Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Grim »

...vlastne máš pravdu...nikto by nepredchádzal vozidlo, ktoré prechádza križovatkou so smerovkou 30 - 40 km/h...v takej rýchlosti asi odbáčať nebude...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak je cesta aj rovno, možno spomalil na 30-40 lebo ide zastaviť aby dal prednosť protiidúcemu :) Nie je to jednoznačné. Okrem toho, to si už sám protirečíš. Ty zprava vari predchádzaš aj autá čo idú 40km/h? Veď tak chodí väčšina autoškôl a aj kopec normálnych vodičov. Alebo má na ceste len výtlk. To vôbec nie je ukazovateľ niečoho že ide zastaviť alebo odbočiť alebo čo ja viem. Zprava sa obchádzajú autá čo sú nalepené pri stredovej čiare, majú smerovku a STOJA alebo ich rýchlosť je veľmi blízka státiu (len sa vlečú ešte pár cm kým zastanú). Vtedy to je bez pochýb. Ale ak idem 40 km/h, mám smerovku vľavo ale idem po svojom pruhu (že má ani nemáš vpravo kade predbehnúť) tak asi logicky že ma nebudeš predbiehať. Ak som spomalil, tak preto že mi ide v protismere auto alebo že idem doľava. Každopádne musíš spomaliť aj ty, o predbiehaní sa nemáme prečo baviť. Ak by som však tú smerovku nedal, tak ťa nič nevaruje že budem spomalovať alebo úplne zastavovať. Jedine brzdová svetlá čo už môže byť neskoro
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...presne to som myslel...každopádne je to ale pytomina dávať smerovku, ak idem rovno...ale vídam tak aj autoškoly, vždy dajú smerovku, aj keď idú rovno a neodbáčajú k žiadnemu z rodinných domov...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Vrátim sa ešte k tej debate o státí na STOPke, ako druhé/tretie vozidlo.

Dobrý deň p. X

Odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru prijal prostredníctvom oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru Vaše podanie, v ktorom sa chcete informovať o povinnosti zastaviť na STOP-ke, keď stojíte ako druhé vozidlo v poradí pred križovatkou a na križovatku máte náležitý výhľad.
Po preskúmaní Vašej žiadosti odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru zaujíma k predmetnej žiadosti nasledovné stanovisko:

Vo vyhláške č. 9/2009 Z. z. ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „vyhláška“) je uvedené: „ Značka Stoj, daj prednosť v jazde! (č. P 2) ukladá vodičovi povinnosť zastaviť vozidlo a dať prednosť v jazde; vodič je povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, odkiaľ má na križovatku náležitý rozhľad.“
Vyhláška nehovorí nič o počte vozidiel. Ak máte aj z druhého miesta náležitý rozhľad do križovatky tak, aby ste dal všetkým prednosť v jazde, v tom prípade nemusíte znova zastaviť vozidlo.

.. možno to bolo väčšine jasné, no radšej som napísal, nech mám aj ja v tom istotu :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Super ze to je aj v oficialnej forme ale ajtak sa najde niekto kto bude tvrdit opak a ze ten kto odpisoval z PDI sa musel urcite isto zmylit.
Skoda ze sa to neda okrem tu forarom niektorym vysvetlit takto lahko aj tym zelenym bezmozgom. Skoda
EDIT:/ akurat konatelka kricala po chodbe "nebudeme kupovat novu znamku, prelepime z auta a prepiseme ŠPZ, čo ste normálny?!" :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Na margo "zelených bezmozgov", nedávno som na FB zachytil toto, citujem. Ako je napísané, neuspeli, ale aspoň vidno aká vzorka sa za radových policajtov hlási.

...dovolím si zdieľať kamarátkin status, kde zverejnila úrivky slohových prác nemenovaných absolventov SŠ, ktorí robili prijímacie skúšky do PZ.

Myšlienky "adeptov" Polície.
Na objasnenie: "adepti“ sú skutoční, ktorí majú MATURITNÚ SKÚŠKU zo SLOVENSKÉHO JAZYKA a samozrejme, že na prijímacom konaní z písomnej časti zo SJ do PZ po svojom neskutočnom prejave neuspeli! Pre zachovanie „autenticity“ sú časti textu prepísané s chybami.

► "Už ako 12 ročný pozraval akčné filmy. Neboloto bochvejake travenie ale bol som malý šuchtoš a pomalinky som sa steho zpamätával a začal som cvičiť a hlavne kvolitemu aby sa páčil dievčatám. A ked som začal rozmislať co budem robyť, keď videm školu tak dluhu dobu som uvažoval či pojdem vojakom alebo policajtom. Už počas 5 ročneho rozmislania som zacal robyt sport, ktorý je psichicky naročný. A tak na koniec rozhodol isť policajtom. a dnes apsouloval fizické testy, ktoré som priemerne zvladol a dúfam zeberuma. A hlavne kvolitemu, že budem dobrý a spravodlivý. "

► "Som 20 ročný chlapec, ktorý žije spolu s rodičom. Nemám veľa volných časov, ale teraz už mám. Najviac sa mi lúbi tráviť voľný čas medzi kamrátom a priateľkou. Hral som futbal, to je moj hobby a s tým aj trápim najviac voľný čas. S rodinom odychujem, bycikel máme, ideme von, pili sme víno, tancovali. Každý deň keď sa zobudím idem do telodvični. Krátka to bolo môj voľný čas. Myslím si, že ste ma lepšie oboznámili a keď prídete k nám viete, že s čím budem tráviť voľný čas. "

► "Podľa môjho objektývného názoru áno, kniha má ešte budúcnosť. Pítaťe sa prečo? Pretože dnes sa ľudia spoliehajú už len na vymaženosti a výdobitky modernej doby. Ale sú tieto veci, tieto výdobitky spolahlivejšie ako papier? Ja si myslím že áno. Pretože počítač sa môže pokaziť, môže sa vymazať pamať, ale knihu len tak nevymažeme. Ak máťe skúšky treba do školy z čoho sa učíťe? odpoveď znie že z 90% sa učíte z kníh. Prečo? Kniha nepotrebuje batériu na to aby ste čítaly. Samozrejme ak je svetlo. Bez knih by sme nevedeli nič o našej minulosťi, históriy ani o treba o poviedkách a rozprávkách.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Co dodat :-)
Bohuzial post Policajt (akehokolvek druhu) sa uz povazuje asi tak nejako ze: "kurnik nic neviem, nikde ma nechcu, idem k policii..."
Potom sa nam to tu tak pekne zrkadlii :-)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Zas ale na druhú stranu ... sem tam sa na políciu hlásia aj normálni ľudia, to zas netreba krivdiť. Problém je sa tam však dostať, ak nemáte známosti :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

sa uz povazuje? vzdy to takto bolo. bezmozgovia sa hodili len k policajtom a vojakom
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem ako to povedat ale za poslednych 5 rokov sa moj nazor na PP zmenil z neutralneho na velice zly, slovo Policia na Slovensku nabralo UPLNE iny vyznam.
Keby mam problem tak ani neskusam volat na Policiu popravde, riesim si ho svojpomocne.
Skvelym prikladom je taka prkotina ako ohnuty disk na vytlku. Dojdu cur*ci, este ti napalia za 60€ za neprisposobenie blabla (najubohejsi alibizmus aky som kedy pocul) a poistovna ti preplati hov*o.
Teda oprava 100€ + 60€ pokuta + nervy a stresy. Ak sa vytlku uhnes a vybocis z pruhu, mas to iba za 150€. Ked niekomu naplujem na topanky (sluzobne) ako budem prejednavany?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ked citam Hegy tvoje prispevky, tak ako prvy ma napadne, ze zas tu pise tento ko*ot svoje zaujate prispevky. A tak je tomu aj teraz. Ked citam tie tvoje detinske oznacenia v podobe bezmozgov, cukarov a neviem akych dalsich oznaceni a prirovnani, tak sa len smejem na tvoje hluposti. Tvaris sa ako keby si bol najvacsi znalec aut, najlepsi vodic a osoba, ktora ovlada najlepsie dopravne predpisy a zakony. Vsetko zle sa snazis hodit na policajtov, dehonostovat ich pracu a ponizovat ich kde sa len da. Ked sa objavi clanok o negativnej pracii policie, hned to sem dokazes dat a oznacit bezmozgov ako najvacsiu skazu na Slovensku.

Najskor si laskavo uvedom ako a kto schvaluje zakony. Je to parlament a zakony podpisuje prezident, pripadne ho pravom veta prelomi opat parlament. To, ze poslanci schvalili to, ze za dopravnu nehodu je pokuta od 60 eur vyssie alebo ze platis 60 eur za to, ze pride dopravna policia, spravi dokumnetaciu, tak to nie je chyba policie. Su to zakony, ktore na Slovensku platia a tieto zakony neschvaloval bezmozog (ci ako ho oznacit, aby si tomu porozumel) z policajneho oddelenia Bratislava IV, ktory je u policie 3 roky aj s cestou. Takze nadavat a urazat radoveho policajta v tejto veci je dost retardovane. To, ze sa niekto vytlku uhol a vybocil z pruhu je jedinecna situacia, ktora sa stala tuto zimu a bolo to medializovane v televizii, tusim Jojka spavila z toho nafuknutu bublinu a to, ze akysi policajt udelil za to pokutu a vodic s tym suhlasil a podpisal, tak to je jeho hlupost. Ja by som osobne nic take nepodpisal a nech mi to zenie na spravne konanie na dopravny inspektorat, to by som si pozrel.

Mam kamaratov policajtov, nemozem na nich povedat kriveho slova. Ked som sa rozpraval s nimi, tak sa snazia davat pokuty minimalne a ked uz pokuta ide, tak to su veci ako jazda na cervenu cez krizovatku, stopka alebo napriklad u mna nenavidene kluckovanie medzi autami bez pouzivania smeroviek. Nastanu situacie, kedy pride povel od vedenia a treba naplnit urcity limit na pokutach, to byva pocas policajnych akcii. To, ze niekto nema pas, tak za to mu pokutu neda, len dohovori, pretoze je to jeho hlupost a ked sa zabije, tak ublizi len sebe a svojej rodine. Najdu sa urcite aj opacne pripady, ale dovolim si povedat, ze je mam s policajtami dobre skusenosti a pokial som sa spraval ja slusne, tak sa spravali aj oni. Ak sa spravas ako arogantny ko*ot a mas pred nimi vystupovanie ako tu na fore, tak sa im ani nedivim, ze sa k tebe spravaju tak ako sa spravaju. Skatulkovat a hodnotit vsetkych podla jednej dvojice, ktora blokovala auto v Bratislave alebo dala pokutu na obijdenie vytlku, tak to je tak chore, ako su chore takmer vsetky tvoje zaujate prispevky.

Ked uz niekto napise, ze co budem robit, pojdem k policii, tak sa na tom len zasmejem. Som si isty, ze taky clovek ako ty by sa tam nedostal a s urcitostou by vyletel na psychotestoch. A hlavne mi tu nepis, ze si si psychotesty robil, ze ta to tam nelaka, ze nechces byt jednym z bezmozgov a ine trepoty, ktore dokazes napisat.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik za nazor :mrgreen:
Nene nechapes o co ide, teda, takto... Policajt je v prvom rade clovek. A clovek, ktory ma v hlave nasrane je pre mna bezmozog, bohuzial vzhladom na "dnesnu" situaciu a vzhladom k prevahovej vacsine su to bezmozgovia skoro vseci zaskatulkovani v mojej hlave a tak to aj ostane, nechcem to menit a komu sa to nelubi, prosim, nech si neha nasrat na hlavu az nejaky mamrd co ani nevie kedy sa stoji na STOPke bude ukladat pokutu a vyhrazat sa odobratim VP, ja sa radsej obhajim.
Vodic dobry, neviem, no nemal som nikdy nehodu a auto som v zivote ani len neskrabol.
Znalec? Tak isto nie ale aspon ake-take znalosti a trosicka rozumu a zrucnosti ma usetria od stoviek eur v servisoch ;) a zaroven viem ze som si to robil sam a ze som to spravil poriadne to je pre mna velke :plus: (tak to vnimam ja a nezavidim ludom co sa musia serkat po servisoch).
A ak chces rozoberat mna tak zaloz temu "nemam rad hegyho" a nespamuj tu bullshit v diskusii o policajtoch. :smt006 :mrgreen:
edit:
A hlavne mi tu nepis, ze si si psychotesty robil, ze ta to tam nelaka, ze nechces byt jednym z bezmozgov a ine trepoty, ktore dokazes napisat.
Nie nerobil, nelaka ma byt sasom v zelenej kombineze a pocuvat nejakeho ineho sasa v kancli ze co mam robit a pisat si mozem a moooozem lebo som v praci ktora ma BAVI, ktora je ZAPLATENA a v ktorej si mozem pisat aj CELYYYYYYYYYY den, ak to uznam za vhodne. :wink:
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem ti bezmozog na vysvetlenie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hegy napísal:... v ktorej si mozem pisat aj CELYYYYYYYYYY den, ak to uznam za vhodne. :wink:
tak to sa máš čím chváliť. Ale keď si policajt vypýta o 20 viac, ak to uzná za vhodné už je bezmozog
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Jop to su moje nazory zalozene na mojej dennej praxi co zijem v Bratislave a vidim co ti panacikovia pod zastitou motta "Pomahat a chranit" vyvadzaju. Nebudem tu rozoberat moralku PZ.
Nehovorim o jednej konkretnej situacii ale vseobecne.
A mam cim chvalit? Sa nechvalim, ale urcite sa citi clovek lepsie ked slobodne rozhoduje o tom co a kedy bude robit ako clovek ktory plni niekoho "TODO list" to mi snad nejdete hovorit ze najradsej by ste plnili niekoho nezmyselne prikazy. :mrgreen: :mrgreen:
A uz stop OT nehajte ma zit si pokojny zivot :|
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Hegy napísal: ...nelaka ma byt sasom v zelenej kombineze a pocuvat nejakeho ineho sasa v kancli...
Neláka ťa byť šašom v zelenej kombinéze, ale to, že tu na fóre pre podaktorých tým šašom si, si asi nevieš pripustiť. Je mi ľúto, ale kopu tvojich príspevkov sú len blbé reči na iné osoby. Tiež mám kamarátov policajtov a nemôžem povedať, že by to boli vymetenci. Mám kopu skúsenosti s policajtmi a nikdy, nikdy som nemal problémy s nejakou hliadkou alebo policajtom, ktorý ma zastavil. Čo mám kamarátov a bavil som sa s nimi, tak s každým jedným zastavením šoférom sa bavia podľa toho, ako sa daný šofér chová. Ak neseká zbytočného machra, tak ho ani zbytočne nebuzerujú. Dneska jeden kolega spomínal, že ho v utorok vo Vinosadoch zastavila policajná hliadka. Povedal si, že však všetko má v poriadku, tak čo sa bude. Vysmieval sa im priamo do ksichtu štýlom, však nemáte mi čo našiť. Ale veru mali. Nemal zapnutý pas a automaticky dostal pokutu 60€. Samozrejme, že sa rozčuľoval, ale nakoľko je za pás pokuta 60€ stanovená zákonom, tak ju musel so sklopenými ušami zaplatiť. Nakoniec si aj priznal, že spravil chybu on. Keby nebol blbý a nevyškieral sa im, tak by možno odfrčal iba s dohovorom.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Neláka ťa byť šašom v zelenej kombinéze, ale to, že tu na fóre pre podaktorých tým šašom si, si asi nevieš pripustiť
Ja to pripustam vzdy som bol iny :-) ale popravde, celkom mi to tak vyhovuje.
2x nas vykradli (v rodicovskom byte), 1 mi ukradli telefon, 1 mi naburali auto na parkovisku a vela inych pripadov ktorym sa neprilozila absolutne ziadna vaznost (zdokumentovane a tym to hasne). OK. Akonahle sa ma prejednavat nejaky priestupok tak pomaly Mestsky policajt ta ide poucovat ako mas jazdit. Mam to u prdele, uplne, pokial ma neodnesu proti mojej voli v putach tak su mi uprdele.
Vy tu stale poukazuvavate na mna a na to aka je Slovenska policia dolezita, jedine co vsak robia je tahaju z ludi peniaze (zo mna bez dokazoveho materialu uz nevyberu ani cent preto sa tak spravam ako sa spravam), ak potrebuju pomoct tak tu uz niesu taky ochotni a aktivni. Pritom kazdy z tych zmrdov vzdy zobral uplatok ked som ponukol hahahah. :mrgreen:
To co prezentujem, to myslim vazne. Ked pozeram tie videa ako si tu policajti vodia za nos ludi na cestach v novinach si precitam ako dopravak da pokutu za obcahdzanie vytlku cez protismer a nasledne na to sadne do auta a urobi to iste. Popr. ak je nejaka protiromska vzbura v dedine tak prijde par machrov s obuskami ich povytlkat :mrgreen: ja len nahlas kricim a cakam, kedy sa to tym smejdom vypomsti to si vychutnam :wink: :smt033
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Aby som reagoval na minusovu karmu, pretoze neviem na koho reagujem - nie som policajt, nikdy som nim nebol a nemam ani nic spolocne s policiou,. Min. vnutra alebo inymi stastnymi slozkami.

To, ze vas vykradli je smutne. Ze ti niekto ukradol telefon alebo si ho stratil, tak to je polutovania hodne. Ze ti naburali auto na parkovisku, tak to je neprijemne. A co spravila policia? Pri vykradnuti to nafotili, zdokumnetovali, vzali odtlacky prstov a tam to konci. Ked nie su odtlacky, tak ako dalej postupovat? Asi nijak, je to ako hladat ihlu v kopke sena. A co v pripade telefonu? Ano, je tam IMEI cislo ale je tu zakon o minimalnej skode, zakon co chrani operatorov pre podavanie udajov a rozhodnutie sudu na lokalizaciu podla IMEI kodu, navyse sa da IMEI kod zmenit. Takze ako ides hladat ukradnuty telefon v hodnote 200 eur? Naburanie auta na parkovisku, bez svedkov, bez nicoho. Kto si da nieco take opravit do servisu a zaplati si to, aby sa na neho prislo? Nikto, radsej sa s niekym dohodnem a spravim to z poistky alebo to dam spravit ku niekomu do garaze. Takze co v tychto pripadoch moze spravit policia a ako ti ma pomoct to vyriesit? Obavam sa, ze len zlomok takychto pripadov sa podari vyriesit a to nie je len na Slovensku, ale aj v Cesku, Rakusku, Nemecku, Svedsku, Kanade alebo v Mongolsku.

Denno denne sa pokutu vodici za ochadzanie vytlkov, keby nebola ta medializovana kauza na Jojke pred mesiacom alebo dvomi, tak ani nevies ze sa nieco take stalo a zijes si dalej svoj naruseny zivot. Takto sa mas aspon coho chytit, mas sa cim ometat a mas co stale spominat ked mas chut len tak bezdovodne si kopnut do policajtov. Pises tu o tom aki su policajti bezmozgovia, ako vzali uplatok, ale to, ze si ho ty ponukol, tak to ti je vtipne? Je to smutne, ze sa stavas jednym z nich a sam pachas trestny cin tym, ze ponukas uplatok a este sa z toho tesis a si cely rad, ze ho od teba vzali. Mam take tusenie, ze si chora osobnost, ale nerad by som ta hodnotil, to by som nechcel v tejto teme.

Je zaujimave, ze len ty prides den za dnom, tyzden po tyzdni so zaujimavymi pribehmi o policajtoch, o tom ako sa sprava tebou oznacovany bezmozog. Je zaujimave, ze mam kamarata profesionalneho vodica, ktory rozvaza tovar po celkom Slovensku, dalsieho znameho mam kamionistu a nespominam si, ze by za posledny rok alebo dva niekto z nich nadaval na policajtov, ak neratam situaciu ked kamarat prekrocil dost vyrazne rychlost v obci a dostal to len za priatelskych 60 eur. Bol nahnevany, ale nakoniec bol rad, ze takto dobre obisiel. Preto tvrdim, ze je to vsetko o pristupe, o tom kto sa ako sprava a co si dovoli.

Podla mna si ty zivy priklad bezmozgu na ktorom sa bezmozog odbavuje a okrem dokladov od auta da este aj fukat a skontroluje povinnu vybavu. Mna ked zastavia policajti, tak dam doklady a idem prec, takto to bolo poslednych par zastaveni, zacalo to "dobry den pan vodic" a koncilo to "stastnu cestu pan vodic". Nikdy som nezazil sikanu na ceste od policajtov, pretoze som sa vzdy spraval milo, slusne, cez zimu sa vzdy opytam, ze ci ich vyhnali v tejto tuhej zime stopovat do ulic a pohoda. Ked je niekto saso, tak sasom aj ostane a potom musi pocitat s tym, ze sa k nemu budu spravat ako k sasovi a zgustnu si na nom.

S pozdravom bezmozog test.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

:shock: sry to sa mi nechce citat
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

test napísal:Nikdy som nezazil sikanu na ceste od policajtov, pretoze som sa vzdy spraval milo, slusne...
a toto je hlavná príčina prečo máš na nich pozitívny názor. Len raz by si narazil na par blbečkov čo sú buď nasraný od šéfa, majú zlý deň alebo to robia len tak. Skasírovali by ťa za totálnu hlúposť, dali by ti pocítiť ich moc (s ktorou ty nič neurobíš) boli by k tebe arogantní, ironickí, povýšeneckí a posrali by ti nie celý ceň ale rovno týždeň. A ešte ako bonus by to boli zasrani vo veku 21 rokov čo im ešte smrdí uniforma novotou a o zákonoch by nevedeli ani zlomok toho, čo majú v skutočnosti vedieť. A ty by si s tým nič nezmohol aj napriek tomu že by si sa choval ako medik.
Takýchto prípadov je XYZ a to je práve ten dôvod, prečo mnoho ľudí má na políciu negatívny názor. Ano, nájdu sa aj takí čo na nich kydajú iba pre to, lebo to robí väčšina. To odsudzujem.

Ja osobne mám s nimi dobré aj zlé skúsenosti, napriek tomu si držím ešte stále názor mierne nad pomyselnou pozitívnou hranicou.
Bývalý spolužiak zo SŠ je policajt. V škole to vždy bol vývrhel a zloduch najväčšieho zrna. Ďalší známy policajt má dieťa o ktoré sa vôbec nestará, miesto toho chodí na záťahy (nie tie policajné) a chlastá všetko čo vidí. Takto by sa dalo pokračovať. Nechcem to generalizovať, samozrejme to robia aj bežní ľudia, ale v tomto prípade mi vadí, ak niekto hrdo nosí na hrudi odznak - zjednodušene vodu káže, víno pije. To mi vadí úplne najviac.
To, že dajú nejakému blbcovi pokutu za 190km cez dedinu a zoberú mu VP je snáď normálne.
Napísať odpoveď