Reproduktory k PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Re: Reproduktory k PC

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Ryan, tie Microlab budu nieco podobne ako Kurzweil?
To je blbe ze nemam moznost ich niekde pocut, aby som mal predstavu ci sa mi paci taky zvuk alebo nie. Konkretne mam na mysli Kurz. Takze musim vybrat len takto naslepo.
Inak tiez som stiahol ten DFX a je to celkom zaujimave. Aspon tak na skusku. Mne sa to s Maxellmy paci :)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kurzweily su študiovky. Takže sa da čakať že ten zvuk bude analytickejši, rovnejši, presnejši. Microlaby budu asi zabavnejšie. Ale ako vravim, Kurzweily som nepočul tak len dedukujem z toho čo som vyčital.
photone69
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa photone69 »

Bude tam velky rozdiel medzi 6c a 7c? zvukovo, nejde mi o to aby mi vyleteli okna, na bomby to pustat urcite nebudem, ale je tam rozdiel nejakych chabych 20 euro...si k nim asi poriesim nejake stojany, budem ich mat od seba tak cca 1,5-2m
Ryan Giggs
VIP
VIP

Stačia podľa mňa 6-ky. Ten basak naviac nema žiaden špecialny prinos.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tak, 7c su iba dvojpasmove, cize vo zvuku nebude vyrazny rozdiel. Maju akurat vacsi objem, co by trochu mohlo pomoct basom, ale v praxi neviem. Ale aj z priestoroveho hladiska by som radsej bral 6c, 7c su uz velke a na bezne pocuvanie v mensej miestnosti znacne predimenzovane. Ja ich mam nastavene nonstop na 50% a hlasitost regulujem cez PC, kde pri 100% vystupe z PC je to uz riadne nahlas a viac nepotrebujem, u teba to asi bude podobne. Ber 6c a usetris € aj nejaky ten priestor :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

K tej hlasitosti, idealnejsie je to robit opacne. Teda v PC vsetko na max a regulovat na repraku. Pri nastavovani v os sa totiz orezava aj bitova hlbka. Aj ked vlastne v tejtokategorii je to asi jedno.
photone69
Light Expert
Light Expert

hmm a co tak nejake kvalitne repro + k tomu woofer, okolo 150eur. Radsej by som si to poskladal, urcite by som ziskal lepsiu kvalitu. Rad pocuvam hudbu, ale aj si rad zahrajem a k tomu bodne woofer :) len neviem ci je 150 realny budget na nieco dobre
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No na to by si uz potreboval zosilnovac, a tam ceny zacinaju od 150 € :) A aj tak su tieto lacne subwoofery len na dunenie z ktoreho po chvili rozboli hlava, presne a silne basy ti zahra iba nieco z uplne inej cenovej kategorie. Aj preto som ja osobne volil vacsie 2.0 repro, na hudbu basy stacia bohate, ale ani pri BF3 to nezaostava a stol sa vie zatriast :)
Ono je to tak, ze za 150 je tazke zohnat kvalitne 2.0 repro bez zosilnovaca, s integrovanym zosikom je to este tazsie a spolu so subwooferom asi nemozne.
photone69
Light Expert
Light Expert

Tak som sa dopracoval k tymto moznostiam:

chcem 2.0 + sub dokupit alebo 2.1 .

Tieto dve viem zohnat len tu v anglicku, a akurat by som ich nejak vedel zobrat zo sebou v lietadle :D

Audio engine 2 : http://www.amazon.co.uk/Audioengine-mul ... 669&sr=8-2
Cena je dost vysoka + este k tomu chcem sub.... (da sa k nim pripojit)

Otone audio Stilo 2.1 Pro : http://shop.otoneaudio.co.uk/desktop-sp ... ystem.html
super vykon, odporucane od kolegov cenovo v mojej kategorii.

Tieto uz zozeniem na svk

Microlab 6c : http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... ab-solo6c/
takisto neviem ci mi bude stacit na hranie jeho bass takze uvazujem dokupenie sub + zase to je uz za hranicou 100 eur

Microlab FC50 : http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... ecifikace/
Tento je zatial nazaujimavejsi, lebo ma vyskovy aj 4" stredak na repracikoch + 30W sub je viac ako dost pre mna, dizajnovo ma tiez zaujal, skoda ze ho nemaju v cierno striebornej :D

Logitech Z553 : http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... ech-z-553/
Aj tento celkom vyhovuje....

Najviac sa mi vsak paci Otone stilo pro a Microlab fc50, pekne mi sadnu do 100 eur +- a mam k nim aj woofer :D , niekto nema s nimi skusenosti? kedze na nete toho fakt vela neni a to som nato obetoval celu noc aby som nieco nasiel. Ale co som nasiel bolo vsetko pozitivne..., akurat neviem ci ten sub pri FC50 treba dat na stol aby mal naj efekt alebo da sa aj na zem? ako napriklad pri : Swans m10 : http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=373
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem preco sa tak zubami-nechtami drzis tej hlupej myslienky, ze potrebujes 2-pasmove satelity. To je ako vyberat podla papierovych parametrov. Nezaruci ti to vobec nic. Ze maju repro 2 pasma znamenalenze maju 2 pasma. Neznamena to zeto automaticky zahra lepsie ako pasmo jedno.

Kazdopadne, Microlab robi zvukovo velmi zaujimave modely, takze by som sa toho nebal. Tie satelity ale asi tiez nebudu najmensie ked tam je 4" stredobas.

Ked to zhrniem, tak za seba na hudbu vyhradne 2.0. Ten sub naviac je imho hlupost, sice to pojde hlbsie ale zaroven to bude duniet aj ta kde nema. A o kvalite sa tiez nema zmysel bavit.
Alebo si za tie prachy kup sluchadla a dostanes sa na uple inu zvukovu uroven.
photone69
Light Expert
Light Expert

Kazdopadne, zoberem asi tie Microlab FC50, uz sa nadtym nebudem zbytocne trapit. Niesom audiofil, takze urcite mi budu postacovat, na kazdodenne pocuvanie hudby+nejaky ten serial/film a sem tam hra. Potom vam napisem, ze ci som s nimi spokojny :)
Trymore
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trymore »

Alebo sa pozri po bazárových Logitech z623. Nedávno som ich predával za 80€ (ako úplne nové), možno sa niekto nájde kto by ich ešte predával.
photone69
Light Expert
Light Expert

ake si mal s nimi skusenosti? co som cital tak hovoria ludia ze bass je dobry ale prekryva velmi vysky a stredy
Trymore
Light Expert
Light Expert

Bass bol výborný a silný, výšky prenikavé, ale stredy ozaj potlačené. Aj to bol dôvod, prečo som sa obzeral po niečom inom a kúpil niečo lepšie. Ale stačilo sa pohrať troška s ekvalizérom a zvuk bol veľmi fajn (aj keď tadeto by cesta nemala viesť). Ale čo sa týka filmov, tak tie logitechy sú úplne super za tú smiešnu cenu. Na hry takisto, fantázia (v rámci ceny).
photone69
Light Expert
Light Expert

V podstate mi bude na nic taky silny woofer, ked ho aj tak budem musiet pouzivat asi tak na 15% aby ma susedia nezabili :D, a tie Microlaby FC50 budu pre mna urcite ako usite. Uz by ma presvedcilo len fakt nieco vynimocne v tejto cenovej kategorii, a podla mna som uz vsetky 2.1 ktore existuju a su dostupne popozeral :)
Trymore
Light Expert
Light Expert

Počkaj, to bývaš v paneláku? Ak áno, tak je úplne zbytočne kupovať set so subwooferom, aj ten najslabší dokáže nahnevať susedov. V tom prípade kúp klasické 2.0 repro, naozaj.
photone69
Light Expert
Light Expert

Nieje to panelak, mam tehlove steny je to skor bytovka, mam doma stary genius 5.1 dreveny set s tym obrovsky wooferom, ked som ho vybombil tak to poculi vsetci :D tak siel vacsinou na polke. Mozem si dovolit bass, ale s mierou a ja uz aj tak nepocuvam veci velmi hlasno, takze nepotrebujem 200W RMS
Trymore
Light Expert
Light Expert

Skús sa pozrieť ešte na tento model Teufel Concept B 20.

Dvojpásmové bedne s bi-amp technológiou, 2x20W RMS, nemecká kvalita, 100 €. Na obrázkoch vyzerajú malé, no v skutočnosti sú akurát k PC na dlhodobé príjemné počúvanie hudby bez pofiderného subwoofera. Sú celkom pekné, ako vidieť na videu:
photone69
Light Expert
Light Expert

hmm nieco ako Bose companion 20? Ale stale som skepticky, ze z toho nebude taky pozitok napriklad pri filmoch alebo pri hrani hier ako z 2.1. Ale su zaujimave a chcel by som si ich vypocut
Trymore
Light Expert
Light Expert

Bose? S tým to prosím neporovnávaj, tie od Bose obsahujú jeden malinký širokopásmový reproduktor. Viac predražené repro ako od Bose som ešte nevidel, sú to strašne nadhodnotené šmejdy, čo sa týka zvuku a kvality spracovania ozvučnice. U Bose ani nikde nenájdeš technické špecifikácie, prečo asi? Lebo by to bola hanba :)

tu máš Bose bez mriežky :D no sám posúď, nie je to na smiech? :)

Bose Companion 2 cena 100 € (keby tam nemali nálepku Bose tak takéto repro kúpiš za 7 €),
Bose Companion 20 cena od 230 € (prakticky ten istý model ako dvojka, ale dvojnásobná cena, reálna hodnota max 10 €).

Kto si kúpi Bose, je mi ho ľúto.

Ale je to na tebe, ja som ti dal do pozornosti kvalitné stereo k PC od Teufel, je to značka s ktorou mám výborné skúsenosti.
Musíš si vybrať, či chceš príjemný zvuk alebo dunidlo k filmom a hrám.
Napísať odpoveď