Ale vsak to je jasne. Tvrdil tu snad niekto ze stat netreba? Nejak ti dochadzaju logicke argumenty.IceHammer napísal: Na stopke treba postat.
Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Ale veď my postojíme. Akurát sa potom nepohneme o tri metre dopredu a zas nezastavíme. Proste pustíme auto čo je pred nami, nepôjdeme mu nalepený na nárazník ... a ideme my ! S takým istým dobrým - náležitým rozhľadom ako malo auto pred nami.
§ 16 Rýchlosť jazdy, odsek 4: Vodič smie v obci jazdiť rýchlosťou najviac 50 km/h, a ak ide po diaľnici v obci alebo po rýchlostnej ceste v obci, najviac 90 km/h.
A ako spoznam na dialnici ci rychlostnej ceste, ze som v obci? Este som nikde na dialnici nevidel znacky pre zaciatok / koniec obce.
A ako spoznam na dialnici ci rychlostnej ceste, ze som v obci? Este som nikde na dialnici nevidel znacky pre zaciatok / koniec obce.
Rychlostna cesta - R1 napr. BB
tam mas pekne znacku..
D1/D2 Bratislava
Uplne vsade su tabule 
Skorej bude problem ze este cez nie tak vela miest priamo ide dialnica
Skorej bude problem ze este cez nie tak vela miest priamo ide dialnica
Presne. Take Brno. Pekne ho prefrcis. Sem tam znizena rychlost na 120 aby sa nepovedalo. A uz nas pravy opak. Cedula 10km od prveho vyjazdu, sak pre istotu ne.
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Wladas - nedochadzaju argumenty to len vy vymyslate veci ktore nemaju s tym spolocne. Napr sa hovori ze sa ma postat na urovni krizovatky. Pozriem to. Zaujimava diskusia.
No lebo po trase Presov - Zilina, ktoru jazdim pomerne casto, taky usek tusim ani nie je. Dakujem za info.
Tam nieje ani jedna taka, to mas pravdu
, ale kusok nizsie, v KE, take je 
jj.. v podstate ak by si šiel južnou trasou do BA, tak od vstupu do KE až po výpadovku na Rožňavu pri Optime ideš takmer neustále po ceste pre motorové vozidlá.. tam ideš takmer stále 90, len na troch úsekoch je kvôli prechodu pre chodcov znížené na 60... a na jednom úseku 70ka, ktorú aj tak málokto dodržiava..

-
hojko
Site Admin
MFa: A kde na trase Presov - Zilina ides dialnicou v obci??? Myslim, ze nikde.
Najprv precitaj, potom pis.hojko napísal:MFa: A kde na trase Presov - Zilina ides dialnicou v obci??? Myslim, ze nikde.
-
Grim
Darca
http://www.hojko.com/post1907120.html#p1907120
...tu ste sa tuším všetci sekli...našťastie som nedal na vaše rady a vždy keď som išiel rovno som nedával smerovku...
http://auto.sme.sk/c/6710014/hlavna-ces ... oviek.html
...tu ste sa tuším všetci sekli...našťastie som nedal na vaše rady a vždy keď som išiel rovno som nedával smerovku...
Na tvojom mieste by som na pseudorady pana Novotneho nedaval.. Neviem ci citas aj diskusiu, kde sa sem tam vyjadruju ludia znaly problematiky, a velmi casto pan naslovovzaty odbornik je totalne vedla.. Ved samotny text vacsiny jeho clanokov v style " podla nasho nazoru, malo by sa, pravdepodobne.." svedci o jeho kvalite...Grim napísal:http://www.hojko.com/post1907120.html#p1907120
-
RATZINGER666
Darca
JCM01 ma pravdu, od Novotneho radsej necitat nic... ale v tomto pripade to je tak, ako pise, a sice, ze smerovkou davame znamenie o zmene smeru jazdy... cize ak ideme cez krizovatku rovno, nezalezi na tom, na akej ceste sme a na aku cestu smerujeme, znamenie nedavame...
Akurat nevyhoda pre auto za chrbtom. On predpoklada ze bez smeroviek bude auto pokracovat po hlavnej a moze si neskoro vsimnut brzdove svetla. To bude ale samozrejme na jeho triko.
Ale preco si robit problemy? Radsej vyhodim smerovku aj ked pojdem rovno.
Ale preco si robit problemy? Radsej vyhodim smerovku aj ked pojdem rovno.
-
Grim
Darca
...ak vyhodíš smerovku a pôjdeš rovno, ja si môžem myslieť, že odbáčaš do rodinných domov na ľavej strane (v mojom príklade cesty) a začnem ťa z prava obiehať...samozrejme nastane riziková situácia, pretože sa naraz ocitneme vedľa seba, ty neodbáčaš a vytláčaš ma mimo cesty v mieste, kam by som sa ja mal vrátiť späť...
-
RATZINGER666
Darca
-
audiotrack
VIP
ale to je tvoj problém. Predchádzať zprava môžeš citujem:Grim napísal:...ak vyhodíš smerovku a pôjdeš rovno, ja si môžem myslieť, že odbáčaš do rodinných domov na ľavej strane (v mojom príklade cesty) a začnem ťa z prava obiehať...samozrejme nastane riziková situácia, pretože sa naraz ocitneme vedľa seba, ty neodbáčaš a vytláčaš ma mimo cesty v mieste, kam by som sa ja mal vrátiť späť...
ak je cesta doľava aj rovno, a on bliká ľavou smerovkou ale nelepí sa na ľavý okraj jazdného pruhu aby umožnil predchádzanie vpravo, tak tam tie pochybnosti rozhodne sú.(1) Predchádza sa vľavo. Vpravo sa predchádza vozidlo, ktoré mení smer jazdy vľavo a ak už nie je pochybnosť o ďalšom smere jeho jazdy. Pri jazde v pripájacom jazdnom pruhu alebo v odbočovacom jazdnom pruhu sa smie vpravo predchádzať aj vozidlo idúce v priebežnom jazdnom pruhu.
Okrem toho, na križovatke predchádzať nemôžeš:
(5) Vodič nesmie predchádzať,
.
.
.
g) pri jazde cez križovatku a v takej vzdialenosti pred križovatkou, ktorá nie je dostatočná na bezpečné dokončenie predchádzania pred úrovňou križovatky; to neplatí pri predchádzaní motocykla bez postranného vozíka alebo nemotorového vozidla,