Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Hegy »

Policia ma pomahat, ma chranit, ma tu byt pre nas pre ludi, ma robit vsetko pre to aby nam bolo bezpecno, aby sme sa "dokricali" spravodlivosti, aby boli tam kde ich treba, ked ich treba.
Tam kde ich treba ich v skutocnosti nikdy nenajdeme. Nikdy nebudu robit prevenciu zlocinu v uliciach Bratislavskeho pentagonu, Kosickeho Lunika IX alebo vsade inde medzi tymito lokalitami kde sa bezne pachaju kriminalne ciny.
Nie... Koniec iluzie o policii ktoru by som ctil a respektoval, koniec iluzie o policii ktora by bola pre mna autoritou.
Mame tu bandu tupcov (cely cas hovorim o "novej" vlne policajtov), ktory sedia s koblihou v sluzobnom aute a iba striehnu kde a ako sa da koho zbuzerovat a skasirovat. Efektivita policajta sa pocita na €urá! To kde sme? Naco je policia ktora plni svoje kvoty tym, ze vyzbieravaju peniaze na cestach?
Toto je policia ktora mi ma byt autoritou? Ku ktorej mam chovat respekt? Nie... Odpluvam na zem a viem ze vela z vas si mysli to iste akurat viete ze by sa do vas nejaky "Test" na Hojku alebo iny moralista v zivote tak si svoj nazor setrite pre seba.
Tod moj nazor, kto sa nestotoznuje, prosim, nikomu svoje slova nekazem ale myslim si ze idylka "dobry den pan vodic" a "stastnu cestu pan vodic prajeme :smt006 " uz davno nieje aktualitou dnesnej doby a ak ano, tak vynimocne :smt017
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Header - Povazujem za logicke, ze pokial som nezazil sikanu zo strany policajtov pocas soferovania, tak nebudem predsa na nich nadavat. Keby som to aj zazil, vzdy su to individualne zlyhanie dvojice alebo trojice v ktorych sa pohybju, nebudem preto hodnotit cely zbor policajtov.

Hegy - Kedze sa ti moj predosly prispevok nechcelo cely citat, pricom verim, ze si si ho precital, ale nezmohol si sa reagovat, tak to aspon skratim a poziadam ta o reakciu a odpovede na otazky k tejto casti, ktoru som napisal: To, ze vas vykradli je smutne. Ze ti niekto ukradol telefon alebo si ho stratil, tak to je polutovania hodne. Ze ti naburali auto na parkovisku, tak to je neprijemne. A co spravila policia? Pri vykradnuti to nafotili, zdokumnetovali, vzali odtlacky prstov a tam to konci. Ked nie su odtlacky, tak ako dalej postupovat? Asi nijak, je to ako hladat ihlu v kopke sena. A co v pripade telefonu? Ano, je tam IMEI cislo ale je tu zakon o minimalnej skode, zakon co chrani operatorov pre podavanie udajov a rozhodnutie sudu na lokalizaciu podla IMEI kodu, navyse sa da IMEI kod zmenit. Takze ako ides hladat ukradnuty telefon v hodnote 200 eur? Naburanie auta na parkovisku, bez svedkov, bez nicoho. Kto si da nieco take opravit do servisu a zaplati si to, aby sa na neho prislo? Nikto, radsej sa s niekym dohodnem a spravim to z poistky alebo to dam spravit ku niekomu do garaze. Takze co v tychto pripadoch moze spravit policia a ako ti ma pomoct to vyriesit? Obavam sa, ze len zlomok takychto pripadov sa podari vyriesit a to nie je len na Slovensku, ale aj v Cesku, Rakusku, Nemecku, Svedsku, Kanade alebo v Mongolsku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

S uspesnostou suhlasim ja som skorej narazal na pristup ked dosla banda degesov a foter ich musel prosit kde maju zobrat odtlacky, odpoved znela "ajtak je to zbytocne pane..."
Proste vo mne sa to buduje uz dlho, ja policiu nepotrebujem. Ked som potreboval pomoct nepomohla a to naco sluzi policia dneska, to uz sa so slovom policia nestotoznuje vobec tak nevidim dovod preco by som si ich nemohol domenovat nejak po svojom. Vynam slova policia, policajt je na hory vzdialeny od tych panakov v zelenych dupackach a prisnym vyrazom na tvari, ktory ti rad dokaze "kto je tu (na ceste) pan".
Ja na tuto temu ale nechcem diskutovat ani neni co, to do akeho postavenia sa policia postavila (nie len u mna ale ako som hovoril, ludia sa ta bojja tak to tu nepisu pritom kde sa pohnem vseci pizduju na policajtov) za to si mozu sami svojim pristupom.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No najblbší chalan z mojej triedy gympla je profi vojakom, suverénne najblbší kamarát z partie je tiež vojakom.

Čo sa týka PZ SR mám jedného spolužiaka, ktorý to u nich zapichol. 4-ky od hora dolu, sem-tam 5 na polrok, ak by tato a mamka nezapracovali tak nikdy neskončí. Teraz robí radového pôchodzkara (odhadujem plat 500-600 netto) ale má už postavený dom, 3 autá a dieťa. Čistý nie je (asi robí s drogami čo zhabe) a nemyslím si to v širokom okolí len ja. Proste legálnou cestou za 10 rokov nemá šancu na to čo má. Jeho tato policajný šéf, nejdem bližšie špecifikovať, ktorého vydrbali, lebo už 15 rokov chľasce.

Toto je vzorka ľudí, čo majú zaisťovať v tomto štáte vnútornú a vonkajšiu bezpečenosť.

Iste nájdu sa aj tam v pohode ľudia, ale..ale. Za veľa vecí nemôžu, zákon padajúceho hovna..no za veľa môžu. Ono dosť by pomohlo PZ SR ak by ľudia z nejakých videí a pod. boli vážne riešiený, vyhadzovom, ale tak zas šéf povie, že kamera nie je dôkaz a je to.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Test - nechcem rypat, v mnohom s tebou suhlasim, ale tak ako ty mas same pozitivne skusenosti, tak moze mat kludne niekto negativne skusenosti a ked ta pocas jednej cesty tri krat bezdovodne zastavia a snazia sa dobre ze nemerat tlak v pneumatikach len aby nieco nasli tak si spravis vlastny nazor..
Co sa tyka kamaratov u policie - kazdy ma nejakych, ale chodite s nimi do prace? to ze tvrdia jedno nemusi byt to, co aj naozaj robia.. (toť moja skusenost - netvrdim ze to je pripad tvojich kamaratov)
A dalsia vec, ako bolo pisane, staci ze policajt je normalny, ale proste raz ma zly den, niekoho poriadne bezdovodne posexuje, a uz je zaskatulkovany, a nikto sa tomu cloveku nemoze divit.. Proste ako ja si nemozem dovolit byt naladovy, tak aj on je v praci a ma sa spravat profesionalne..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Asi sa cely mesiac zle vyspalo cele oddelenie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mna zas potesila tato sprava: http://motocykel.sk/clanok.php?id=3435& ... kupiny%20B
Uz minuly rok som uvazoval nad skutrom, ale padlo to prave kvoli tomu, ze nemam Acko a na B boli iba 50ky. Teraz to uz dostava novy rozmer a asi sa coskoro poobzeram po nejakom skutriku. Na dochadzanie 15km v lete by to mohlo byt idealne.
A hlavne to zacne platit uz od 1. maja :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Velky suhlas u mna to je :plus: zase v lete, v zacpach ficat na skutri to je jedna radost :))
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ved to, ale hlavne je na 125ke dobre to, ze ma maximalku cca 100 km/h co je vyhodne aj na 30-40 km presuny. K tomu spotreba 2 l/100 km a celkovo nizke prevadzkove naklady. Velmi sa mi to pozdava a uz vyberam, co kupim :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Je tu na to aj téma :)
Inak dosť pozerám inzeráty aj ja, ale skoro vždy je to bez TP.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Neodpustím si k tým policajtom ešte..
http://tvnoviny.sk/sekcia/sport/archiv/ ... dokaz.html?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ani ja si neodpustim, ti ludia maju v hlavach nasrane a o to viac tí, ktorí sa takýchto bezmozeckov zastavaju a kricia po mne ako policajtom krivdim.
Ako som uz neraz podciarkol, uz sa nejedna o policiu ako taku ale o akychsi zebrakov co na cestach zobru peniaze od ludi. A jedna vec je zakon padajuceho hovna ale uposluchnut rozkaz ktory je v rozpore zo zakonom je takisto trestne a proti ich prisahe takze moralisti pohov.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Principialne nemam problem zaplatit si to, hoci pokut nedostavam tolko aby sa mi to "oplatilo".

Ale obavam sa ci by sa po zavedeni niecoho takeho este nezhorsi situacia na SK cestach, ked si aj ti, co ich doteraz brzdila pokuta povedia "sak co, mam poistku"...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

"Doména rieseniepokut.sk bola zaregistrovana, obsah sa pripravuje."
Ale v cz to asi funguje.. http://www.resenipokut.cz

Len či to naozaj vybavia, či by mi o 5-6 rokov neprišiel exekútor... alebo ja neviem čo. Snáď to nie je taká blamáž ako autoreklama. Ale ak sa táto služba osvedčí a ak by som platil veľa pokút ročne, dal by som sa na to.. heh!
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Neverím. A myslím, že ak sa to seriózne rozmohne, tak to do pol roka Kaliňák v parlamente postaví mimo zákon.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Neverím že to bude mať úspech.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

to neverim ani ja... co uz poistovna vybavi na tom, ked maju policajti fotku z radaru s mojou SPZ a s mojou rychlostou? toto mi nejako do hlavy nejde.. a viem 100% povedat, ze bez zaplatenej pokuty alebo bez vodicaku/technicaku v ruke vas pri*ebany slovensky policajt urcite nepusti... zvlast v nasom krese, kde mali prikazane za mesiac zistit 1350 priestupkov, cize sankciovat vodicov 1350-imi pokutami roznej nominalnej hodnoty...

neviem ci to tu bolo rozoberane, ale napisem to. ked uz mate zaplatit nejaku pokutu 60€ a viac, tak si to dajte rozlozit na 50€ a 10€ blok. ked je to 100€ tak na dva 50€ bloky. proste aby na bloku nefigurovala suma 60€. Lebo na skoleni sme boli informovani, ze ak pocas jedneho roka (zaciatok roka ber datum, kedy si dostal prvu pokutu so 60€ a viac blokom) nazbierate 3 taketo pokuty/priestupky, tak vam na rok odoberu vodicak a musite ist do autoskoly na preskusanie a testy..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Fuxxo.. tak to si dám rozpísať na 6x 10€ bloky.. len pre istotu! ;)
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

nemusis az tak.. len aby tam nefiguroval 60€ pokutovy blok.. lebo od minuleho roku neviem od kedy sa na bloky pise aj nemozne... asi o 2 mesiace mame zase preskolenie vodicov, tak sa na to este opytam.. lebo ten pan nam dava rady, aby sme mali vodicak co najdlhsie a aby sme jazdili bez pokut :)
Napísať odpoveď