Kolko hodin spite?
Re: Kolko hodin spite?
Mam kamarata co ma priserny zivotny rezim.
Nema povinnosti - spi stale. Popravde, vobec mu to nezavidim. Furt ked som s nim je len unaveny, ziva, vyzera ako keby nemal energiu vobec. Vsetko co robi je ze chodi cvicit, obcas niekam na kavu, na vodnu spolu chodime a ostatne uz iba spanok alebo PC. Uz sa mi sam stazoval ze nevie co ma robit, ze to chce zmenit a nevie ako.
Ja obvykle pred 23:00 nejdem spat a vstavam od 06:30+ ako sa zobudim, ako viem ze potrebujem.
Normalne sam od seba nespim viac ako 7hodin, vzdy sa prebudim.
Nema povinnosti - spi stale. Popravde, vobec mu to nezavidim. Furt ked som s nim je len unaveny, ziva, vyzera ako keby nemal energiu vobec. Vsetko co robi je ze chodi cvicit, obcas niekam na kavu, na vodnu spolu chodime a ostatne uz iba spanok alebo PC. Uz sa mi sam stazoval ze nevie co ma robit, ze to chce zmenit a nevie ako.
Ja obvykle pred 23:00 nejdem spat a vstavam od 06:30+ ako sa zobudim, ako viem ze potrebujem.
Normalne sam od seba nespim viac ako 7hodin, vzdy sa prebudim.
To mi príde riadne pritiahnuté za vlasy. Študenti sú vlastne utláčané chudinky pod obrovskými tlakmi a majú sa úplne hrozne.uplink napísal:hughito - štatisticky viac ako 20% študentov VŠ navštevuje, alebo navštevovalo psychológa/psychiatra práve za účelom pomoci pri stresoch zo štúdia, to myslím hovorí za všetko. Jednoducho VŠ štúdium je nie len časovo, či finančne, ale najmä duševne náročné, pokiaľ nie je človek úplný mámf<>čista, tak má problém lebo:
ak nedoštuduje, všetok čas čo venoval škole výjde na zmar, mohol radšej pracovať a budovať kariéru
viac ako 80% študákov sú socky so slabým rodinným zázemím, až žiadnym, musia na seba zarábať + študovať + si platiť bývanie + dokončenie školy je "imperatív", lebo ak ju neodkončia, tak všetká ich snaha výjde na zmar a skončia ako pokladníci v tescu [to je taká common predstava, Bohu žiaľ, síce nepravdivá, ale študákovi nevysvetlíš]
tlak zo strany systému - ak nemáš VŠ si chudák a nicka
tlak zo strany rodiny - ak nemáš VŠ ako mala Tvoja babka, dedko, ja a Tvoj otec, si idiot - nepovedia Ti to priamo, ale je to tak myslené
globálny tlak, že ak nedoštudujem, budem nikto a nezamestnám sa, skončím na ulici, nezaložím a nezabezpečím si rodinu
a takto by som Ti vedel menovať do aleluja. To že je 99% tých problémov a obáv neexistujúcich, je nepodstatné, ľudia z toho majú strach, drvivá väčšina študentov. Ak sú z nejakého po*ebaného lazu, kde nie je nič len studňa a dve krčmy s kostolom, tak ani moc na výber nemajú. Musia ísť do väčšieho mesta, kde musia a) pracovať b) pilne študovať = c) totálne preťažujú svoj organizmus a všetky možnosti, lebo človek jednoducho nezvláda naraz aj plnohodnotne študovať, a aj sa zabezpečovať, mala by to byť úloha rodičov zabezpečiť dieťaťu bývanie + stravu + prostriedky pre štúdium, nie študáka, ak na to nemajú, človek by mal pracovať a potom študovať, avšak realita je úplne inde. Poznám tak 20 študentiek, ktoré majú 1-5tisícový dlh, kvôli po*ebanej škole, niektoré aj 10-20k eur, len aby mohli študovať, potom keď doštudujú, tak musia splatiť nemalý dlh, popri tom sa živiť, šatiť, bývať niekde, proste stres na strese, sa čudujem že Ti to musím vysvetlovať.
Prekliaty kruh, snáď Ti to stačí ako vysvetlenie...
Jediné, s čím sa dá sčasti súhlasiť je bod 2: slabé sociálne pomery, ktoré napr. nútia ľudí popri škole pracovať, čo určite vytvára určitý stres, únavu aj riadne nestíhanie školy. Avšak sú rôzne soc. štipendiá a pod., ale ako beriem tento argument. Zbytok mi príde ako nafúknutá bublina, doslova až absurdne.
ja mam sichty 2x denna a 2x nocna, potom 4 dni volno, tiez som sa bal ako si zvyknem, ale da sa v pohode vydrzat aj bez kavybrainwirm napísal:od 11, pol 12 do tej osmej cca... len teraz nastupim na rezim 12 hodinove sichty denna nocna volno volno, a neviem jak si na toto zvyknem...
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hughito - Ty asi žiješ na inej planéte. Ešte raz Hughito, 20+% študákov navštevuje, alebo navštevovalo cvokára kvôli škole. Ak Ti ten samotný fakt nepríde ako katastrofa, tak je zbytočné ďalej s Tebou viesť debatu ohľadom tejto problematiky. Každý jeden študent, ktorý nie je úplný bezchrbťák a výmlo Ti potvrdí že VŠ = hlavne stres, a stres je zabiják. Jedno kvalitné rozčúlenie Ti spáli 1-3g horčíku v tele. Vieš ako dlho ho tam potom dostávaš späť? To isté platí o strese. Nedostatok horčíka a vápnika je začiatok neurogénnej hyperventilačnej tetánie, alebo v kocke tetánie. Do toho zapoj konštantný nedostatok vitamínu D a E, ktoré sú esenciálne pre spracovanie horčíka a vápnika, potom radu vitamínov B [6 a 12 minimálne viem z brucha], ktoré sú potrebné na vstrebávanie vápnika a horčíka v medzbunkových priestoroch a máš klinickú depresiu a iné psychosomatické ochorenia na svete. Jednoduhcá matematika.
Tak a teraz mi ukáž študáka, ktorý zožerie za deň kvalitne veľa maku [vápnik] a kvalitne veľa horčíka [kakako povedzme] + sa denne opaľuje, žerie ryby a tlačí pangamín, alebo dáva aspoň pivo [to dávajú]. Ja takých moc nepoznám.
A na druhú stranu Ti ukážem 100 študentov/tiek, ktoré sa stresujú, grcajú, nespávajú, majú triašky, sú chorí a iné vymoženosti kvôli stresom a tlaku z VŠ a zo strany rodiny.
Tak a teraz mi ukáž študáka, ktorý zožerie za deň kvalitne veľa maku [vápnik] a kvalitne veľa horčíka [kakako povedzme] + sa denne opaľuje, žerie ryby a tlačí pangamín, alebo dáva aspoň pivo [to dávajú]. Ja takých moc nepoznám.
A na druhú stranu Ti ukážem 100 študentov/tiek, ktoré sa stresujú, grcajú, nespávajú, majú triašky, sú chorí a iné vymoženosti kvôli stresom a tlaku z VŠ a zo strany rodiny.
Zdroj?Ešte raz Hughito, 20+% študákov navštevuje, alebo navštevovalo cvokára kvôli škole
-
uplink
VIP
Lekárske interné konzorcium [psychológovia a psychiatri], na Slovensku, najmä Bratislava, EU BA, UK, STU. Skoč ku cvokárovi/cvokárke, je jedno aká úroveň [psychológ/psychiater] navštevuj ich aspoň rok-dva a dozvieš sa aj nejednu perličku 
A ak to mám dať z vl. života, tak čo mám klientky - študentky, tak snáď ani jedna nie je taká, že by nikdy nebola u cvokára kvôli škole
...
A priamu štatistiku Ti viem poskytnúť z mojej ex školy a z Petržálskej EU-Ba vzhľadom na to že jedna moja excelentná klienta má pod sebou z mojej fuckulty asi 20 žiakov [z celkového počtu 100/bolo v roku 2010] a asi 100 žiakov z EU-Ba + vie o ďalších desiatkách, ktoré navšteuvujú jej "kamarátky" z fachu.
Ináč sa Ti čudujem na takú evidentnú vec, že chceš ofi. štatistiku, je to niečo ako keby si si pýtal štatistiku na alkoholizmus na Slovensku, alebo v Rusku.
A keď už sme pri tom, tak darmo by si hľadal na googli, alebo inde ofi štatistiku, je to interná informácia, čisto pre ľudí od fachu, navyše je v posledných rokoch v alarmujúcich hodnotách, takže sa ňou nedá ani "pochváliť".
Ináč si asi prvý študent VŠ [ak si študent VŠ], ktorý o tejto samozrejmosti, ako totálne peklo na škole pochybuje, ku tomu Ti gratulujem, musíš byť buď naozaj hypernadaný, alebo totálny mf<>sta.
A ak to mám dať z vl. života, tak čo mám klientky - študentky, tak snáď ani jedna nie je taká, že by nikdy nebola u cvokára kvôli škole
A priamu štatistiku Ti viem poskytnúť z mojej ex školy a z Petržálskej EU-Ba vzhľadom na to že jedna moja excelentná klienta má pod sebou z mojej fuckulty asi 20 žiakov [z celkového počtu 100/bolo v roku 2010] a asi 100 žiakov z EU-Ba + vie o ďalších desiatkách, ktoré navšteuvujú jej "kamarátky" z fachu.
Ináč sa Ti čudujem na takú evidentnú vec, že chceš ofi. štatistiku, je to niečo ako keby si si pýtal štatistiku na alkoholizmus na Slovensku, alebo v Rusku.
A keď už sme pri tom, tak darmo by si hľadal na googli, alebo inde ofi štatistiku, je to interná informácia, čisto pre ľudí od fachu, navyše je v posledných rokoch v alarmujúcich hodnotách, takže sa ňou nedá ani "pochváliť".
Ináč si asi prvý študent VŠ [ak si študent VŠ], ktorý o tejto samozrejmosti, ako totálne peklo na škole pochybuje, ku tomu Ti gratulujem, musíš byť buď naozaj hypernadaný, alebo totálny mf<>sta.
Neviem čo je na tom evidentné - ja takého človeka nepoznám (možno preto, že také veci sa taja) a nevidím na to ani extra dôvody - ako som dôvodil vyššie. Ak aj ľudia stresujú, tak si myslím, že v drvivej väčšine vlastnou vinou.
Moj brat, sice skusky na prve terminy, same acka, prospechove stipko, cez skuskove sa z neho stava troska, ked ho vidim ako do seba na silu tlaci jedlo tak mi ho je luto, kazdy to preziva inak. On skolu berie velmi vazne az prilis a potom ma taketo stavy, ale on je proste taky
A mozno by mu pomohlo keby k tomu cvokarovi zasiel.
Ja som bol na VS zbytocne tri roky a tiez mi z toho sibalo, istu dobu som sa bal sam seba, nezvladal som studium.
Dobrym dokazom bol aj jeden samovrah z nasej univerzity, kvoli jednej skuske ho nepustili k statniciam, vraj to chalan bral v pohode a bol pripraveny na to, jedneho dna vyskocil z okna na nasom poschodi.
Ja som bol na VS zbytocne tri roky a tiez mi z toho sibalo, istu dobu som sa bal sam seba, nezvladal som studium.
Dobrym dokazom bol aj jeden samovrah z nasej univerzity, kvoli jednej skuske ho nepustili k statniciam, vraj to chalan bral v pohode a bol pripraveny na to, jedneho dna vyskocil z okna na nasom poschodi.
-
uplink
VIP
hughito - 99% chorôb ľudí je vlastnou vinou, 99% nehôd je vlastnou vinou, 99% všetkého zla je vlastnou vinou. Za všetko si môže človek sám. Keby som mal vedomosti čo mám teraz tak:
a) nikdy neštudujem na VŠ
b) ak by som už študoval, mal by som tak nechutne na háku, že by to až možné nebolo
c) nestresoval by som sa pre skúšky a teda by som nemal kopec zdrav. problémov, ktoré teraz mám.
Už len mňa, človeka čo robí od 7mich rokov s PC a má tonu práce to stresovalo. Nepochádzam z bohatej rodiny, ale nie sme ani chudáci, postarané o mňa je, keby som to vzal takto. Čiže som v podstate stresoval "pre nič" a predsa som:
dlhé noci nespával
trpel insomniou
mával návaly tepla a zimnice
s*al krv od silného psycho-somatického prepojenia a aj kvôli alergii neskôr
dusil sa zo stresov
mal totálne po*raný krvný obraz, nedostatok minerálov, aminokyselín, esenciálnych kyselín a iných somarín, lebo mi to všetko vyžral stres
bál sa o budúcnosť, že čo ak nedoštudujem, čo so mnou bude
bál sa o to že ak nedoštudujem [čo sa aj stalo], že som za*ebal ultimátne 5 rokov života
A kopec iných. A to si dovolím tvrdiť že som obvykle celkom v pohode, rozhľadený a snažím sa držať si zdravý nadhľad nad vecou. A to nehovorím o kvante spolužiačok a spolužiakov, ktorým išlo doslova o prežitie, lebo pre nich platila rovnica = žiadna VŠ = žiadna fara = žiadne bývanie = žiadne živobytie. A to bol "teprve" stres.
Avšak ak máš rodičov milionárov, alebo "zabezpečených", sám si v pohode, si nadaný, baví Ťa to, teda gro toho čo študuješ, máš povedzme auto, byt, alebo kde bývať a si totálne v kľude, tak sa to dá.
Ja som nemal počas štúdia kde poriadne bývať, oddychovať počas prázdnin, prašule som potreboval, etc.
Štúdium samo o sebe je "v pohode", len ku nemu potrebuješ prachy, čas, kľud, bývanie a zábezpeku do budúcna, či víziu. A to sú faktory, ktoré chýbajú drvivej väčšine študentov.
a) nikdy neštudujem na VŠ
b) ak by som už študoval, mal by som tak nechutne na háku, že by to až možné nebolo
c) nestresoval by som sa pre skúšky a teda by som nemal kopec zdrav. problémov, ktoré teraz mám.
Už len mňa, človeka čo robí od 7mich rokov s PC a má tonu práce to stresovalo. Nepochádzam z bohatej rodiny, ale nie sme ani chudáci, postarané o mňa je, keby som to vzal takto. Čiže som v podstate stresoval "pre nič" a predsa som:
A kopec iných. A to si dovolím tvrdiť že som obvykle celkom v pohode, rozhľadený a snažím sa držať si zdravý nadhľad nad vecou. A to nehovorím o kvante spolužiačok a spolužiakov, ktorým išlo doslova o prežitie, lebo pre nich platila rovnica = žiadna VŠ = žiadna fara = žiadne bývanie = žiadne živobytie. A to bol "teprve" stres.
Avšak ak máš rodičov milionárov, alebo "zabezpečených", sám si v pohode, si nadaný, baví Ťa to, teda gro toho čo študuješ, máš povedzme auto, byt, alebo kde bývať a si totálne v kľude, tak sa to dá.
Ja som nemal počas štúdia kde poriadne bývať, oddychovať počas prázdnin, prašule som potreboval, etc.
Štúdium samo o sebe je "v pohode", len ku nemu potrebuješ prachy, čas, kľud, bývanie a zábezpeku do budúcna, či víziu. A to sú faktory, ktoré chýbajú drvivej väčšine študentov.
Začínam mať pocit, že si divný.
-
uplink
VIP
Ja viem že som divný...
-
Anem
Star
Tiež som bol voľakedy dosť v strese, no potom čo som za svoj relatívne krátky život zažil má nejaká výška nemôže poškodiť... možno si to len nahováram... predsalen niesom ešte vysokoškolák ale keďže som si niekoľko krát mohol povedať keď nejde o život nejde o nič tak sa zo mňa stal absolútny mámpičista, čo sa týka seba. Nasrdiť ma dokážu len iní ale to ku mne asi patrí a keď sa niekedy poriadne nevyprázdnim/nerozčúlim tak som v miernom strese
Spím 7/8 hodín
hughito ale je dost rozdiel vystudovat Ing. alebo niejake bajky co sa tam ucis. Kamos bol na TUKE a teraz je na komenskeho, lebo dvakrat bol prvak a teraz v pohode to tam dava. Proste vravel mi ze namahu aku vynalozil aby dostal E je teraz C. Momentalne studujem presne to co on na TUKE a z 55 je nas 13 a to skoro kazdy nieco prenasa.
vcera som zostatnicoval na Bc. na Tuke
tak dnes som si doprial vydatny spanok
neviem presne kolko hodin, ale citim sa fresh po dlhej dobe!
V poslednom čase je to takých 6-6,5 hodín. Ráno sa vždy zobudím 10-15 minút pred budíkom a napodiv sa cítim dobre oddýchnutý. A to som tak dva mesiace dozadu spával 10 hodín, vstával popoludní a ledva sa vypotácal z postele unavený ako pes.
-
theBliZZard
Star
Asi zijeme s hughitom na rovnakej planete, lebo v spolocnosti vysokoskolakov sa pohybujem uz nejaky ten rocik a ziadneho takeho studenta nepoznam ... mozno to skyrvaju, ale ako sa da skryvat stres, potenie, grcanie, horucky, choroby, ...uplink napísal: A na druhú stranu Ti ukážem 100 študentov/tiek, ktoré sa stresujú, grcajú, nespávajú, majú triašky, sú chorí a iné vymoženosti kvôli stresom a tlaku z VŠ a zo strany rodiny.
-
javatar
Hardcore addict
Ja som vystudovany Ing, viem co je to prekodit celu noc, poznam to zufalstvo ked ani najlepsi studenti nevedia s niecim pohnut, poznam stavy ktore uplink opisuje ale aj tak sa mi zda, ze prehana. Proste docasne zvyseny stres bol a rozhodne to poznacilo aj telo ale aby to trvalo tak dlho aby niekto musel navstevovat psychologa tak to som este nezazil. Neviem kolko studentov je v BA ale na UNIZA ich bolo za mojich cias okolo 10-12k (v BA je predpokladam viac) a aby z toho 2-2.4k navstevovali cvokara je pre mna nemyslitelne.
-
uplink
VIP
theBliZZard - záleží o čo Ti ide. Čo poznám študentov, tak im ide v drvivej väčšine doslova o život. Sú z lazov, alebo z dedín, sú nikto, robota v ich okolí nie je a tak ak nedoštudujú a nezamestná ich št. správa, aspoň, tak sú stratení. Ak Ti však ide o drobné a VŠ je len doplnok Tvojho života, tak salám aleikum - salám párky
a u mňa to bolo tým, že mi celá rodina *ebala do hlavy <>viny a ja som ich žral, lebo som bol mladý a hlúpy
teraz, keby som videl že VŠ má aspoň ako taký zmysel v mojom fachu, tak ju prejdem bez jediného stresu, lebo by som ju robil LEN ako bokovku a nie ako niečo, čo ma má v budúcnosti živiť.
Jednoducho ak uveríš tomu že bez VŠ neprežiješ, tak mi ver že Ti to spôsobí viac ako len hnačku pred jednou skúškou
A tiež ide o pohlavie a fyzičku. Baby sú skoro v 100% na šrot čo sa týka zdravia, lebo si myslia že zdravé budú z diéty...
Jednoducho ak uveríš tomu že bez VŠ neprežiješ, tak mi ver že Ti to spôsobí viac ako len hnačku pred jednou skúškou
A tiež ide o pohlavie a fyzičku. Baby sú skoro v 100% na šrot čo sa týka zdravia, lebo si myslia že zdravé budú z diéty...
uplink, den odo dna ma prekvapujes, nieze by to bolo dolezite ale v dobrom
tiez nechapem tych ludi co idu na VS ako neodmyslitelny doplnok zivota, pricom v 98,984598% zamestnaniach kam sa dostanes ti je slovenska VS na
tiez nechapem tych ludi co idu na VS ako neodmyslitelny doplnok zivota, pricom v 98,984598% zamestnaniach kam sa dostanes ti je slovenska VS na
zaujimava debata.
musim suhlasit ze stres = zabijak.
Ja som z momentalneho pohladu na svoj zivotny styl na najlepsie ceste za uplinkom.
Vysku som nikdy nestudoval, ale stresu celim denno-denne.
Mnohokrat sa sam seba pytam, naco je to vlastne dobre a najradsej by som sa odstahoval do centralnej Australie.
Poviem vam, ze Slovenska mentalita je oproti napr. korejskej slaby odvar ... predstavte si zivot, kde ste non-stop (24/7) okolim tlaceny byt lepsi ako ktokolvek okolo vas.
Ak sa na Slovensku pachaju samovrazdy koly stresu na VS, tak tam sa pachaju uz v skolke....
k teme.
Spavam 8h denne (chvala bohu)
musim suhlasit ze stres = zabijak.
Ja som z momentalneho pohladu na svoj zivotny styl na najlepsie ceste za uplinkom.
Vysku som nikdy nestudoval, ale stresu celim denno-denne.
Mnohokrat sa sam seba pytam, naco je to vlastne dobre a najradsej by som sa odstahoval do centralnej Australie.
Poviem vam, ze Slovenska mentalita je oproti napr. korejskej slaby odvar ... predstavte si zivot, kde ste non-stop (24/7) okolim tlaceny byt lepsi ako ktokolvek okolo vas.
Ak sa na Slovensku pachaju samovrazdy koly stresu na VS, tak tam sa pachaju uz v skolke....
k teme.
Spavam 8h denne (chvala bohu)