Kolko hodin spite?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Kolko hodin spite?

5 a menej
21
7%
6-8 hodin
189
63%
8-10 hodin
73
24%
viac ako 10 hodín
18
6%

Celkom hlasov: 301

Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Kolko hodin spite?

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Hensym napísal:Ja chodím spávať tak o 01:00 a o tej šiestej už vstávam, čiže spánok väčšinou pod 5 hodín. Poobede nespím NIKDY.
Chodím spať neskoro, lebo mám rád keď ľahnem a zaspím, keby idem o nejakej jedenástej, tak sa hodinu obraciam, zbytočne...
Keby som toto spravil 3x po sebe, tak ma vynesu nohami napred..alebo by som na 4ty den odkvacol o osmej bez zbytocneho obracania :lol:

bez poctivych 7-8 hodin to proste nejde :psssst:
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Tiez sa divim, ja spim tak 8 hodin denne, aj s poobednym spankom a cez vykendy aj viac.
Kazdy clovek ma individualny biorytmus, tak ale Hensym tebe zavidim, ak ti staci tak malo hodin, aspon mas cas na dolezitejsie veci. :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Môj organizmus je veľmi divný.
Posledné dva mesiace spím v priemere tri hodiny denne, niekedy menej.
To všetko kvôli bakalárke, štátniciam a starostlivosti o malú.
Necítim sa však divne, skôr naopak - som celkom svieži. Naviac, vždy som mal problémy nabrať hmotnosť. Za posledné dva mesiace pribudli štyri kilá, čo bol môj bežný ročný prírastok... :?
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

jin napísal:Môj organizmus je veľmi divný.
Posledné dva mesiace spím v priemere tri hodiny denne, niekedy menej.
To všetko kvôli bakalárke, štátniciam a starostlivosti o malú.
Presne aj ja.. Dnes som napr zaspal okolo jednej a vstal som sám od seba o pol šiestej.. Ale aspoň som mal čas ešte sa učiť.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

od 11, pol 12 do tej osmej cca... len teraz nastupim na rezim 12 hodinove sichty denna nocna volno volno, a neviem jak si na toto zvyknem...
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa justfyi »

Nooo zvyka sa tazko ale ma to svoje vyhody. Len treba upravit zivotny styl a preorganizovat si trosku zivot.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Pre tých čo sú na VŠ a majú ro*ebaný somatický režim. Nie je to preto že je Váš organizmus "divný", ale preto že máte na sebe moc veľkú psychickú záťaž a toto je vstupná brána ku riadným sr*čkám, v akých osm napr. ja teraz. Nespavosť, triašky, návaly tepla a zimy, pocit dezorientácie, derealizácie, skoré budenie sa s pocitom nabudenosti a energetizovanosti, chudnutie, kruhy pod očami a iné. Vstup do sveta psycho-somatických problémov, spôsobených idiotizmom školského systému. Keby bol školský systém človek, tak ho zabijem, vlastnoručne.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Keby bol školský systém človek, tak by to urobil uz niekto pred tebou ;)

K teme: snazim sa 8 denne ale nepodarilo sa mi to uz davno. Povacsine ale nejdem pod 6.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

uplink napísal:Pre tých čo sú na VŠ a majú ro*ebaný somatický režim. Nie je to preto že je Váš organizmus "divný", ale preto že máte na sebe moc veľkú psychickú záťaž a toto je vstupná brána ku riadným sr*čkám, v akých osm napr. ja teraz. Nespavosť, triašky, návaly tepla a zimy, pocit dezorientácie, derealizácie, skoré budenie sa s pocitom nabudenosti a energetizovanosti, chudnutie, kruhy pod očami a iné. Vstup do sveta psycho-somatických problémov, spôsobených idiotizmom školského systému. Keby bol školský systém človek, tak ho zabijem, vlastnoručne.
A prečo by sa toto malo diať študentom VŠ?
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

hughito napísal: A prečo by sa toto malo diať študentom VŠ?
U mňa osobne napr. preto lebo... bakalárka stresy, zápočty stresy, potom skúšky, blížiace sa štátnice stresy a navyše ma čaká na 99% asi do dvoch týždňov operácia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja žiadne stresy nezažívam (ak nerátam isté prirodzené, u mňa minimálne, napätie pred skúškou). ;) Ale aj tak to tu bolo opísané, ako keby študent VŠ mal trpieť všetkými tými chorobami, ktoré uplinnk vymenoval, "lebo školský systém."
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Povacsine je to preto lebo sa studenti rozhodnu ucit navalovo. A popri tom sa idu este aj niekde navalit. S tym sice nas skolsky system vela nema ale tak aj tak za vela nestoji.
A to, ze ty hugo ziadne stresy nezazivas je zavideniahodne ;) Skoda len, ze za svoje studium zrejme nezazijes ten stav kedy mnoho hodin tvrdej driny, nadavok, patrania, studia, skusania a pod. nemusi priniest ABSOLUTNE ziaden pokrok v prave pisanej praci. Tym nechcem zhadzovat tvoj pristup k svojmu vzdelavaniu (iste je zodpovedny, predsalen studujes co ta bavi a studoval si to aj sam pre seba aj predtym) ale uvedom si, ze tvoja osobna skusenost je natolko mala, ze neznamena takmer nic.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Povedzme si, co by to bolo za studium bez stresu. :)
Horsie je to podla mna so stravou (hocikedy, hocico lebo inak si v prdeli). Na spanok sa tych 6 hodin minimalne vzdy najde.
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

hughito napísal:Ja žiadne stresy nezažívam (ak nerátam isté prirodzené, u mňa minimálne, napätie pred skúškou). ;) Ale aj tak to tu bolo opísané, ako keby študent VŠ mal trpieť všetkými tými chorobami, ktoré uplinnk vymenoval, "lebo školský systém."
dal by som ti robit skušku z anatomie to by si rano pred skuškou ešte žlc grcal....
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja to skôr vidím v tom, že ľudia sa, ako napísal javatar, pripravujú nárazovo, na poslednú chvíľu, potom nespia, nežerú (do toho ešte nejaká akcia behne), drvia sa celú noc a potom sa ešte čudujú, že dostanú FX. :D

Mne príde štúdium dosť jednoduché - stíham spať 8 hodín, kvalitne žrať, chodiť do fitka, robiť bojový šport a robiť aj ďalšie mimoškolské aktivity (bude to aj v tom, že nemám frajerku, hehe). Svoju rolu zohráva aj to, že študujem to, čo ma baví a vždy sa mi relatívne dosť ľahko a dobre učilo.

Školský systém je na riť v tom, že už na SŠ ako aj na VŠ by som zariadil užšiu špecializáciu (resp. aspoň pre tých, ktorí vedia, čo ich baví) a na to prispôsobenú aj prax a celkový spôsob štúdia. Takto mám stále pocit, že strácam dosť času vecami, ktoré sú mi proste na nič. Napríklad: to, že ako historik by som sa mal orientovať aj v iných dejinných obdobiach ako tých, ktoré ma zaujímajú, akceptujem. Čo mi však vadí, že som nútený absolvovať 4 semestre latinčiny, ktorá je povinná (aj dochádzkovo) a dosť náročná, pričom viem, že ju nikdy nevyužijem, keďže sa orientujem na 20.st. S tým súvisí napr. aj latinská paleografia a pod. predmety, ktoré sú veľmi náročné, ale mne osobne k ničomu.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak ale zalezi od skoly, ked mas spravit 3 zadania za 2 tyzdne, do skoly chodis od rana do vecera najpr zistit co odteba vlastne chcu, potom pohladat na nete co to vlastne je, ako sa to robi, pripadne to rovno robit v niecom co vidis prvy raz, tak potom oddychuj niekedy.

Ja spim na ** uz dlho vsatavam o 6.40/5.40/10/6.40/5.40 Vikend tak do 10-11. Spat chodim najskor o polnoci. Chvilku si pospim v buse. Vecer sa mi nechce spat. A potom to tak rano vyzera.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - štatisticky viac ako 20% študentov VŠ navštevuje, alebo navštevovalo psychológa/psychiatra práve za účelom pomoci pri stresoch zo štúdia, to myslím hovorí za všetko. Jednoducho VŠ štúdium je nie len časovo, či finančne, ale najmä duševne náročné, pokiaľ nie je človek úplný mámf<>čista, tak má problém lebo:

:arrow: ak nedoštuduje, všetok čas čo venoval škole výjde na zmar, mohol radšej pracovať a budovať kariéru
:arrow: viac ako 80% študákov sú socky so slabým rodinným zázemím, až žiadnym, musia na seba zarábať + študovať + si platiť bývanie + dokončenie školy je "imperatív", lebo ak ju neodkončia, tak všetká ich snaha výjde na zmar a skončia ako pokladníci v tescu [to je taká common predstava, Bohu žiaľ, síce nepravdivá, ale študákovi nevysvetlíš]
:arrow: tlak zo strany systému - ak nemáš VŠ si chudák a nicka
:arrow: tlak zo strany rodiny - ak nemáš VŠ ako mala Tvoja babka, dedko, ja a Tvoj otec, si idiot - nepovedia Ti to priamo, ale je to tak myslené
:arrow: globálny tlak, že ak nedoštudujem, budem nikto a nezamestnám sa, skončím na ulici, nezaložím a nezabezpečím si rodinu

a takto by som Ti vedel menovať do aleluja. To že je 99% tých problémov a obáv neexistujúcich, je nepodstatné, ľudia z toho majú strach, drvivá väčšina študentov. Ak sú z nejakého po*ebaného lazu, kde nie je nič len studňa a dve krčmy s kostolom, tak ani moc na výber nemajú. Musia ísť do väčšieho mesta, kde musia a) pracovať b) pilne študovať = c) totálne preťažujú svoj organizmus a všetky možnosti, lebo človek jednoducho nezvláda naraz aj plnohodnotne študovať, a aj sa zabezpečovať, mala by to byť úloha rodičov zabezpečiť dieťaťu bývanie + stravu + prostriedky pre štúdium, nie študáka, ak na to nemajú, človek by mal pracovať a potom študovať, avšak realita je úplne inde. Poznám tak 20 študentiek, ktoré majú 1-5tisícový dlh, kvôli po*ebanej škole, niektoré aj 10-20k eur, len aby mohli študovať, potom keď doštudujú, tak musia splatiť nemalý dlh, popri tom sa živiť, šatiť, bývať niekde, proste stres na strese, sa čudujem že Ti to musím vysvetlovať.

Prekliaty kruh, snáď Ti to stačí ako vysvetlenie...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

robite tu humbuk okolo nejakych 5-20K... a potom pride na hypoteku za byt a desattisice lietaju ako keby to ludia zarabali za den.
.
a k teme - denne vstavam 5:30 - 6:00 (bez budika).. a chodievam spavat medzi 22:00 - 23:00
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

teraz spavam tak od 3 rana do tej 10 cca ,no citim sa strasne ,skratka mam take pracovne vytazenie ze som samozivitel a vacsina ludi jed doma az po obede cize to mam posunute ,no vseobecne mozem prehlasit ze pre mna je cely den super a necitim unavu ak spim od 00:00 do 5:00 ,vtedy som fit som komplet prebraty o tej 7mej a ficim cely den bez problemu aj cely tyzden .
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lumir - vieš čo to je pre študentku, ktorá má mesačný príjem do 400-500 eur max zaplatiť 15-20k eur? Asi nie, evidentne. Majú to na roky obvykle. To len FYi.
Napísať odpoveď