Lebo je to veľmi kontroverzné. Každému musí byť jasné, že táto daň stála len a len na cyperskom parlamente, lebo podporu verejnosti si taký návrh nikdy nezíska. Takže šlo len o to, či to budú mať strany gule spraviť alebo nie. A vzhľadom na to, že už od začiatku tam nebola dostatočná podpora, sa dalo čakať, že po reakcii sveta sa tam už ani nenájde.
Ja som čakal, že nadhodili tie percentá na začiatok vysoko, aby potom mohli ubrať. A oni aj uberali, čo je taktika vytiahnutý zub namiesto odrezanej ruky, ale proste nenašli odvahu spraviť niečo čo je skutočne ako povedal putin, ktorého budem parafrázovať "totalitná praktika".
Osobne som bol zvedavý, čo by sa dialo ak to prejde. Teraz som zvedavý, kde tie peniaze nájdu. Musím povedať, že toto je veľmi zaujímavé divadlo. Rozhodli sa, že nevytvoria jeden precedens, ale padli pred druhý

a síce či skrachovať alebo nie. Cypru samotnému by ten krach možno až tak neublížil. Je to malá krajinka. Také prdy ako island a cyprus, by to relatívne ľahšie niesli. Ale problém je že tým vytvoria niečo čo EU silou mocou nechcela dopustiť u Grécka.
Myslím si, teda fakt len tipujem, že sa riešenie vyskladá z malých riešení. A síce, pôžičky ktoré má cyprus sa posunú v splatnosti. Niektoré sa ako u Grékov odpustia. Nejakú pomoc výmenov za podiely možno dostanú od Rusákov. A určite im pomôže z časti aj Europa, ale nemôže to spraviť zadara, takže budú musieť vyžmýkať trošičku ľudí.. a je jedno či cez dane, konsolidácie, alebo siahnu po penziách ako náš komunista.
A hlavne riešenie musí prísť rýchlo a musí byť aspoň trochu dôveryhodné. Lebo hneď ako sa otvoria banky, vklady budú klesať, rovnako ako u grékov.