Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa audiotrack »

áno
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

podla mna nie
§ 20 Jazda cez križovatku
(4) Na príkaz dopravnej značky "Stoj, daj prednosť v jazde!" vodič je povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, odkiaľ má na križovatku náležitý rozhľad.
teda ak je krizovatka dostatocne prehladna a aj 2., 3. auto ma rozhlad nie je potrebne sa pohnut a znova zastat
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no hej, ale logicky, prečo potom vozidlo pred tebou vošlo do križovatky ďalej ako ty ktorý stojíš za nim, a neostalo stáť tam kde si ty keď z tade má dostatočný rozhľad? ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Je to na argumentáciu. Nejednoznačná formulácia. Ak však máme brať v úvahu "duch zákona" tak zastať musí každé auto.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Lebo vo vacsine pripadov nema zmysel zastavit ked stojim za prvym, popripadne druhym. Az taky zly rozhlad nebyva.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal:Lebo vo vacsine pripadov nema zmysel zastavit ked stojim za prvym, popripadne druhym. Az taky zly rozhlad nebyva.
To nemôžeš myslieť vážne. V neprehľadných/nebezpečných križovatkách, kde v drvivej väčšine prípradov stopka býva, máš rovnaký rozhľad 10 m pred križovatkou, ako ten čo stojí v križovakte??
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ano, nebezpecne krizovatky to je ina kategoria. Ale velmi casto byva stopka kde je fakt rozhlad dobry. A clovek ked tadial chodi denne tak to pozna.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ono stopka býva len na nebezpečných križovatkách. Inak by tam bola obyčajná prednosť v jazde. A to, že ty ju za nebezpečnú križovatku nepovažuješ je úplne jedno. Nehody na tých križovatkách sú dostatočným dôvodom dať tam stopku
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vymenujem par stopiek:
STOPKarlova Ves výjazd z DD od ulice Ferdiša Kostku, Nad Lúčkami:
pri jednosmernej premávke (nemôže ísť auto z prava), výhľad je asi cez celú Karlovu Ves (proste kam oči dovidia) ak stojím aj za 13tym autom, nestál by som už znova, načo, kým to auto čo vidím 2 kilometre v dialke dojde tak ja už budem 5x preč.
STOPEinsteinova smer Prístavný most, za Shell pumpou zjazd na Dolnozemskú cestu:
už počas prichádzania ku stopke sa dá asi 300m pozerať vľavo a sledovať ako (ne)idú autá. Takisto by som znovu nezastavil, tu však nieje rozhľad až do takej vzdialenosti takže 3-4 autá sú ešte OK.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

audiotrack napísal:ono stopka býva len na nebezpečných križovatkách. Inak by tam bola obyčajná prednosť v jazde. A to, že ty ju za nebezpečnú križovatku nepovažuješ je úplne jedno. Nehody na tých križovatkách sú dostatočným dôvodom dať tam stopku
To vsetko zalezi na tom, kto tam tu znacku dal. V KE a okoli je viacero STOPiek v podstate zbytocnych, lebo na danych krizovatkach je dost miesta a aj viditelnost je dobra.
Dokonca ja chodim denne cez jednu seriu krizovatiek, kde je to cele zle.
Prva STOPka je uplne zbytocna: http://goo.gl/maps/JuncP
Vpravo je to jednosmerka, takze prednost treba davat iba autam, ktore idu spredu alebo zlava, tam by uplne stacila prednost v jazde.
Potom smerom dolava je zas znacka prednost v jazde, ale tam by sa zas viac hodila STOPka, pretoze doprava vobec nevidiet kvoli budove a zaparkovanym autam: http://goo.gl/maps/ZHsal
A tretia STOPka je zas zbytocna, pretoze sa da ist iba doprava a auta chodia iba zlava, kde je velmi dobra viditelnost na velku vzdialenost: http://goo.gl/maps/eE8bO
Cize na tychto STOPkach by sa malo tolerovat ked sa pohne viac aut naraz, ale ja osobne to neriskujem, zastavenie na 2-3 sekundy ma nezabije a urcite je to kratsie ako dohadovanie sa s nejakym tvrdohlavym policajtom.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

V tomto pripade (zastavenie na STOPke v mieste rozhladu aj napriek tomu ze niesom "prvy v rade") by som sa s policajtom ani nebavil a moze byt tvrdohlavy, ak ten jeho bezmozog nepobere co sa stalo tak "nesuhlasim, oznamte ma na DI, vdaka dovi"
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

GothaR.. netreba obchádzať semafory a nebudeš zbytočne zastavovať na stopkách.. :P Ale inak.. až na tú prvú stopku s Tebou súhlasím....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No je to rychlejsie ako tie semafory, hlavne v rannej spicke :)
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Hegy napísal:V tomto pripade (zastavenie na STOPke v mieste rozhladu aj napriek tomu ze niesom "prvy v rade") by som sa s policajtom ani nebavil a moze byt tvrdohlavy, ak ten jeho bezmozog nepobere co sa stalo tak "nesuhlasim, oznamte ma na DI, vdaka dovi"
Hned ta vyvediem z miery. Na kazdom auto ktore mame v aute su hd kamery. Takze ked nepostojis opytam sa ta ci si si vedomy priestupky kedze stopka je zavazny priestupok a zapisuje sa ti do karty vodica a kedze urcite vies ze 3 taketo zavazne priestupky a robis preskusania z pravidiel cestnej premavky, odpovies ze niesi si vedomi oznamte ma na DI rad to urobim mam za to ciarku a na DI ti treskne 300€ pokutu. Ak by kamera nebola v aute po odstupeni na DI sa prihliada na to ci si uz taketo priestupky mal. Treba davat pozor na to co hovoris radsej sa nejak inak vyhovorit.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Na začiatku obce býva tabula, názov dediny a teda automaticky 50ka. Nám túto tabulu utrhli. Platí teda 90ka ?
Inak normálne hlavná cesta to je, dá sa povedať mimo dedinu ... cesta prvej triedy, široká (nemám v úmysle tam ísť 90 ..ale 70 tam chodí každý, len tie papľuhy zelené sa zvykli tam do kríčia schovávať a merať :lol: ) ..takže predpokladám, že dokiaľ tabuľu nazad neosadia tak mi môžu tak ...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hej mozu a ak by chceli dat pokutu nech daju sekom. Potom podaj staznost stiahnu pokutu. Treba spravit foto.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

IceHammer napísal:
Hned ta vyvediem z miery. Na kazdom auto ktore mame v aute su hd kamery. Takze ked nepostojis opytam sa ta ci si si vedomy priestupky kedze stopka je zavazny priestupok a zapisuje sa ti do karty vodica a kedze urcite vies ze 3 taketo zavazne priestupky a robis preskusania z pravidiel cestnej premavky, odpovies ze niesi si vedomi oznamte ma na DI rad to urobim mam za to ciarku a na DI ti treskne 300€ pokutu. Ak by kamera nebola v aute po odstupeni na DI sa prihliada na to ci si uz taketo priestupky mal. Treba davat pozor na to co hovoris radsej sa nejak inak vyhovorit.
Takze patris medzi tych co nechapu vysvetlenie STOPky, right? Smutne, prave preto to budem riesit s niekym kto aspon trosku chape vysvetleniu zakonu a nebudem to riesit s tebou ak nevies pochopit.
Pridam citát pána Packu:
"Zákon jasne hovorí, že vodič má zastaviť tam, kde má náležitý výhľad do križovatky. Ak mám aj z druhého miesta výhľad do križovatky tak, aby som dal všetkým prednosť v jazde, v tom prípade je to v poriadku a nemusí znova postáť,"
tvrdí Packa.
A rad by som si vypocul po zhliadnuti zaznamu kde som zastavil ako druhe ci tretie auto od pana na DI ako by reagoval, naposledy mi povedal "policajt v terene nie vzdy dokaze odborne zhodnotit situaciu" tak som sa len pousmial, prelozil som si to po svojom, zhrabol doklady, bolo to pri obdobnej situacii...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hegy napísal:Takze patris medzi tych co nechapu vysvetlenie STOPky, right? Smutne, prave preto to budem riesit s niekym kto aspon trosku chape vysvetleniu zakonu a nebudem to riesit s tebou ak nevies pochopit.
Pridam citát pána Packu:
tvrdí Packa.
A rad by som si vypocul po zhliadnuti zaznamu kde som zastavil ako druhe ci tretie auto od pana na DI ako by reagoval, naposledy mi povedal "policajt v terene nie vzdy dokaze odborne zhodnotit situaciu" tak som sa len pousmial, prelozil som si to po svojom, zhrabol doklady, bolo to pri obdobnej situacii...
Hegy nemyslel som to zle ani utok na teba.
Ked sa jedna o packu tak to bol prezident PZ ktory nieje nadradeny nad zakonmi takze to vysvetluje vsetko.
A zakon jasne hovori co znamena znacka stoj. Mas postat ci si uz prvy alebo druhy na to tam ta znacka je.
Ak ako policajt neviem odborne zhodnotit situaciu tak to robit nebudem. Ale kedze zaznam to ukaze za mna nech to posudi teda niekto na DI. Pravdaze si predvolaju daneho policajta taktiez aby vysvetlil situaciu a verim tomu ze by si pohorel. Ak by si bol pravdaze nieco porusil.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Vzdy ak nieco porusim tak to na mieste vycalujem, lebo som porusil predpisy, som si toho vedomy a chyba je na mojej strane. Ale pri tejto konkretnej situacii, ktoru riesime, ak by policajt ukazal zaznam na ktorom je vidno ze ako prvy som na stopke nestal avsak ja som stal ako druhy ci treti s nalezitym rozhladom do krizovatky, co uz by v zabere jeho kamery nebolo, tak by som urcite pokutu neplatil lebo "svoje" dodrzanie zakona som splnil a sice, zastavil som v krizovatke na stopke na mieste, kde mam nalezity rozhlad do krizovatky!
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Počkať, takže vlastne ja mám náležitý rozhľaď všade a policajt mi nemá ako dokázať, že nie, lebo z kamery, to nikdy nevidno. Problem solved!
Napísať odpoveď