoji to vo vyhlaske zakona.Úvod listárne otvoríme otázkou od pána Adriana. Chcel by vedieť, ako je to pri zastavení na stopke. Keď ide v poradí ako druhé auto, zastaví a má dostatočný výhľad, musí potom opäť zastaviť, keď auto pred ním odíde?
Ján Packa: „V tomto prípade zákon jasne hovorí, že vodič má zastaviť tam, kde má náležitý výhľad na križovatku, čiže nehovorí o počte vozidiel. Ak mám aj z toho druhého miesta výhľad do križovatky tak, aby som dal všetkým prednosť v jazde, v tom prípade je to v poriadku a nemusí znova postáť.“
Hovori sa to v autoskole.
Hovori to tu x ludi.
Tu to potvrdzuje aj pan Packa
Mozes to uz akceptovat alebo treba pre teba zriadit nejake specialne vysvetlenie?
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2013, 22:22)
Este jedno vyjadrenie
Anonym: "Mám vodičák dlhé roky, ale stále ma trápi otázka, či treba zastať pred stopkou druhýkrát, v prípade, že zastavím za autom, ktoré stojí ako prvé na stopke. Ja stojím za ním a mám "dostatočný rozhľad" do križovatky. Keď prvé auto odíde, musím zastaviť ešte raz? Sú také miesta, kde je stopka ale aj spoza predo mnou už stojaceho auta mám dostatočný rozhľad (čiže dalo by sa povedať, že "stojím na takom mieste, aby som mal do križovatky náležitý rozhľad."
Dopravné pravidlá súvisiace s dopravnou značkou Stop, daj prednosť v jazde prikazujú vodičovi, aby zastavil vozidlo na takom mieste, odkiaľ má do križovatky náležitý rozhľad.
Ak teda zastavíte s autom v križovatke za iným autom s tým, že máte do nej náležitý rozhľad a viete cez ňu bezpečne prejsť bez ohrozenia iných účastníkov cestnej premávky, už nemusíte zastavovať druhýkrát.
Inak to platí v križovatkách, ktoré majú vyznačené vodorovným dopravným značením miesto, kde treba zastaviť. Takéto miesto sa vyznačuje značkou Priečna súvislá čiara s nápisom STOP" (V 5c). Vtedy treba zastaviť tesne pred takouto čiarou, aj keby nastala anonymom popisovaná situácia.