Arogantni vodici na cestach
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
begbee problem je v tom, ze ked som siedmy, osmy v rade, a nestihnem zelenu na odbocenie, tak to na niektorych krizovatkach znamena hned aj 2 minuty naviac... a ked mam takych krizovatiek po ceste 5...
Ale ja tomu rozumiem. Ale ak si siedmy v rade, tak sa zmier s tým, že asi na 1x neprejdeš a hneď máš život kľudnejší. Ako niektorí by ste chceli asi červený koberec od domu do práce a policajný sprievod s majákmi.
Vo veľkých mestách je premávka taká aká je a nikdy to nebude lepšie ani sa nikdy všetci nenaučia dávať smerovky skôr ako odbočia ani nikdy všetci nevyštartujú jak na dragster závode.
A ak si siemdy a nevyjde na teba rad, tak možno na tej ďalšej križovatke už budeš prvý, druhý a nemusia ťa ostatní trápiť. Berte to trocha s úsmevom.
Vo veľkých mestách je premávka taká aká je a nikdy to nebude lepšie ani sa nikdy všetci nenaučia dávať smerovky skôr ako odbočia ani nikdy všetci nevyštartujú jak na dragster závode.
A ak si siemdy a nevyjde na teba rad, tak možno na tej ďalšej križovatke už budeš prvý, druhý a nemusia ťa ostatní trápiť. Berte to trocha s úsmevom.
Mozno pomoze Ftacnikova iniciativa "Zvez suseda" 
tya vole tu so problemy
nestihnut zelenu na semafore prestahujte sa napr do banskej stavnici tam ani jeden semafor nenajdete
ja si tiez nechavam odstup ked sa auta rozbiehaju kedze par krat som dupol na brzu kedze vpredu bola mela.. a pri plynulom rozbehu s autom predomnou bez odstupu sa asi dost blbo brzdy ked dupne na brzu..
Akoze ja tiez zasnem... Plne uhlasim s begbeem..
O tom je cela premavka u nas, len rychlo, rychlo.. Co tak zvolnit? Ist o tych 10 min skor a na semaforoch si dat pohov a zbytocne sa nerozculovat? Zevraj to setri vrasky
Inac samozrejme aj mna stve, ked niekto sa pohyna 10 a viac sekund, alebo ked sa zenska maluje a obzera v zrkadielku namiesto toho aby sa hybala.. Ale tak urcite mi je tak srdecne jedno ked niekto zaradi jednotku a pohne sa s oneskorenim 3 sekund...
Chill out
O tom je cela premavka u nas, len rychlo, rychlo.. Co tak zvolnit? Ist o tych 10 min skor a na semaforoch si dat pohov a zbytocne sa nerozculovat? Zevraj to setri vrasky
Inac samozrejme aj mna stve, ked niekto sa pohyna 10 a viac sekund, alebo ked sa zenska maluje a obzera v zrkadielku namiesto toho aby sa hybala.. Ale tak urcite mi je tak srdecne jedno ked niekto zaradi jednotku a pohne sa s oneskorenim 3 sekund...
Chill out
-
RATZINGER666
Darca
boha, to sa Ti lahko povie, ze nerozculovat sa... ved to sa neda vobec ovplyvnit a s tym mi ani psychologicka nepomohla... mna s mojim slabym srdcom ide za tym volantom roztrhnut fakt dennodenne... a ano, slimaci na semaforoch su jeden z mnohych dovodov... ako keby nemohli vsetci hladiet na ten semafor, samozrejme ak je to mozne, cakat na zelenu a na zelenej uz mat zaradenu jednotku a rozbiehat sa vsetci naraz... na zapade sa to praktizuje omnoho castejsie a tak by to malo byt...
zvolnit? takyto pristup mam tiez ohromne rad... no neviem, ja autom nejdem niekam, aby som kdesi stal v kolone alebo na semaforoch, ale preto, aby som bol niekde rychlo a nacas... nehovorim o situaciach, kedy to nejde, ale ved ked som schopny ja ist ako clovek, preco tak nejdu aj ostatni? preco mam ja niekoho furt tolerovat a na niekoho brat ohlad?
ako mne nevadi, ze Vam to neprekaza a ze na to nazerate inak, ale aspon nepiste, aby sa ti ostatni nervozni ukludnili a podobne
... lebo to naozaj nejde...
zvolnit? takyto pristup mam tiez ohromne rad... no neviem, ja autom nejdem niekam, aby som kdesi stal v kolone alebo na semaforoch, ale preto, aby som bol niekde rychlo a nacas... nehovorim o situaciach, kedy to nejde, ale ved ked som schopny ja ist ako clovek, preco tak nejdu aj ostatni? preco mam ja niekoho furt tolerovat a na niekoho brat ohlad?
ako mne nevadi, ze Vam to neprekaza a ze na to nazerate inak, ale aspon nepiste, aby sa ti ostatni nervozni ukludnili a podobne
Klamal by som keby som povedal, ze sa nikdy za volantom nerozculujem.. Viac menej to ale zalezi podla nalady, niekedy staci na vytocenie malo, ale zas urcite nie to, ze niekto sa pohne o 3 sekundy neskor na semafore (samozrejme ak to nespravi kazdy v kolone
)
Mna skor vytacaju soferi, ktori si myslia ze su majstri sveta - on moze vsetko, aj ta vytlacit...
Co sa tyka ponahlania - ono mas pravdu, prvotny vyznam auta je dostat sa niekde rychlejsie - ale zas nie za kazdu cenu a uz vobec nie za cenu sedivych vlasov
Ja som si uz akosi zvykol na to, ze na slovensku sa vodici spravaju - nazvyme to zvlastne - a teda bez mojej tolerancie si v prvom rade narobim problemy aj ja...
Ale tak moja tolerancia je asi aj sposobena dlhorocnym jazdenim na nakladnych vlakoch, a tam je tempo take ake je (na par vynimiek
)
Mna skor vytacaju soferi, ktori si myslia ze su majstri sveta - on moze vsetko, aj ta vytlacit...
Co sa tyka ponahlania - ono mas pravdu, prvotny vyznam auta je dostat sa niekde rychlejsie - ale zas nie za kazdu cenu a uz vobec nie za cenu sedivych vlasov
Ja som si uz akosi zvykol na to, ze na slovensku sa vodici spravaju - nazvyme to zvlastne - a teda bez mojej tolerancie si v prvom rade narobim problemy aj ja...
Ale tak moja tolerancia je asi aj sposobena dlhorocnym jazdenim na nakladnych vlakoch, a tam je tempo take ake je (na par vynimiek
-
RATZINGER666
Darca
ponahlat sa za kazdu cenu zase nie, proste normalne v ramci predpisov, ale svizne... majstri sveta vytacaju kazdeho, to je jasne, ale niekoho aj taketo bezne situacie, a ide o to, ze nemozes povedat, ze ponahlat sa za cenu sedivych vlasov, ked tie svoje vnutorne procesy proste neovplyvnis a vytocis sa tak ci tak... a ked si vravel o setreni vrasok, tak je zdravsie, ked ten vnutorny stres nejako ventilujes, nie ze ho drzis v sebe...
ja sa snazim jazdit na 100% a ked to zvladne jeden clovek, tak by to mala zvladnut drviva vacsina... a to nie som sofer neviemkolko desatroci...
ja sa snazim jazdit na 100% a ked to zvladne jeden clovek, tak by to mala zvladnut drviva vacsina... a to nie som sofer neviemkolko desatroci...
Ved prave! Lenze dokial u nas dostane vodicak kazdy, aj bez toho aby vobec mal pred policajtom jazdu na cvicisku, tak to proste stale tak bude.. A to nehovorim o autach bez sofera (rozumej ista mensina), ktori dostanu VP a ani nesedeli v aute..
A s tym ventilovanim, no nieco na tom bude
A s tym ventilovanim, no nieco na tom bude
Na okreske ho predbehnem, idem 100, on 80... v dedine spomalím tak na 60max .. on sa na mňa nalepí ako keby som mal magnet v kufri.
Tak som ho pustil, obehol ma... zas pekne na svojich 80 (cez dedinu) ... no a zas som ho predbehol mimo obce. Teraz neviem či sa snažil ísť maximálne ekonimicky
-
Fabo
Hardcore addict
Ist 10 minut skor rano a 10 minut dlhsie poobede pre mna znamena stratu 20 minut casu co som mohol venovat niecomu inemu, neviem jak ty, ale ja viem aj prijemnejsie stravit cas nez sedenim v aute cakanim na zelenu...JCM01 napísal:Akoze ja tiez zasnem... Plne uhlasim s begbeem..
O tom je cela premavka u nas, len rychlo, rychlo.. Co tak zvolnit? Ist o tych 10 min skor a na semaforoch si dat pohov a zbytocne sa nerozculovat? Zevraj to setri vrasky![]()
Samozrejme s tym ze je vela aut lebo proste vacsina ludi ide do prace oko tej pol osmej, to chapem, a nevadi mi stat v kolone... vadi mi to, ze v nej zbytocne stojim dlhsie nez by som musel. Neviem, mozno si len musim zvyknut, resp. odvyknut z premavky vo velkomeste, kde sa proste jazdi inak, rychlejsie, na pohlad agresivnejsie, ale vo vysledku optimalnejsie.
Nie to beriem, ja som to v podstate trosku aplikoval na trosku inu situaciu.. Pokial by som kazdy den dochadzal do prace niekde v BA tak by to bolo asi presne tak isto ako tu uz odznelo - cize nervy
Ale kedze ja auto skor vyuzivam na dlhe presuny, resp. na vsetko mozne len nie na dochadzanie do prace, takze tych par minut ma uz nezabije.
Ale kedze ja auto skor vyuzivam na dlhe presuny, resp. na vsetko mozne len nie na dochadzanie do prace, takze tych par minut ma uz nezabije.
-
RATZINGER666
Darca
Fabo to vystihol uplne presne... stanie mi nevadi, vadi mi stanie, ktore nie je potrebne...
...a najradsej mam argumenty tych, ktori hovoria, ze jazdia v meste pomaly a zdlhavo kvoli spotrebe
...a najradsej mam argumenty tych, ktori hovoria, ze jazdia v meste pomaly a zdlhavo kvoli spotrebe
-
Shark NX
Addict
Suhlasim s Ratzim ... V piatok rano ked idem do roboty to je cista lahoda, vsetci sa hybu normalne zo semaforov, nejdu 40 tam kde je 50 ... Proste balada.
Ale v Pondelky a utorky to je cista katastrofa. Ludia sa vlecu jak keby si dali rano namiesto kavy kvapky proti depresii, 2 minuty zistuju ci sa mozu zaradit alebo maju este dalsie dve pockat, v mieste kde je povolena 90 idu ledva 60, na cervenej cumia do telefonu a ked zistia ze padla zelena tak im to skape. Najlepsi su pseudozurvalci, ktory na oko idu 70 cez mesto ale pri akomkolvek naznaku zmeny smeru alebo pruhu skocia po brzdach, jak keby boli na ceste sami a aby toho nebolo malo, smerovku nechali doma na chodbe.
A ze nemas penit ... Ked zaspim do roboty, tak s tym pocitam a som kludnejsi, ale nenavidim momenty, ked si clovek privstane, a stretava ospale bestie za volantom, vlece sa to a furt to ziva ale v momente ked ich ides predbehnut, tak sa zobudia a ne, pridam o 106, nepustim ho.
Obcas mam pocit, ze by sa hodilo na semafory dat to co je v Rusku a USA, casovac, kolko este ostane na semafore dane svetlo ... Ale jak poznam ludi, iba by sa z toho tesili a skutek utek.
V Prahe to bolo este horsie, tam zurvalci presli aj sekundu po cervenej a pohnut zo semaforu sa nevedeli. Pripadne Vinohradska, kade som kazde rano jazdil do roboty, a dovod preco tam boli zapchy? Lebo pan so stredoceskou SPZ hladal miesto na parkovanie a isiel 20km/h - v 50
Ale v Pondelky a utorky to je cista katastrofa. Ludia sa vlecu jak keby si dali rano namiesto kavy kvapky proti depresii, 2 minuty zistuju ci sa mozu zaradit alebo maju este dalsie dve pockat, v mieste kde je povolena 90 idu ledva 60, na cervenej cumia do telefonu a ked zistia ze padla zelena tak im to skape. Najlepsi su pseudozurvalci, ktory na oko idu 70 cez mesto ale pri akomkolvek naznaku zmeny smeru alebo pruhu skocia po brzdach, jak keby boli na ceste sami a aby toho nebolo malo, smerovku nechali doma na chodbe.
A ze nemas penit ... Ked zaspim do roboty, tak s tym pocitam a som kludnejsi, ale nenavidim momenty, ked si clovek privstane, a stretava ospale bestie za volantom, vlece sa to a furt to ziva ale v momente ked ich ides predbehnut, tak sa zobudia a ne, pridam o 106, nepustim ho.
Obcas mam pocit, ze by sa hodilo na semafory dat to co je v Rusku a USA, casovac, kolko este ostane na semafore dane svetlo ... Ale jak poznam ludi, iba by sa z toho tesili a skutek utek.
V Prahe to bolo este horsie, tam zurvalci presli aj sekundu po cervenej a pohnut zo semaforu sa nevedeli. Pripadne Vinohradska, kade som kazde rano jazdil do roboty, a dovod preco tam boli zapchy? Lebo pan so stredoceskou SPZ hladal miesto na parkovanie a isiel 20km/h - v 50
-
Fabo
Hardcore addict
Tak Ska v Prahe su iny fenomen... v Kosiciach mame zase GL, VT a TV, obdobne to bude v kazdom vacsom meste kam obcas zajdu autom ludia z okolia.
ja ked vidim DS alebo GA tak uz si trham vlasy
Zato BA sú všetci Majstri Sveta F1. Viacnásobní.
furt lepsie nez ist mimo mesto 75 na tachometri (realne o 5 menej) 
A čo ti ho bráni predbehnúť?
Premavka